Elche – Atlético Madrid 0:2 (kon.) | Bilbao – Córdoba 0:1 (kon.) | Real Madrid – Vigo 3:0 (kon.)
La Coruña – Malaga 0:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:0 (1:0)
Celta Vigo
Sobota 06.12.2014, 20:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Španielska liga pokračuje počas víkendu svojim štrnástym kolom, v rámci ktorého si zmerajú sily v tradičnom večernom čase Real Madrid a Celta Vigo.

    Biely balet do sezóny nevstúpil úplne ideálne. V septembri bol dokonca dva krát pokorený. Po domácej porážke s mestským konkurentom Atleticom sa však hviezdy Realu Madrid famózne rozbehli a v sedemnástich súťažných stretnutiach sa za každým tešili z víťazstva, čím v tomto smere prekonali a vylepšili svoj doterajší klubový rekord. V celom futbalovom sveta momentálne azda nenájdeme tým s lepšou hernou a výsledkovou pohodou. Tú sa zverenci Carla Ancelottiho budú snažiť potvrdiť na domácom trávniku, kde sa pred vlastnými priaznivcami predstavia prvý krát po takmer mesačnej pauze spôsobenej jednak reprezentačnou prestávkou a i dvomi vonkajšími zápasmi v rade.

    Celte Vigo patrí so ziskom 20 bodov priebežné ôsme miesto len so štvorbodovou stratou na priečky zaručujúce účasť v pohárovej Európe pre budúcu sezónu. Hostia sa tak nachádzajú na výbornej priečke, a to aj napriek tomu, že ich posledné tri stretnutia nezastihli v práve najlepšej fazóne. Futbalisti Cety sa v nich až dva krát museli skloniť pred svojimi súpermi a vybojovali len jediný bod za remízu. Ťažko sa dá očakávať, že by hostia mali svoju víťaznú šnúru opätovne naštartovať na pôde madridského giganta, no futbal vie byť niekedy mimoriadne prekvapivý.

    Vzájomné konfrontácie počas vlaňajšej sezóny priniesli víťazstva oboch tímov. Real sa na štadióne Santiaga Bernabeua tešil z hladkého víťazstva 3:0, ktoré Celta favorizovanému súperovi doma oplatila v pomere 2:0, ked sa o oba presné zásahy postaral brazílsky zakončovateľ Charles.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Kroos, Illarramendi, Rodríguez – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Varane, Coentrão, Arbeloa, N. Fernández, Medrán, Hernández.

    Celta Vigo: Álvarez – Mallo, Cabral, Fontàs, Castro – Hernández, Radoja, Krohn-Dehli – Orellana, Larrivey, Nolito.
    Náhradníci: Blanco – S. Gómez, Planas, A. Fernández, Á. López, Mina, Charles.

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Zancada.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Real Madrid nastúpil na domáci zápas v sebe vlastnej bielej kombinácii dresov. Celta Vigo v zeleno-tmavej kombinácii.
     
    2
    Bale si pekne narazil loptu s Karimom Benzenom, následne uplatnil svoju šikovnosť a rýchlosť, no jeho center na zadnej žrdi bol pre Cristiana Ronalda až príliš vysoký.
     
    3
    Prvú prácu v zápase mal aj domáci stopér Sergio Ramos, ktorý ju však zvládol bez najmenších súperov a po peknom oklamaní protihráča loptu odovzdal Casillasovi.
     
    5
    Cristiano Ronaldo sa na pravom krídle poľahky dokázal uvoľniť. Do šestnástky portugalský krídelník napokon poslal výborný center a nechýbalo veľa, aby Bale zakončoval do polo-prázdnej brány.
     
    6
    Karim Benzema si počkal, kým sa okolo neho preženie Gareth Bale, ktorému posunul pekne loptu. Waleský rýchlik ju po zemi poslal do stredu pokutového územia, kde však pred číhajúcim Ronaldom zasiahol brankár Celty Vigo Alvarez.
     
