Augsburg – Hannover 1:1 (kon.) | Braunschweig – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Brémy – Hamburger 1:0 (kon.)
Dortmund – Norimberk 3:0 (kon.) | Leverkusen – Mainz 0:1 (kon.) | Bayern – Schalke 5:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:0 (0:0)
1. FC Norimberk
Sobota 01.03.2014, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase napokon Borussia demonštrovala svoju veľké prevahu aj do strelených gólov. Norimberg porazila rozdielom triedy a svojim fanúšikom pripravila pekné sobotné popoludnie. Zatiaľ je to odo mňa všetko, Ďakujem Vám za pozornosť a teším sa na vás aj od 18:00, kedy štartuje duel španielskej ligy. (17:25:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozhodca Dingert nebude nič naťahovať, rozhodol sa celkom správne. Ešte ani neskončila 90. minúta a už má pripravenú v ústach píšťalku.
     
    89
    Hostia boli nasťahovaní s loptou na kopačkách na polovici Dortmundu. Po ich nepresnosti sa lopta dostala až k domácemu brankárovi Romanovi Weidenfellerovi.
     
    87
    Jurgen Klopp žiari pri postrannej čiare spokojnosťou a svojim zverencom tlieska za každú podarenú vec. Zápas sa už prakticky len dohráva a oba tímy čakajú na záverečný hvizd.
     
    85
    Jurgen Klopp Mchitarijanovi ponúkol, aby ho tribúny pri odchode z ihriska vytlieskali. Posledným striedajúcim hráčom domácich sa stala januárová akvizícia Jojič.
     
    83
    Dortmund dal gól! Domáci definitívne rozhodli o osude tohto zápasu, vedú už rozdielom triedy! Jonas Hofmann to v pokutovom území vymyslel veľmi dobre, prihrávkou pomedzi nohy protihráča našiel HENRICHA MCHITARIJANA, ktorý v páde usmernil loptu do siete. Tak predsa len sa presného zásahu dočkal aj Armén v službách Dortmundu.
     
    82
    Z hosťujúcej strany to je zatiaľ len platonická snaha niečo vymyslieť. Domáca obrana nemá najmenší problém so zachytávaním útokov.
     
    81
    Začala sa záverečná desať minútovka tohto zápasu. V tejto fáze prebrali iniciatívu na svoju stranu hostia, domáci už nehrajú svoj klasický ofenzívny futbal, sústredia sa skôr na brejky.
     
    79
    Hlušek sa dostal na ľavom krídle k centru, ktorý však posadil len priamo na hlavu Matsa Hummelsa. Domáci si následne nerozumeli a loptu nedokázali vyviesť dopredu.
     
    78
    Posledné striedanie hostí. Na ihrisko sa nedostane Mak, ale Stark, ktorý preberá miesto po Frantzovi.
     
    78
    Hluškova jedovatá strela ľavačkou Romana Weidenfellera poriadne popálila. Domáci brankár ju len vyrazil, no k dorážke sa už Norimberg nedostal.
     
    77
    Na Lewandowského sa pred hranicou pokutového územia zavesil jeden z brániacich hráčov hostí. Rozhodcovia nepískajú a ukazujú domácemu útočníkovi, aby pokračoval v hre.
     
    75
    Domáci sa už začínajú baviť hrou. Sahin efektenou pätičkou prenechal loptu Kehlovi, ktorý zaútočil a snažil sa na pravom krídle vysunúť Hofmanna. Prihrávku domáceho kapitána však zachytil Lewandowski, akcia tak bola zbrzdená.
     
    73
    Dnes veľmi aktívny a dobre hrajúci Henrich Mchitarijan mohol svoj výkon okoreniť aj presným zásahom. V dobrej streleckej pozícii ho však vychytal Schäfer , ktorý drží svojich and vodou.
     
    71
    Aubameyang už v drese Dortmundu zažil aj lepšie zápasy. Ten dnešný nebol z jeho strany vyložené zlý, no ani príliš vydarený. Rýchly záložník prepúšťa svoje miesto na pravom krídle talentovanému Jonasovi Hofmannovi.
     
    71
    Robert Lewandowski si hruďou spracoval loptu príliš vysoko, následne si ju stiahol k zemi nohou a zakončil. Jeho pokus z vnútra pokutového územia skončil úplne mimo.
     
    70
    Pri lopte sú síce hosťujúci hráči, ktorí však pôsobia smerom dopredu bezradným dojmom. Krátke prihrávky si medzi sebou vymieňa len obranná štvorica.

    Michal Bakoš

    Góly: 51. Mats Hummels, 64. Robet Lewandowski, 83. Henrich Mchitarijan

    Karty:   45. Fuelner (NRM), 57. Pogatez (NRM)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Hummels, Papastathopulos, Piszczek, Schmelzer – Kehl (C), Mchitarjan, Şahin, Großkreutz, Aubameyang – Lewandowski.
    Náhradníci: Friedrich, Kirch, Durm, Hofmann, Jojić, Schieber.

    1. FC Norimberk: Schäfer (C) – Angha, Plattenhardt, Pinola, Petrák – Feulner, Kijotake, Frantz, Hloušek, Drmić – Pekhart.
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Dabanlı, Mak, Stark, Campaña, Čolak.

    Rozhodca: Dingert – Petersen, Stegemann