Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 5:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 3:3 (kon.)
Brémy – Hannover 4:1 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:3 (kon.)
Dortmund – Bayern 0:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:1 (2:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 05.03.2016, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    V rámci 25. kola sa Wolfsburg posnaží získať body na svojom trávniku v súboji s tretím najlepším útokom ligy.

    VfL Wolfsburg bude chcieť Žriebätám odplatiť prehru z ich trávniku 0:2. Die Wölfe sa po zlom vstupe do nového roku prebudili, v posledných piatich zápasoch získali 8 bodov, čo by bolo málo, keby nehrali aj zápas s Bayernom, ktorý prehrali.

    Doma ale prehral Wolfsburg v tejto sezóne len 2-krát (Bayern, Dortmund), aj preto je dnes favoritom. Navyše Mönchengladbach nevyhral vo Volkswagen Arene posledných 14 zápasov, z ktorých až 12 prehral, jeden remizoval, jediná výhra sa zrodila 22. novembra 2003!

    Borussia Mönchengladbach vstúpila do nového roku rovnako ako jeho dnešný súper zle, tento rok odohrali jej hráči v lige 7 zápasov, zaznamenali 10 bodov. Borussia navyše vonku nevyhrala od októbra minulého roku.

    Žriebätá napriek dobrej ofenzíve nedokážu pravidelne bodovať, ich ofenzívna hra im robí problémy po protiútokoch súperov. To sa ale na prelome mesiacov február a marec mierne zlepšilo, v posledných troch zápasoch si dokázal brankár Yann Sommer udržať čisté konto dvakrát, v treťom zápase inkasoval 2 góly.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Vieirinha, Knoche, Dante, Ricardo Rodríguez – Arnold, Gustavo, Guilavogui – Draxler – Schürrle, M. Kruse.
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Ascues, D. Caligiuri, Träsch, Bruno Henrique, Putaro.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Nordtveit, Hinteregger – T. Hazard, Dahoud, Xhaka, Johnson – Raffael, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Herrmann, Traoré, J. Hofmann, Hrgota, Korb.

    Rozhodca: Daniel Siebert.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Pri lopte hostia hrajúci v čiernych dresoch, domáci hrajú z ľava doprava v bielozelenom.
     
    2
    Spolupráca s Hintereggerom a Xhakom neskončila dobre, loptu hostia stratili, Wolfsburg kombinuje na vlastnej polovici.
     
    3
    Hinteregger zahrával štandartku zo stredu trávnika na Hazarda, Hazard predlžoval na Stindla, ten na Johnsona – práve prihrávka na Johnsona už nebola najpresnejšia.
     
    4
    Raffael zaútočil v rýchlom protiútoku, z ľavej strany pri snahe odcentrovať pred bránu triafa len protihráča, hostia budú kopať prvý roh zápasu.
     
    5
    Prvý roh hostí neskončil ohrozením brány, loptu posielajú hostia von z trávnika, Casteels sa chystá na odkop od brány.
     
    6
    Wolfsburg má teraz menšie problémy s vysokým napádaním hostí, Casteels niekoľkokrát rieši malú domov predlžovaním na krídla obrany.
     
    7
    Schürrle centroval zpred šestnástky len do protihráča, aj Wolfsburg bude kopať roh, no z pravej strany.
     
    8
    Dante hlavičkoval po rohu dobre k pravej tyči, loptu zatavuje pred bránkovou čiarou hráč Borussie.
     
    9
    Raffael radšej nestrielal cez trojicu bránianich obrancov Wolfsburgu, predlžoval na Hazarda, ten centroval k pravej rohovej zástavke na Johnsona, loptu ale Johnson nespracoval, poslal ju len von z trávnika.
     
    10
    Schürrle sa snažil vymeniť si loptu s krajným obrancom Vieirinhom, spätná prihrávka Vieirinhu už ale bola zblokovaná, lopta smeruje za autovú čiaru.
     
    11
    Guilavogui mohol prejsť do brejku, to by sa však nemohol dobre vrátiť do obrany Nordveit, ktorý ukľudňuje svojho brankára a loptu berie Guilavoguimu.
     
