Mönchengladbach – Hertha 3:2 (kon.) | Hannover – Wolfsburg 1:3 (kon.) | Stuttgart – Schalke 0:4 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Augsburg 1:2 (kon.) | Paderborn – Freiburg 1:1 (kon.) | Bayern – Leverkusen 1:0 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:4 (0:3)
FC Schalke 04
Sobota 06.12.2014, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu nemeckej Bundesligy medzi VfB Stuttgart a FC Schalke 04.

    VfB Stuttgart

    Domáci sa v doterajšom priebehu sezóny trápia. Do dnešného dňa získali 12 bodov, a to stačí iba na 16. miesto. Ešte horšie však je, že rovnaký bodový zisk má aj predposledný Hamburger SV, a len o bod menej získala slávna Borussia Dortmund, ktorá je na neuveriteľnom poslednom mieste. Stuttgart si v 13 zápasoch pripísal tri výhry, tri remízy a až sedem krát odišiel zo zápasu ako porazený. To nie je najlepšia bilancia, a hráči z ,,mesta Mercedesov,, to dobre vedia. Ak sa pozrieme na posledné štyri zápasy, je zrejmý určitý progres. Po troch prehrách prišla výhra na ihrisku Freiburgu a možno práve tá naštartuje ,,Mercedesy,, k lepším výkonom. Dnes ich čaká náročný súper z Gelsenkirchenu, a určite to bude pre Stuttgart veľká výzva.

    FC Schalke 04

    Hostia sú v tabuľke nemeckej Bundesligy na priaznivom šiestom mieste. Za šesť výhier, dve remízy a päť prehier získali 20 bodov. To zatiaľ stačí ,,iba,, na Európsku ligu, ale sezóna má pred sebou ešte väčšiu časť a tak je dostatok času vylepšiť si pozíciu. Schalke má, samozrejme, okrem domácej ligy povinnosti aj v Lige majstrov a tak je ich herný program o čosi náročnejší. V Bundeslige väčšinou striedajú výhry s prehrami, ale v posledných dvoch zápasoch sa im podarilo zvíťaziť nad vlkmi z Wolfsburgu aj nad Mainzom. Práve v poslednom zápase proti Mainzu sa blysol útočník Schalke Huntelaar, ktorý zaznamenal hattrick. Hostia by túto víťaznú mini sériu určite radi predĺžili, a proti Stuttgartu ktorý nemá najlepšiu formu to bude tak trochu ,,povinnosť,,. Mužstvo Schalke však stále nemôže počítať s Boatengom, ktorý ešte nie je úplne vyliečený.

    Hlavným rozhodcom tohto stretnutia bude Florian Meyer z mesta Braunschweig.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Mercedes-Benz Arena v Stuttgarte, ktorý má kapacitu 60 441 divákov.

     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: S.Ulreich- F.Klein, A.Rüdiger, T.Baumgartl, M.Leitner, C.Gruezo, CH.Gentner, A.Hloušek, S.Sararer, M.Harnik, T.Werner

    Náhradníci: T.Kirschbaum, G.Sakai, D.Schwaab, K.Rausch, O.Romeu, F.Kostić, D.Ginczek

    FC Schalke 04: R.Fährmann, J.Kirchhoff, B.Höwedes, D.Aogo, A.Uchida, Ch.Fuchs, M.Meyer, T.Barnetta, R.Neustädter, E.Moting, K.Huntelaar

    Náhradníci: F.Giefer, M.Friedrich, A.Borgmann, K.Ayhan, Ch.Clemens, L.Sané

    Rozhodca: Florian Meyer- F.Willenborg, Ch.Bornhorst.
     
    Hráči oboch tímov prichádzajú na hraciu plochu. O chvíľu sa začne zápas medzi VfB Stuttgart a FC Schalke 04.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas v Stuttgarte sa začal. Úvodný výkop patril hráčom Schalke, ktorí nastúpili v modrých dresoch, domáci si obliekli biele dresy.
     
    2
    Schalke 04 dalo gól! Mimoriadne rýchly gól v Stuttgarte ! Hostia zahrávali priamy kop a po centri do 16ky domáceho tímu sa presadil ERIC MAXIM CHOUPO-MOTING. Lopta smerovala k pravej žrdi a brankár domáceho tímu nemal nárok.
    MOTING - 0:1
     
    3
    Po rýchlom góle pribúdajú fauly. Priamy kop majú k dispozícii znova hráči Schalke.
     
    4
    Aktívni hostia sú stále pred 16kou Stuttgartu. Domáci sa nevedia dostať k lopte a rýchly úvodný gól ich iste zaskočil.
     