    8
    Nolito peknou prihrávkou naštartoval na hrote útoku Larriveya, ktorý však v bežeckom súboji s Pepem neuspel a k lopte sa nedostal.
     
    9
    Carvajal chcel centrom na zadnú tyč posadiť loptu na hlavu naskakujúceho Cristiana Ronalda, pred ktorým však stihol pohotovo zakročiť Mallo.
     
    10
    Po nasledujúcim rohovom kope sa už Cristiano Ronaldo k hlavičke dostal a Sergio Alvarez mal obrovské problémy. Napokon však všetko zvládol vyriešiť k spokojnosti svojich spoluhráčov!
     
    11
    Žltú kartu dostáva Gustavo Cabral (Celta Vigo).
     
    12
    Pred bránu Celty Vigo prileteli v krátkom časovom slede z pravej strany dva nebezpečne vyzerajúce centre, no ani po jednom z nich nedošlo k zakončeniu v podaní bieleho baletu.
     
    13
    Karim Benzema si na poliacej čiary výborne pokryl loptu a po ľavom krídle vysunul rozbehnutého Jamesa Rodrigueza. Ten rovnako pohotovo predložil loptu pred bránu Cristianovi Ronaldovi, ktorý sa už hotoval poslať ju do pravačkou do brány, no pod nohy mu fantasticky padol obranca Jonny Castro.
     
    15
    Po úvodnej tretine prvého polčasu musíme Celtu Vigy pochváliť. Hostia sa totiž svojho favorizovaného protivníka vôbec nezľakli a neboja sa aj zaútočiť.
     
    17
    Nádejne vyzerajúcu akcia Celty Vigo sa napokon skončila na hranici pokutového územia nepresnou prihrávkou na Larriveya.
     
    18
    Portugalská hviezda bieleho baletu mala v pokutovom území dostatok času a úžasne sa položila do vzduchu na centrovanú loptu. Ronaldovo prekrásne akrobatické zakončenie sa takmer stalo gólovým. Lopta napokon skončila len tesne nad brvnom Alvarezovej svätyne!
     
    19
    Bývalý hráč FC Barcelona Nolito si to hodil medzi dvojicu domácich obrancov a vôbec to z jeho strany nebolo zas až tak márne. Krídelník Celty sa však napokon predsa len nepresadil.
     
    20
    Krohn-Dehli vymyslel na hranici pokutového územia výbornú prihrávku na Larriveya, ktorého mohol vysunúť do stopercentnej streleckej parkety, no v poslednej chvíli predviedol fantastický defenzívny zákrok Marcelo!
     
    22
    Po faule pred šestnástkovým oblúkom bude nasledovať priamy kop v prospech Realu Madrid.
     
    23
    Štandardku napokon rozohral Gareth Bale, po ktorého strele lopta vo vzduchu poriadne zaplávala, no napokon skončila mimo troch žrdí Alvarezovej svätyne.
     
    25
    James Rodriguez sa dva krát za sebou snažil nájsť svojho francúzskeho kolegu Karima Benzemu, no v oboch prípadoch pred útočníkom Realu zasiahol Andre Fontas.
     
    26
    Veľká škoda teraz pre Celtu Vigo, pretože Larrivej dostal loptu do pokutového územia pusiniek, no s čakaním na ideálny moment pre zakončenie to prehnal a napokon z toho nič nebolo.
     
    27
    Blesková akcia Realu Madrid, na ktorej konci bolo ukážkové spracovanie a pohotové zakončenie Cristiana Ronalda. Strelu smerujúci k bližšej žrdi však Alvarez vytesnil na rohový kop!
     
    28
    Pepe bol zasiahnutý pravdepodobne do krku. Portugalský stopér je momentálne ošetrovaný mimo hracej plochy, a tak hrá Celta Vigo kratučkú presilovku.
     
    30
    Jamesov Center od rohovej zástavky sa zakrútil len na hlavu Malla, ktorý loptu pohodlne poslal do bezpečných priestorov.
     
    32
    Mallo na pravom krídle pekne zakombinoval s Orellanom. Do súhry dvoch hráčov Celty však vpadol Marcelo, ktorý vybojoval loptu pre biely balet.
     
