Leverkusen – Bielefeld 1:2 (kon.) | Lipsko – Frankfurt 1:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 2:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:1 (0:0)
Eintracht Frankfurt
cz Nedeľa 14.03.2021, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Bundesligy mezi Lipskem a Eintrachtem Frankfurt. Výkop je stanoven na 15:30.
     
    Eintracht Frankfurt

    Hostující Frankfurt zatím prožívá povedenou sezónu. Po dvaceti čtyřech odehraných zápasech má Frankfurt na kontě čtyřicet tři bodů a patří mu čtvrtá pozice bundesligové tabulky. Na třetí Wolfsburg navíc ztrácí jen pět bodů. Poslední dva duely se však Frankfurtu moc nepovedly. Po porážce na hřišti Werderu Brémy doma jen remizoval 1:1 se Stuttgartem.
     
    RB Lipsko

    Domácí Lipsko je na tom ještě o něco lépe. Lipsko odehrálo dvacet čtyři zápasů, ve kterých získalo padesát tři bodů a ještě nahání vedoucí Bayern Mnichov v boji o titul. V případě vítězství může Lipsko stáhnout náskok Bayernu na pouhé dva body. Lipsko se navíc pyšní nejlepší defenzivou v soutěži. Dosud inkasovalo jen dvacet gólů. Naposledy dokázalo uspět na hřišti Freiburgu. Ve středu pak v Lize mistrů prohrálo Lipsko 0:2 s Liverpoolem a s prestižní soutěží se rozloučilo.
     
    Vzájemný zápas

    V podzimním měření sil se na půdě Frankfurtu urodila remíza 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Upamecano, Orban, Halstenberg – Sabitzer, Haidara – Kluivert, Forsberg, Sörloth – Y. Poulsen.
    Náhradníci: Martínez – Olmo, Kampl, Nkunku, Konaté, Hwang Hi-čchan, Klostermann, Henrichs, Adams.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Ilsanker, Tuta, N'Dicka – Rode, Hasebe, Sow, Kostić – André Silva, Younes, Kamada.
    Náhradníci: Schubert – Jović, Barkok, Chandler, Hrustic, Willems, Zuber, Ache..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Lipsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Olmo se z levé strany ihned dostal k odcentrování, ale poslal míč do rukavic brankáře.
     
    2
    Evan N'Dicka uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a před napadajícím Poulsenem jednoduše nakopl míč na polovinu Lipska.
     
    3
    Alexander Sörloth na pravé straně prošel s míčem až k rohovému praporku, kde k němu přistoupil Rode, který míč zakopl do zámezí.
     
    4
    Justin Kluivert dostal přihrávku na levou stranu, kde si chtěl obhodit svého soupeře, jenže zadák Frankfurtu zůstal stát na místě a odehrál míč do bezpečí.
     
    5
    Do prvního zakončení se zpoza velkého vápna dostal Marcel Sabitzer, který střílel pravačkou, ale jeho slabou ránu připravený Trapp schoval do rukavic.
     
    6
    Marcel Sabitzer tentokrát zastavil rodící se akci Frankfurtu taktickým faulem na levé straně hrací plochy. Hosté mohou snad poprvé vyrazit vpřed.
     
    7
    Hra je přerušena! André Silva zůstává po souboji s Dayotem Upamecanem ležet na trávníku a drží se za levý kotník.
     
    8
    Justin Kluivert si naběhl na parádní přihrávku za obranu soupeře, hnal se sám na brankáře, ale Trapp vytáhl první parádní zákrok!
     
    9
    Stefan Ilsanker opět propadl v souboji na polovině hrací plochy. Na míč opět číhal Justin Kluivert, ale tentokrát se s ním do zakončení nedostal.
     
    10
    Marcel Halstenberg prošel po levé straně do pokutového území a snažil se narýsovat nebezpečný centr na malé vápno. Obrana Frankfurtu byla připravená.
     
    11
    Další zranění na straně Frankfurtu! Hostující fotbalisty dnešní souboj v úvodních minutách hodně bolí.
     
    12
    Péter Gulácsi se musel zapojit do rozehrávky Lipska. Maďarský brankář před napadajícím soupeřem nakopl míč na levou stranu.
     
    13
    Kostič podpořil útok Frankfurtu náběhem po levém křídle, odkud poslal zpětnou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže tam neměl spoluhráče.
     
    14
    Domácí se krásnou kombinací tlačili do pokutového území, jenže Kluivert v klíčovou chvíli podklouzl a už se nedostal do zakončení. Úvod patří jednoznačně Lipsku.
     
    15
    Domácí sice dokázali dopravit míč do sítě, jenže branka Lipska nemůže platit kvůli ofsajdu, který už na trávníku odhlalil asistent rozhodčího.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Amin Younes (Eintracht Frankfurt).
     
