Augsburg – Hannover 1:1 (kon.) | Braunschweig – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Brémy – Hamburger 1:0 (kon.)
Dortmund – Norimberk 3:0 (kon.) | Leverkusen – Mainz 0:1 (kon.) | Bayern – Schalke 5:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:0 (0:0)
1. FC Norimberk
Sobota 01.03.2014, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    83
    Dortmund dal gól! Domáci definitívne rozhodli o osude tohto zápasu, vedú už rozdielom triedy! Jonas Hofmann to v pokutovom území vymyslel veľmi dobre, prihrávkou pomedzi nohy protihráča našiel HENRICHA MCHITARIJANA, ktorý v páde usmernil loptu do siete. Tak predsa len sa presného zásahu dočkal aj Armén v službách Dortmundu.
     
    64
    Dortmund dal gól! Zaplnené a tradične fantasticky povzbudzujúce domáce tribúny sa tešia z druhého presného zásahu svojich miláčikov! Domáci predviedli rýchlu akciu. Aubameyang priťukol loptu Mchitarijanovi, ktorý prihral po svojej pravej ruke ROBERTOVI LEWANDOWSKEMU. Poľský kanonier sa z podobných situácii nezvykne mýliť a tvrdou strelou k ľavej tyči nedal hosťujúcemu brankárovi najmenšiu šancu.
     
    51
    Dortmund dal gól! Na centrovanú loptu z dielne Nuriho Sahina si v pokutovom území naskočil Robert Lewandowski, s ktorého výbornou hlavičkou si Schäfer poradil výborne, loptu však vyrazil len na bránkovú čiaru, kde ju bez problémov doklepol do siete stopér MATS HUMMELS.

    Michal Bakoš

    Góly: 51. Mats Hummels, 64. Robet Lewandowski, 83. Henrich Mchitarijan

    Karty:   45. Fuelner (NRM), 57. Pogatez (NRM)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Hummels, Papastathopulos, Piszczek, Schmelzer – Kehl (C), Mchitarjan, Şahin, Großkreutz, Aubameyang – Lewandowski.
    Náhradníci: Friedrich, Kirch, Durm, Hofmann, Jojić, Schieber.

    1. FC Norimberk: Schäfer (C) – Angha, Plattenhardt, Pinola, Petrák – Feulner, Kijotake, Frantz, Hloušek, Drmić – Pekhart.
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Dabanlı, Mak, Stark, Campaña, Čolak.

    Rozhodca: Dingert – Petersen, Stegemann