    12
    Wolfsburg už kombinuje na polovici súpera, prihrávky sledujeme najmä po šírke trávnika pred šestnástkou.
     
    13
    Guilavogui sa dostal do šestnástky, tam hľadal spätnou prihrávkou na bielom bode Draxlera, prihráva však prislabo, loptu si berie hráč hostí.
     
    14
    Hra sa presunula na polovicu Wolfsburgu, pri lopte ale Vlci ostávajú, do hry zapájajú po malej domov aj brankára Casteelsa.
     
    15
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáci aj so šťastím otvárajú gólové skóre tohto zápasu, z pravej strany Schürrle predlžoval na Arnolda, ten len nešikovne zasiahol loptu, poslal ju za seba, kde už stál voľný JULIAN DRAXLER, strelou do pravej tyči, od ktorej sa lopta odrazila do brány tak posiela svoj tím do vedenia!
    15. Julian Draxler (WOF) - 1:0
     
    18
    VfL Wolfsburg dal gól! Obranca Christensen sa nepochopiteľne vybral na polovicu súpera útočiť, po prvej nepresnej prihrávke tohto hráča sa domáci dostali do útoku, z ľavej strany strielal z ťažkého uhla MAX KRUSE, Sommer druhýkrát púšťa loptu za svoj chrbát!
    18. Max Kruse (WOF) - 2:0
     
    19
    Borussia naďalej dopláca na svoju chabú obranu, v posledných troch zápasoch síce dokázali hráči Mönchengladbachu udržať čisté konto, dnes im ale dvojica Kruse-Draxler pokazila plány v priebehu troch minút!
     
    20
    Borussia zaútočila po pravej strane, Hazard centroval na Raffaela, loptu ale nenamieril najlepšie, navyše Casteels vybehol z brány a chytá ju do náručia.
     
    21
    Po faule hostí Wolfsburg rozohráva štandartku z vlastnej polovice, rozohráva ju na obranu.
     
    22
    Schürrleho už znovu domáci fanúšikovia tlačili do brejku pohľadom, Sommer ale tentoraz vybieha z brány, ešte pred šestnástkou loptu odkopáva na svojho obrancu.
     
    23
    Mönchengladbach dal gól! Prekrásny gól! Najprv Johnson vysunul prihrávkou do behu RAFFAELA, ten zastal s loptou v ľavej časti šestnástky, pokúsil sa o strelu z uhla a je úspešný! Casteels bol určite prekvapený Raffaeolou voľbou vystreliť z takej ťažkej pozície.
    23. Raffael (MNC) - 2:1
     
    24
    Raffael v ďalšej šanci z rovnakej pozícii ako pri svojom prvom góle loptu len priehlavkom nastreluje do Casteelsa.
     
    25
    Obrana domácich začína zmätkovať, Raffael spoločne s Johnsonom sa dokážu až príliš ľahko dostať k šestnástke Wolfsburgu.
     
    26
    Xhaka predlžoval na Raffaela, ten z diaľky vysielal center do šestnástky, Casteels vybieha a vo výskoku chytá.
     
    27
    Johnson v ďalšej veľkej šanci po dobreh práci Stindla, ten ho totiž vysunul, Johnson strielal z prvej, nastreľuje len Casteelsa!
     
    28
    Gustavo rozohráva po faule hostí len smerom dozadu, Wolfsburg sa snaží ukľudniť hru, Borussia je totiž pri chuti a tlačí sa za vyrovnaním.
     
    29
    Johnsona tentoraz zastavuje ofsajd, po krátkej pauze tak Wolfsburg znovu získava loptu.
     
    30
    Draxler predvádza útočný faul na autovej čiare, Borussia ihneď rozohráva a kombinuje na vlastnej polovici.
     
    31
    Hazard si spracoval loptu hruďou po centri z veľkej diaľky, snaha o krížnu prihrávku mu ale následne nevyšla, naslepo nachádza len obrancu Wolfsburgu.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Mahmoud Dahoud (Borussia Mönchengladbach).
     