    17
    Upamecano diriguje rozehrávku Lipska na vlastní polovině. Důrazný obránce s rozehrávkou rozhodně nespěchá. Lipsko se snaží hrát s míčem.
     
    18
    Nordi Mukiele vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na Sabitzera, jenže ten akci nepochopi. Frankfurt tak může uklidnit hru.
     
    19
    Justin Kluivert doběhl nákop na levou stranu hrací plochy, jenže neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Sudí nedovolený zákrok nepíská.
     
    21
    Stefan Ilsanker nakopl míč na polovinu Lipska, jenže Dajči Kamada neuspěl v následném hlavičkovém souboji s Upamecanem.
     
    22
    Evan N'Dicka operoval s míčem na levé straně, jenže důrazný Marcel Sabitzer jej čistým způsobem dokázal odstavit od míče. Lipsko však rychle přišlo o balón.
     
    23
    Kostič si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce domácího celku, ale na poslední chvíli se s ním stáhl Mukiele, který jej nenechal zakončit.
     
    24
    Právě Kostič se nyní ještě pustil do debaty s rozhodčím. Přidal se také Younes, který už jednu žlutou kartu vyfasoval a podobných výlevů by se měl vyvarovat.
     
    25
    Marcel Sabitzer našel přihrávkou na pravou stranu Poulsena, který chtěl levačkou odcentrovat do pokutového území, ale nikdo ze spoluhráčů na jeho pobídku nedosáhl.
     
    26
    Lipsko už se opět usadilo na polovině Frankfurtu, jenže kombinace domácího celku je zatím hodně kostrbatá. Frankfurt brání v pevném bloku.
     
    27
    Kluivert se na levé straně zbavil obránce, jenže místo prudkého centru ještě zkoušel obejít Kamadu, který se nenechal ošálit za žádnou cenu.
     
    28
    Dayot Upamecano si v souboji na vlastní polovině přivodil svalové zranění levého stehna. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    29
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dayot Upamecano, přichází Lukas Klostermann.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme obrovskou bitvu o každý metr hrací plochy. Domácím navíc vypadl ze hry Upamecano.
     
    31
    Willi Orban si došel pro přihrávku na pravou stranu, kde se skvěle otočil a poslal nákop na polovinu soupeře. Jeho pobídka však byla krátká.
     
    32
    Djibril Sow spěchal za přihrávkou na polovinu soupeře, ale střídající Lukas Klostermann proti němu vystoupil a odkopl míč do bezpečí.
     
    33
    Péter Gulácsi se musel znovu zapojit do rozehrávky svého mužstva. Gólman favorizovaného celku před Kostičem rozehrál přízemní pobídkou na levou stranu.
     
    34
    Sebastian Rode si při zpracování míče na polovině hřiště pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Rozehrávat bude domácí Lipsko.
     
    35
    Nordi Mukiele prošel po pravé straně až na hranici velkého vápna, odkud chtěl odcentrovat do šestnáctky, jenže nenašel svého spoluhráče.
     
    36
    Péter Gulácsi si dal pozor na napadajícího Silvu a bez problémů před ním poslal přihrávku na Sabitzera. Frankfurt ale hraje bez respektu.
     
    37
    Mukiele si skvěle splnil povinnosti na vlastní polovině. Domácí fotbalista poslal přihrávku kolem Kostiče, jenže Sabitzer následně přišel o balón.
     
    38
    Lipsko zahrávalo rohový kop. Po jeho rozehrávky však Poulsen na hranici velkého vápna fauloval a Frankfurt se bez problémů ubránil.
     
    39
    Stefan Ilsanker si dobře pokryl míč tělem při průniku na polovinu soupeře a Emil Forsberg jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    40
    Na opačné straně se v pokutovém území dostal k odraženému míči Kamada, který zakončoval pravačkou, ale jeho pokus vnějším nártem skončil vedle branky.
     
    41
    Marcel Halstenberg dostal přihrávku na levou stranu, kde se zbavil obránce a pomohl si přihrávkou do zadních řad. Lipsko chce udeřit ještě před přestávkou.
     
    42
    Younes se dobře vrátil na vlastní polovinu a obral soupeře o míč. Frankfurt bude vhazovat v blízkosti rohového praporku na vlastní polovině.
     
    43
    Emil Forsberg skvěle napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Zadáci Frankfurtu si však dali pozor a včas míč odkopli do bezpečí.
     
    44
    Poulsen spěchal za přihrávkou na levou stranu, jenže důrazný Evan N'Dicka proti němu vystoupil a nekompromisně odkopl míč na tribunu.
     
