Brugge – Sint-Truiden 3:0 (kon.) | Liége – Genk 2:1 (kon.) | Oostende – Charleroi 2:1 (kon.)
Mouscron – Anderlecht 2:1 (kon.) | Lokeren – Westerlo 2:1 (kon.) | Kortrijk – Waregem 1:0 (kon.)
Waasland-Beveren – Mechelen 0:0 (kon.)
koniec
Club Brugge KV
3:0 (1:0)
Sint-Truiden VV
cz Sobota 05.03.2016, 20:00 • Jan Breydelstadion, Brugge • Belgická Jupiler Pro League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Club Brugge KV potvrdil roli velkého favorita v zápase s Sint-Truidenem VV, a zvítězil 3:0!

    Do dnešního zápasu vstoupil lépe domácí celek, který se dostal hned ve dvanácté minutě do vedení zásluhou proměněné penalty Timmyho Simonse. Následně měl velkou šanci také Izquierdo, avšak branku těsně minul. Sint-Truiden měl také své šance, nicméně gólově se prosadit nedokázal.

    Ve druhém poločas byl dlouho stále stejný stav! V 71. minutě však hosty oslabil Angban, který dostal druhou žlutou kartu. Následně se trefil José Izquierdo a po něm také Jelle Vossen!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:50:56)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Bruggy postupovaly do dalšího zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště střídající Pereira. Jeho nadýchaný centr měl najít naběhlého Vossena, avšak ten byl při náběhu příliš rychlý.
     
    89
    Na levé straně se dostal pod tlak obránce De Bock, a tak raději dlouhý centrem přenesl hru na pravou stranu, kde si míč ideálně zpracoval Poulain!
     
    88
    Domácí celek však stále nemá dost, a opět kombinuje na útočné polovině!
     
    86
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Vanaken, přichází Leandro Pereira.
    85. Jelle VOSSEN - 3:0
     
    85
    Bruggy právě vstřelily branku!
    A v závěru tohoto utkání se domácí celek prosazuje potřetí! Bruggy se usadili na útočné polovině, a po povedené přihrávce Claudemira se na brankovišti ocitl volný JELLE VOSSEN, který poslal míč přesně k tyči!
     
    85
    Následného rohového kopu se ujal opět Vanaken, jehož centr směřoval na zadní tyč, avšak nikdo z domácího celku se k míči nedostal!
     
    84
    Domácí celek pokračoval v kombinaci na útočné polovině. Simons posunul míč na De Bocka, který se pokoušel odcentrovat z levé strany, avšak jeho pokus zblokoval Bagayoko.
     
    84
    Vedoucí celek Jupiler League si ještě vybojoval standardní situaci, které se ujal Vanaken. Jeho centr byl však přetažený, a nikdo z domácích se k hlavičce nedostal.
     
    82
    Domácí celek pokračuje v aktviním výkonu, a svého soupeře prakticky k ničemu nepouští.
    Momentka z druhého poločasu

     
    81
    Bruggy se poustili do dalšího útoku, který zakončil ze střední vzdálenosti Timmy Simons. Zkušený středopolař však mířil těsně nad branku!
     
    79
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází José Izquierdo, přichází Tuur Dierckx.
     
    78
    Hostující celek vybojoval na vlastní polovině míč, a postupoval do protiútoku. Celou akci zakončil Cuevas, nicméně jeho střela mířila vysoko nad branku!
     
    77
    Domácí celek pokračuje v aktivní hře, a svého soupeře prakticky nepouští na svou polovinu. Ze střední vzdálenosti to zkoušel Simons, avšak jeho střela mířila vysoko nad branku!
    75. José IZQUIERDO - 2:0
     
    75
    Bruggy právě vstřelily branku!
    A domácí celek přesilovou hru také velmi rychle využívá! Sint-Truiden zcela zbytečně ztratil míč na polovině hřiště, a dopředu šel domácí celek. Na levé straně se dostal k míči JOSÉ IZQUIERDO, který krásnou střelou překonal De Wintera!
     
    74
    Domácí obránce De Fauw postupoval vpřed po pravé straně. Belgický bek si dokázal píchnout míč přes Bagayoka, který následně fauloval, a Bruggy tak zůstanou u míče.
     
    73
    Na levé straně svedl souboj střídající Vossen s Richotem. Domácí forvard nakonec svého soupeře fauloval, a u míče bude Sint-Truiden.
     