    33
    Na bránu zatiaľ oba tímy vyslali 5 striel, až 3 boli gólové! Po treťom góle z kopačiek hostí ale útočná snaha mierne ustála, Wolfsburg sa snaží dať si dokopy obranu.
     
    34
    Christensen prihráva z vlastnej polovice na krídlo zálohy Hintereggera len nepresne, lopta prechádza až za autovú čiaru.
     
    35
    Stindl dobre vysúval Raffaela, Knoche sa mu snažil ako obranca domácich zťažiť pozíciu, Raffael si ju ale následne zťažil sám, po spracovaní sa mierne zamotal, nevedel, kde má loptu, napokon mu ju berie práve Knoche.
     
    36
    Hinteregger to myslel dobre, po prihrávke od Raffaela ihneď vysúval za obranu domácich Dahouda, tomu chýbali centimetre pre spracovanie lopty a mohol bežať sám na bránu Wolfsburgu, nestalo sa tak.
     
    37
    Draxler rohohrával štandartku z diaľky centrom pred ľavú tyč Sommerovej brány, Dante sa snažil dostať sa k lopte, obranca Nordtveit mu v tom zabránil.
     
    38
    Borussia už vyrovnala držanie lopty,v druhej polovici polčasu je už lepším tímom, napriek tomu, že stále prehráva.
     
    39
    Hinteregger prihrával nízkym centrom od ľavej rohovej zástavky priamo na Stindla, ten si najprv len ťažko spracoval loptu, následne v snahe o volej triafa len protihráča.
     
    40
    Hazard bol faulovaný na vlastnej polovici, Borussia tak rozohráva a útočí po pravej strane.
     
    41
    Ďalší faul, tentoraz útočný zo strany hostí, Arnold dlho leží na trávniku a rozdýchava mierne zranenie.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach).
     
    42
    Raffael sa dostal spoločne so spoluhráčmi do protiútoku, vyslal na bránu Casteelsa strelu z diaľky, lopta mu ale nesadla dobre na kopačku, Casteels tak nemal problém so zákrokom.
     
    43
    Wolfsburg už dlhšie nezaútočil na Sommerovu bránu, po Raffaelovom znížení sa hra totálne zmenila.
     
    44
    Raffael – Stindl -Raffael v šestnástke súpera, finálna prihrávka na Raffaela bola presná, Raffael bol ale dobre bránený a tak nemohol zakončovať zblízkosti brány.
     
    45
    K prvému polčasu sa nadstavujú 2 minúty.
    45. Raffael (MNC)
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva André Schürrle (VfL Wolfsburg).
     
    45+2
    Stindl vysielal prihrávku na Raffaela, druhý menovaný však už bol v ofsajde, preto v hre nepokračoval, Casteels sa chystá na odkop od brány.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Za prvých 23 minút prvého polčasu sa stihlo skóre meniť trikrát. Domáci viedli už 2:0, potom ale prišla prekvapivá strela Raffaela z uhla, po ktorej Casteels inkasoval prvýkrát a obraz hry sa zrazu totálne zmenil. Tvorili hostia, domáci sa sústredili na obranu, dopredu sa už tak často nevyberali.

    Druhý polčas začne približne o 16:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Vieirinha, prichádza Christian Träsch.
     
    47
    Hostia už kombinujú na vlastnej polovici, do kombinácii zapájajú aj brankára Sommera.
     
    48
    Raffael sa snažil dobehnúť prisilnú prihrávku, Casteels situáciu prečítal perfektne, vybehol z brány a získava loptu.
     
    49
    Xhaka zachytáva prihrávku na Arnolda, hostia tak získavajú loptu na vlastnej polovici, rozohrávajú prihrávkou do behu na Johnsona, bola to ale prihrávka na pätu, Johnson nespracoval.
     
    50
    Hazard v protiútoku svojho tímu predlžoval na Stindla, ten striela už zo šestnástky k ľavej tyči, Casteels po prekrásnom zákroku vyráža na roh!
     
