Newcastle – Chelsea 2:1 (kon.) | Hull City – West Bromwich 0:0 (kon.) | Liverpool – Sunderland 0:0 (kon.)
QPR – Burnley 2:0 (kon.) | Stoke City – Arsenal 3:2 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 0:0 (kon.)
Manchester City – Everton 1:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Sunderland AFC
Sobota 06.12.2014, 16:00 • Anfield (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Zápas na Anfield pred malou chvíľou skončil zaslúženou deľbou bodov. Liverpool tak znovu nedokázal vyhrať tretí ligový zápas v rade. Sledovali sme podpriemerné stretnutie, ktorého najväčšiu šancu spálil sedem minút po prestávke Connor Wickham, ktorého halfvolej letel skraja malého vápna tesne mimo ľavej žrde, aby minútku nato rozvlnil bočnú sieť Mignoletovej bránky. Sunderland tak po Chelsea neinkasoval v rýchlom slede ani od Liverpoolu. (17:54:03)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Pantilimon ale lapá Johnsonov center z pravej strany a to už bude z Anfieldu zrejme všetko. Do konca zostáva desať sekúnd.
     
    90+2
    Posledný útok Liverpoolu sa tiahne medzi Škrtelom a Kolom Tourém. Domáci potrebujú dostať loptu podstatne vyššie.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Neilom Swarbrickom pridáva ešte tri nadstavené minúty, v ktorých úvode tu je odkop od bránky hostí.
     
    90
    Bridcutt teraz skúsene púšťa loptu za bránkovú čiaru. Rozohrávať bude Pantilimon. Sunderland vstúpi do nadstaveného času s jedným bodom na dosah.
     
    89
    Ani Gerrard nedokázal na ľavej strane nakopnúť Sterlinga, ale po údajnom teči tu bude ešte rohový kop pre Liverpool. Ten však končí na hlave Cattermolea.
     
    88
    Liverpoolu už veľa toho času nezostáva a navyše sa po chybe v rozohrávke museli domáci brániť Wickhamovmu útoku.
     
    87
    Útočilo sa ale na druhej strane, kde Lambert sklepol vysokú loptu pre Markoviča, no ten z otočky neprestrelil O´Shea.
     
    86
    Škrtel následne lakťom zložil Wickhama a päť minút pred koncom zápasu sa tak Sunderland za bezgólového stavu môže nasťahovať na polovicu červených.
     
    85
    Následne sa zo strednej vzdialenosti pokúsil o strelu Henderson, ktorý ale poslal loptu len vysoko nad bránku.
     
    83
    Raheem Sterling sa dožaduje pokutového kopu. Hádam už tretíkrát ale po jeho páde Swarbrick znovu rozpažuje.
     
    81
    Jordi Gómez mohol na druhej strane zvrátiť všetky tri body na stranu Sunderlandu! Po Chelsea a Arsenale ale ďalší favorit zatiaľ neprehráva. Gómez dostával dobrú prihrávku z čiary od Buckleyho, ktorý po svojom príchode toho stíha veľa. Španielsky stredopoliar si následne nachystal loptu na strelu, ktorú mieril k pravej žrdi Simona Mignoleta. Belgický gólman mal na ňu dobrý výhľad a stačil ju vyraziť do strany. S týmto gólman Liverpoolu nemá problém.
     
    80
    Buckley okamžite fasuje žltú kartu, keď na pravej strane nedovoleným spôsobom zastavuje agilného Raheema Sterlinga.
     
    79
    Buckley na druhej strane vymieňa Adama Johnsona, ktorý sa dnes taktiež nedokázal presadiť podľa svojich predstáv. Do konca ešte desať minút.
     
    78
    Od Coutinha to bolo na dnes všetko. Strapatý Brazílčan mal obe nádejnejšie šance Liverpoolu na otvorenie skóre. Namiesto neho prichádza Lazar Markovič.
     
