Mladá Boleslav – Třinec 2:4 (kon.) | Zlín – Litvínov 6:5 (po pr.) | Olomouc – Sparta Praha 1:2 (po pr.)
Liberec – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Hradec Králové – Plzeň 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 5:0 (kon.)
koniec po predl.
Bílí Tygři Liberec
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 14.11.2014, 18:00 • Home Credit Arena • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    BARTEK - 3:2
     
    62:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Obrat je dokonán, MARTIN BARTEK využil zaváhání a nedůrazu hostujících obránců před Šindelářem a z bezprostřední blízkosti prostřelil Šindeláře. Asistence: Branko Radivojevič.
     
    57:14
    Svoboda vyslal nepříliš razantní střelu, ta však nadělala Lašákovi velké problémy, jelikož skončila po jeho zákroku na levé tyči, nakonec se však odrazila směrem ke slovenskému brankáři, který ji tentokrát bezpečně zlikvidoval.
    Petr JELÍNEK - 2:2
     
    52:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovková trefa domácích znamená vyrovnání. Pěknou souhru završil úspěšnou tečí PETR JELÍNEK, který tak dokázal zužitkovat výbornou Bakošovu přihrávku do předbrankového prostoru. Asistence: Martin Bakoš, Radim Šimek.
     
    45:46
    Hosté se očividně z předchozích okamžiků nepoučili. Lukáš Klok (VIT) si u sudího vysloužil dvouminutový odpočinek na trestné lavici za nedovolené bránění.
    Martin BAKOŠ - 1:2
     
    45:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    A domácí přesilovku přeci jen využívají. MARTIN BAKOŠ ihned po vhazování ve středním pásmu přebruslil hostující obránce a Šindeláře nadvakrát překonal. Asistence: Petr Jelínek.
     
    44:34
    Tygři budou mít nyní k dispozici další početní výhodu – dnes již třetí ani jednu z těch předchozích však nedokázali využít. Jan Káňa (VIT) obdržel dvě minuty za sekání.
     
    43:20
    Do zajímavé šance s propracoval Němec, který společně se svým spoluhráčem ujeli většině domácí obrany, nicméně vítkovický obránce místo přihrávky zvolil razantní střelu – ta si cestu mezi tři tyče nenalezla.
     
    40:13
    Branka nebyla uznána, podle všeho se Vampola dotkl kotouče až nad hranicí tvořené horní tyčkou.
     
    40:13
    Nahození Jana Výtiska skončilo k překvapení všech fanoušků až za Šindelářem, jestli kotouč nebyl tečovaný vysokou holí zjistí rozhodčí až podle videozáznamu.
     
    39:18
    Urban dorážel z bezprostřední blízkosti odražený kotouč, i tentokrát však Šindelář šanci zlikvidoval.
    Vladimír SVAČINA - 0:2
     
    32:05
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    VLADIMÍR SVAČINA ukázal přesnou forhendovou kličku, na kterou liberecký brankář neměl šanci dosáhnout. Hosté se tak ujímají již dvougólového vedení.
     
    32:05
    Derner fauloval unikajícího Svačinu a ten má nyní k dispozici trestné střílení.
     
    27:15
    Již zmiňovaný trest půjde odpykat Petr Kolouch (VIT), který svého soupeře hákoval, ve stejné čase po diskuzi rozhodčích na trestnou lavici k nelibosti domácích fanoušků putuje i Petr Kica (LIB), který se podle hlavního sudího provinil sekáním, uvidíme tedy hru ve čtyřech.
     
    23:38
    Húževka se natlačil před klec slovenského brankáře a svým pokusem rozezvučel vítkovické fanoušky, ti se však po chvíli přestali radovat, jelikož z opakovaného záběru bylo patrné, že kotouč skončil pouze na boční síti.
    Richard STEHLÍK - 0:1
     
    20:56
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Před brankou domácích se zjevil naprosto osamocený RICHARD STEHLÍK, který svojí šanci bezezbytku využil, když prostrčil kotouč mezi Lašákovými betony. Předchozí faul jednoho z libereckých hráčů se neukládá. Asistence: Rudolf Huna, Ondřej Roman.
     
    18:27
    Radivojevič našel rozjetého Vampolu, ten bez většího přemýšlení vystřelil. Šindelář ale tygřím skokem celou akci zlikvidoval a zamezil tak jasné brance!
     
    17:37
    A v tuto chvíli pro hosty nastávají komplikace. Lukáš Kovář (VIT) fauloval a oslabí svůj tým. Domácí mají k dispozici přesilovku 5 na 3.
     
    16:48
    Lukáš Klok (VIT) u zadního mantinelu nevybíravým zákrokem složil Vampolu, jelikož stál rozhodčí blízko, poslal hostujícího obránce na trestnou lavici.
     
    12:21
    Petr Vampola (LIB) si nyní ale musí odpykat trest za sekání, hosté tedy mají šanci naložit s druhou početní výhodou lépe než s tou první.
     
    07:21
    Uvidíme první vyloučení dnešního zápasu. Ondřej Vitásek (LIB) svého protihráče podrazil a musí tedy putovat na lavici v boxu časoměřičů.

    RR

    Góly a asistencie: 46. Bakoš (Jelínek), 53. Jelínek (Bakoš, Šimek), 63. Bartek (Radivojevič) – 21. Stehlík (Huna, Roman), 33. Svačina (t.s.)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Voráček, Výtisk (C). Derner, Gřegořek, Vitásek, Šimek – Bakoš, Vampola, Radivojevič – Valský, Filippi, Bulík – Bartek, Jelínek, Vlach – Kica, Urban, Krenželok
    HC Vítkovice Ridera: Šindelář (Dolejš) – Pastor, Zíb, Štencel, Malec, Čerešňák, Kovář, Kloz, Stehlík – Němec, Burger (C), Svoboda – Svačina, Roman, Huna – Szturc, Hůževka, Vandas – Kucsera, Kolouch, Káňa

    Rozhodca: Fraňo, Wehrli – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 3 575