    45
    Kluivert na konci prvního poločasu dohrál ve středovém kruhu Hasebeho a vidí žlutou kartu.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce dnešního souboje jsme sledovali hodně bojovné utkání. Jedinou šanci první půle měl hned v úvodu Justin Kluivert, ale skvěle jej vychytal Trapp. Lipsku se poté zranil Upamecano, který musel střídat, ale Frankfurt je směrem vpřed bezzubý. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lipsko obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale Kluivert neudržel přihrávku na levou stranu ve hře.
     
    47
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí Lipsko se hned v úvodu druhého poločasu dostová do vedení! Kluivertovi ránu zpoza velkého vápna brankář vyrazil jen před sebe a dobíhající EMIL FORSBERG míč dopravil do sítě!
     
    49
    Frankfurt se ihned vydal do útoku se snahou o bleskovou odpoveď. Hostující celek zaútočil po pravé straně hrací plochy, jenže centr nenašel nikoho v černočerveném.
     
    50
    Evan N'Dicka zbytečně dohrál soupeře na polovině hřiště a za ostrý skluz vidí žlutou kartu.
     
    51
    Yussuf Poulsen si výborně pokryl míč na levé straně a napadající Stefan Ilsanker mu podsekl levou nohu. Lipsko bude zahrávat další přímý kop.
     
    52
    Po následné zajímavě sehrané standardní situaci odcentroval do pokutového území Forsberg, který centrem našel Poulsena, jehož hlavička končí nad břevnem.
     
    53
    Willi Orban si dal pozor na ojedinělou útočnou akci Frankfurtu a bez problémů uklidnil rozehrávku domácího Lipska. Jeho nákop na levou stranu byl příliš prudký.
     
    54
    Evan N'Dicka měl velké problémy s napadajícím Sabitzerem. Hostující fotbalista nakonec musel na zem a odkopl míč do zámezí. Vhazuje Lipsko.
     
    55
    Yussuf Poulsen si naběhl na přihrávku za obranu soupeře a z pravé strany odcentroval na malé vápno. Další akci Lipska však zastavil ofsajd.
     
    56
    Kostič se ujal rozehrávky rohového kopu Frankfurtu. Jeho pobídka směřovala na přední tyč, ale defenziva Lipska byla pozorná.
     
    57
    Amadou Haidara si skvěle obhodil jednoho ze soupeřů a zakončil pravačkou. Jeho přízemní projektil skončil v rukavicích Kevina Trappa.
     
    58
    Amadou Haidara znovu uspěl v souboji na levé straně a získal rozehrávku pro domácí Lipsko. Frankfurt se v dnešním souboji směrem vpřed trápí.
     
    59
    Makoto Hasebe procedil přihrávku kolem Forsberga, jenže na jeho pobídku už poté nedosáhl nikdo v tmavém dresu. Lipsko brání bez problémů.
     
    60
    Po hodině hry mohlo být vyrovnáno! Kostič poslal do vápna skákavý centr z levé strany! Do míče ještě sáhl Younes, jehož pokus musel Gulacsi vyškrábnout nad břevno!
     
    61
    Evan N'Dicka poslal přihrávku na levou stranu, kde byl Djibril Sow. Druhý jmenovaný potáhl míč na polovinu Lipska, jenže tam jej dlouho neudržel.
     
    62
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Frankfurt dokázal svou zvýšenou aktivitu přetavit ve vytouženou branku! Na pobídku z levé strany si ve vápně počkal DAJČI KAMADA, který z jasné pozice vyrovnal!
     
    64
    Alexander Sörloth procedil přihrávku na pravou stranu pokutového území, jenže jeho úmysl nepochopil nikdo v bílém dresu domácího Lipska.
     
    65
    Kevin Trapp nakopl míč na levou stranu hrací plochy, kam se hnali fotbalisté v tmavých dresech, nicméně důrazná obrana Lipska stačila zasáhnout.
     
    66
    Amadou Haidara se dostal k přihrávce na levou stranu, odkud chtěl odcentrovat do šestnáctky, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    67
    Domácí Lipsko zahrávalo další přímý kop na polovině soupeře. Jeho exekuce se ujal Marcel Sabitzer, jenže trefil jen jednoho z hráčů ve zdi.
     
    68
    Lipsko nemá v blízkosti pokutového území soupeře moc času na kombinaci. Zadáci Frankfurtu totiž brání velmi důrazně a získávají jeden míč za druhým.
     
    69
    Kevin Trapp si dal pozor na přihrávku za obranu Frankfurtu a bez problémů si dokráčel pro míč. Brankář hostujícího celku následně vyhodil míč na levé křídlo.
     
