Malaga – Valladolid 1:1 (kon.) | Levante – Osasuna 2:0 (kon.) | Getafe – Espanyol 0:0 (kon.)
Elche – Vigo 1:0 (kon.)
koniec
Levante UD
2:0 (2:0)
Osasuna Pamplona
Sobota 01.03.2014, 18:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Srdečne vítam všetkých fanúšikov najvyššej španielskej súťaže pri online textovom prenose zo zápasu 26. kola, v ktorom Levante privíta na vlastnej pôde Osasunu Pamplona.

    Levante US
    Levante sa nachádza v pokojnom strede tabuľky, patrí mu deviate miesto. Domáci hráči v doterajších zápasoch získali 33 bodov. V ostatných piatich dueloch Levante ani raz neokúsilo horkosť prehry. Tri krát remizovalo a dva krát sa tešilo z plného bodového zisku. V poslednom kole Levante nastúpilo na zápas vo Valladolide, z ktorého si prinieslo za remízu 1:1 bod.

    Osasuna Pamplona
    Osasuna sa taktiež nachádza v strede poľa, patrí jej dvanásta pozícia. Hostia majú na konte 29 bodov, teda o štyri menej ako jeho sobotňajší súper. Osasuna sa nemôže pochváliť takou formou ako má Levante. V posledných piatich kolách hostia dva krát vyhrali, raz remizovali a dva krát prehrali. Pamplona sa v poslednom kole tešila z veľkého víťazstva. Na domácej pôde totiž dokázala zdolať veľkého favorita a ašpiranta na titul Atlético Madrid, a to nie hocijakým spôsobom, ale rozdielom triedy.
     
    Podľa tabuľkového postavenia i aktuálnej formy očakávame vyrovnaný zápas, v ktorom budú rozhodovať maličkosti. Natiahne Levante svoju sériu bez prehry alebo Osasuna nadviaže na skvelé víťazstvo z minulého kola ?
    Odpovede na tieto i mnohé iné otázky sa dozviete v našom prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Navas – Vyntra, D. Navarro, García Juanfran (C), Karabelas – Ivanschitz, Diop, V. Casadesús, Simão, Rubén García – Barral.
    Náhradníci: Javi Jiménez – P. López, Sissoko, El Zhar, da Silva Pinto, Á. Rodríguez, Babá.

    Osasuna Pamplona: Andrés Fernández – Oier, Lotiès, Arribas, Damià (C) – Cejudo, Lolo, Armenteros, F. Silva, R. Torres – Riera.
    Náhradníci: Riesgo – Oriol, Flaño, C. Lobato, Loé, Nino, Acuña.

    Rozhodca: Peréz Montero.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hra je prerušená. Barral si počínal v útoku až príliš aktívne, bol mu odpískaný ofenzívny faul.
     
    3
    Osasuna dobre kombinuje s loptou. Po domácom víťazstve 3:0 nad Altléticom sú hráči Pamploni plní sebavedomia.
     
    4
    Levante dalo gól! Domáci si lepší vstup do stretnutia ani nemohli predstavovať. Už v štvrtej minúte sa dostávajú do vedenia. Rakúšan Ivanschitz sklepol loptu PAPAKOULI DIOPOVI, ktorý strelou z pokutového územia k tyči nedal Andrésovi Fernándezovi v hosťujúcej bráne šancu.
     
    6
    Po faule Barrala sú pri lopte hostia, ktorí sa snažia o kombináciu. Tak skorý presný zásah ich iste zaskočil, potrebujú sa zo zlého vstupu do zápasu oklepať.
     
    7
    Po nepresnosti Osasunu budú pri lopte domáci, ktorí uvedú loptu späť do hry od postrannej čiary.
     
    8
    Osasuna je teraz jasne aktívnejšia, prevádza rýchle prihrávky, ktorými zatláča Levante do defenzívy.
     
    9
    Mohlo to byť vyrovnané! Po štandardnej situácii sa pred bránou Levante ocitol Riera, ktorý sa snažil prehodiť domáceho brankára Navasa. Ten sa však pekvapiť nenechal a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    10
    Z rohového kopu Pamplona nič nevyťažila. Jeden z domácich hráčov však potom zahral rukou a ponúkol tak hosťom možnosť výhodného priameho kopu.
     
