Vigo – Bilbao 0:0 (kon.) | Granada – Sociedad 1:0 (kon.) | Eibar – Villarreal 1:3 (kon.)
Sevilla – Real Betis 1:0 (kon.)
koniec
SD Eibar
1:3 (0:2)
Villarreal CF
cz Nedeľa 14.03.2021, 18:30 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Villarrealu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Do druhého poločasu ovšem lépe vstoupil domácí celek, kterému se hned v jeho úvodu povedlo vstřelit kontaktní branku. Eibar měl ještě poměrně dost času na případné vyrovnání, avšak to se mu už nepovedlo. Hosté přesto zápas dohrávali bez vyloučeného Capoueho, jenž si v souboji počínal hodně agresivně. Žlutá ponorka si i v početní nevýhodě dokázala vstřelit třetí branku, na což domácí celek nedokázal reagovat. (20:22:19)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:9.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Eibar se poté pustil do jednoho z posledních protiútoků. Ten nakonec na sebe vzal křídelník Gil, jehož technický pokus putoval vysoko nad branku hostujícího celku.
     
    90+1
    Pedraza to poté zkoušel vysokým volným kopem směrem na Morena, kterému se povedlo sklepnout míč pod sebe, avšak tam číhal pouze protihráč.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Villarreal právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto! Domácí obrana totiž nezachytila náběh ALFONSA PEDRAZY, který se přes levé křídlo dostal do úniku. V prvním případě zakončoval pouze do brankáře Dmitroviće, avšak poté se dostal k odraženému míči, který se mu povedlo poslat přesně do prázdné domácí branky.
     
    86
    Je tu další žlutá karta. Brankář Asenjo si totiž dával se svým odkopem od své branky dlouho načas, za což nakonec obdržel žlutou kartu.
     
    85
    Diop poté nepřesně nahrával k hranici pokutového území, kde našel pouze kopačku protihráče. Tomu se povedlo odvrátit míč, jenomže jsme sledovali další faul.
     
    84
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Esteban Burgos, přichází Alejandro Pozo.
     
    83
    U postranní lajny si zřejmě nedovoleným způsobem pomáhal Trigueros, který zavadil o nohu rychlonohého Gila, jenomže sudí nechal pokračovat v zápase.
     
    82
    Žlutá ponorka to bude mít v závěru zápasu ještě hodně složité, dohrává totiž v početní nevýhodě. Nyní jsme ovšem sledovali útočný faul na brankáře Asenja.
     
    80
    Tak pozor! Capoue šel do souboje proti Diopovi velice ostrým skluzem, za což obdržel červenou kartu a tento zápas tak pro něj předčasně končí.
     
    80
    Do vzdušného souboje se poté dostal hostující Moreno, kterému se povedlo odtlačit bránícího protihráče. Následovalo šikovné roztažení hry na Pedrazu.
     
    79
    Asenjo zkontroloval nepřesnou nahrávku soupeře a sám si tak přichystal odkop od své branky, se kterým ani tentokráte nikterak nepospíchal.
     
    78
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Eduardo Expósito, přichází Sergio Álvarez.
     
    78
    Arbilla se poté ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, což se mu sice nepovedlo. Jako poslední se míče ale dotkl soupeř a Eibar bude moci vhazovat.
     
    77
    Eibar si před malým momentem vyzkoušel rozehrávku dalšího rohového kopu. Nejvýše do vzduchu se ovšem dostal Foyth, kterému se tak povedlo odvrátit míč.
     
    75
    Diopovi se znovu povedlo zavézt míč na útočnou polovinu, kde do kombinace zapojil také vedle postaveného kolegu Gila, jenž to zkoušel další nabídkou.
     
    73
    Asenjo poté musel na zadní tyči do akce, přičemž se mu povedlo vytěsnit centrovanou nabídku na další rohový kop. Eibar se nyní dostává k sympatickému tlaku.
     
    72
    Na pořadu dne byl rohový kop domácího celku z levé strany, o který se postaral aktivně hrající Gil, kterému se na přední tyči povedlo najít pouze hlavu soupeře.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Žlutá ponorka stále vede o jednu branku, v posledních minutách se ovšem dostává pod mírný tlak.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Alfonso Pedraza (Villarreal CF).
     
    69
    Do kombinace byl navíc zapojen také domácí brankář Dmitrović, který si vyměnil míč s vedle stojícím Diopem, načež dalekonosně odkopával na druhou stranu.
     