    33
    James Rodriguez sa v pokutovom území rýchlo obtočil a ľavačkou loptu krútil k pravej žrdi svätyne Celty Vigo, kde však bol pripravený brankár Alvaréz, a ten nemal so zákrokom najmenší problém.
     
    34
    Na druhej strane po dlhom časovom intervale mierne zapotil svoj brankársky dres i Iker Casillas, ktorý musel predviesť bežný a jednoduchý zákrok.
     
    35
    Cristiano Ronaldo v pokutovom území poslaný k zemí. Undiano Maienco ukázal na biely bod a Realu prisúdil veľmi diskutabilnú penaltu.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Jonny Castro (Celta Vigo).
     
    36
    Real Madrid dal gól! Biely balet sa pár minút pred koncom prvého polčasu dokázal dostať konečne do vedenia! Loptu si na biely bod postavil CRISTIANO RONALDO, ktorý sa nenechal zastrašiť nepísaným pravidlom hovoriacom o tom, že faulovaný hráč by nemal kopať penaltu, a ani pohybom gólmana Alvareza na bránkovej čiare. Portugalčan chladnokrvným spôsobom upratal guľatý nezmysel do opačného rohu, ako sa hodil brankár Celty!
    Cristiano RONALDO - 1:0
     
    36
    Žltú kartu dostáva Nolito (Celta Vigo).
     
    38
    Žltú kartu dostáva James Rodriguez (Real Madrid CF).
     
    40
    Loptu dostal z ľavej strany do druhej vlny dobiehajúci James Rodriguez, ktorý na nič nečakal a pohotovo zakončil svojou silnejšou nohou. Aj v tomto prípade si však najlepší strelec posledného svetového šampionátu vylámal zuby na skvelom zákroku Alvareza!
     
    41
    Orellano sa na bránenie Marcela prakticky úplne vykašľal a Celtu to mohlo vyjsť veľmi draho. Ofenzívny bek z Brazílie po vniknutí do pokutového územia predkladal loptu na zadnú tyč Karimovi Benzemovi, ktorému zabránil v zakončení do odkrytej svätyne fantastickým zákrokom Jonny Castro.
     
    43
    Po prihrávke Nolita to z hranice pokutového územia vyskúšal Krohn-Dehli. Strela dánskeho reprezentanta z obkľúčenia trojice protihráčov nemala šancu na úspech.
     
    44
    Defenzíva Realu neočakávala, že hostia rozohrajú štandardnú situáciu na krátko. Nolito loptu opäť posunul na Krohna-Dehliho, ktorý mal v tomto prípade na strelu podstatne viac priestoru, no konečný výsledok bol ešte horší ako minútku dozadu.
     
    45
    K prvému dejstvu sa nadstavuje jedna minúta.
     
    45+1
    Počas nadstavenej minúty sa ešte futbalisti Celty dostali k možnosti zahrávať štandardnú situáciu z pravej strany. Center Orellanu našiel v pokutovom území len Toniho Kroosa.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedie biely balet nad Celtou Vigo najtesnejším rozdielom. O doposiaľ jediný presný zásah sa postaral premenenou penaltou Cristiano Ronaldo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Nolito odviedol na ľavom krídle dobrú prácu, posunul loptu do pokutového územia Orellanovi, ktorý to veľmi dobre skúšal strelou na vzdialenejšiu tyčku! Casillas išiel na zem, no celú situáciu napokon len kontroloval, pretože zakončeniu záložníka Celty pár decimetrov chýbalo!

     
    48
    Do mierne rozhodenej defenzívy Realu zaútočil z ľavého krídla Nolito, ktorý však na Danim Carvajalovi nevybojoval ani pokutový kop, a ani roh.
     
    50
    Marcelo si pekne zasekol Malla, no brazílskeho obrancu zradil trávnik, na ktorom sa pošmykol a o loptu prišiel.
     
    51
    Karim Benzema vymyslel šancu pre Cristiana Ronalda, ktorého zakončenie však prinieslo vzrušenie zbytočne. Pískal sa totiž ofsajd.
     