    78
    Liverpool s prvou brejkovou príležitosťou v zápase, ktorá mohla znamenať nezaslúžený gól pre Liverpool. Raheem Sterling vyvážal loptu po Cattermoleovej chybe stredom ihriska. Hráči Sunderlandu zostali visieť na polovici ihriska. Sterling následne prihrával doprava na Coutinha, ktorý už s loptou ďalej nepokračoval. Namiesto toho sa pokúsil prestreliť Pantilimona z hranice veľkého vápna. Rumunský dlháň ale jeho prízemný pokus vyráža pred seba, kde čistí priestor skúsený stopér Wes Brown.
     
    77
    Zatiaľ tomu nič nenasvedčuje. Liverpool pokračuje v stereotypnom nakopávaní lopty na hrot, kde ale väčšinu lôpt zbiera O´Shea.

     
    75
    Pätnásť minút pre trápiaci sa Liverpool a rovnaký čas na prežitie pre spokojný Sunderland. Snáď nás čaká najlepšia fáza zápasu.
     
    74
    Na druhej strane sme mohli vidieť nepresný center od Cattermolea, ktorý preletel šestnástkou bez zásahu.
     
    73
    Bridcutt teraz s nasadením vlastného zdravia blokuje strašnú pumelicu od Coutinha, ktorú dostával zo vzdialenosti dvoch metrov priamo na hruď.
     
    72
    Rýchly brejk Coutinha, ktorý bol počas nábehu faulovaný mohol vyšperkovať Sterling, no ten posielal center iba k Pantilimonovi.
     
    71
    V oboch prípadoch sa jedná o defenzívnejšie zmeny. Sunderland sa zrejme ešte väčšmi zameria na zisk jedného bodu.
     
    70
    Strieda aj Gus Poyet a to hneď dvojnásobne. Na trávnik prichádza Ricky Álvarez a bitkár Lee Cattermole. Miesta im prenechal Seb Larsson a márny Altidore.
     
    69
    Respektíve ani predkolo, ktoré zabezpečuje štvrtá priečka. Liverpool sa musí počas zimného obdobia v PL rapídne zlepšiť.
     
    68
    Steve boy bol určite šetrený na dôležitý zápas Ligy majstrov proti Bazileju, no takýmto tempom si Liverpool na rok nezahrá ani skupinu.
     
    67
    Spasiteľ Steven Gerrard sa konečne dostáva na trávnik a snáď sa mu podarí rozhýbať toto doposiaľ nudné stretnutie. Ihrisko opúšťa Lallana.
     
    66
    Zmení to konečne Steven Gerrard, ktorý sa už pripravuje pri postrannej čiare? Verme, že áno, lebo inak tu do konca duelu pospíme.
     
    65
    Coutinho na to následne nenadviazal, keď loptu napálil znovu len vysoko nad bránku. Gólové suchoty na Anfielde pokračujú.
     
    64
    Tá ale letela priamo do stredu bránky, čim sa stala vôbec prvou strelou medzi tri žrde v tomto zápase! Neuveriteľný jav v 64. minúte.
     
    63
    Sebastian Larsson je dnes všadeprítomný, aj keď teraz nestihol vystúpiť proti Lucasovej strele z vyše dvadsiatich metrov.
     
    62
    Sterling následne padá v šestnástke, ale tentokrát je to on, kto sťahuje súpera k zemi. Konkrétne padol Sebastian Larsson.

     
    61
    Center alebo nedôrazná strela od Hendersona následne pristáva na vrchnej sieti Costela Pantilimona, ktorý má všetko pod kontrolou.
     
    60
    Raheem Sterling nechal zaspomínať na svoje slávne sólička z minulej sezóny, no Bridcutt preto nemal pochopenie a na kraji šestnástky ho i za cenu žltej karty poslal na zem.
     
    59
    Moreno s hrozitánskou chybou, keď namazal loptu Larssonovi. Po Švédovom centr musel pred Wickhamom hasiť Glen Johnson.
     
    58
    Sterling sa následne k strele dostal, no tá mierila len podstatne nad bránku rumunského obra Costela Pantilimona.
     
    57
    Lallana na druhej strane nič meniť nebude, keďže výborný Gómez mu zabraňuje vystreliť na bránku Čiernych mačiek.
     
    56
    Takouto hrou si dnes červení tri body na vlastnom trávniku neuhája. Sunderland je naštartovaný a odhodlaný neuspokojiť sa s jedným bodom.
     
