Mönchengladbach – Hertha 3:2 (kon.) | Hannover – Wolfsburg 1:3 (kon.) | Stuttgart – Schalke 0:4 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Augsburg 1:2 (kon.) | Paderborn – Freiburg 1:1 (kon.) | Bayern – Leverkusen 1:0 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:4 (0:3)
FC Schalke 04
Sobota 06.12.2014, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je tu koniec zápasu medzi VfB Stuttgart a FC Schalke 04. Hlavný rozhodca Meyer z pochopiteľných dôvodov nenadstavil v druhom polčase ani minútu a tak si hráči Schalke odnášajú zo Stuttgartu cenné 3 body. Treba povedať, že hostia boli celý zápas jasne lepší, a mohli pridať aj ďalšie góly. Najlepším hráčom bol Moting, ktorý zaznamenal hattrick ale celý tím bol na dnešné stretnutie pripravený skvele. V dnešnom zápase sme nevideli žiadnu žltú ani červenú kartu.
    To je na dnes odo mňa všetko, prajem Vám ešte príjemný večer. (17:20:27)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Plynie posledná minúta riadneho hracieho času. Loptu držia na kopačkách stále hostia a domáci sa ani veľmi nepokúšajú získať ju. Veľmi ospalý záver tohto zápasu, ktorý sa na nemeckú najvyššiu súťaž príliš nepodobá. Stav je ale jasný a dnešný súboj zvládli lepšie hráči Schalke.
     
    89
    Už sa pokračuje v hre a loptu majú hráči Schalke. Tí sa nikam neponáhľajú.
     
    88
    Pohľad na tribúnu Mercedes-Benz Arény ukazuje odchádzajúcich divákov a aj Antonio Rüdiger pomaly opúšťa hraciu plochu.
     
    87
    Loptu majú na kopačkách hráči Schalke a zahrá si aj Fährmann. Antonio Rüdiger ostáva ležať na ihrisku, ale nezavinene. Pri pokuse o center si zrejme natiahol stehenný sval.
     
    85
    Posledné striedanie hostí. Odchádza Moting, strelec hattricku v dnešnom zápase a prichádza Sané.
     
    84
    Zápas sa už len dohráva. Domáci hráči si pomaly prihrávajú a hostia hrozia z protiútokov ale nie dramaticky, je to skôr len pokus dostať loptu čo najďalej od svojej brány.
     
    82
    Kamera teraz zamierila na tribúnu a ukázala zívajúceho fanúšika Stuttgartu. Tento záber vystihuje dnešný duel, ktorý sa pre domáci tím skončí veľmi smutne.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva 10 minút. Loptu majú hráči Stuttgartu ale cez modrý obranný val sa nedokážu presadiť. Celý zápas sa nesie v rovnakom trende nemohúcnosti domáceho tímu v útočnej fáze. Aj teraz končia ľahké centrované lopty pri Fährmannovi.
     
    79
    Striedanie hostí. Odchádza Barnetta a nahradí ho Ayhan.
     
    78
    Romeu takticky zastavil prenikajúceho hráča Schalke a hlavný rozhodca píska faul. Pokojný záver v Stuttgarte.
     
    77
    Hra má slabšie tempo na aké sme v Bundeslige zvyknutí, ale nemôžeme sa sťažovať, pretože v dnešnom zápase sme videli štyri góly. Hráči Stuttgartu to ešte skúšajú v 16ke hostí a vybojovali rohový kop.
     
    76
    Schalke hru pohodlne kontroluje a loptu drží ďaleko od svojej brány. Tréner Roberto Di Mateo môže byť so svojím tímom spokojný.
     
    75
    V minulom zápase zaznamenal hattrick Huntelaar, v tom dnešnom Moting. Útočníkom Schalke sa teda v poslednom období darí a v tabuľke nemeckej Bundesligy sú na horných priečkach.
     
    74
    Romeu fauloval v útoku a loptu majú hráči Schalke. Tí okamžite vyrážajú dopredu.
     
    73
    Gentner to skúšal hlavou ale lopta letela ďaleko od brány Schalke. Domácim to dnes vôbec nejde a aj pekné šance zneškodní výborný Fährmann v bráne Schalke.
     
    72
    Hráči Stuttgartu padali v 16ke hostí a niekoľko krát to vyzeralo na pokutový kop ale hlavný rozhodca mal iný názor. Domáci hráči sú stále na útočnej polovici ale na prvý gól stále čakajú.
     
    71
    Werner centroval do 16ky tam bol pripravený Harnik, ale loptu odhlavičkoval hráč Schalke.

    Patrik Saloky

    Góly: 2. Moting, 10. Meyer, 21. Moting, 61. Moting


    VfB Stuttgart: S.Ulreich- F.Klein, A.Rüdiger, T.Baumgartl, M.Leitner, C.Gruezo, CH.Gentner, A.Hloušek, S.Sararer, M.Harnik, T.Werner
    Náhradníci: T.Kirschbaum, G.Sakai, D.Schwaab, K.Rausch, O.Romeu, F.Kostić, D.Ginczek

    FC Schalke 04: R.Fährmann, J.Kirchhoff, B.Höwedes, D.Aogo, A.Uchida, Ch.Fuchs, M.Meyer, T.Barnetta, R.Neustädter, E.Moting, K.Huntelaar
    Náhradníci: F.Giefer, M.Friedrich, A.Borgmann, K.Ayhan, Ch.Clemens, L.Sané

    Rozhodca: Florian Meyer- F.Willenborg, Ch.Bornhorst