Siena – Cagliari 0:0 (kon.) | Pescara – Chievo 0:2 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 3:2 (kon.)
AC Miláno – Palermo 2:0 (kon.) | Neapol – Bergamo 3:2 (kon.) | Turín – Lazio 1:0 (kon.)
AS Rím – Parma 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (1:0)
US Palermo
Nedeľa 17.03.2013, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza, Miláno • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase sa Palermo snažilo s jednogólovým mankom ešte niečo urobiť, no napokon sa to hosťom už nepodarilo. V 66. minúte pridal svoj druhý gól v tomto zápase Mario Balotelli, ktorý nekompromisnou delovkou prekonal bezmocného gólmana Sorrentina. Od tohto momentu hostia úplne vypli a už sa im nepodarilo skórovať. "Rosso-neri" teda vyhrali aj v tomto zápase a do tabuľky si pripisujú ďalšie dôležité tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:03:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Balotelli to ešte skúšal v posledných sekundách z pravej strany, no jeho delovka napokon minula priestor brány Palerma.
     
    90+2
    Palermo je stále natlačené pred domácou bránou, no delová strela od Fabbriniho napokon skončila zblokovaním od pozorného Zapatu.
     
    90+1
    Viola poslal pred Abbiatiho bránu nedôrazný center a gólman Milána s touto loptou nemal žiadne problémy.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    89
    Milánčania sú aj v záverečných minútach tohto zápasu oveľa aktívnejší, no Palermo im už dobre odoláva a nič nenecháva na náhodu.
     
    88
    Z pomerne veľkej diaľky to tentokrát skúsil Balotelli, no hetrik mu ušiel približne o meter! Gólman Sorrentino si musel poriadne vydýchnuť.
     
    87
    Muntari poslal pred bránu Palerma nebezpečný center z pravej strany, no gólman Sorrentino napokon dobre vyskočil a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    86
    Balotelli sa dobre presúval po pravej strane, no jeho následnú delovku zblokoval pozorný Aronica, ktorý sa postavil zoči - voči tejto strele.
     
    85
    Aktuálny prejav a výkon oboch tímov v tomto zápase by som nazval ako "nudný". Ani jednému z celkov sa nedarí ofenzívne presadiť.
     
    83
    Domáci sú opäť pri lopte a s veľkým prehľadom si ju prihrávajú. Tri body majú už takmer isté, no mohli by Balotellimu dopriať hetrik. Čo myslíte?
     
    82
    Je tu aj posledné striedanie na strane hostí. Namiesto Donatiho nastupuje na trávnik oddýchnutý Viola.
     
    81
    Na rade je aj druhé striedanie domácich "rosso-nerov". Namiesto Boatenga nastupuje na trávnik oddýchnutý Traoré.
     
    80
    Dybala sa dobre presúval po pravej strane, no napokon pri postrannej čiare narazil na pozorného Abateho, cez ktorého už hosťujúci útočník neprešiel.
     
    79
    Z veľkej diaľky to tentokrát skúšal domáci Niang, no gólman Sorrentino zasahovať nemusel, keďže Niangova delovka letela len vysoko nad bránu hostí.
     
    77
    Muñoz sa napokon pozviechal a po krátkom ošetrení svojej nohy opäť nastúpil do hry. Zápas sa podľa všetkého už len dohráva.
     
    76
    Muñoz sa nepríjemne zrazil s jedným z domácich hráčov a padol k zemi. Na rade je jeho ošetrovanie. Dúfajme, že tento hráč Palerma bude v poriadku.
     
    75
    Hostia sa v tejto časti zápasu snažia presadiť aspoň z rýchlych protiútokov, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Dybalu odstavil pozorný De Sciglio.
     
    73
    Fanúšikovia na milánskom štadióne sú spokojní a hlasno spievajú oslavné chorály pre svoj tím. Palermo hrá momentálne ako keby bez duše a vôbec sa mu nedarí.
     
    72
    Na rade je aj druhé striedanie Palerma. Namiesto Kurtiča nastúpi do hry oddýchnutý Fabbrini.
     
    71
    Druhú žltú kartu tohto zápasu zinkasoval hráč Palerma - Muñoz, ktorý nekompromisne fauloval nabiehajúceho Boatenga.
     