    11
    K lopte sa postavil Lolo, ktorý sa ujal exekúcie tohto priameho kopu. Strela mu nevyšla podľa predstáv a skončila na múre postavenom hráčmi Levante.
     
    12
    Na druhej strane sa previnil faulom Barral, ktorý zoťal Lotiesa. Domáci útočník dostal za svoj zákrok oprávnene žlté napomenutie.
     
    13
    Domáci môžu opäť zahroziť pred brankárom Fernandézom. K dispozícii majú štandardnú situáciu, konkrétne rohový kop.
     
    14
    Center od rohovej zástavky poslal do pokutového územia Ivanschitz, ktorý síce našiel svojich spoluhráčov, k zakončeniu však neprišlo a následne celú situáciu vyriešila obrana Osasuny.
     
    16
    Barral sa v úvode tohto zápasu veľmi trápi. Zatiaľ nepredviedol nič futbalové a rozhodca mu stále niečo píska, tentoraz zahral rukou.
     
    17
    Levante ostane pri lopte. Po faule sa na zemi ocitol Casadesús.
     
    19
    Hráči Osasuny sa pokúsili o dlhú prihrávku, ktorej však chýbala potrebná presnosť. Lopta skončila mimo hracej plochy, odkopávať od svojej svätyne bude Navas.
     
    20
    Barral sa ocitol v pokutovom území Osasuny na zemi, naznačoval, že dostal lakťom do tváre, no rozhodca nezareagoval. O faul sa podľa jeho súdu nejednalo.
     
    21
    Domáci záložník Ivanschitz sa ocitol v celkom dobrej pozície. Nič však z nej nemohol vyťažiť, bol mu totiž odmávaný ofsajd.
     
    22
    Center z pravého krídla dostal na stred Armenteros, ktorý tvrdo vypálil. Jeho zakončenie si príliš nepotykalo s presnosťou a lopta skončila mimo.
     
    23
    Na Navarrov center si nabiehal Barral, pred ktorým však dokázal výborne zasiahnuť Arribas. Hosťujúci stopér akrobaticky odvrátil nebezpečenstvo.
     
    24
    Pri lopte bude najbližšie okamihy hry Osasuna, ktorá sa jej zmocnila po previnení domáceho Karabelasa.
     
    26
    Tréner hostí by mal trošku skrotiť svoje emócie. Už ho totiž upozorňoval štvrtý rozhodca. Ak sa bude podobná situácia opakovať, mohol by byť vykázaný na tribúnu.
     
    27
    Cejudovi sa síce z kraja podarilo nacentrovať loptu do pokutového územia, no len do rúk brankára Navasa, ktorý zasiahol bez najmenších problémov.
     
    28
    Barral sa snažil vybojovať pre svoj tím aspoň rohový kop, nakoniec to bol práve domáci útočník, od ktorého ako posledného putovala lopta mimo hracej plochy. Bude z toho len odkop od svätyne Osasuny.
     
    30
    Najčastejšie spomínaným hráčom v mojich komentároch je do toho momentu určite domáci útočník Barral. Ten je totiž všade tam, kde sa niečo deje. Tentoraz sa dokonca vrátil až na vlastnú polovicu, kde vybojoval loptu a vyslúžil si potlesk prítomných divákov.
     
    31
    Ofenzívna akcia Pamplony stroskotala na ofsajdovej pozícii Torresa.
     
    32
    Osasune zatiaľ toto stretnutie príliš nevychádza, čo hosťujúci hráči potvrdili aj teraz nepresnosťou pri rozohrávke.
     