    71
    Hostující celek bude dohrávat dnešní utkání v oslabení! Angban zahrál ve středu hřiště rukou, na to konto chtěl Simons míč chytit do ruky. Angban tak dostává druhou žlutou kartu, a oslabuje svůj tým!
     
    70
    Izqueirdo dnes patří k nejaktivnějším hráčům na hřišti! Kolumbijský útočník si opět udělal prostor před vápnem, avšak jeho následná rána mířila nad branku!
     
    69
    Hned poté se domácí celek dostal do další šance! Izquierdo si udělal prostor v levé části vápna, a zkusil to technickou střelou, ta však skončila těsně mimo!
     
    68
    Domácí celek se teď propracoval k velké šanci, kterou zakončil střídající Vossen. Belgický forvard však míč špatně trefil, a jeho pomalou střelu De Winter v pohodě lapil!
     
    67
    Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Ferreira da Silva, přichází Jelle Vossen.
     
    65
    Hostující celek postupoval do útoku po pravé straně, kde operoval s míčem Mahlangu. Hostující forvard musel projít přes De Bocka, to se mu však nepodařilo.
     
    63
    Bruggy kombinovali na útočné polovině, a pokoušeli se dostat do pokutového území. Středopolař Simons hledal nákopem Ferreiru da Silvu, nicméně ten se nacházel v těsném ofsajdu!
     
    63
    Žlutou kartu dostává Bagayoko (Sint-Truiden VV).
     
    62
    Sint-Truiden si vybojoval na druhé straně také zajímavou standardní situaci, které se ujal Cuevas. Jeho centr však obrana domácího celku v pohodě odvrátila.
    60. Poulain trefil tyč
     
    60
    Domácí celek následně rozehrál nebezpečnou standardní situaci, které se ujal Simons. Jeho centr našel ve vápně Poulaina, jehož hlavičku zastavila tyč!
     
    59
    Žlutou kartu dostává Angban (Sint-Truiden VV).
     
    58
    Hlavní rozhodčí právě udělil první žlutou kartu ve druhém poločase! Hostující Erichot nedovoleným zákrokem poslal k zemi De Fauwa, a dostává žlutou kartu!
     
    57
    Právě Izquierdo si nabíhal na levé křídlo, kam dostal centr od Simonse. Francouzský útočník následně sklepl míč pro Silvu, který vystřelil, avšak zakončení se mu příliš nepovedl, a De Winter zasahovat nemusel.
     
    55
    Izquierdo si přenesl svou aktivitu také do druhého poločasu, a tentokrát se pokoušel uvolnit na hranici vápna. Obrana Sint-Truidenu ho však do pokutového území nepustila.
     
    54
    Bruggy se dostali na polovině hřiště k míči, a postupovali do zajímavého protiútoku. Ze středu hřiště to následně zkusil Vanaken, avšak jeho rána byla zablokovaná!
     
    52
    Bruggy nechávají ve druhém poločase tvořit svého soupeře, který momentálně kontroluje hru na vlastní polovině.
     
    51
    Sint.Truiden rozehrával svou útočnou akci z vlastní polovině. Stoper Kotysch následně posílal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kde za míčem spěchal Mahlangu. U míče byl však jako první Butelle!
     
    50
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Tchenkoua, přichází Raman.
     
    49
    Sint-Truiden vstoupil do druhého poločasu poměrně aktivně, a na hostujících hráčích se cítit snaha o brzké vyrovnání. Obrana domácích však dnes pracuje velmi dobře!
     
    49
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Dussaut, přichází Bagayoko.
     
    48
    Hostující Proschwitz se pokoušel uvolnit na pravé straně, nicméně vyl velmi dobře bráněn Engelsem, který vybojoval odkop od vlastní branky!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Do dnešního zápasu vstoupil lépe domácí celek, který se dostal hned ve dvanácté minutě do vedení zásluhou proměněné penalty Timmyho Simonse. Následně měl velkou šanci také Izquierdo, avšak branku těsně minul. Sint-Truiden měl také své šance, nicméně gólově se prosadit nedokázal.

    Druhý poločas začne přibližně v 21:02!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Sint-Truiden pokračoval v aktivní hře na útočné polovině, a z pravé strany odcentroval Dussaut. Jeho centr doskákal až k Proschwitzovi, jehož slabou hlavičku však dokázal lapit Butelle!
     