    70
    Hostia sa snažia niečo ešte vymyslieť, no momentálne sa im naozaj nedarí a na ich tvárach je vidno poriadnu nechuť hrať.
     
    68
    Palermu sa momentálne minula asi aj posledná para z ich herných turbín. Milánčania sú pri lopte a s veľkým prehľadom si ju kombinujú.
     
    67
    Na milánskych tvárach je vidieť poriadnu dávku úsmevu a Super Mario to opäť všetkým ukázal. Tréner domácich musí byť s týmto hráčom nadmieru spokojný.
     
    66
    AC Miláno dalo gól!
    Domáci "rosso-neri" ťažili zo skvelého rýchleho protiútoku a k lopte sa na ľavej strane dostal kto iný, ako MARIO BALOTELLI, ktorý poslal do brány hostí nechytateľnú strelu umiestnenú k ľavej žŕdke Sorrentinovej svätyne.
     
    65
    Milánčania sa snažili presadiť ďalekým centrom až k bráne Palerma, no tam loptu skrotil Sorrentino. Následná akcia Palerma skončila už v jej základoch - tesne za polovicou ihriska.
     
    63
    Na druhej strane získali rohový kop pre zmenu hráči Palerma. Tým sa však tiež veľmi nedarilo a rovnako ako pri rohovom kope sa k lopte dostal len gólman.
     
    62
    "Rosso-neri" sa skúšajú presadiť štýlom Barcelony, a teda prihrávkami nakrátko. Palermo však ich úmyslom zatiaľ veľmi dobre odoláva.
     
    61
    Milánčania rozohrali tento rohový kop len veľmi netakticky. Po dobre letiacom centri sa k lopte dostal len pozorný Sorrentino, ktorý s ňou väčšie problémy nemal.
     
    60
    Domáci Balotelli tvrdo zakončoval z centrálnej časti, no jeho delovku napokon pozorný von Bergen zblokoval za vlastnú bránu. Miláno má k dispozícii rohový kop.
     
    58
    Na rade je aj prvé striedanie domáceho celku. Namiesto El Shaarawyho, ktorému to dnes nejde nastupuje do hry Niang.
     
    58
    Hra sa na milánskom štadióne zatiaľ veľmi nezmenila. Pri lopte sú domáci, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no Palermo sa bráni naozaj ukážkovo.
     
    57
    Na rade sú ďalšie nepresnosti. Milánčania si tentokrát nerozumeli v rozohrávke a následne sa Palermo blyslo veľmi nepresným centrom.
     
    56
    Milánčania sa spod tlaku napokon dokázali vyslobodiť a k zakončeniu z ľavej strany sa dostal Boateng. Myslel to veľmi dobre, no gólman Sorrentino napokon loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    55
    Palermo zovrelo domácich Milánčanov pred ich vlastnou bránou a loptou nebezpečne ohrozuje Abbiatiho. Ten je však zatiaľ v strehu a úspešne odoláva.
     
    53
    Oba tímy sa opäť snažia ofenzívne presadiť, no ani jednému z nich sa nedarí. Pozorné sú momentálne najmä obrany oboch celkov.
     
    52
    Do úniku sa mohol dostať El Shaarawy, no po dobrom centri od Boatenga stál v ofsajde, a tak musí loptu odovzdať Palermu.
     
    51
    Iličić poslal na bránu domácich jemnú strelu, no gólman Abbiati sa mierne pošmykol a napokon loptu rukou len tesne vytlačil von zo svojej brány!
     
    50
    Nelson sa dobre presúval s loptou po pravej strane, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný De Sciglio, ktorý ho od lopty bleskovo odstavil.
     
    49
    Palermo vstúpilo do druhého polčasu veľmi odhodlane a momentálne sa snaží niečo vymyslieť. Obom tímom sa však zatiaľ veľmi nedarí.
     
    47
    De Sciglio sa dostal k lopte na hranici hosťujúceho pokutového územia a tvrdo vypálil, no gólman Sorrentino zasahovať nemusel. Lopta letela len napravo od jeho brány.
     