    33
    Domáci získali výhodu rohového kopu, ktorý rozohral Ivanschitz. Tento záložník si to bude môcť zopakovať znova.
     
    34
    Druhý rohový kop Osasuna odvrátila ku záložníkovi Simaovi, ktorý skúsil šťastie strelou. Z jeho pokusu však nezapršal gólový dážď, Portugalčan prekopol hosťujúcu svätyňu.
     
    36
    Kapitán Osasuny Oier si nešetrne počínal v súboji s domácim Ivanschitzom. Hlavný rozhodca mu okamžite vytasil z vrecúška žltú kartu.
     
    37
    Priamy kop, ktorý po spomínanom faule nasledoval, rozohral Diop. Ten mohol pridať svoj druhý presný zásah v zápase, trafil to veľmi dobre, no proti bol Fernandez so svojim pohotovým zákrokom.
     
    39
    Domáca akcia stroskotala na hvizde rozhodcu, ktorý zapískal Casadesús útočný faul.
     
    40
    Pri lopte sú domáci, ktorí kombinujú v strede poľa po faule na Simaa.
     
    42
    Levante dalo gól! Domáci sa dokázali presadiť na začiatku i konci prvého dejstva, pred polčasovou prestávkou tak vedú 2:0. Dlhý pas Juanfrana zaletel až k RUBENOVI GARCIOVI, ktorý prihrávku svojho spoluhráča dokázal využiť a Fernandeza prekonal.
     
    44
    Domáci sa dostali do rýchleho brejku, na ktorého konci bol Ivanschitz. Ten totiž po prebratí prihrávky neudržal stabilitu a ocitol sa na zemi.
     
    45
    V strede poľa sa domáci kapitán Juanfran zrazil s Rierom. Domáci fanúšikovia veria, že ich kapitán bude v poriadku.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je na svojom konci. Domáce Levante po ňom vedie 2:0. O prvý zásah zápasu sa postaral v štvrtej minúte Diop a vedenie domácich navýšil tri minúty pred koncom polčasu Ruben Garcia.

    Podarí sa hosťom po zmene strán ešte stretnutie zdramatizovať, prípadne jeho stav otočiť totálne vo svoj prospech ? Dozviete sa to, ak budete pokračovať v sledovaní nášho prenosu aj po polčasovej prestávke.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov sa nerozhodol počas polčasovej prestávky striedať, do druhého dejstva tak zasiahli totožní hráči, ako do toho prvého.
     
    48
    Ošetrovaný musí byť domáci záložník Siamo, ktorý utŕžil úder do tváre v súboji s Rierom.
     
    49
    Ako prvý strieda v zápase hosťujúci tréner, ktorý potrebuje niečo zmeniť. Z ihriska stiahol Lolo, na ktorého miesto poslal Christiana Lobata.
     
    50
    Diop sa ocitol na zemi, rozhodca ponechal domácemu tímu výhodu. Hráči Levante zatiaľ kombinujú na svojej polovici ihriska.
     
    50
    Domáci majú k dispozícii veľmi výhodnú štandardnú situáciu z nebezpečnej vzdialenosti. Faulovaný bol rakúsky reprezentant Ivanschitz.
     
    51
    Rozohrávky sa ujal aktívny útočník domácich Barral, ktorému sa podarilo loptu dostať cez múr, no takisto prekopol aj bránu, v ktorej bol pripravený Fernandez.
     
    52
    Pred páru minútami si pýtal Siamao žlté napomenutie pre protihráča, po jednom zo vzdušných súbojov ho dostal sám.
     
    52
    Pokus o center hráčom Osasuny absolútne nevyšiel. Lopta skončila až pri reklamných paneloch.
     
    53
    Ivanschitz sa pokúsil nájsť v pokutovom území niekoho zo svojich spoluhráčov, loptu sa mu napokon podarilo nasmerovať len k Lotiesovi, ktorý ju odvrátil z pohľadu Osasuny do bezpečia.
     
    55
    Cejudo sa dostal do dobrej streleckej pozície. Loptu však netrafil ideálne podľa svojich predstáv a podľa toho to následne aj dopadlo.
     