    42
    Následného rohového kopu už se ujal Simons, tomu se však centr příliš nepovedl, a míč dokázala obrana domácího celku odhlavičkovat.
     
    41
    Exekuce standardní situace se ujal právě Gerkens, který zvolil přímou střelu, avšak jeho pokus odhlavičkoval De Fauw na rohový kop!
     
    40
    Sint-Truiden bude mít v závěru prvního poločasu k dispozici také zajímavou standardní situaci, neboť na levé straně byl fauloval Gerkens.
     
    39
    Následného rohového kopu se ujal právě Vanaken, jehož centr byl však značně přetažený, a míč pouze prolétl vápnem bez povšimnutí!
     
    38
    Žlutou kartu dostává Cristián Cuevas (Sint-Truiden VV).
     
    38
    Domácí Vanaken se dostal k míči na pravé straně, a velmi rychle byl napadán dvojici protihráčů. Belgický středopolař však alespoň dokázal vybojovat rohový kop!
     
    36
    Bruggy momentálně rozehrávají na vlastní polovině, a rozhodně nikam nespěchají, neboť soupeř nikterak aktivně nenapadá!
     
    35
    Sint-Truiden se po delší době dostal do kombinace na útočné polovině, avšak ta také velmi rychle skončila, neboť Cuevas po ztrátě míče fauloval jednoho z domácích hráčů.
     
    33
    Exekuce rohového kopu se ujal Vanaken, jehož centr se snesl na přední tyč, kde hlavičkoval Engels. Hlavička domácího stopera však mířila nad branku!
     
    32
    Bruggy svého soupeře jasně přehrávají, a po další povedené akci Izquierda z toho bude rohový kop!
     
    31
    Další útočnou akci domácí celku táhl opět aktivní Izquierdo, který si udělal místo, navedl si míč z levé strany do středu, a vystřelil. Francouzský útočník však mířil mimo.
     
    29
    Dlouhý nákop brankáře De Wintera měl na útočné polovině najít útočníka Proschwitze, avšak ve vzduchu si počínal skvěle Poulain, který míč vybojoval.
     
    26
    Aktivní Izquierdo se pokoušel proniknout středem hřiště, a dostat se do nějaké zajímavé střelecké pozice. Jeho postup však zastavil nedovoleným zákroke, Cuevas.
    O první gól dnešního utkání se postaral zkušený Timmy Simons

     
    25
    Útočnou akci domácího celku táhl středem hřiště Vanaken, který následně prostrkával míč na nabíhajícího Izquierda. K francouzskému útočníkovi však míč nakonec neprošel.
     
    23
    Bruggy opět kombinovali na útočné polovině, nicméně poté Ferreira da Silva špatně zpracoval míč, a následně i fauloval Kotysche.
     
    20
    Hostující Tchenkoua postupoval do dalšího rychlého protiútoku, nicméně poté spadl po souboji s Engelsem. Hlavní rozhodčí však nechal hru plynout!
     
    19
    Hned poté si však Sint-Truiden vybojoval ještě větší šanci! Do protiútoku se dostal Mahlangu, který to zkoušel z hranice pokutového území. Jeho ránu Butelle vyrazil, a musel zasahovat také proti střele Tchenkoua, i s touto střelou si však poradil!
     
    18
    Hostující celek vybojoval velmi zajímavou standardní situaci poblíž pokutového území. Exekuce se zhostil Gerkens, kterému se však zakončení vůbec nepovedlo, a míč dokázala zablokovat domácí zeď!
     
    16
    Aktivně hrající Izquierdo vybojoval také rohový kop, který také sám rozehrál. Jeho následný však nebyl příliš přesný, a obrana Sint-Truidenu dokázala centr odvrátit!
    14. Izquierdo mířil ve velké šanci těsně vedle
     
    14
    Domácí celek měl teď další obrovskou šanci! Krásnou přihrávku za obranu dostal Izquierdo, který si píchl míč před brankářem De Winterem, a následně zakončil. Jeho střela však prošla těsně vedle pravé tyče!
     