    54
    Sunderland sa v azda najväčšej šanci celého zápasu mohol dostať do vedenia! Gól v Mignoletovej sieti by zápasu určite pomohol. Hostia mali k dispozícii rohový kop z pravej strany, ktorý rozohrával švédsky špecialista Sebastian Larsson. Ten posielal center do stredu malého vápna, kde za seba predlžoval Martin Škrtel. To ale nevedel, že sa od dvojice Henderson a Kolo Touré odpútal Connor Wickham, ktorý krížnou strelou z okraja malého vápna takmer trafil k vzdialenejšej žrdi Simna Mignoleta. Tú napokon o centimetre minul, aby minútku nato napol bočnú sieť z druhej strany. Liverpool potrebuje striedať.
     
    53
    Po Larssonovom voľnom kope sa Altidore k lopte nedostal, keď pred ním hasil Martin Škrtel. Bude to rohový kop pre Cats.
     
    52
    Krátko nato ďalší faul Lucasa, ktorý mohol v krátkom slede vidieť hneď dva kartové testy, ktoré by nasledovala tretia a síce červená karta.
     
    51
    Lucas Leiva zastavil rýchlu kontru Sunderlandu neodovoleným stiahnutím Johnsona na polovici ihriska a od Swarbricka tak vidí druhú žltú kartu zápasu.
     
    50
    V prvom polčase padali góly len na jednom štadióne a to na Britannia Stadium, kde Stoke City vedie nad Arsenalom už 3:0!
     
    49
    Na druhej strane posielal po Sterlingovej prihrávke loptu do šestnástky Moreno, no dvojica Vergini a Jordi Gómez loptu zastavila.
     
    48
    Nepresadzuje sa ani Sunderland, keď Sebastian Larsson centruje od rohovej zástavky len do náruče Mignoleta.
     
    47
    Kolo Touré sa ale vo vzduchu presadiť nedokázal. Výborne pred ním pracoval bývalý zadák Manchestru United Wes Brown.
     
    46
    Druhý polčas štartujeme v nezmenených zostavách. Hneď v úvode druhej časti tu bude rohový kop pre zahriaknutý Liverpool.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Úvodné dejstvo na Anfielde prinieslo slabučký futbal bez jedinej vyloženej šance na úvodný gól. Liverpool hrá veľmi staticky s veľkým množstvom neproduktívnych prihrávok do strany a dozadu. Sunderland je naopak pripravený obetovať výsledku všetko a zatiaľ mu to stačí na jeden bod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Koncentrovaná defenzíva Black Cats naopak dvomi úspešnými obrannými zákrokmi O´Shea a Verginiho zakončuje úspešný prvý polčas.
     
    44
    Toto je slabučké, čo predvádzajú obe mužstvá a predovšetkým Liverpool, ktorý by mal svojou nátlakovou hrou nútiť Mackems k chybám.
     
    42
    Stáva sa tak prvým hráčom v zápise o stretnutí. Žiaľ nie takým spôsobom, ako by si nestranný fanúšik pravdepodobne želal.
     
    41
    Po Verginiho faule na Sterlinga tu bola príležitosť na brejk pre Coutinha, ktorý ale nevyzrel na O´Shea. Swarbrick sa ale k Argentínčanovi vracia a dodatočne mu udeľuje žltú kartu.
     
    40
    Súhlasí so mnou i Alberto Moreno, ktorý z ľavej strany centruje len k francúzskemu obrancovi Réveillèremu, ktorý zahráva loptu na out.
     
    39
    Brendan Rodgers teraz niečo preberá so svojimi asistentmi. Možno už riešia prípadné januárové posily. Táto hra za veľa nestojí.
     
    38
    Inde ešte gól nepadol a tuto tomu nie je inak. Tak skoro sa to ani meniť zrejme nebude. Liverpool i naďalej veľmi statický.
     