    46
    Hosťujúci tréner Palerma si pre nás pripravil prvé striedanie. Do druhého polčasu nastpúpuje namiesto Garciu oddýchnutý Nelson.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme mohli vidieť jasnú ofenzívnu prevahu domáceho milánskeho tímu, ktorý sa napokon zásluhou Maria Balotelliho dostal aj do vedenia. Balotelli sa presadil už v 8. minúte, keď bol zo značky pokutového kopu opäť neomylný a nedal gólmanovi Sorrentinovi žiadnu šancu na úspešný zásah. Následne sa Palermo snažilo ešte niečo vymyslieť, no pozorný milánsky defenzívny val to už dokázal ustáť.

    Podarí sa Palermu v druhom polčase zabrať a aspoň vyrovnať tento zápas?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Palermo sa natlačilo pred bránu domáceho Milána, no po tvrdej strele od Arévala sa Abbiati dobre premiestnil a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Z veľkej vzdialenosti to rovnako ako Montolivo skúšal aj hosťujúci Garcia. Jeho tvrdá delovka však skončila na nohách Zapatu, ktorý ju zblokoval do bezpečia.
     
    44
    Milánčania zovreli svojich súperov v ich pokutovom území a poslali pred bránu Palerma niekoľko nebezpečných centrov. Ten posledný Boatengov však bol osudný a Palermo po ňom loptu odkoplo ďaleko do bezpečia.
     
    42
    Montolivo sa dostal k lopte v centrálnej časti a opäť to skúsil z veľkej vzdialenosti. Sorrentina však neprekvapil, keďže lopta letela priamo do jeho náruče.
     
    41
    Herný prejav na milánskom štadióne sa za poslednú minútu veľmi nezmenil. Momentálne sú pri lopte hráči domáceho Milána, ktorým však Palermo dobre odoláva.
     
    40
    Hra sa presúva zo strany na stranu, no ani jeden z tímov sa nedokáže strelecky presadiť. Momentálne odvádzajú dobrý výkon obe defenzívy.
     
    39
    Oba tímy sa snažia niečo vymyslieť, no ani jednému z nich sa nedarí. Milánčania majú problém s prihrávkami a Palermo zlyháva v protiútokoch.
     
    38
    Z pravej strany to tentokrát skúšal aj Boateng, no pozorný Sorrentino bol v strehu a jeho strieľaný center ukryl vo svojom náručí.
     
    37
    Dybala sa dostal k lopte na pravej strane po dobrej prihrávke od Donatiho a následne tvrdo zakončil. Jeho delový strieľaný center však skončil len vysoko nad.
     
    36
    Tento rohový kop odišiel rozohrávať El Shaarawy, no loptu odcentroval len presne na hlavu hosťujúceho obrancu Morganellu, ktorý ju poslal do bezpečia.
     
    35
    El Shaarawy sa dostal do dobrého súboja o loptu proti hosťujúcemu Aronicovi a napokon vybojoval pre "rosso-nerov" aspoň rohový kop.
     
    34
    Montolivo sa dostal k lopte na pravej strane, no jeho tvrdá delovka bola napokon nepresná a z veľkej diaľky smerovala len nad bránu hostí.
     
    33
    Palermo si vytvorilo až dve nebezpečné zakončenia, keď najskôr pálil Iličić, ktorý trafil len múr! Následne sa k odrazenej lopte dostal Donati, no aj ten napokon trafil len jedného z milánskych obrancov!
     
    31
    Domáci Zapata zozadu nebezpečne sfauloval hosťujúceho Dybalu, ktorý sa dobre presúval po pravej strane. Palermo má teda k dispozícii priamy kop tesne za pokutovým územím Milána.
     
    30
    Donati poslal pred bránu domáceho celku nebezpečný center, no pozorný De Sciglio loptu svojou hlavou odvrátil do bezpečia.
     
    29
    Momentálne sa ani jednému tímu veľmi nedarí. Pri lopte sú prevažne hráči milánskeho celku, ktorí si svoje vedenie veľmi dobre strážia.
     
    28
    Muntari si s loptou dobre zbiehal po pravej strane a následne ju odcentroval na stred. Tam však dobre vyskočil gólman Sorrentino, ktorý loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    27
    Dybala sa dostal k lopte na pravej strane, no napokon sa k nemu dostala trojica domácich Milánčanov, ktorá mu loptu okamžite uchmatla.
     