    57
    Opäť sa prezentoval aktívny Ivanschitz. Domáci tvorca hry to vyskúšal strelou na zadnú tyč, tú však lopta o dobrý meter minula.
     
    58
    Ďalším potrestaným hráčom, ktorý videl z rúk hlavného rozhodcu žltú kartu, sa stal hosťujúci obranca Damia. Ten sa previnil nebezpečným zákrokom.
     
    60
    Domáci rozohrávali štandardnú situáciu, konkrétne sa o to postaral Damia. Ten hľadal v pokutovom území Barrala, ktorý však jeho prihrávku nedokázal spracovať.
     
    60
    Tak, práve sme boli svedkami momentu, ktorý môže ešte zamiešať s priebehom zvyšnej pol hodiny hry. Osasuna vyštartovala do rýchleho brejku, pri lopte bol Cejudo, ktorého fauloval Casadesus. Ten zatiahol za záchrannú brzdu a videl červenú kartu!
     
    61
    Osasuna tak má ešte polhodinku na to, aby sa pokúsila o vyrovnanie. Uvidíme, ako si s ponúknutou možnosťou v podobe presilovej hry poradí.
     
    62
    Riera sa v pokutovom území zbavil svojho strážcu a hlavičkou zhruba z hranice pokutového kopu ohrozil domácu svätyňu. Pozorný Navas však jeho hlavičku smerujúcu na zadnú tyč ukryl do rukavíc.
     
    63
    Práve brankár Navas tam vo vzdušnom súboji niečo schytal, musí byť ošetrovaný.
     
    64
    Domáci brankár je už na nohách, mal by byť v poriadku a stretnutie bez problémov dochytať.
     
    65
    Druhé striedanie na strane Osasuny. Svoju dnešnú misiu má za sebou Damia, ktorého miesto na trávniku zaujal čerstvý Javier Acuna.
     
    66
    Za defenzívnu líniu Levante smerovala vcelku nebezpečná prihrávka, výborne to však vyriešil Navarro, ktorý loptu zachytil.
     
    68
    Lobato síce stratil loptu, no vybojoval pre svojich aspoň rohový kop. Z toho však nič významné hostia nevyťažili, lopta skočila v moci Navasa.
     
    68
    Domáci sa snažili vyviesť loptu, konkrétne to bol Diop, ktorý bol tvrdo poslaný na zem Silvom. Počínanie hosťujúceho záložníka nemohlo skončiť inak ako žltou kartou.
     
    69
    Levante sa ubránilo, postaral sa o to kapitán Juanfran, ktorý odvrátil loptu na rohový kop. Domáca defenzíva tak musí ostať v pohotovosti.
     
    71
    Domáci brankár drží veľmi priaznivý stav pre svoj tím! Navas si dokázal poradiť aj so strelou Armenterosa, ktorý zakončoval z vnútra pokutového územia.
     
    73
    Aj napriek tomu, že Osasuna domácich veľmi rýchlo pressuje, hráči Levante sa snažia, vždy, ak je to možné, podržať loptu čo najdlhšie na svojich kopačkách a ušetriť tak nejaké sekundy.
     
    74
    Tlak hostí pokračuje, center do domáceho pokutového územia poslal od rohovej zástavky Cejudo. Levante si dokázalo poradiť.
     
    75
    Prvé domáce striedanie v zápase. Aktívny a agilný Ivanschitz prepúšťa svoje miesto na hracej ploche Pedrovi Lopézovi.
     
    76
    Riera je veľmi sklamaný a vôbec sa mu nie je, čo čudovať. Hosťujúci hráč sa totiž v malom vápne dostal k hlavičke, no trestuhodne ani len nenamieril svoj pokus medzi tri tyče.
     
    78
    Rubén Garcia dostáva žltú kartu po tom, čo sa takmer zavesil na jedného z najakatívnejších hosťujúcich hráčov Cejuda.
     
