Malaga – Valladolid 1:1 (kon.) | Levante – Osasuna 2:0 (kon.) | Getafe – Espanyol 0:0 (kon.)
Elche – Vigo 1:0 (kon.)
koniec
Levante UD
2:0 (2:0)
Osasuna Pamplona
Sobota 01.03.2014, 18:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme sa už presného zásahu nedočkali napriek tomu, že domáci dohrávali poslednú polhodinu v desiatich. Levante dokázalo situáciu prestáť, potvrdilo rolu tabuľkového favorita a teší sa z plného bodového zisku. Z mojej strany je to na dnes už naozaj všetko, prajem vám ešte pekný zvyšok sobotného večera. (19:51:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Z úplne poslednej akcie zápasu mohli hráči Pmaploni aspoň skorigovať nepriaznivý stav. Do šance sa dostal Acuna, na ktorého domáci obrancovia úplne zabudli, jeho strelu z otočky tak musela likvidovať veľká opora Levante Navas.
     
    90+3
    Odkopáva sa od domácej svätyne. Brankár Navas si dáva na čas a rozohrávku naťahuje, čo sa len dá.
     
    90+2
    Domáci tréner, samozrejme, ešte využíva možnosť striedania a naťahuje tak čas. Z ihriska stiahol aktívneho Barrala, ktorý si za dnešný výkon zaslúži potlesk. Na jeho miesto vybehol Babá.
     
    90
    Nad rámec predpísaných minút budeme hrať ešte štyri minúty, čo je ešte dostatočne dlhý časový úsek. O tom, že to bude stačiť hosťom na dva presné zásahy však pochybujem.
     
    89
    V závere riadnej hracej doby neunikol kartovému napomenutiu ani Diop.
     
    88
    Veľmi dobrou a nepríjemnou strelou sa prezentoval striedajúci Nino. Ten vyslal na domácu bránu zo svojej kopačky poriadny projektil, ktorý len o kúsok minul svätyňu, ktorú stráži Navas.
     
    87
    Oier bol v strede poľa faulovaný Diopom. Hostia už nemajú čas na niečo vyčkávať, preto okamžite rozohrali a tlačia sa dopredu.
     
    86
    Všetko je však už v poriadku, pokračuje sa v hre. pred sebou máme záverečnú fázu tohto zápasu.
     
    84
    Ten hosťujúci hráči rozohrali nakrátko, tento úmysel im však príliš nevyšiel. Celá situácia skončila útočným faulom Acuna, ktorý sám ostáva ležať na zemi.
     
    84
    Osasuna má k dispozícii rohový kop. Podarí sa hosťom prekonať výborného brankára Navasa a zdramatizovať tak ešte zvyšok stretnutia ?
     
    82
    Levante sa dostalo na polovicu súpera, kde sa snaží o jednoduchú kombináciu.
     
    82
    Striedajú aj domáci. Strelec druhého presného zásahu Ruben Garcia odchádza z hracej plochy, na jeho miesto vybieha Mohamed Sissoko, ktorý je známym hráčom pre svoje pôsobenie v Liverpoole či PSG.
     
    80
    Hosťujúci tréner sa ešte snaží oživiť hru svojho tímu. využíva k tomu posledné striedanie, ktoré má k dispozícii. Z ihriska sťahuje Roberta Torresa a na jeho miesto poslal Nina.
     
    78
    Rubén Garcia dostáva žltú kartu po tom, čo sa takmer zavesil na jedného z najakatívnejších hosťujúcich hráčov Cejuda.
     
    76
    Riera je veľmi sklamaný a vôbec sa mu nie je, čo čudovať. Hosťujúci hráč sa totiž v malom vápne dostal k hlavičke, no trestuhodne ani len nenamieril svoj pokus medzi tri tyče.
     
    75
    Prvé domáce striedanie v zápase. Aktívny a agilný Ivanschitz prepúšťa svoje miesto na hracej ploche Pedrovi Lopézovi.
     
    74
    Tlak hostí pokračuje, center do domáceho pokutového územia poslal od rohovej zástavky Cejudo. Levante si dokázalo poradiť.

    Michal Bakoš

    Góly: 4. Papakouli Diop, 42. Ruben Garcia

    Karty:   52. Simao (LVN), 78. Rubén Garcia (LVN), 89. Diop (LVN) – 36. Oier (OSA), 58. Damia (OSA), 68. Silva (OSA)   60. Casadesus (LVN)


    Levante UD: Navas – Vyntra, D. Navarro, García Juanfran , Karabelas – Ivanschitz, Diop, V. Casadesús, Simão, Rubén García – Barral.
    Náhradníci: Javi Jiménez – P. López, Sissoko, El Zhar, da Silva Pinto, Á. Rodríguez, Babá.

    Osasuna Pamplona: Andrés Fernández – Oier, Lotiès, Arribas, Damià – Cejudo, Lolo, Armenteros, F. Silva, R. Torres – Riera.
    Náhradníci: Riesgo – Oriol, Flaño, C. Lobato, Loé, Nino, Acuña.

    Rozhodca: Peréz Montero