    26
    Balotelli vybojoval pre Miláno ďalší rohový kop. Milánčania ho rozohrali nakrátko a po zblokovaní lopty jedným z hostí získali autový hod.
     
    25
    Domáci tento priamy kop zahodili len nepresným centrom. Následne si vybojovali ďalší rohový kop, no ani ten Milánčanom nevyšiel podľa ich predstáv.
     
    23
    Balotelli sa s loptou hral pri rohovej vlajočke, no napokon ho jeden z hráčov Palerma fauloval. Na rade je teda priamy kop pre domáce Miláno.
     
    22
    Balotelli bol ošetrený a opäť sa v hre pokračuje. Momentálne sú pri lopte hráči Milána, ktorí sa snažia v ofenzíve niečo vymyslieť.
     
    21
    Balotelli obdržal nepríjemný úder od hosťujúceho obrancu von Bergena a padol k zemi. Následne bude jemne ošetrovaný, no po chvíli nastúpi opäť do hry.
     
    20
    Milánčania sú momentálne síce pri lopte, no ich herný prejav je len veľmi ležerný. Palermo teda nemá problémy s dobrou defenzívnou hrou.
     
    19
    Palermo sa stále snaží ofenzívne prekvapiť milánsku obranu, no pozorní "rosso-neri" poháňaní svojim publikom majú stále navrch.
     
    18
    Po rohovom kope domácich Milánčanov sa k lopte dostal Zapata, ktorý však svojou volejovou delovkou opäť prestrelil bránu hostí.
     
    17
    Boateng sa dostal k lopte za pokutovým územím hostí a tvrdo zakončoval, no jeho delovka napokon letela len nad bránu Palerma.
     
    15
    Hráči Palerma sa dostali do skvelého prečíslenia 3 na 1! Kurtič však na pravej strane poriadne zaváhal a jeho nepresnú prihrávku zachytil jediný brániaci hráč Milána.
     
    14
    Balotelli poslal pred bránu hostí nebezpečný center, ktorý však gólman Sorrentino úspešne ukryl vo svojom náručí a zachránil tak svoj tím.
     
    13
    De Sciglio sa dostal k lopte v strede ihriska a ďalekým centrom chcel nájsť Muntariho. To sa mu však nepodarilo a jeden z hráčov Palerma loptu napokon zblokoval.
     
    12
    Iličić sa dostal k lopte na pravej strane a z veľkej diaľky napokon skúsil vystreliť! Abbiati však zasahovať nemusel, keďže táto strela letela len mimo jeho brány.
     
    11
    Dybala sa dobre presúval po pravej strane, no pozorný Zapata ho napokon od lopty s prehľadom odstavil. Miláno je teda opäť pri lopte.
     
    10
    Milánčania sa zatiaľ veľmi dobre snažia presadiť sa po stranách, no hosťujúce Palermo im zatiaľ defenzívne odoláva.
     
    9
    Hráči Palerma získali loptu po pogólovom výkope a snažia sa vymyslieť rýchlu odpoveď. Miláno sa však pozorne bráni a nerobí vážnejšie zaváhania.
     
    8
    AC Miláno dalo gól!
    Domáci sa hneď v úvode zápasu dostávajú do vedenia! MARIO BALOTELLI premenil pokutový kop pre svoj tím! Pri svojom nábehu mierne spomalil, no napokon sa gólman Sorrentiho hodil po lopte. Balotelli ju však umiestnil tak presne, že nedal brankárovi Palerma šancu na úspech.
     
    7
    Jeden z hostí stiahol Balotelliho za dres v pokutovom území! Na rade je preto pokutový kop pre Miláno!
     
    6
    Donati sa dobre presúval po pravej strane, no napokon narazil na pozorného Montoliva, ktorý mu loptu čistým spôsobom uchmatol.
     
    5
    Z pravej strany to skúsil Muntari, no jeho delovku s veľkým prehľadom zblokoval pozorný Aronica, ktorý následne posiela svojich do útoku.
     
    4
    Po pravej strane sa dobre presúval Kurtič, no gólman Abbiati veľa práce nemal. Tvrdá strela hosťujúceho hráča smerovala len tesne vedľa milánskej brány.
     
