Newcastle – Chelsea 2:1 (kon.) | Hull City – West Bromwich 0:0 (kon.) | Liverpool – Sunderland 0:0 (kon.)
QPR – Burnley 2:0 (kon.) | Stoke City – Arsenal 3:2 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 0:0 (kon.)
Manchester City – Everton 1:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Sunderland AFC
Sobota 06.12.2014, 16:00 • Anfield (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    81
    Jordi Gómez mohol na druhej strane zvrátiť všetky tri body na stranu Sunderlandu! Po Chelsea a Arsenale ale ďalší favorit zatiaľ neprehráva. Gómez dostával dobrú prihrávku z čiary od Buckleyho, ktorý po svojom príchode toho stíha veľa. Španielsky stredopoliar si následne nachystal loptu na strelu, ktorú mieril k pravej žrdi Simona Mignoleta. Belgický gólman mal na ňu dobrý výhľad a stačil ju vyraziť do strany. S týmto gólman Liverpoolu nemá problém.
     
    80
    Buckley okamžite fasuje žltú kartu, keď na pravej strane nedovoleným spôsobom zastavuje agilného Raheema Sterlinga.
     
    79
    Buckley na druhej strane vymieňa Adama Johnsona, ktorý sa dnes taktiež nedokázal presadiť podľa svojich predstáv. Do konca ešte desať minút.
     
    78
    Od Coutinha to bolo na dnes všetko. Strapatý Brazílčan mal obe nádejnejšie šance Liverpoolu na otvorenie skóre. Namiesto neho prichádza Lazar Markovič.
     
    78
    Liverpool s prvou brejkovou príležitosťou v zápase, ktorá mohla znamenať nezaslúžený gól pre Liverpool. Raheem Sterling vyvážal loptu po Cattermoleovej chybe stredom ihriska. Hráči Sunderlandu zostali visieť na polovici ihriska. Sterling následne prihrával doprava na Coutinha, ktorý už s loptou ďalej nepokračoval. Namiesto toho sa pokúsil prestreliť Pantilimona z hranice veľkého vápna. Rumunský dlháň ale jeho prízemný pokus vyráža pred seba, kde čistí priestor skúsený stopér Wes Brown.
     
    70
    Strieda aj Gus Poyet a to hneď dvojnásobne. Na trávnik prichádza Ricky Álvarez a bitkár Lee Cattermole. Miesta im prenechal Seb Larsson a márny Altidore.
     
    67
    Spasiteľ Steven Gerrard sa konečne dostáva na trávnik a snáď sa mu podarí rozhýbať toto doposiaľ nudné stretnutie. Ihrisko opúšťa Lallana.
     
    60
    Raheem Sterling nechal zaspomínať na svoje slávne sólička z minulej sezóny, no Bridcutt preto nemal pochopenie a na kraji šestnástky ho i za cenu žltej karty poslal na zem.
     
    54
    Sunderland sa v azda najväčšej šanci celého zápasu mohol dostať do vedenia! Gól v Mignoletovej sieti by zápasu určite pomohol. Hostia mali k dispozícii rohový kop z pravej strany, ktorý rozohrával švédsky špecialista Sebastian Larsson. Ten posielal center do stredu malého vápna, kde za seba predlžoval Martin Škrtel. To ale nevedel, že sa od dvojice Henderson a Kolo Touré odpútal Connor Wickham, ktorý krížnou strelou z okraja malého vápna takmer trafil k vzdialenejšej žrdi Simna Mignoleta. Tú napokon o centimetre minul, aby minútku nato napol bočnú sieť z druhej strany. Liverpool potrebuje striedať.
     
    51
    Lucas Leiva zastavil rýchlu kontru Sunderlandu neodovoleným stiahnutím Johnsona na polovici ihriska a od Swarbricka tak vidí druhú žltú kartu zápasu.
     
    41
    Po Verginiho faule na Sterlinga tu bola príležitosť na brejk pre Coutinha, ktorý ale nevyzrel na O´Shea. Swarbrick sa ale k Argentínčanovi vracia a dodatočne mu udeľuje žltú kartu.
     
    26
    Naopak na druhej strane zaznamenávame zatiaľ azda najzaujímavejšiu koncovku dnešného zápasu. Po Hendersonovej prihrávke do strany sa po ľavej čiare rozbehol agilný Coutinho, ktorý sa pohral s Verginim. Argentínsky obranca má s rýchlonohými krídelkami domáceho celku nemalé problémy. Coutinho mu znovu uštrikoval sveter hanby, aby následne povedľa jeho nôh zamieril do pravého dolného rohu Pantilimonovej bránky. Rumunský obor ale šiel na zem včas a Brazílčanov pokus zo šestnástich metrov dokázal kryť napevno.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   51. Lucas Leiva (LIV) – 41. Vergini (SUN), 60. Bridcutt (SUN), 80. Buckley (SUN)


    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, K. Touré, A. Moreno – Leiva, J. Henderson (C) – Lallana, Coutinho, Sterling – R. Lambert
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, Lovren, Gerrard, Can, Allen, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Sunderland AFC: Pantilimon – Vergini, Brown, O´Shea (C), Réveillère – Bridcutt – A. Johnson, J. Gómez, S. Larsson, Wickham – Altidore
    Náhradníci: Mannone – Rodwell, S. Fletcher, R. Álvarez, Buckley, T. Robson, Cattermole
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – J. Brooks, E. Smart – C. Pawson