Tottenham – Arsenal 2:2 (kon.) | Manchester City – Aston Villa 4:0 (kon.) | Newcastle – Bournemouth 1:3 (kon.)
Swansea – Norwich 1:0 (kon.) | Chelsea – Stoke City 1:1 (kon.) | Southampton – Sunderland 1:1 (kon.)
Everton – West Ham 2:3 (kon.) | Watford – Leicester 0:1 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:1 (0:0)
Sunderland AFC
cz Sobota 05.03.2016, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Virgil van Dijk - 1:1
     
    90+3
    Southampton právě vstřelil branku!
    Za pět minut dvanáct se podařilo Saints nakonec vydolovat alespoň bod. Tadič předložil přihrávku z levé strany do středu, kde se ocitl volný VIRGIL VAN DIJK, trochu netradiční střelec, jenž dělovkou na bližší tyčku propálil gólmana Mannoneho. Asistence: Dušan Tadič.
     
    90+1
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Jan Kirchhoff, přichází John O'Shea.
     
    89
    Skvělá kombinace domácích! Z šestnáctky tak následně pálil Martina, jenže z blízkosti neuspěl na dnes velmi jistého Mannoneho.
    85. Jermain DEFOE - 0:1
     
    85
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Černé kočky zaznamenávají možná rozhodující trefu tohoto střetnutí. Koné si počínal dobře v šestnáctce vůči svému nedůraznému obránci, pouze lehce posunul balón na JERMAINA DEFOEA, jenž zamířil přesně k tyči. Asistence: Lamine Koné.
     
    83
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Maja Jošida.
     
    83
    Larsson zahodil dobrou možnost. Domácí defenzíva si nepočínala dostatečně důrazně, takže Švéd mohl po Boriniho přihrávce střílet z dobré pozice. Ale nakonec poslal míč jen nad bránu.
     
    81
    Z následné standardky Sunderland málem udeřil, nebýt pěkného zákroku Forstera. S touhle dělovkou van Aanholta, která letěla přes zeď a směřovala pod břevno a do šibenice, si poradil skvěle.
    80. červená karta Fonteho
     
    80
    Ajajaj. Tohle je hodně nepříjemná situace pro domácí celek. Fonté (SOT) totiž stáhl těsně za vápnem svého soupeře Boriniho, a protože se jednalo o zmaření zjevné brankové příležitosti, obdržel po právu červenou kartu.
     
    76
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Wahbi Khazri, přichází Sebastian Larsson.
     
    65
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Steven Davis, přichází James Ward-Prowse.
     
    65
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Jordy Clasie, přichází Juanmi.
     
    59
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Dame N'Doye, přichází Jermain Defoe.
     
    58
    Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu... Vždyť to znáte. Bertrand k si tak dlouho hrál s Borinim, až o míč přišel. Italský forvard nakonec velmi dobře vypálil z pravé strany a Forster musel předvést mezi třemi tyčemi úspěšný zákrok.
    53. dělovka Boriniho
     
    53
    Ta hořela! Borini se za vápnem dostal po dlouhém pasu k odraženému míči a po zpracování na prsa tvrdě z halfvoleje vypálil. Jeho pokus minul branku jen o kousek.
     
    40
    A na druhé straně také mohlo udeřit! Zase však výtečně zasáhl Mannone. Bertrand je na levé straně stále nebezpečný, unikl svým protihráčům a předložil přihrávku do malého vápna. Tam ve skluzu zakončoval Romeu, jenže z blízkosti nevyzrál na pozorného soupeřova brankáře.
     
    38
    Dobrá šance pro hosty! Tenhle pokus ale nakonec skončil mimo. Van Aanholt poslal z levé strany míč do šestnáctky, kde z první pálil Rodwell. Jenže následně se chytl za hlavu. Ví, že mohl zakončovat lépe.
    36. van Dijkova hlavička
     
    36
    ... škoda pro Saints, že van Dijk usměrnil svou hlavičku po centru Daviese z rohového čtvrtkruhu jen doprostřed branky, kde stál Mannone. Ten si připsal svůj druhý úspěšný zákrok.
    32. tyčku nyní trefil Khazri
     
    32
    A zazvonila branková konstrukce. Khazri poslal z levé strany ze standardky jakýsi střílený centr a míč narazil o vzdálenější tyčku Forsterovy svatyně. Teď měli domácí velké štěstí. K míči se ještě za šestnáctkou dostal Kirchhoff, ten ovšem pouze přestřelil.
     
    31
    Van Dijk (SOT) sice nyní reklamoval, že v souboji s N'Doyem zahrál míčem, ale podle opakovaných záběrů to nebyla úplně pravda. Domácí stoper dostal žlutou kartu.
    26. tutovka Tadiče
     
    26
    Největší možnost tohoto utkání! Sunderlandská obrana nedokázala dostat míč do bezpečí, takže se ke střele z vyložené pozice dostal po sklepnutí od Pellého doteď neviditelný Tadič. Hezká rána z voleje. Fantastický zákrok ale předvedl Mannone.
     
    11
    Sudí Swarbrick se rozvášnil. Další žlutá karta, tentokráte pro Khazriho (SUN) za nevybíravý skluz proti Manému.
     
    8
    Prakticky po jednom z prvních faulů ukázal sudí Swarbrick žlutou kartu domácímu Bertrandovi (SOT). Je pravda, že do skluzu šel ostřeji.

    Patrik Sandev

    Góly: 90+3. van Dijk (Tadić) – 85. Defoe (Koné)

    Karty:   8. Bertrand (SOT), 31. van Dijk (SOT) – 11. Khazri (SUN)   80. Fonte (SOT)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
    Southampton FC: Forster – Martina, van Dijk, Fonte, Bertrand – Romeu, Clasie (65. Juanmi) – Mané (83. Jošida), S. Davis (65. Ward-Prowse), Tadić – Pellè.
    Náhradníci: Stekelenburg – Reed, Soares, Juanmi, Jošida, Ward-Prowse, Olomola.

    Sunderland AFC: Mannone – Yedlin, Koné, Kaboul, van Aanholt – Kirchhoff (90+1. O'Shea) – N'Doye (59. Defoe), M'Vila, Rodwell, Khazri (76. Seb Larsson) – Borini.
    Náhradníci: Pickford – Seb Larsson, Defoe, O'Shea, Jones, Toivonen, Mandron.

    Rozhodca: Swarbrick – Kirkup, Lennard