    3
    Arévalo odcentroval loptu z polovice ihriska smerom dopredu, kde si ju mohol prevziať Dybala, no toho odstavil pozorný De Sciglio.
     
    2
    Balotelli sa dostal k lopte na pravej strane a následne tvrdo vystrelil, no gólman Sorrentino zasahovať nemusel. Strela tohto domáceho hráča letela len tesne nad.
     
    1
    V prvej minúte sú pri lopte prevažne hráči domáceho Milána, ktorí sa snažia niečo vymyslieť. Palermo je však zatiaľ v strehu a dobre sa bráni.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Abbiati - Bonera, Zapata, Abate, De Sciglio, Muntari, Boateng, Flamini, Montolivo, Balotelli, El Shaarawy

    US Palermo: Sorrentino - Aronica, Morganella, von Bergen, Muñoz, Garcia, Donati, Arévalo, Iličić, Kurtič, Dybala

    Rozhodca: S. Peruzzo - M. Viazzi, M. Liberti.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 29. kole najvyššej futbalovej súťaže v Taliansku - Serie A!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na štadióne Stadio Giuseppe Meazza v Miláne, kde si od 15:00 zmeria sily domáci celok AC Miláno, ktorý na svojej pôde privíta celok US Palermo.

    "Rosso-neri", ako sú hráči AC Milána prezývaní sa momentálne nachádzajú v tabuľke na priaznivej tretej priečke s 51 bodmi a gólovým skóre +18. Pred nimi je s náskokom dvoch bodov druhý Neapol a za nimi so stratou troch bodov štvrtá Fiorentina. Aktuálna zápasová bilancia Milána v Serie A, remíza - výhra - remíza - výhra - výhra, jasne hovorí o tom, že Milánčanom sa v tejto časti sezóny darí naozaj dobre. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na pôde tímu Cagliari, kde uhrali remízu 1:1. O kolo neskôr privítali na svojej pôde Parmu, ktorú zdolali v pomere 2:1. O kolo neskôr sa stretli v milánskom derby proti Interu, kde napokon dokázali uhrať remízu 1:1. V posledných dvoch zápasoch už "rosso-neri" dominovali naplno, keď doma zdolali Lazio 3:0 a vonku porazili Janov v pomere 2:0.

    Celok US Palermo je na tom oveľa horšie ako ich dnešný súper z Milána. Tento tím momentálne sídli na dne tabuľky - na devätnástej priečke s 21 bodmi a gólovým skóre -18. Za nimi je už len Pescara, ktorá má rovnaký počet bodov, no horšie skóre. Pred Palermom je s náskokom troch bodov Siena. Aktuálna zápasová bilancia Palerma, remíza - remíza - remíza - remíza - prehra, jasne hovorí o tom, že títo hráči vedia uhrať aj nejaké tie body a majú dobrú defenzívu. V poslednej pätici zápasov sa hráči Palerma najskôr predviedli na domácej pôde, kde remízovali s Pescarou v pomere 1:1. O kolo neskôr remízovali na pôde Chieva Verona rovnako - 1:1. V ďalších dvoch zápasoch nepadol žiaden gól a Palermo dokázalo na domácej pôde získať jeden bod za bezgólovú remízu proti Janovu a následne ďalší bod za bezgólovú remízu na pôde celku FC Turín. V poslednom zápase sa však Palermu už tak nedarilo. Siena dokázala zdolať Palermo ne jeho pôde v pomere 2:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.

    Góly: 8. Balotelli (pen.), 66. Balotelli

    Karty:   31. Zapata (ACM) – 71. Muñoz (PAL)


    AC Miláno: Abbiati - Bonera, Zapata, Abate, De Sciglio, Muntari, Boateng (81. Traoré), Flamini, Montolivo, Balotelli, El Shaarawy (58. Niang)
    US Palermo: Sorrentino - Aronica, Morganella, von Bergen, Muñoz, Garcia (46. Nelson), Donati (82. Viola), Arévalo, Iličić, Kurtič (72. Fabbrini), Dybala

    Rozhodca: S. Peruzzo - M. Viazzi, M. Liberti