    5
    Domáci majú konečne loptu na svojich kopačkách a postupnými outovými vhadzovaniami postupujú dopredu.
     
    6
    Stuttgart sa na polovici Schalke nezdržal veľmi dlho. Hlavný rozhodca odpískal útočný faul a loptu majú znova hráči Schalke.
     
    7
    Dnes je Mercedes-Benz Arena na nemecké pomery zaplnená dosť riedko. A domáci hráči zatiaľ svojich priaznivcov príliš netešia. Sú síce na útočnej polovici ale brankára Schalke ešte neohrozili. Sararer to skúšal na bránu ale jeho strela mierila vysoko nad bránu.
     
    9
    Hra je kúskovaná nedovolenými zákrokmi. Na zemi sa ocitol Uchida a je to priamy kop pre Schalke.
     
    10
    Schalke 04 dalo gól! Skvelý úvod pre hostí. Po skvelej práci v 16ke dáva MAX MEYER hlavou gól do domácej brány. Najprv jeho strelu zblokoval jeden z hráčov domáceho tímu ale následnú odrazenú loptu poslal Meyer hlavou ponad Ulreicha do brány.
    MEYER - 0:2
     
    12
    Osmeľujú sa aj domáci hráči. Ich strely sú však nepresné a Fährmann môže byť pokojný.
     
    12
    Sararer teraz vypálil z poza 16ky a Fährmann skvele vyrazil na rohový kop. Prvé vážnejšie ohrozenie brány Schalke.
     
    13
    Loptu majú na kopačkách stále hráči Stuttgartu, ktorí musia doťahovať dvojgólové vedenie Schalke. Zatiaľ sa im nedarí prekonať Fährmanna ale zdá sa, že zlý úvod stretnutia už majú za sebou.
     
    14
    Schalke drží domácich hráčov ďaleko od svojej 16ky. Lopta je stále v strede ihriska a prípadný center do 16ky končí ofsajdom domáceho tímu.
     
    15
    Zaujímavé minúty v Stuttgarte. Hostia sa nevedia dostať k lopte a naopak Stuttgart nevie nič vymyslieť smerom dopredu. Teraz po faule Sararera sledujeme priamy kop Schalke.
     
    16
    Domáci skúšali znova center do pokutového územia Schalke ale tam loptu zachytili len obrancovia hostí. Stuttgart trochu bezradne začína novú akciu na vlastnej polovici.
     
    18
    Benedikt Höwedes fauloval a je z toho lopta pre Stuttgart. Ten sa snaží prekonať Fährmanna ale zatiaľ mu to veľmi nejde.
     
    19
    Uchida vybojoval outové vhadzovanie na vlastnej polovici a tak môže Schalke kontrolovať hru.
     
    20
    Fuchs skúšal prelobovať domácich hráčov ale jeho prihrávku zachytil posledný obranca Stuttgartu. Schalke je však stále pri lopte.
     
    21
    Schalke 04 dalo gól! Veľké veci sa dejú v Stuttgarte. Po 20 minútach prehráva domáci tím už 0-3. Po rohovom kope z ľavej strany sa opäť hlavou presadil ERIC MAXIM CHOUPO MOTING.
    MOTING - 0:3
     
    23
    Stuttgart to bude mať veľmi ťažké. V doterajšom priebehu zápasu sa nevedel presadiť a hoci má znova loptu na kopačkách, všetko sa odohráva v strede ihriska.
     
    24
    Loptu už získali hráči Schalke a takmer bol z toho ďalší gól. Uchida bol však v ofsajde a tak majú loptu znova domáci hráči.
     
    25
    Gruezo teraz trochu nešťastne trafil Leitnera pri pokuse o center do 16ky Schalke. Úsmevná situácia, ktorá trochu spríjemnila trápenie domáceho tímu.
     
    27
    Hostia sú v útoku a pokúšajú sa streliť štvrtý gól. Huntelaar si ale počínal nedovolene a tak je z toho priamy kop pre Stuttgart.
     