    80
    Hosťujúci tréner sa ešte snaží oživiť hru svojho tímu. využíva k tomu posledné striedanie, ktoré má k dispozícii. Z ihriska sťahuje Roberta Torresa a na jeho miesto poslal Nina.
     
    82
    Striedajú aj domáci. Strelec druhého presného zásahu Ruben Garcia odchádza z hracej plochy, na jeho miesto vybieha Mohamed Sissoko, ktorý je známym hráčom pre svoje pôsobenie v Liverpoole či PSG.
     
    82
    Levante sa dostalo na polovicu súpera, kde sa snaží o jednoduchú kombináciu.
     
    84
    Osasuna má k dispozícii rohový kop. Podarí sa hosťom prekonať výborného brankára Navasa a zdramatizovať tak ešte zvyšok stretnutia ?
     
    84
    Ten hosťujúci hráči rozohrali nakrátko, tento úmysel im však príliš nevyšiel. Celá situácia skončila útočným faulom Acuna, ktorý sám ostáva ležať na zemi.
     
    86
    Všetko je však už v poriadku, pokračuje sa v hre. pred sebou máme záverečnú fázu tohto zápasu.
     
    87
    Oier bol v strede poľa faulovaný Diopom. Hostia už nemajú čas na niečo vyčkávať, preto okamžite rozohrali a tlačia sa dopredu.
     
    88
    Veľmi dobrou a nepríjemnou strelou sa prezentoval striedajúci Nino. Ten vyslal na domácu bránu zo svojej kopačky poriadny projektil, ktorý len o kúsok minul svätyňu, ktorú stráži Navas.
     
    89
    V závere riadnej hracej doby neunikol kartovému napomenutiu ani Diop.
     
    90
    Nad rámec predpísaných minút budeme hrať ešte štyri minúty, čo je ešte dostatočne dlhý časový úsek. O tom, že to bude stačiť hosťom na dva presné zásahy však pochybujem.
     
    90+2
    Domáci tréner, samozrejme, ešte využíva možnosť striedania a naťahuje tak čas. Z ihriska stiahol aktívneho Barrala, ktorý si za dnešný výkon zaslúži potlesk. Na jeho miesto vybehol Babá.
     
    90+3
    Odkopáva sa od domácej svätyne. Brankár Navas si dáva na čas a rozohrávku naťahuje, čo sa len dá.
     
    90+4
    Z úplne poslednej akcie zápasu mohli hráči Pmaploni aspoň skorigovať nepriaznivý stav. Do šance sa dostal Acuna, na ktorého domáci obrancovia úplne zabudli, jeho strelu z otočky tak musela likvidovať veľká opora Levante Navas.
     
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme sa už presného zásahu nedočkali napriek tomu, že domáci dohrávali poslednú polhodinu v desiatich. Levante dokázalo situáciu prestáť, potvrdilo rolu tabuľkového favorita a teší sa z plného bodového zisku. Z mojej strany je to na dnes už naozaj všetko, prajem vám ešte pekný zvyšok sobotného večera. (19:51:56)

    Michal Bakoš

    Góly: 4. Papakouli Diop, 42. Ruben Garcia

    Karty:   52. Simao (LVN), 78. Rubén Garcia (LVN), 89. Diop (LVN) – 36. Oier (OSA), 58. Damia (OSA), 68. Silva (OSA)   60. Casadesus (LVN)


    Levante UD: Navas – Vyntra, D. Navarro, García Juanfran , Karabelas – Ivanschitz, Diop, V. Casadesús, Simão, Rubén García – Barral.
    Náhradníci: Javi Jiménez – P. López, Sissoko, El Zhar, da Silva Pinto, Á. Rodríguez, Babá.

    Osasuna Pamplona: Andrés Fernández – Oier, Lotiès, Arribas, Damià – Cejudo, Lolo, Armenteros, F. Silva, R. Torres – Riera.
    Náhradníci: Riesgo – Oriol, Flaño, C. Lobato, Loé, Nino, Acuña.

    Rozhodca: Peréz Montero