    37
    Nudný futbal na Anfield Road nám ponúka priestor sledovať aj iné štadióny. Stoke napríklad doma vedie nad Arsenalom už 2:0!

     
    36
    Connor Wickham s trápnym pokusom o pokutový kop, ktorý sa ani v tomto prípade pískať nebude. Škrtel požaduje po Swarbrickovi žltú kartu.
     
    35
    Červení síce kombinujú a sú aktívnejší na lopte, no väčšina prihrávok ide len do strany alebo dozadu. Takto sa skóre meniť nebude.
     
    34
    Liverpool s ďalšou navštívenkou v šestnástke Black Cats, no vysokú loptu bez problémov chytá vysoký Pantilimon.
     
    33
    Tak nie, Morenovi naložil krídelník Adam Johnson. Bridcutt dostával napomínanie pri zákroku na Lallanu, po ktorom sa kopal rohový kop.
     
    32
    Bridcutt je po následnom zákroku na Morena na koberčeku u Swarbricka, ale zatiaľ sa to zaobíde len s dohovorom.
     
    31
    Bridcuttov tentokrát excelentný sklz vo vlastnom vápne, ktorým nenechal vystreliť dnešného kapitána Liverpoolu Hendersona.
     
    30
    V hlavách domácich hráčov ale určite rezonuje blížiaci sa zápas Ligy majstrov, kedy im pôjde proti Bazileju o všetko.
     
    29
    Za nami je pomaly tretina zápasu a Sunderland i naďalej bez väčších ťažkostí bráni čistý štít. Liverpool bude musieť pridať.
     
    28
    Sterling teraz lobuje za žltú kartu pre Larssona, no tá sa udeľovať nebude. Švéd si podľa všetkého počínal čisto.
     
    26
    Naopak na druhej strane zaznamenávame zatiaľ azda najzaujímavejšiu koncovku dnešného zápasu. Po Hendersonovej prihrávke do strany sa po ľavej čiare rozbehol agilný Coutinho, ktorý sa pohral s Verginim. Argentínsky obranca má s rýchlonohými krídelkami domáceho celku nemalé problémy. Coutinho mu znovu uštrikoval sveter hanby, aby následne povedľa jeho nôh zamieril do pravého dolného rohu Pantilimonovej bránky. Rumunský obor ale šiel na zem včas a Brazílčanov pokus zo šestnástich metrov dokázal kryť napevno.
     
    25
    Sunderland po dlhšom čase znovu nasáčkovaný na polovici The Reds. Zatiaľ sa mu ale nedarí zapojiť do hry Wickhama či Altidoreho.
     
    24
    Na druhej strane mal prácu Martin Škrtel, ktorý odkopával Johnsonov center z pravej strany. Namiesto rohu to ale bude len out.
     
    23
    Rickie Lambert v azda prvej zaujímavejšej koncovke zápasu, keď Coutinhov center poslal v záklone poldruha metra mimo pravej žrde.
     
    22
    Adam Johnson podľa všetkého nestihol loptu na hracej ploche a bude tu teda rohový kop pre Liverpool. Ten pred Škrtelom odvracia Wes Brown.
     
    21
    Neil Swarbrick píska jeden nedovolený zákrok za druhým, no žltou kartou zatiaľ dianie na hracej ploche neupokojuje.
     
    20
    Výborný Sebastian Larsson si teraz telom pokryl loptu pred Sterlingom a napokon ju dokázal uhájiť pri nedovolenom bránení anglického mladíka.
     
    19
    Nemení to ani center Adama Johnsona, ktorý preletel celou šestnástkou bez zásahu nabiehajúceho Connora Wickhama.

     
    18
    Ten ale po rozohrávke na krátko zostal na bližšej žrdi odvrátený dobre brániacim O´Sheaom. Na šance stále sledujeme diétny zápas.
     
    17
    Sterling na druhej strane zamotal Verginiho, následne prihral pod seba a Alberto Moreno vybojoval na Larssonovi rohový kop.
     