    29
    Loptu majú hráči Stuttgartu ale tí sa len veľmi ťažko dostávajú pred Fährmanna.
     
    30
    Máme za sebou prvých 30 minút prvého polčasu. Treba povedať, že hostia zatiaľ jasne dominujú a zaslúžene vyhrávajú 3-0.
     
    31
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Leitner a prichádza Schwaab.
     
    32
    Domáci tím striedal pomerne skoro, ťažko povedať či kvôli zdravotným problémom Leitnera, alebo je za tým niečo iné. Loptu majú hráči Schalke, ale hra stratila tempo a lopta behá medzi hráčmi hostí len na obrannej polovici.
     
    33
    Sararer to skúšal po pravej strane ale jeho strelecký pokus mu vôbec nevyšiel a tak bude Fährmann odkopávať od svojej brány.
     
    34
    Fuchs je na zemi po nepríjemnom zákroku od nového muža na ihrisku Schwaaba. Nasleduje priamy kop pre hostí.
     
    35
    Priamy kop hostí žiadnu príležitosť nepriniesol a tak majú loptu na kopačkách hráči Stuttgartu. Tí začínajú novú akciu na vlastnej polovici.
     
    36
    Hoci je do konca zápasu ešte veľa času zdá sa, že o osude dnešného stretnutia je už rozhodnuté. Musel by sa stať zázrak aby hráči Stuttgartu strelili tri góly pri dnešnej predvedenej hre.
     
    37
    Harnik skúšal loptu dostať do 16ky Schalke ale ani jemu tento pokus nevyšiel. Z trávnika vstáva faulovaný Huntelaar, ktorý bol hrdinom posledného zápasu Schalke, v ktorom strelil hattrick.
     
    38
    Antonio Rüdiger fauloval hráča Schalke a je z toho priamy kop pre hostí.
     
    39
    Moting centroval do 16ky Stuttgartu ale tam bol pripravený Ulreich. Na druhej strane bol faulovaný Uchida a tak majú loptu znova hráči Schalke.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva ešte 5 minút. Meyer skvele potiahol loptu do 16ky domáceho tímu a vystrelil na bránu ale jeden z domácich obrancov loptu poslal na rohový kop.
     
    41
    Z rohového gólu sa zrodila nebezpečná situácia. Huntelaar strieľal na Ulreicha a reklamoval ruku jedného z hráčov Stuttgartu ale penalta sa nepískala. Ďalší rohový kop pre hostí.
     
    42
    Znova sa presadil Huntelaar. Tento krát jeho hlavička letela tesne nad domácu bránu a lopta spadla na vrchnú sieť brány Stuttgartu. Hostia sú stále nebezpeční a hrozia pred Ulreichom.
     
    43
    Loptu už majú hráči Stuttgartu a pokúšajú sa presadiť cez zhustený stred ihriska. Hráči Schalke napádajú rozohrávku domáceho tímu veľmi vysoko a preto majú domáci hráči problémy dostať sa vôbec na útočnú polovicu.
     
    44
    Po faule hostí majú loptu hráči Stuttgartu. Nasleduje jedna z posledných možností pre domáci tím pred polčasovou prestávkou.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je tu koniec prvého polčasu. Po 45 minútach vyhrávajú úplne zaslúžene hráči Schalke už 3-0. Ako prvý sa presadil Moting, neskôr pridal druhý gól Meyer a potom sa znova presadil Moting. Zatiaľ je to zápas bez žltých kariet. Uvidíme či sa podarí v druhom polčase domácemu tímu znížiť nepriaznivý stav, alebo naopak hostia ešte pridajú nejaké góly. Druhý polčas začne o necelých 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie domáceho tímu. Odchádza Sararer a prichádza Romeu.
     
    47
    Sme späť na štadióne v Stuttgarte kde sa začal druhý polčas. Domáci tím má za sebou druhé striedanie. Loptu majú na kopačkách domáci hráči, ktorí majú pred sebou náročnú úlohu.
     
    48
    Harnik to skúsil z 20 metrov ale jeho strela bola tečovaná a tak uvidíme rohový kop.
     
    49
    Aogo fauloval v strede ihriska a loptu majú hráči Stuttgartu. Tí sa snažia presadiť najmä nakopávanými loptami.
     
    50
    Gruezo loptu viezol do 16ky Schalke ale tam akcia stroskotala na zlej prihrávke. Schalke sa na začiatku druhého polčasu prevažne bráni a zrejme bude už len kontrolovať trojgólový náskok.
     
