Augsburg – Hannover 1:1 (kon.) | Braunschweig – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Brémy – Hamburger 1:0 (kon.)
Dortmund – Norimberk 3:0 (kon.) | Leverkusen – Mainz 0:1 (kon.) | Bayern – Schalke 5:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:0 (0:0)
1. FC Norimberk
Sobota 01.03.2014, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Jurgen Klopp Mchitarijanovi ponúkol, aby ho tribúny pri odchode z ihriska vytlieskali. Posledným striedajúcim hráčom domácich sa stala januárová akvizícia Jojič.
     
    83
    Dortmund dal gól! Domáci definitívne rozhodli o osude tohto zápasu, vedú už rozdielom triedy! Jonas Hofmann to v pokutovom území vymyslel veľmi dobre, prihrávkou pomedzi nohy protihráča našiel HENRICHA MCHITARIJANA, ktorý v páde usmernil loptu do siete. Tak predsa len sa presného zásahu dočkal aj Armén v službách Dortmundu.
     
    78
    Posledné striedanie hostí. Na ihrisko sa nedostane Mak, ale Stark, ktorý preberá miesto po Frantzovi.
     
    73
    Dnes veľmi aktívny a dobre hrajúci Henrich Mchitarijan mohol svoj výkon okoreniť aj presným zásahom. V dobrej streleckej pozícii ho však vychytal Schäfer , ktorý drží svojich and vodou.
     
    71
    Aubameyang už v drese Dortmundu zažil aj lepšie zápasy. Ten dnešný nebol z jeho strany vyložené zlý, no ani príliš vydarený. Rýchly záložník prepúšťa svoje miesto na pravom krídle talentovanému Jonasovi Hofmannovi.
     
    64
    Dortmund dal gól! Zaplnené a tradične fantasticky povzbudzujúce domáce tribúny sa tešia z druhého presného zásahu svojich miláčikov! Domáci predviedli rýchlu akciu. Aubameyang priťukol loptu Mchitarijanovi, ktorý prihral po svojej pravej ruke ROBERTOVI LEWANDOWSKEMU. Poľský kanonier sa z podobných situácii nezvykne mýliť a tvrdou strelou k ľavej tyči nedal hosťujúcemu brankárovi najmenšiu šancu.
     
    61
    Norimberg po druhý raz v zápase strieda. Svoju dnešnú misiu na trávniku práve dokončil Feulner, ktorý svoje miesto prenechal Campañovi. Pripomíname, že na svoju šancu čaká na lavičke aj Slovák Robo Mak.
     
    57
    Rakúsky obranca Pogatez si za nedovolený zákrok na poľského kanoniera navyše vyslúžil žlté napomenutie.
     
    54
    Großkreutzov center na zadnú tyč skončil na hlave Aubameyanga, ktorý loptu priťukol Mchitarijanovi, ktorý chcel po jeho vzore zakončiť a do lopty vletel ľavačkou. Jeho zakončenie Schäfer vytlačil na rohový kop.
     
    51
    Dortmund dal gól! Na centrovanú loptu z dielne Nuriho Sahina si v pokutovom území naskočil Robert Lewandowski, s ktorého výbornou hlavičkou si Schäfer poradil výborne, loptu však vyrazil len na bránkovú čiaru, kde ju bez problémov doklepol do siete stopér MATS HUMMELS.
     
    45
    Hosťujúci záložník Feulner dostal za spomínaný faul dodatočnú žltú kartu. Stal sa tak prvým potrestaným v tomto zápase.
     
    43
    Borussia doslova zavrela v posledných momentoch svojho súpera pred vlastné pokutové územia. V strede poľa to jej hráči zvládli opäť sériou krátkych a vtipných prihrávok, následne sa pokúšali zakončovať Großkreutz i Schmelzer, no oba pokusy nemeckých hráčov boli zablokované. Ďalšie pokračovanie domácej snahy bolo zastavené ofsajdovým verdiktom.
     
    36
    Zaujímavá situácia, paralelne totiž strieda aj hosťujúcu strana. Zápas sa skončil pre Pinolu, ktorého na trávniku nahradil Rakúšan Pogatez.
     
    36
    Jurgen Klopp mení svoju zostavu ešte pred koncom prvého polčasu. Ihrisko opúšťa Sokratis. Nevedno či kvôli chybe, ktorú spáchal alebo nejakým zdravotným problémom. Na ihrisku ho nahradil skúsený stopér Manuel Friedrich.
     
