Everton – West Ham 1:0 (kon.) | Fulham – Chelsea 1:3 (kon.) | Hull City – Newcastle 1:4 (kon.)
Stoke City – Arsenal 1:0 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
Everton FC
1:0 (0:0)
West Ham United
Sobota 01.03.2014, 16:00 • Goodison Park • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Okamžite po jeho rozohrávke prišiel záverečný hvizd hlavného arbitra Mossa, ktorý znamená, že všetky tri body dnes zostanú v Liverpoole. DLho to vyzeralo na bezgólovú remízu, no v 81. minúte si na prihrávku Bainesa výborna nabehol striedajúci Lukaku a strelil tak jediný gól zápasu. Očakávaný stupňujúci sa tlak West Hamu v závere stretnutia neprišiel a tak sa domáci hráči môžu tešiť z dôležitého víťazstva.

    Po dnešnom zápase sa Everton vráti na šieste miesto tabuľky, zatiaľ čo West Ham zotrvá na 10. priečke.

    Odomňa je to dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:54:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Vyrovnania sa už zrejme nedočkáme, v útoku sa nachádza Everton, hráči sa snažia udržať loptu čo najdlhšie na súperovej polovici, Pienaar navyše vybojoval rohový kop.
     
    90+2
    Lopta však aj tentoraz končí v náručí pozorného Howarda, ten je dnes v bráne istý. West Hamu sa čas na prípadné vyrovnanie rýchlo kráti.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času vidí za faul žltú kartu Baines a hostia tak budú mať k dispozícii šancu na vyrovnanie z priameho kopu.
     
    90+1
    Nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte 3 minúty.
     
    90
    Na opačnej strane ihriska Nobleovi navrela na čele poriadna žila, nepáči sa mu verdikt hlavného rozhodcu, podľa ktorého v útoku fauloval Distina.
     
    89
    K lopte sa dostal striedajúci Barkley. Ten sa dopredu pustil individuálne, podarilo sa mu aj vystreliť, no bránu netrafil.
     
    88
    Nolan sa teraz čuduje rozhodnutiu hlavného arbitra, chce mu vysvetliť, že on nebol faulujúcim hráčom, no to na jeho rozhodnutí nič nezmení. Uvidíme priamy kop pre Everton.
     
    88
    Evertonu sa rohový kop príliš nevydaril, hráčov to však až tak mrzieť nemusí, bolo vidieť, že sa aspoň snažia udržať loptu čo najdlhší čas pred súperovou bránou.
     
    87
    Reid musel zasahovať vo vlastnej šestnástke, poslal loptu mimo ihriska Baines bude zahrávať ďalší rohový kop pre Everton.
     
    86
    Hráči Evertonu pokračujú v útočení, no už idú na to opatrnejšie, myslia aj na obranu, predsa len bola by veľká škoda prísť o tesné vedenie pár minút pred koncom zápasu.
     
    85
    Možno im k tomu pomôže Barkley, ktorý je posledným striedajúcim hráčom v zápase. Na ihrisku vymení Naismitha.
     
    84
    Je vidieť, že strelený gól domácich hráčov povzbudil, dal im vietor do plachiet a hráči sa okamžite snažia navýšiť svoje tesné vedenie.
     
    83
    Lukaku sa ocitol v ďalšej príležitosti! Po Bainesovej prihrávke sa dostal k ďalšej strele zvnútra šestnástky, no tentoraz bránu trestuhodne prestrelil.
     
    82
    Tak to je tvrdá rana pre West Ham, ktorý stále držal nádej na bodový zisk v dnešnom zápase, no teraz sa jeho šance drasticky znížili.
     
    81
    Everton FC dal gól! Ako blesk z čistého neba prichádza prvý gól zápasu! Zdalo sa,že sa dostávame do hluchej fázy zápasu, no Pienaar si potiahol loptu po ľavom krídle, ten prihral Bainesovi, ktorý šikovne našiel v pokutovom území nabiehajúceho si ROMELA LUKAKUA a ten otvára dnešné skóre!
     
    80
    Ešte predtým prichádza posledné striedanie West Hamu, na posledných desať minút nastúpi Reid, ten zaujme pozíciu Demela.
     
    80
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, štandardtka sa West Hamu nepodarila, rozohrávať bude opäť Howard.

    Andrej Marienka

    Góly: 81. Lukaku

    Karty:   90+1. Baines (EVE) – 31. Tomkins (WHU)


    Everton FC: Howard – Baines, Distin, Coleman, Stones – McCarthy, Pienaar – Osman, Gerard Deulofeu, Barry – Naismith
    Náhradníci: Joel Robles – Hibbert, McGeady, Mirallas, Lukaku, Barkley, Browning

    West Ham United: Adrián – Collins, Demel, McCartney, Tomkins – Downing, Taylor – Nolan, Jarvis, Noble – Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – Reid, Armero, Carroll, Diamé, Cole, Nocerino

    Rozhodca: Moss – Betts, Halliday