Mladá Boleslav – Třinec 2:4 (kon.) | Zlín – Litvínov 6:5 (po pr.) | Olomouc – Sparta Praha 1:2 (po pr.)
Liberec – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Hradec Králové – Plzeň 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 5:0 (kon.)
koniec
Mountfield HK
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
cz Piatok 14.11.2014, 18:00 • Zimní stadion v Hradci Králové • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Mela se teď strhla před brankovištěm Pavla Kantora, který byl v obložení hned několika hráčů, i tak ale nátlaku odolal a neinkasoval.
     
    59:33
    Tu ale opět okamžitě opouští.
     
    58:18
    Hosté odvolávají brankáře, zkusí štěstí s power-play!
     
    55:46
    Branislav Kubka navíc fauluje vysokou holí, Mountfieldu tak, byť nechtěně, daruje přesilovou hru.
     
    52:45
    Šimánek vyvezl kotouč a hezky našel Kudrnu, jenž se mistrovsky vysmekl z držení soupeřova obránce. Jeho teč střílené Šimánkovy přihrávky skončila dvacet čísel od levé tyče Machovského!
     
    51:38
    Mozík zkusil prudkou ránou překonat Kantora, ani tentokrát netrefil bránu, pouze mantinel za hradeckou brankou.
     
    50:57
    Tomáš Mertl se provinil hákováním, tlak domácích teď pravděpodobně poleví.
     
    50:48
    Jaroslav Kudrna neproměňuje samostatný únik! Machovský odhadl jeho záměr a směr střely vystihl. K následné dorážce se už Jiří Šimánek, který uháněl za Kudrnou, nedostal.
     
    46:34
    A další dva obdobné nálety dokázali vyprodukovat Hradečtí! Ani jeden neskončil úspěchem, Machovský si ale rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce ve svém brankovišti.
    ŠIMÁNEK - 4:2
     
    44:38
    Mountfield právě vstřelil branku!
    A Hradec využívá přesilovou hru! JIŘÍ ŠIMÁNEK vstřelil svoji 200. branku v extralize, když dokázal na dvakrát překonat Machovského, který první ránu vytěsnil betonem, na dorážku byl ale krátký. Asistence: Tomáš Mertl, Tomáš Slovák.
     
    43:37
    A tak ji rozhodčí ukončil. Za půl minuty a dvě vteřinky k tomu začne zkrácená početní výhoda domácích, protože plzeňský Mozík fauloval kolenem.
     
    42:30
    Mountfield se ale i ve čtyřech dokázal prodrat až do útočného pásma. Šimánkovu bombu lapil Machovský do lapačky.
     
    42:09
    Peter Mikuš (MHK) se dle všeho provinil podražením.
     
    39:06
    Dávid Skokan následně fauluje – zahákováním tak nabízí soupeři přesilovou hru.
    KRATĚNA - 3:2
     
    38:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Z následného útoku plzeňských hráčů ale přichází snížení. ONDŘEJ KRATĚNA se zjevil jako blesk z čistého nebe až před Pavlem Kantorem, pod nějž zasunul kotouč, který nakonec skončil v brance. Asistence: Nicholas Johnson, Jakub Jeřábek.
    MERTL - 3:1
     
    36:00
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Kdo jiný než první lajna by měl využít přesilovou hru. TOMÁŠ MERTL si počkal na krásný pas od Šimánka, který putoval na hraně brankoviště, a zakončil v podstatě do prázdné branky! Asistence: Jiří Šimánek, Jaroslav Kudrna.
     
    35:29
    A rozhodčí obdarovává Jana Schleisse trestem 2+2.
     
    29:28
    Kukumberg teď dělal vše možné pro to, aby se dostal k odraženému puku ležícím před Machovským, byl ale důrazně blokován obránci Škodovky. Machovský na poslední chvíli schoval touš do lapačky.
     
    28:26
    Potyčka u střídačky vykrystalizovala v tresty za hrubost na obou stranách. Šimánek a Simon si jdou posedět na trestnou lavici.
     
    25:11
    Vzápětí si domácí vyzkouší další přesilovou hru, kterou jim "zprostředkoval" Jozef Balej, jenž se provinil vysokou holí.
    MERTL - 2:1
     
    24:36
    Mountfield právě vstřelil branku!
    První lajna Hradce opět úřaduje. TOMÁŠ MERTL si chytře nabruslil na pas Petera Frühaufa a bekhendem jej zkušeně poslal do míst, na něž si nemohl Machovský nárokovat žádné právo. Asistence: Peter Frühauf, Jaroslav Kudrna.
     
    20:23
    Plzeň se ihned rozhodla prověřit Pavla Kantora, který měl co dělat, aby prostor u pravé tyče, kam směřovala střela a následné dorážky, utěsnil.
    ŠIMÁNEK - 1:1
     
    19:59
    Mountfield právě vstřelil branku!
    A branka platí! Hradec se tak zásluhou proměnného takřka samostatného nájezdu JIŘÍHO ŠIMÁNKA dočkává vyrovnání zápasu. Asistence: Jaroslav Kudrna, Peter Frühauf.
     
    19:59
    Jiří Šimánek ujel do samostatného úniku a nádhernou kličkou si položil Machovského, za jehož záda zasunul kotouč. Rozhodčí se musí ujistit na videu, zda-li Šimánek stihl skórovat ještě před vypršením časového limitu.
    JOHNSON - 0:1
     
    16:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Až na několikátý pokus dokázali plzeňští hráči dostat puk za Pavla Kantora. Ten odolal dorážce Pletky i Kratěny, na střelu NICHOLASE JOHNSONA byl ale krátký. Asistence: Václav Pletka, Ondřej Kratěna.
     
    12:25
    Plzeň vhazování vyhrála, čehož využila a sevřela domácí v jejich vlastním pásmu. Mozík střílel od modré čáry, rána se od Kantora jen odrazila, ale nikdo ze Škodovky na dorážku nedosáhl.
     
    12:15
    Mertl (MHK) se provinil držením protihráče, za což byl potrestán dvěma minutami.
     
    02:49
    Potrestaným hráčem je plzeňský Johnson, který se provinil krosčekem.

    Lukáš Štěrovský

    Góly a asistencie: 20. Šimánek (Kudrna, Frühauf), 25. Mertl (Frühauf, Kudrna), 36. Mertl (Šimánek, Kudrna), 45. Šimánek (Mertl, Slovák) – 17. Johnson (Pletka, Kratěna), 39. Kratěna (Johnson, Jeřábek)


    Mountfield HK: Kantor (Pavelka) – Vydarený, Slovák, Mikuš, Frühauf, Jank, Pláněk, Piegl – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Skokan, Tvrdík, Dej – Beránek, Kukumberg, Valcourt – Kovářů, Kopta, Nedvídek. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Beran, Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Pletka, Kratěna "C", Johnson – Lev, Kašpařík, Sýkora –Schleiss, Simon, Kubalík – Hollweg, Přikryl, Balej. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodca: Turčan, Souček – Lučan, Kis

    Diváci: 4817