Bologna – Sampdoria 3:1 (kon.) | Parma – AS Rím 2:0 (kon.) | Turín – Inter 1:2 (kon.)
Cagliari – Juventus 1:3 (kon.) | AC Miláno – Neapol 0:1 (kon.)
koniec
Bologna FC
3:1 (2:1)
Sampdoria Janov
cz Nedeľa 14.03.2021, 12:30Talianska Seria A • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Přeji příjemný zbytek neděle a zase někdy u evropského fotbalu na shledanou. (14:27:13)
     
    Je dobojováno. Bologna na domácím hřišti přehrála tabulkového souseda ze Samdporie a dotáhla se na jediný bod. Gólově se dnes prosazovali Musa Barrow, Mattias Svanberg a nejlepší střelec týmu Roberto Soriano. O jediný zářez hostů se postaral taktéž nejlepší střelec, velezkušený osmatřicetiletý útočník Fabio Quagliarella.

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 0:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Také Sampdoria byla ještě jednou ve vápně, ale ke střele nedošlo a míč se spíše odrážel od těla Thorsbyho přímo do rukavic dnes skvělého Skorupskiho.
     
    90+2
    Emil Audero musel být ještě jednou naposledy pozorný proti střeleckému pokusu. Domácí se dostali do zakončení na levé straně, ale Sansone hostujícího brankáře neprostřelil!
     
    90+1
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Takehiro Tomijasu, přichází Lorenzo De Silvestri.
     
    90
    V polovině poslední minuty se ke střeleckému pokusu ještě dostal Mehdi Léris, jehož zakončení šlo ale jen vysoko nad branku Bologni.
     
    89
    Utkání se už jen dohrává. Sampdoria se sice pokouší ještě útočit, ale už dochází síly a není to už ono. Bologna toto utkání vyhraje a přiblíží se svému dnešnímu soupeři na jeden bod.
     
    88
    Łukasz Skorupski si nyní naběhl na rohový kop a ve vzduchu byl dominantní. Domácí jednička drží míč a s rozehrávkou úplně spěchat nebude.
     
    86
    Obrovský závar v pokutovém území Bologni nebyl zakončen střeleckým pokusem. Nakonec bylo všem vyřešeno odkopem do autu od jednoho z hráčů v černočerveném.
     
    85
    Riccardo Orsolini se po pár chvilkách na hřišti dostal do vápna a po kličce do středu zakončoval. Jeho pokus ale skončil na bránících hráčích Sampdorie.
     
    84
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Andreas Skov Olsen, přichází Riccardo Orsolini.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mattias Svanberg, přichází Andrea Poli.
     
    82
    Po velice dobré kombinaci přišlo zakončení u pravé tyčky, které Skorupski skvěle vyrazil! Následná dorážka šla jen vedle branky.
     
    81
    Centrovaný míč na pravou stranu byl moc dlouhý a jeden z hostujících hráčů jej nezachytil na hrací ploše. Pokračovat se tak bude odkopem od branky Łukasze Skorupskiho.
     
    80
    Sampdoria má posledních deset minut na vytvoření nějakého zázraku. Jejich aktivita ovšem není již taková a Bologna si jde pro tři body.
     
    79
    Andreas Skov Olsen předvedl další faul, tentokráte u levé lajny a nyní již za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.
     
    78
    Přímý kop byl točen na zadní tyčku přímo do šibenice, ale nakonec balon skončil jen na horní síti. Žádné vzrušení, pokračuje se odkopem od branky Bologni.
     
    77
    Tommaso Augello šel na levé strany dost ochotně k zemi po souboji s Olsenem. Píská se faul a Sampdoria má výhodu standardní situace.
     
    76
    Nicola Sansone se pak po pár sekundách na hřišti prosadil gólově, ale jeho branka byla odvolána pro ofsajd! Navíc to vypadá, že sudí nebude kontrolovat video a bude se normálně pokračovat.

    David Panuška

    Góly: 28. Barrow (Palacio), 41. Svanberg (Barrow), 70. R. Soriano (Svanberg) – 37. Quagliarella (Augello)

    Karty:   32. Palacio (BLG), 79. Skov Olsen (BLG) – 56. A. Ferrari (SMD)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 0:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:11.
    Bologna FC: Skorupski – Tomijasu (90+1. De Silvestri), Danilo, Soumaoro, Dijks – Svanberg (84. A. Poli), J. Schouten (69. Domínguez) – Skov Olsen (84. Orsolini), R. Soriano, Barrow – Palacio (69. N. Sansone).
    Náhradníci: A. Da Costa – Hickey, Orsolini, Domínguez, N. Sansone, M'Baye, A. Poli, Medel, Baldursson, Antov, De Silvestri, Vignato.

    Sampdoria Janov: Audero – Bereszynski, A. Ferrari (72. Léris), Jošida, Augello – Jankto (69. Gabbiadini), Thorsby, Ekdal, Damsgaard (69. G. Ramírez) – Candreva – Quagliarella.
    Náhradníci: N. Ravaglia, Avogadri – Adrien Silva, Verre, K. Baldé, G. Ramírez, Askildsen, Regini, La Gumina, Tonelli, Gabbiadini, Léris.

    Rozhodca: Irrati – Bresmes, Miele