    70
    Tuta fauloval v blízkosti velkého vápna a vidí žlutou kartu.
     
    71
    Exekuce následného přímého kopu Lipska se následně ujal Emil Forsberg, který zvolil technické zakončení pravačkou, ale vůbec netrefil branku.
     
    72
    Kostič se dostal na hranici velkého vápna, kde kouzlil s míčem u nohy, jenže jeho přízemní pokus srazil obránce daleko od branky.
     
    73
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Aymen Barkok.
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází André Silva, přichází Luka Jović.
     
    74
    Důrazný Emil Forsberg spěchal za přihrávkou do pokutového území, jenže po souboji s obráncem upadl. Rozhodčí penaltu pískat nebude.
     
    75
    Kevin Trapp znovu zvolil daleký nákop na polovinu Lipska, jenže zadáci domácího celku zatím sbírají jeden míč za druhým.
     
    76
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Dani Olmo.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Christopher Nkunku.
     
    77
    Lipsko si nyní vytvořilo tlak v blízkosti pokutového území soupeře, jenže nikdo v bílém se zatím nedostal do zakončení. Frankfurt brání v devíti na hranici šestnáctky.
     
    78
    Forsberg centroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho pobídka skončila u prvního obránce v tmavém dresu Frankfurtu.
     
    79
    Důrazný Alexander Sörloth si troufl na zakončení zpoza velkého vápna, jenže jeho rána nabrala opačnou rotaci a míč prosvištěl vedle branky.
     
    80
    Lipsko zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval urostlý Barkok. Domácí však rychle získali míč zpět.
     
    81
    Hra je přerušena! Dajči Kamada zůstává ležet na pravé straně hrací plochy a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    82
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Dajči Kamada, přichází Ragnar Ache.
     
    82
    Frankfurt mohl dokonat obrat! Luka Jović dostal přihrávku do dobré pozice, měl čas, jenže střela mu nesedla a skončila vedle branky!
     
    83
    Jovič si naběhl na další přihrávku do pokutového území, jenže tentokrát si míč pro změnu vůbec nedokázal zpracovat. Lipsko musí dávat pozor i na zadní vrátka.
     
    84
    Péter Gulácsi si dal pozor na přihrávku za obranu, vystartoval až na hranici velkého vápna a před Kostićem schoval míč do rukavic.
     
    85
    Lipsko už se znovu usadilo na polovině soupeře, jenže akce domácího celku je zatím hodně kostrbatá. Frankfurt brání velmi pozorně.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Hwang Hi-čchan.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Tyler Adams.
     
    87
    Střídající Hwang se hnal za přihrávkou na levou stranu, jenže důrazní zadáci Frankfurtu mu nedali prostor k odcentrování do šestnáctky.
     
    88
    Luka Jović napadal rozehrávku soupeře na pravé straně, jenže podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude Lipsko.
     
    90
    Lipsko se v závěru tlačí na polovinu soupeře, jenže domácí se jen těžko dostávají do zakončení. Sabitzer poslal míč vysoko nad břevno.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Ragnar Ache se hnal do pokutového území, ale podle rozhodčího zahrál rukou. Do konce nastaveného času už moc vteřinek nezbývá.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Nordi Mukiele (RB Lipsko).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Lipsko nakonec uhrálo s Frankfurtem remízu 1:1. Jedinou šanci první půle měl hned v úvodu Justin Kluivert, ale skvěle jej vychytal Trapp. Ve zbytku prvního poločasu se pak odehrávala obrovská bitva o každý metr hrací plochy. Hned po přestávce se vedení ujalo Lipsko zásluhou Emila Forsberga. Po hodině hry mohl vyrovnat Younes, ale Gulácsi ještě zasáhl. O dvě minuty později už ale srovnal Dajči Kamada. Frankfurt dokonce mohl zvítězit, ale Jović dobrou šanci zahodil.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:21.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:24:46)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 47. Forsberg – 62. Kamada (André Silva)

    Karty:   45. Kluivert (RBL), 90+3. Mukiele (RBL) – 16. Younes (FRN), 50. N'Dicka (FRN), 70. Tuta (FRN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:21.
    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Upamecano (29. Klostermann), Orban, Halstenberg – Sabitzer, Haidara (86. Adams) – Kluivert (76. Nkunku), Forsberg (86. Hwang Hi-čchan), Sörloth – Y. Poulsen (76. Olmo).
    Náhradníci: Martínez – Olmo, Kampl, Nkunku, Konaté, Hwang Hi-čchan, Klostermann, Henrichs, Adams.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Ilsanker, Tuta, N'Dicka – Rode, Hasebe, Sow, Kostić – André Silva (73. Jović), Younes (73. Barkok), Kamada (82. Ache).
    Náhradníci: Schubert – Jović, Barkok, Chandler, Hrustic, Willems, Zuber, Ache.