    51
    Po faule je tu štandardka pre Stuttgart z dobrej pozície.
     
    52
    Domáci priamy kop nezahrali najhoršie. Center smeroval do pokutového územia hostí, tam sa lopta odrazila a domáci to skúsili dvomi strelami ale ani jedna neohrozila bránu Schalke.
     
    54
    Kapitán Schalke Benedikt Höwedes bol faulovaný vo vlastnej 16ke a je z toho priamy kop pre hostí.
     
    55
    Werner mal loptu na kopačke v pokutovom území Schalke kde spadol ale penalta sa nepíska. Celá akcia domáceho tímu končí na slabej prihrávke a loptu má v náručí brankár Fährmann.
     
    56
    Aktívny Moting sa ocitol takmer sám pred Ulreichom ale brankár Stuttgartu mu loptu včas ,,ukradol,, . Do útoku išli aj domáci hráči, ale znova stroskotali na nepresnostiach.
     
    57
    Jeden z hráčov Schalke sa ocitol v ofsajde a tak majú loptu hráči Stuttgartu, ktorí idú okamžite dopredu.
     
    58
    Romeu to skúšal z 20 metrov a jeho strela nebola zlá. Lopta tesne minula ľavú žrď brány Schalke.
     
    59
    Posledné striedanie domáceho tímu. Odchádza Klein a prichádza Ginczek.
     
    60
    Barnetta mal na kopačke štvrtý gól Schalke. Po skvelom centri do 16ky išiel Barnetta do sklzu ale Ulreich sa dokázal rýchlo presunúť a loptu vyráža na rohový kop.
     
    61
    Schalke 04 dalo gól! A je to tu. Hostia strieľajú štvrtý gól a ERIC MAXIM CHOUPO MOTING zaznamenáva hattrick. Útočník Schalke sa znova presadil hlavou, keď si v 16ke domáceho tímu nabehol na centrovanú loptu a Ulreich nemal šancu. Skvelý zápas pre Motinga ale aj pre celý tím z Gelsenkirchenu.
    MOTING - 0:4
     
    64
    Loptu majú hráči Stuttgartu, ktorí na dnešný zápas nebudú spomínať dobre. Schalke je jasne lepšie a hoci hrá na 70% ich výkon stačí na štyri góly v Ulreichovej sieti.
     
    65
    Sledujeme ďalší rohový kop Schalke. Ten však gólom ani šancou neskončil.
     
    66
    Uchida si v strede ihriska počínal nedovolene a loptu majú hráči Stuttgartu. Tí sa presunuli pred 16ku Schalke.
     
    67
    Werner si nabiehal do 16ky Schalke ale rozhodca odpískal ofsajd a tak sa aj táto šanca domáceho tímu končí neúspechom.
     
    68
    Romeu centroval do 16ky Schalke tam bol pripravený Harnik ale loptu si nespracoval ideálne a Fährmann ju už má vo svojich rukaviciach.
     
    69
    Striedanie v tíme hostí. Odchádza Meyer a na jeho miesto príde Clemens.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva 20 minút a Harnik sa ocitol v ďalšej šanci. Domáci mohli znížiť ale Fährmann skvelým zákrokom drží čisté konto.
     
    71
    Werner centroval do 16ky tam bol pripravený Harnik, ale loptu odhlavičkoval hráč Schalke.
     
    72
    Hráči Stuttgartu padali v 16ke hostí a niekoľko krát to vyzeralo na pokutový kop ale hlavný rozhodca mal iný názor. Domáci hráči sú stále na útočnej polovici ale na prvý gól stále čakajú.
     
    73
    Gentner to skúšal hlavou ale lopta letela ďaleko od brány Schalke. Domácim to dnes vôbec nejde a aj pekné šance zneškodní výborný Fährmann v bráne Schalke.
     
    74
    Romeu fauloval v útoku a loptu majú hráči Schalke. Tí okamžite vyrážajú dopredu.
     
    75
    V minulom zápase zaznamenal hattrick Huntelaar, v tom dnešnom Moting. Útočníkom Schalke sa teda v poslednom období darí a v tabuľke nemeckej Bundesligy sú na horných priečkach.
     