    52
    Jamesa Rodrigueza pravdepodobne trápi nejaký zdravotný problém a v dnešnom zápase bude musieť skončiť. Jeho signál smerom k lavičke Realu o tom hovorí jasnou rečou.
     
    53
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza James Rodriguez, prichádza Alvaro Arbeola.
     
    55
    Gareth Bale poslal z ľavej strany do šestnástky Celty nepríjemný center, ktorý mal nájsť Karima Benzemu. Všetko napokon za pomoci Andreho Fontasa vyriešil brankár Alvarez.
     
    56
    Asier Illarramendi si svoju prihrávku za defenzívu Celty Vigo výborne načasoval, no Gareth Bale sa podľa rozhodcov napokon v tesnom ofsajde predsa len nachádzal.
     
    57
    Celta sa usadila na útočnej polovici. Nábeh Nolita si všimol Jonny Castro, ktorý svojmu spoluhráčovi poslal výbornú prihrávku. Azda najlepší hosťujúci hráč na trávniku vnikol do šestnástky, kde sa mu však lopta troška zamotala.
     
    59
    Marcelo našiel v pokutovom území Cristiana Ronalda, ktorý nešiel do zakončenia z prvej. Loptu si ešte spracoval, podržal a poslal ju pod seba Carvajalovi, ktorého následná prihrávka nenašla adresáta.
     
    60
    Hostí aj po hodine hry musíme pochváliť za odvážnu hru smerom dopredu. Celta stále prehráva v Madride len o gól a ešte bude určite bojovať o remízový rezultát.
     
    62
    Po úspešnom odvrátení rohového kopu sa vydal ofenzívu bieleho baletu podporiť aj stopér Pepe, ktorý sa na útočnom výlete zachoval fantasticky a peknou prihrávkou po svojej ľavici uvoľnil do ideálnej streleckej parkety Garetha Balea, ktorý sa snažil tvrdou bombou prepáliť Sergia Alvareza, no ten vytiahol z talóna skvelý zákrok!
     
    64
    Mallo si v súboji bez lopty vyšliapol na Garetha Balea. Celá situácia sa skončila dohovorom hlavného rozhodcu.
     
    65
    Real Madrid dal gól! Biely balet pridáva poisťovací presný zásah, po ktorom už azda nikto nepochybuje, že aj dnes bude Real brať tri body. CRISTIANO RONALDO mal pri situácii v pokutovom území aj kusisko šťastia, lopta sa mu ideálne vrátila a pohotovou strelou pravačkou ju upratal za chrbát Alveraza, ktorý sa naťahoval márne.
    Cristiano RONALDO - 2:0
     
    66
    Pre horúceho kandidáta na zisk zlatej lopty to bol dnes už v poradí 21. a 22. ligový gól. Neskutočná strelecká fazóna Ronalda pokračuje.
     
    68
    Nolito v dnešnom stretnutí ukazuje, že sa do španielskej reprezentácie nedostal náhodou. Teraz pekne zakombinoval so spoluhráčmi a na hranici pokutového územia si vypýtal faul Illarramendiho.
     
    69
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Orellana, prichádza Fernandez.
     
    70
    Sám faulovaný to vyskúšal z priameho kopu. Loptu sa snažil precediť ponad múr bieleho baletu, no ten bol postavený z tvrdého materiálu.
     
    71
    Najlepšie to nevyzerá s hosťujúcim Gustavom Cabralom, ktorý pravdepodobne zle dostúpil a momentálne je v opatere zdravotníkov.
     
    72
    Cristiano Ronaldo už mal možno v mysli moment, ako oslavuje hetrik, no vo svojom samostatnom postupe na Alvareza pre ofsajdové postavenie pokračovať nemohol.
     
    74
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Gustavo Cabral, prichádza Sergi Gomez.
     
    75
    Celta zo svojho rohového kopu nedokázala nič vyťažiť a Real ho dokázal poľahky ubrániť.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Dani Carvajal (Real Madrid CF).
     
