Graafschap – Willem II 2:2 (kon.) | Feyenoord – Zwolle 2:0 (kon.) | Den Haag – Excelsior 3:3 (kon.)
Twente – Kerkrade 2:1 (kon.)
koniec
HFC ADO Den Haag
3:3 (1:1)
SBV Excelsior
cz Nedeľa 27.09.2015, 14:30 • Kyocera Stadion, Den Haag • Holandská Eredivisie • 7. kolo
Predzápasové kurzy
    90+6. Marengo trefuje břevno
     
    90+6
    Na útočné polovině však vybojoval důležitý hlavičkový souboj Duplan, následně se míč odrazil k Kastaneerovi. Na hranici vápna se však do míče opřel Marengo, který tvrdou ranou trefil břevno!
     
    90+4
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Daryl van Mieghem, přichází Nigel Hasselbaink.
     
    88
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Ruben Schaken, přichází Ludcinio Marengo.
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Roland Alberg, přichází Gervane Kastaneer.
     
    86
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Thomas Kristensen, přichází Danny Bakker.
     
    83
    Excelsior je i po vyrovnání velmi aktivní! Ve středu hřiště obdržel přihrávku Kruijs, který se pokušel dostat ke střele. Hostujícího hráče však poslal k zemi Zuverloon, který dostává žlutou kartu!
    81. Brandley KUWAS - 3:3
     
    81
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Z následné standardní situace domácí celek neudeřil, neboť Alberg poslal míč vysoko nad branku! Excelsior se dostal velmi rychle na útočnou polovinu, kde obdržel přihrávku BRANDLEY KUWAS. Mladý nizozemský útočník prošel středem hřiště, a poslal míč pod břevno! Nádherná branka!
     
    77
    Druhou žlutou kartu dnešního utkání dostává hostující Thomas Kristensen, který zastavil taktickým faulem pronikajícího Auassara, který mířil do nebezpečného protiútoku.
     
    73
    Filip Kurto dnešní utkání bohužel nedohraje. Na jeho místo přichází belgický brankář Muyters.
     
    72
    Filip Kurto je bohužel stále ošetřovaný, a na hřiště přicházejí lékaři s nosítkami! Na lavičce se již připravuje náhradní brankář Muyters!
     
    70
    To vypadá bohužel hodně špatně! Brankář Filip Kurto předvedl velmi dobrý zákrok, nicméně si při zákroku ublížil, a zůstal ležet na trávníku!
    65. Mike HAVENAAR - 3:2
     
    65
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Tři minuty potřeboval domácí celek na to, aby se dostal zpět do vedení! Na pravé straně se po přihrávce Schakena krásně uvolnil Dion Malone, který poslal před branku přízemní centr, na ten si naběhl MIKE HAVENAAR, který nedal Kurtovi šanci! Další dvougólový střelec dnešního utkání!
    62. Adil AUASSAR - 2:2
     
    62
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Gólové hody na Kyocera Stadion pokračují, a hostující celek podruhé v tomto utkání vyrovnává! Z rohového kopu hosté neudeřili, nicméně Duplan míč na útočné polovině neudržel, a po přihrávce Kuwase se dostal do úniku ADIL AUASSAR. Středopolař Excelsioru zaznamenal druhý gól v tomto utkání po krásném přehození brankáře Hansena!
    49. Gianni ZUIVERLOON - 2:1
     
    49
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Domácímu celku vyšel vstup do druhého poločasu, a dostává se do vedení! Den Haag vybojoval rohový kopl, kterého se ujal Francouz Duplan. Francouzský útočník našel na přední tyči GIANNA ZUIVERLOONA, který poslal míč pod břevno!
     
    45+1
    Domácí se mohli v závěru poločasu ještě dostat do vedení! Na pravé straně si míč zpracoval Edouard Duplan, jehož centr našel ve vápně Aarona Meijerse, jehož hlavičku vytáhl nad branku brankář Kurto!
    44. Adil AUASSAR - 1:1
     
    44
    Excelsior právě vstřelil branku!
    V závěru první poločasu přichází vyrovnání! Na levé straně si počínal skvěle obránce Bas Kuipers, jehož centr dostala obrana Den Haagu za vápno. V tomto prostoru se však opřel do míče ADIL AUASSAR, jehož ránu tečoval Kristensen, a míč zaplaval do sítě!
     
    43
    Na druhé straně se do útoku dostal také Excelsior. Brandley Kuwas je v posledních minutách velmi aktivní. Tentokrát však jeho přihrávka na Meighema nebyla přesná. Následně ruply nervy Duplanovi, který se snažil donutit rozhodčího odpískat nedovolený zákrok Krujse. Ten však tak neučinil a dal francouzskému hráči žlutou kartu!
     
    36
    Excelsior se však dokázal velmi rychle přesunout na útočnou polovinu. Na pravé straně dostal prostor Brandley Kuwas, který udělal kličku do středu, a vystřelil. Jeho prudká rána prolétla nad břevnem!
    28. Wormgoorova hlavička protáhla Kurtoho
     
    28
    Následného rohového kopu se ujal Duplan. Centr francouzského hráče našel ve středu vápna VIta Wormgoora, jehož hlavička se snášel do branky, nicméně pozorný Kurta míč vyrazil na roh!
     
    17
    Na levé straně to udělal výborně hostující Kuipers, který si udělal prostor, a odcentroval. Jeho centr našel na zadní tyči Bradleyho Kuwase, jehož střelu však vyrazil výborný Kurta na rohový kop!
    7. Mike HAVENAAR - 1:0
     
    7
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový start domácího celku do tohoto utkání. U postranní čáry na levé straně Meijers uvolnil Edouarda Duplana, který poslal míč na přední tyč, kam si naběhl MIKE HAVENAAR, ten poslal míč mimo brankáře Kurta, který nestihl zareagovat!

    Jan Havlovic

    Góly: 7. Havenaar, 49. Zuiverloon, 65. Havenaar – 44. Auassar, 62. Auassar, 81. Kuwas

    Karty:   43. Duplan (HAA), 77. Kristensen (HAA), 83. Zuiverloon (HAA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:16.
    HFC ADO Den Haag: Hansen – Ebuehi, Zuiverloon, Wormgoor, Meijers – Malone, Alberg (88. Kastaneer), Kristensen (86. D. Bakker) – Schaken (88. Marengo), Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Derijck, Jansen, Marengo, Gorré, D. Bakker, Kastaneer.

    SBV Excelsior: Kurto (73. Muyters) – Karami, Fischer (C), Mattheij, Kuipers – Auassar, Kruijs, van Nieff – Kuwas, van Weert, van Mieghem (90+4. Hasselbaink).
    Náhradníci: Muyters – van Diermen, Stans, Hasselbaink, Vermeulen, Overtoom, Bovenberg.