    34
    V pokutovom území BVB si chcel teatrálny pádom vypýtať faul Feulner, domáci sa obranným odkopom dostali do brejkovej situácie dvoch proti dvom. Lewandwoski ju riešil vysunutím Mchitarijana, ktorý sa snažil loptu ešte vrátiť pred bránu poľskému útočníkovi. Tomu však niekoľko krokov k zasiahnutiu lopty chýbalo.
     
    29
    Sokratis sa teraz dopustil pri defenzívnej činnosti obrovskej chyby, za ktorú mu cez polčas Jurgen Klopp dozaista poriadne vyčistí žalúdok. Domáci stopér síce najprv zapracoval dobre, no potom nepresne prihral parťákovi Hummelsovi, ktorý už nedokázal zabrániť tomu, že sa do stopercentnej tutovky dostal Pekhart. Český útočník zakončoval zoči-voči Weidenfellera veľmi dobre, no po jeho strele zachránila BVB od inkasovania ľavá tyč.
     
    25
    Großkreutz posunul loptu na Henricha Mchitarijana, ktorý vnikol do pokutového územia, jednoduchou fintou sa zbavil atakujúceho protihráča a ľavačkou zakončil. Jeho pokusu chýbalo pár centimetrov, lopta minula ľavú tyč.
     
    22
    Mchitarijan bol pred pokutovým územím hostí faulovaný, domáci však dostali výhodu, ktorú na tvrdú pätelicu ľavačkou vyžil Schmelzer. Schäfer bol pripravený a pokus domáceho obrancu vyrazil na rohový kop.
     
    21
    Großkreutz je zatiaľ na ľavej strane veľmi aktívny. Nemecký futbalista, ktorý je známy ako veľký srdciar, prihral pod seba na hranicu pokutového územia Lewandowskému, ktorému však nevyšlo spracovanie, a tak nemohol vystreliť.
     
    17
    Domáci si postavili loptu na hranicu malého vápna, všetkých jedenásť hráčov Norimbergu sa postavilo na bránkovú čiaru. Hradbu tiel sa snažil prepáliť Lewandowski, no neuspel.
     
    16
    Kevin Großkreutz vnikol do pokutového územia. Priznám sa, že som si nevšimol, čo presne sa tam stalo, no verdikt rozhodcu je jasný. Dortmund má k dispozícii výhodu nepriameho kopu.
     
    13
    Fantastická práca Roberta Lewandowského. Ten is najprv v strede poľa pekne odblokoval proitihráča, videl pred sebou sformovanú obranu Norimbergu, no ani to ho neodradilo a rovno do jej stredu si to namieril. Poliak sa preštrikoval cez trojicu protihráčov a hľadal po svojej pravej ruke Abumayeana, ktorý sa už k lopte nedostal.
     
    5
    Krásna akcie domácej Borussie! Všetko to začal z defenzívy Sokratis, ktorý preniesol ťažisko hry na ľavú stranu ku Großkreutzovi, ktorý odovzdal loptu Lewandowskému. Ten opäť fantasticky, z prvej, vysunul do pokutového územia Schmelzera, po ktorého spätnej prihrávke Aubameyang loptu netrafil a strela Pisczeka z druhej vlny nebola príliš vydarená.
     
    4
    Ich aktivita im však nemusela byť nič platná, už v štvrtej minúte mohli prihrávať. Robert Lewandowski sa teraz prevtelil do role playmakera, krásnou prihrávkou vysunul za obranu Mchitarijana, pre ktorého to bolo predsa len príliš dlhé a pri lopte bol skôr Schäfer.

    Michal Bakoš

    Góly: 51. Mats Hummels, 64. Robet Lewandowski, 83. Henrich Mchitarijan

    Karty:   45. Fuelner (NRM), 57. Pogatez (NRM)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Hummels, Papastathopulos, Piszczek, Schmelzer – Kehl (C), Mchitarjan, Şahin, Großkreutz, Aubameyang – Lewandowski.
    Náhradníci: Friedrich, Kirch, Durm, Hofmann, Jojić, Schieber.

    1. FC Norimberk: Schäfer (C) – Angha, Plattenhardt, Pinola, Petrák – Feulner, Kijotake, Frantz, Hloušek, Drmić – Pekhart.
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Dabanlı, Mak, Stark, Campaña, Čolak.

    Rozhodca: Dingert – Petersen, Stegemann