    78
    Sergio Ramos sa vydal na útočnú polovicu, kde bol faulovaný. Real bude zahrávať z ľavej strany štandardnú situáciu.
     
    79
    Toni Kroos to pekne zakrútil do pokutového územia, kde loptu otočený chrbtom k bráne za seba predĺžil Gareth Bale. Sergio Alvarez bol včas na správnom mieste a loptu stiahol zo vzduchu do svojej moci.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Alvaro Arbeola (Real Madrid CF).
     
    80
    Nolito by si za svoj dnešný agilný výkon presný zásah rozhodne zaslúžil. Španiel to veľmi dobre a nebezpečne vyskúšal z priameho kopu, no jeho pokus sa zatrepotal len na bočnej sieti!
     
    81
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Fabio Coentrao.
     
    81
    Real Madrid dal gól! Desať minút pred koncom zápasu je definitívne rozhodnuté. Pusinky vedú už rozdielom triedy. Hádajte, kto sa postaral o ich tretí gól? Samozrejme, nikto iný ako CRISTIANO RONALDO, ktorý sa však musí za skompletizovanie hetriku poďakovať aj Marcelovi. Ten mu totiž loptu z ľavej strany ideálne predložil pred odkrytú svätyňu a kanonierovi kvalít Ronalda už takéto zakončenie nerobilo najmenšie problémy.
    Cristiano RONALDO - 3:0
     
    84
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Krohn-Dehli, prichádza Mina.
     
    85
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Cristiano Ronaldo, prichádza Javier Hernandez.
     
    86
    Zápas sa už z oboch strán prakticky dohráva. Na Celte je však stále badať veľkú snahu aspoň o vsietenie čestného zásahu.
     
    87
    Po Nolitovom centri z priameho kopu sa v šestnástke Realu strhla poriadna mela, ktorá sa skončila faulom Larriveya. Ten v snahe o akrobatické zakončenie zostrelil Sergia Ramosa.
     
    89
    Gareth Bale sa pekne pohral s trojicou protihráčov. Po ukážke svojej techniky odcentroval do pokutového územia, kde nechýbalo veľa, aby sa do zakončenia dostal Fabio Coentrao.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Ďalší priamy kop v prospech Celty z celkom zaujímavej pozície. Skúšal to znova Nolito, no neprestrelil múr. Iker Casillas sa tak blíži k dosiahnutiu čistého konta.
     
    90+3
    A pravé kapitán Realu Madrid Iker Casillas, ktorý dnes nemusel predviesť príliš veľa zo svojho úmenia, sa ako posledný v zápase dotkne lopty.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Celta Viga síce na štadióne Santiaga Bernabeu zanechali dobrý dojem, no odchádzajú z neho bez streleného gólu. Dnešný večer patril Cristianovi Ronaldovi, ktorý hetrikom ešte zvýraznil svoju dominanciu na čele tabuľky kanonierov. Biely balet si tak do tabuľky zapísal tri body a zajtra môže v kútiku duše dúfať, že na Nou Campe sa v barcelonskom derby zrodí na úkor Blaugranas nejaké to prekvapenie. (21:55:42)

    Michal Bakoš

    Góly: 36. Cristiano Ronaldo, 65. Cristiano Ronaldo, 81. Cristiano Ronaldo

    Karty:   38. James Rodriguez (REA), 76. Dani Carvajal (REA), 79. Alvaro Arbeola (REA) – 11. Gustavo Cabral (CVG), 35. Jonny Castro (CVG), 36. Nolito (CVG)


    Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Kroos, Illarramendi, Rodríguez – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Varane, Coentrão, Arbeloa, N. Fernández, Medrán, Hernández.

    Celta Vigo: Álvarez – Mallo, Cabral, Fontàs, Castro – Hernández, Radoja, Krohn-Dehli – Orellana, Larrivey, Nolito.
    Náhradníci: Blanco – S. Gómez, Planas, A. Fernández, Á. López, Mina, Charles.

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Zancada