    13
    Domácí celek pokračuje v aktivní hře na útočné polovině, a hned od začátku dnešního Bruggy potvrzují roli vedoucího celku Jupiler League.
    12. Timmy SIMONS - 1:0
     
    12
    Bruggy právě vstřelily branku!
    A favorizovaný celek se dostává již ve dvanácté minutě do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil domácí TIMMY SIMONS, který svou penaltu nekopl úplně jistě, nicméně míč skončil v brance!
     
    11
    Žlutou kartu dostává Dussaut (Sint-Truiden VV).
     
    10
    Penalta pro domácí celek!
     
    8
    Bruggy jsou zatím jednoznačně aktivnějším týmem, nicméně v kombinaci na útočné polovině se domácím příliš nedaří.
     
    5
    Sint-Truiden se pokoušel kombinovat na útočné polovině, avšak dobře napadající domácí hráči se velmi rychle dostali k míči.
     
    3
    Do dnešního utkání pochopitelně vstoupil lépe domácí celek, který je velkým favoritem dnešního zápasu. Zatím se však domácí k ohrožení branky De Wintera nedostali.
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté domácí celku, kteří zahajují zápas kombinací na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí dnešního duelu právě přivedl oba týmy na trávník Jan Breydelstadionu. Za malý moment začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    Club Brugge KV: Butelle – De Fauw, Engels, Poulain, De Bock – Claudemir, Vanaken, Simons – Coopman, Ferreira da Silva, Izquierdo
    Náhradníci: Vossen, Bruzzese, Leandro Pereira, Agu, Mechele, Dierckx, Bolingoli, Mbombo

    Sint-Truiden VV: De Winter – Dussaut, Kotysch, Rherras, Richot – Angban, Cuevas, Gerkens – Tchenkoua, Proschwitz, Mahlangu
    Náhradníci: De Sart, Hendrickx, Raman, Velić, Bagayoko, Allan, Ruben Fernandes

    Rozhodčí: Nicolas Laforge – Ponsar, Lescalier (vš. Belgie).
     
    Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Belgická Jupiler Pro League má dnes na programu své zápasy 29. kola. My se společně zaměříme na souboj Clubu Brugge KV s Sint-Truidenem VV. Úvodní výkop je naplánován v 20:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    SINT-TRUIDEN VV
    Sint-Truiden se nachází na opačném pólu tabulky, konkrétně na třináctém místě. Na svém kontě má 29 bodů, a na patnácté Westerlo má pouze dvoubodový náskok, tudíž Sint-Truiden se musí pokusit bodovat v každém zápase. Dnes to však budou mít svěřenci trenéra O'Loughlina velmi těžké! V posledních třech zápasech se navíc Sint-Truiden nedočkal zisku žadného bodu. V posledním ligovém kole tento belgický celek přivítal doma Zulte-Waregem, se kterým prohrál 1:2.
     
    CLUB BRUGGE KV
    Bruggy zažívájí velmi povedenou sezónu, a po odehraných 28 zápasech se momentálně nacházejí na vedoucí příčce tabulky se ziskem 58 bodů. Druhý Gent má však stejný bodový zisk, pouze horší skóre. V posledním kole Bruggy zastavily dlouhou vítěznou šňůru na půde Genku, kde svěřenci trenéra Preud'hommeho 2:3. Do dnešního utkání však Bruggy vstupují v pozici velkého favorita, který by měl zvítězit velkým gólovým rozdílem!

    Jan Havlovic

    Góly: 12. Simons, 75. Izquierdo, 85. Vossen

    Karty:   11. Dussaut (SIT), 38. Cuevas (SIT), 58. Erichot (SIT), 59. Angban (SIT), 63. Bagayoko (SIT)   71. Angban (SIT)


    Club Brugge KV: Butelle – De Fauw, Engels, Poulain, De Bock – Claudemir, Vanaken (86. Pereira), Simons – Coopman, Ferreira da Silva (67. Vossen), Izquierdo (79. Dierckx)
    Náhradníci: Vossen, Bruzzese, Leandro Pereira, Agu, Mechele, Dierckx, Bolingoli, Mbombo

    Sint-Truiden VV: De Winter – Dussaut (49. Bagayoko), Kotysch, Rherras, Richot – Angban, Cuevas, Gerkens – Tchenkoua (50. Raman), Proschwitz, Mahlangu
    Náhradníci: De Sart, Hendrickx, Raman, Velić, Bagayoko, Allan, Ruben Fernandes

    Rozhodca: Nicolas Laforge – Ponsar, Lescalier (vš. Belgie)