    51
    Guilavogui strielal z diaľky len do stredu brány, Sommer bez problémov chytá.
     
    52
    Dahoud skúšal lobom vysúvať Raffaela, Raffael ale následne nemal nárok dobehnúť loptu, prihrávka bola prisilná.
     
    53
    Raffael v ďalšom dobrom protiútoku hostí predlžuje na Hazarda, ten nastreľuje len obrancu domácich, následne sa k lopte dostáva Raffael, zo statickej pozície striela len do stredu brány, Casteels chytá.
     
    54
    Ricardo Rodríguez posiela loptu za vlastnú bránu, nasleduje rohový kop Borussie z pravej strany.
     
    55
    Roh vzruch pred bránou Wolfsburgu nespôsobil, domáci sa dokonca mohli dostať do rýchleho protiútoku, za polovicou trávnika už ale loptu stratili.
     
    56
    Raffael padá na zem po súboji s protihráčom pred šestnástkou súpera, rozhodca Siebert ale neprerušuje hru, podľa neho to faul nebol.
     
    57
    Hrá sa momentálne zo strany na stranu, hostia už tak často nehrozia protiútokmi, Wolfsburg dokázal ukľudniť hru.
     
    59
    Träsch pri snahe rýchlo vysunúť Schürrleho posiela loptu len von z trávnika, získavajú ju hostia.
     
    60
    Schürrle striela z diaľky, najprv si loptu spracoval hruďou, následne si pekne obhodil protihráča, loptu ale posiela strelou vedľa ľavej tyče.
     
    61
    Arnold založil útok svojho tímu, na polovici súpera predlžoval na Draxlera, ten ale z pravej strany nedokázal vyslať krížnu prihrávku pred bránu.
     
    62
    Hinteregger fauluje na vlastnej polovici, pri lopte tak ostávajú domáci Vlci, zdá sa, že po prestriedaní Vierinhu sa už hostia dopredu tak často nedostávajú.
     
    63
    Útok hostí tentoraz ukončuje Hazardov faul, jeho prehnaná snaha získať späť loptu na svoje kopačky končí neúspešne.
     
    65
    Wolfsburg kombinuje na vlastnej polovici, následne obrancovia domácich vysielajú dopredu centrom Ricarda Rodrígueza, ten dobehol loptu až pri ľavej rohovej zástavke, v rýchlosti ju už ale nedokázal spracovať na trávniku, púšťa ju za čiaru.
     
    66
    Casteels dlho čakal na rozohratie odkopu z vlastnej šestnástky, po jeho vysunutí v strede trávnika vyhrávajú vzdušný súboj domáci.
     
    67
    Jonhson stratil loptu na polovici trávnika, Wolfsburg sa dopredu dostáva zásluhou Schürrleho, jeho nábeh po ľavej strane úspešný nie je, musí sa otočiť a predlžovať smerom na obranu.
     
    68
    Ricardo Rodríguez vystrelil z diaľky, Sommer nedočiahol na loptu, strela ľavého obrancu domácich nie je nakoniec presná, lopta tesne míňa ľavú tyč!
    68. Ricardo Rodríguez (WOF)
     
    68
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Patrick Herrmann.
     
    69
    Až príliš jednoducho teraz hostia kombinovali priamo v šestnástke Wolfsburgu, napokon kazí asi 4. prihrávku práve striedajúci Herrmann.
     
    70
    Wolfsburg hneď na to zaútočil, Draxler z prava nedokázal prihrať pred bránu, obrana Borussie bola tentoraz úspešnejsia.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg).
     
    71
    Po hlavičkovom súboji v šestnástke Wolfsburgu strielal Hermann zblízka len tesne vedľa pravej tyče, hostia si ale pýtajú penaltu, stále nie je rozhodnuté, ako bude hra pokračovať.
    71. Thorgan Hazard (MNC)
     
    72
    Tak napokon sa píska útočný faul Hermanna, domáci hráči si to asi v pätici pred rozhodcom Siebertom vymodlili, vyzeralo to úplne inak.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach).
     
    74
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Julian Draxler, prichádza Daniel Caligiuri.
     
    75
    Borussia až pridlho kombinuje na vlastnej polovici, domáci pritom ani vysoko nenapádajú ich rozohrávku, Mönchengladbach strávil pri svojej bráne prihrávkami viac ako minútu.
     