    16
    Teraz tu bol rohový kop Mackems, ktorý odvracal Martin Škrtel ku Gómezovi, ktorý spoza šestnástky napálil loptu mimo bránky.
     
    15
    Obe mužstvá hrali v úvodnej štvrťhodine aktívny futbal, no gólové príležitosti sa na jednej či druhej strane rodia len veľmi ťažko, respektíve vôbec.
     
    14
    Neproduktívny útočník Jozy Altidore je následne chytený v ofsajdovom postavení. Hrať môžu i hráči liverpoolskeho FC.
     
    13
    Vergini sa snažil na pravej strane pohrať so Sterlingom, ale v tomto súboji nemal nárok. Anglický krídelník získava na vlastnej polke out.
     
    12
    Dobrá lopta na druhej strane sprava od Lallanu, ktorá mala na hrote nájsť jeho parťáka Lamberta. Pred ním ale hasil kapitán O´Shea.
     
    11
    Center bývalého krídelníka Manchestru City bol ale privysoký a po ďalšom hlúpom faule Bridcutta musia Mačky vysťahovať polovicu červených.
     
    10
    Sunderland teraz hodnú dobu kombinoval s loptou na súperovej polke, až prišiel center od Johnsona, ktorý takmer našiel na hrote Seba Larssona.
     
    9
    O loptu ale rýchlo prichádza a o niečo podobné sa razom snaží i bývalé mužstvo belgického gólmana LFC Simona Mignoleta.
     
    8
    Až v posledných desiatkach sekúnd sa hra trochu upokojuje a Liverpool začína rozohrávať postupnou kombináciou z polovice ihriska.
     
    7
    Na Anfilede sme zatiaľ góly ani nejaké vážnejšie príležitosti na ich strelenie nevideli, no zatiaľ hráme v slušnom tempe.
     
    6
    Zaujímavá správa z Britannia Stadium, kde sa Stoke City presadilo už po niekoľkých sekundách a ujalo sa tak senzačného vedenia nad Arsenalom.
     
    5
    Adam Lallana na pravej strane zostra dohrával Réveillèra, no Swarbrick púšťa hru ďalej. Liverpool pokračuje vo vysokom pressingu.
     
    4
    Na druhej strane Lambert premáchol prudký center z ľavej strany od Morena. Svižný úvod na Anfielde pokračuje ďalej.
     
    3
    Domáci tak mali k dispozícii voľný kop, ktorý rozohrali narýchlo, no nebolo to šťastné riešenie. Na druhej strane padol vo vápne po súboji so Škrtelom Wickham, no penalta sa pískať nebude.
     
    2
    Raheem Sterling sa po prvýkrát rozbehol po ľavej strane, odkiaľ prihrával na Hendersona, ktorého pred šestnástkou fauloval Bridcutt.
     
    1
    Hostia v bledomodrých dresoch práve započali dnešné stretnutie. Liverpool v tradičnej červenej útočí sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, K. Touré, A. Moreno – Leiva, J. Henderson (C) – Lallana, Coutinho, Sterling – R. Lambert
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, Lovren, Gerrard, Can, Allen, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Sunderland AFC: Pantilimon – Vergini, Brown, O´Shea (C), Réveillère – Bridcutt – A. Johnson, J. Gómez, S. Larsson, Wickham – Altidore
    Náhradníci: Mannone – Rodwell, S. Fletcher, R. Álvarez, Buckley, T. Robson, Cattermole
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – J. Brooks, E. Smart – C. Pawson.
     
    Vitajte na Anfield, kde pokračuje natesnaný sobotný program pätnásteho kola anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    8. Liverpool FC: 6 – 2 – 6; skóre 19:19; body 20
    14. Sunderland: 2 – 8 – 4; skóre 13:23; body 14

    Forma:

    Liverpool FC: V – V – R – P – P – P
    Sunderland: P – R – R – R – V – P

    Liverpool má za sebou hrozivý mesiac november. Vykúpenie priniesol až jeho posledný víkend. The Reds predtým v piatich súťažných stretnutiach získali jediný bod, za frustrujúcu remízu v Razgrade (Ludogorets v rámci Ligy majstrov 2:2). Predtým Liverpool štyrikrát prehral, pričom strelil len dva góly. Vykúpenie prinieslo až stretnutie spred týždňa, kedy sem zavítal Stoke City.
    Dlho sa síce hralo bez gólov, no na konci zápasu prišlo vykúpenie v podobe gólu Glena Johnsona. V týždni si potom červení zgustli na momentálne najhoršom tíme ligy a síce Leicestru City (3:1). Mužstvo od rieky Mersey sa dnes pokúsi o prvú sériu troch ligových víťazstiev za sebou. Možno i pre túto neschopnosť má momentálne o sedem bodov menej, než tomu bolo v tejto fáze uplynulého ročníka. Druhou príčinou je deravá defenzíva a len tri čisté kontá v tejto sezóne.

    O nič lepšie na tom v tomto smere nie je ani Sunderland, ktorý má po QPR a práve Leicestri tretiu najhoršiu obranu v lige. To ide do ostrého kontrastu s minulým víkendom, kedy Čierne Mačky doma udržali na uzde najlepšie mužstvo súťaže-londýnsku Chelsea. Tá tu za celých deväťdesiat minút nedokázala streliť gól a pri šanci Wickhama sa Cats dokonca mohli ujať vedenia, no mladý útočník opečiatkoval iba brvno Courtoisovej bránky.
    Vo vloženom kole v strede týždňa to už ale bola úplne iná pesnička. Práve Wickham síce otváral skóre, no potom prišla štvorgólová smršť Manchestru City, ktorá znamenala ľahké víťazstvo 4:1. Mackems tak prerušili sériu troch remízových výsledkov po sebe. Dnes by možno brali z Anfieldu aj bodík. No výhra by bola pre Poyetovu partiu podstatne príhodnejšia.
    Jeho zverenci totiž získali tri body zo siedmich pokusov len raz.

    Vzájomné zápasy:

    26.03.2014; Liverpool FC – Sunderland 2:1
    (Gerrard, Sturridge – Ki)

    29.09.2013; Sunderland – Liverpool FC 1:3
    (Giaccherini – 2x L. Suárez, Sturridge)

    02.01.2013; Liverpool FC – Sunderland 3:0
    (2x L. Suárez, Sterling)

    15.09.2012; Sunderland – Liverpool FC 1:1
    (S. Fletcher – L. Suárez)

    10.03.2012; Sunderland – Liverpool FC 1:0
    (Bendtner)

    13.08.2011; Liverpool FC – Sunderland 1:1
    (L. Suárez – S. Larsson)

    Absencie:

    Domácim sa dnes vracia uzdravená dvojica Coutinho a José Enrique, zatiaľčo o štarte Mamadua Sakha sa bude rozhodovať pred zápasom.
    S určitosťou bude chýbať štvorica Suso, John Flanagan, Mario Balotelli a ako inak i spasiteľ červených Daniel Sturridge.

    Na druhej strane by Gus Poyet mohol počítať až s trojicou navrátilcov Wesom Brownom, Stevenom Fletcherom a Adamom Johnsonom.
    Mimo tak zostáva už len trojica z maródov Black Cats. Jedná sa o van Aanholta, Giaccheriniho a Billyho Jonesa.

    Môj tip: 1:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   51. Lucas Leiva (LIV) – 41. Vergini (SUN), 60. Bridcutt (SUN), 80. Buckley (SUN)


    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, K. Touré, A. Moreno – Leiva, J. Henderson (C) – Lallana, Coutinho, Sterling – R. Lambert
    Náhradníci: B. Jones – J. Enrique, Lovren, Gerrard, Can, Allen, L. Markovič
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Sunderland AFC: Pantilimon – Vergini, Brown, O´Shea (C), Réveillère – Bridcutt – A. Johnson, J. Gómez, S. Larsson, Wickham – Altidore
    Náhradníci: Mannone – Rodwell, S. Fletcher, R. Álvarez, Buckley, T. Robson, Cattermole
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – J. Brooks, E. Smart – C. Pawson