    76
    Schalke hru pohodlne kontroluje a loptu drží ďaleko od svojej brány. Tréner Roberto Di Mateo môže byť so svojím tímom spokojný.
     
    77
    Hra má slabšie tempo na aké sme v Bundeslige zvyknutí, ale nemôžeme sa sťažovať, pretože v dnešnom zápase sme videli štyri góly. Hráči Stuttgartu to ešte skúšajú v 16ke hostí a vybojovali rohový kop.
     
    78
    Romeu takticky zastavil prenikajúceho hráča Schalke a hlavný rozhodca píska faul. Pokojný záver v Stuttgarte.
     
    79
    Striedanie hostí. Odchádza Barnetta a nahradí ho Ayhan.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva 10 minút. Loptu majú hráči Stuttgartu ale cez modrý obranný val sa nedokážu presadiť. Celý zápas sa nesie v rovnakom trende nemohúcnosti domáceho tímu v útočnej fáze. Aj teraz končia ľahké centrované lopty pri Fährmannovi.
     
    82
    Kamera teraz zamierila na tribúnu a ukázala zívajúceho fanúšika Stuttgartu. Tento záber vystihuje dnešný duel, ktorý sa pre domáci tím skončí veľmi smutne.
     
    84
    Zápas sa už len dohráva. Domáci hráči si pomaly prihrávajú a hostia hrozia z protiútokov ale nie dramaticky, je to skôr len pokus dostať loptu čo najďalej od svojej brány.
     
    85
    Posledné striedanie hostí. Odchádza Moting, strelec hattricku v dnešnom zápase a prichádza Sané.
     
    87
    Loptu majú na kopačkách hráči Schalke a zahrá si aj Fährmann. Antonio Rüdiger ostáva ležať na ihrisku, ale nezavinene. Pri pokuse o center si zrejme natiahol stehenný sval.
     
    88
    Pohľad na tribúnu Mercedes-Benz Arény ukazuje odchádzajúcich divákov a aj Antonio Rüdiger pomaly opúšťa hraciu plochu.
     
    89
    Už sa pokračuje v hre a loptu majú hráči Schalke. Tí sa nikam neponáhľajú.
     
    90
    Plynie posledná minúta riadneho hracieho času. Loptu držia na kopačkách stále hostia a domáci sa ani veľmi nepokúšajú získať ju. Veľmi ospalý záver tohto zápasu, ktorý sa na nemeckú najvyššiu súťaž príliš nepodobá. Stav je ale jasný a dnešný súboj zvládli lepšie hráči Schalke.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec zápasu medzi VfB Stuttgart a FC Schalke 04. Hlavný rozhodca Meyer z pochopiteľných dôvodov nenadstavil v druhom polčase ani minútu a tak si hráči Schalke odnášajú zo Stuttgartu cenné 3 body. Treba povedať, že hostia boli celý zápas jasne lepší, a mohli pridať aj ďalšie góly. Najlepším hráčom bol Moting, ktorý zaznamenal hattrick ale celý tím bol na dnešné stretnutie pripravený skvele. V dnešnom zápase sme nevideli žiadnu žltú ani červenú kartu.
    To je na dnes odo mňa všetko, prajem Vám ešte príjemný večer. (17:20:27)

    Patrik Saloky

    Góly: 2. Moting, 10. Meyer, 21. Moting, 61. Moting


    VfB Stuttgart: S.Ulreich- F.Klein, A.Rüdiger, T.Baumgartl, M.Leitner, C.Gruezo, CH.Gentner, A.Hloušek, S.Sararer, M.Harnik, T.Werner
    Náhradníci: T.Kirschbaum, G.Sakai, D.Schwaab, K.Rausch, O.Romeu, F.Kostić, D.Ginczek

    FC Schalke 04: R.Fährmann, J.Kirchhoff, B.Höwedes, D.Aogo, A.Uchida, Ch.Fuchs, M.Meyer, T.Barnetta, R.Neustädter, E.Moting, K.Huntelaar
    Náhradníci: F.Giefer, M.Friedrich, A.Borgmann, K.Ayhan, Ch.Clemens, L.Sané

    Rozhodca: Florian Meyer- F.Willenborg, Ch.Bornhorst