    76
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Branimir Hrgota.
     
    77
    Po čase hostia znovu zaútočili, Hermann dostal prihrávku do behu, zpred šestnástky ale po zaseknutí vysiela loptu len privysoko.
     
    78
    Schürrle to skúsil individuálne, z ľavej strany si nabehol na stred, odtiaľ striela len do protihráča.
     
    79
    Hrá sa zo strany na stranu, hostia už nestrácajú čas, aj teraz po nepresnom centri domácich Sommer ihneď rozohráva a posiela svoj tím dopredu.
     
    80
    Hrgota sa ocitol v ofsajde, nemohol ďalej v hre pokračovať. Následne hostia využívajú aj tretie striedanie.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Fabian Johnson, prichádza Jonas Hofmann.
     
    81
    Domáci držia svojho súpera ďaleko od svojej brány, teraz aj vysokým napádaním vo štvorici plnia túto úlohu.
     
    82
    Raffael získal loptu na polovici súpera, následne sa snažil vysúvať Hrgotu, našiel však iba dobre stojaceho Ricarda Rodrígueza.
     
    83
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza André Schürrle, prichádza Marcel Schäfer.
     
    84
    Raffael predlžoval lobom na hranicu šestnástky na Hermanna, ten nedobehol loptu prvý, skôr bol pri nej hráč domácich.
     
    85
    Taktická hra domácich spojená s nenápadným zdržovaním zatiaľ má svoj zmysel, hostia začínajú byť nervózni.
     
    87
    Hofmann predlžoval na Hrgotu priamo na biely bod, následnesi Hrgota prvým dotykom pristavil loptu na volej, kým však stihol vystreliť, už boli pri ňom dvaja protihráči.
     
    88
    Wolfsburg pohodlne drží loptu na kopačkách, hostia síce zvyšujú rýchlosť, zatiaľ si šancu na vyrovnanie v závere nevytvorili.
     
    89
    Caligiuri dokázal získať loptu na vlastnej polovici, vyviezol ju po pravej strane, predĺžil na Arnolda, toho ale zastavil Hinteregger.
     
    90
    Raffael ťahal loptu po šírke trávnika priamo pred šestnástkou súpera, dlho však nevedel, čo s loptou, po prihrávke na Hermanna hostia strácajú loptu.
     
    90+1
    K riadnemu hraciemu času sa nadstavujú 3 minúty.
     
    90+2
    Xhaka poslal loptu len za autovú čiaru, domáci následne len pomaličky rozohrávajú autové vhadzovanie v strede trávnika.
     
    90+3
    A Wolfsburg už s prehľadom drží loptu aj na polovici súpera, pravdepodobne je už rozhodnuté.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Za prvých 23 minút zápasu bolo o všetkom rozhodnuté, na začiatku zápasu totiž padli všetky 3 góly. V druhom polčase to už také útočné predstavenie nebolo, domáci mysleli na obranu, hostia sa následne len trápili.

    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 3:5.
    Strely mimo: 6:2.
    Rohy: 1:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 15:12.

    Prajeme príjemný deň! (17:23:17)

    Marian Fiam

    Góly: 15. Draxler, 18. M. Kruse – 23. Raffael

    Karty:   45+1. Schürrle (WOF), 70. Guilavogui (WOF) – 32. Dahoud (MNC), 41. Stindl (MNC), 73. T. Hazard (MNC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:12.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Vieirinha (46. Träsch), Knoche, Dante, Ricardo Rodríguez – Arnold, Gustavo, Guilavogui – Draxler (74. D. Caligiuri) – Schürrle (83. Schäfer), M. Kruse.
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Ascues, D. Caligiuri, Träsch, Bruno Henrique, Putaro.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Nordtveit, Hinteregger – T. Hazard (76. Hrgota), Dahoud (68. Herrmann), Xhaka, Johnson (80. J. Hofmann) – Raffael, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Herrmann, Traoré, J. Hofmann, Hrgota, Korb.

    Rozhodca: Daniel Siebert