Senica – Zlaté Moravce 2:1 (kon.) | Trnava – Nitra 0:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 2:1 (kon.)
Slovan Bratislava – B. Bystrica 2:0 (kon.) | Dunajská Streda – Košice 0:0 (kon.) | Myjava – Ružomberok 0:3 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
MFK Košice
Sobota 01.03.2014, 16:30 • Štadión DAC Dunajská Streda • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil nerozhodným výsledkom 0:0. Veľa zaujímavého priniesol iba druhý polčas, v ktorom hrali Košičania oslabení bez vykartovaného Dordeviča. V nadstavenom čase mohli ale domácich úplne zaskočiť, lenže rozhodca Trutz pád Haskiča v šestnástke na penaltu neohodnotil, ale ani košickému hráčovi neudelil žltú kartu za filmovanie pádu tak, ako to urobil o niečo neskôr na opačnej polovici trávnika N'Guekamovi. My tu ale na hodnotenie rozhodcovského výkonu nie sme, a preto ostaňme pri faktoch. Body sa dnes rozdelili medzi oba celky po bezgólovej remíze.

    To je od nás pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás niekedy nabudúce. Prajeme príjemný zvyšok večera. (18:24:28)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Na trávniku nás už neprekvapí vôbec nič. N'Guekam skončil na zemi po kontakte v šestnástke pred Tofiloskim, za čo vidí žltú kartu za simulovanie pádu.
     
    90+3
    V samom závere ešte hostia takticky využívajú tretie striedanie. Na trávnik prichádza Pačinda, ktorému miesto prenechal Bukata.
     
    90+2
    Košičania sa snažia držať loptu na svojich kopačkách. V samom závere hrajú o bod, o ktorý by určite nechceli prísť.
     
    90+1
    Z tohoto mohla byť pokojne penalta pre Košice! Striedajúci Haskič poriadne vytrápil súpera v šestnástke a napokon skončil na zemi. Bol podrazený hneď dvojicou hráčov, ale rozhodca Trutz tentokrát mlčí. Počas celého zápasu udeľuje kartu za kartou, fauly píska takmer nonstop, ale tentokrát sa neodvážil fúknuť do píšťalky.
     
    90
    Hostia takticky striedajú. Z ihriska odišiel Novák, nahradí ho Haskič. Košičania sa nikam neponáhľajú.
     
    89
    Rozhodca udeľuje ďalšiu žltú kartu. Tentokrát smeruje na konto hostí, presnejšie si ju za hrubý faul vyslúžil Viazanko.
     
    88
    Košičania si dokonca dovolili podržať loptu aj na útočnej polovici. Viazanko vyzvŕtal defenzívu súpera, ale do zakončenia sa nedostal.
     
    87
    Domáci mali k dispozícii štandardku spoza šestnástky. Po nej sa Szabo rozhodol centrovať do vápna, kde ale jeho spoluhráči nepochodili.
     
    86
    Hostia sa usadili na útočnej polovici a ich tlak sa stále stupňuje. S pribúdajúcim časom konečne začína aj samotný futbal.
     
    85
    N'Guekam to skutočne preháňa a ďalší z jeho súperov končí na zemi. Hlavný rozhodca v tomto prípade ale kartu neudeľuje.
     
    84
    Striedajúci N'Guekam to ale poriadne preháňa. V útoku je až príliš dôrazný a posiela k zemi svojho súpera.
     
    83
    Začína to byť zaujímavé. Dunajská Streda s pribúdajúcim časom zvyšuje svoj tlak a hosťujúci brankár má stále viac a viac problémov.
     
    82
    Košický brankár to má ale veľmi náročné. Teraz už dokonca nedokáže ani rozohrať loptu, a tak mu musia pomáhať spoluhráči.
     
    81
    Košický brankár napokon bude pokračovať. Po krátkom ošetrení sa krívajúc vracia medzi tri žrde.
     
    80
    Hosťujúci brankár Tofiloski má problémy so stehenným svalom! Stopercentný nebol už pri predchádzajúcom zákroku, a tak na trávnik prichádzajú lekári, ktorí sa mu pokúsia pomôcť.
     
    79
    Čaušič zahrával štandardku domácich tesne spoza šestnástky! Loptu sa rozhodol poslať úplne priamo na Tofiloskiho, ktorý ale zasahovať nemusel. Strelecký pokus letel mimo priestoru troch žrdí.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   15. Krišto (DUN), 26. Čaušič (DUN), 30. Straka (DUN), 90+4. N'Guekam (DUN) – 12. Sekulić (KOS), 35. Dordevič (KOS), 89. Viazanko (KOS)   51. Dordevič (KOS)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Szabó, Turňa (77. N'Guekam), Čaušič, Ujlaky – Brašeň, Majerník (C), Gergel, Straka – Krišto (57. Valenta), Szarka.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Boya, N'Guekam, Kwin Kwin, Taner, Valenta.

    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Korijkov, Sekulić, Dordevič – Bašista, Šinglár (C), Viazanko, Bukata (90+3. Pačinda) – Diaby (77. Ostojić), Novák (90. Haskič).
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Ostojić, Urban, Skvašík, Pačinda, Haskič.

    Rozhodca: Trutz – Somoláni, Hancko