    68
    Brankář Asenjo tak neměl žádnou složitou práci, naopak si se slaboučkým zakončením dokázal hravě poradit a poté výhozem rozehrál míč k autové lajně.
     
    67
    Do volného prostoru si poté dokázal seběhnout domácí Rafa, kterému se velice přesně povedlo najít hlavu Enricha, jehož hlavička ale putovala doprostřed.
     
    66
    Eibar se znovu jednoduchým způsobem dostal na útočnou polovinu, kde to ovšem nepříliš kvalitně provedl křídelník Gil, jehož centrovaná nabídka nebyla přesná.
     
    65
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Samuel Chukwueze.
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Alfonso Pedraza.
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Jaume Costa, přichází Mario Gaspar.
     
    64
    Parejo poté pomohl s rozehrávkou od svého pokutového území. Žlutá ponorka se poté dostala do protiútoku, Bacca ovšem centroval do rukavic Dmitroviće.
     
    63
    Je za námi něco málo přes hodinu hry, zatím jsme se dočkali tří branek. Eibaru se před malým momentem povedlo snížit krok a bude to ještě hodně zajímavé.
     
    62
    Nakonec jsme sledovali střelecký pokus z velké vzdálenosti. O ten se postaral hostující Trigueros, jehož rána nakonec vystoupala vysoko nad horní konstrukci.
     
    61
    V obraně se poté povedlo zakročit Morimu, který rozjel rychlou protiakci svého celku. Tu ovšem zabrzdil Gómez, který se rozhodl počkat na podporu spoluhráčů.
     
    60
    Míč se přeci jenom dostal ven z hrací plochy a na pořadu dne byl odkop od hostující branky. Asenjo si dával načas, nakonec míč poslal ke středovému kruhu.
     
    59
    Najednou tu tedy máme pořádnou zápletku. Krátce po rozehrávce se do dobré pozice pro centr dostal domácí Exposito, který ovšem našel pouze soupeře.
     
    58
    Asenjo si v předchozím momentu tedy se zakončením nedokázal poradit, míč přeci jenom celým objemem skončil za brankovou čárou, což potvrdilo video.
     
    56
    Eibar právě vstřelil branku!
    Je tu kontaktní branka domácího celku! Uvnitř pokutového území se totiž do zakončení dostal SERGI ENRICH, kterému se povedlo vypálit k bližší brankové konstrukci. Nejednalo se o nikterak důraznou střelu, přesto míč nakonec skončil za brankovou čárou, což muselo potvrdit až video.
     
    56
    Za nesportovní chování obdržel žlutou kartu domácí křídelník Gil.
     
    56
    Eibar se poté jednoduchým způsobem dostal na opačnou polovinu, kde se do kombinace zapojil také obránce Rafa, kterému se povedlo oslovit Exposita.
     
    55
    Oliveira si poté pomohl s kolegou Diopem, jenomže poté jsme sledovali další zbytečnou ztrátu míče, po které se málem do prostoru pro střelu dostal Moreno.
     
    54
    Následně si Gil hodil míč na pravou nohu, jenomže centrem trefil před sebou stojícího protihráče. Žluté ponorce ovšem nevyšla snaha o rychlý protiútok.
     
    53
    Žlutá ponorka si před malým momentem vybojovala rohový kop z pravé strany. Centrovaná nabídka se snesla do malého vápna, kde hlavičkoval vedle Moreno.
     
    52
    Eibar se s míčem usadil na polovině soupeře, kde to nepříliš dobře ovšem provedl obránce Arbilla, který při snaze o odkop trefil pouze nohu protihráče.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Anaitz Arbilla (SD Eibar).
     
    50
    Ve středu hrací plochy operoval hostující Capoue, kterému se nakonec povedlo kolmicí za obranu najít pouze brankáře Dmitroviće, který rychle rozehrál míč.
     
    49
    Dmitrović se poprvé ve druhém dějství dostal k míči, který poslal do strany na naprosto osamoceného Burgose, kterému se povedlo přenést hru na Exposita.
     
    48
    Costa se poté na pravém křídle dostal k centrované nabídce, kterou poslal mimo dosah všech spoluhráčů. Jako první se k volnému míči dostal zadák Arbilla.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Aleix Garcia, přichází Kévin Rodrígues.
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Sergi Enrich.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dva přesné zásahy, přičemž se o oba postaral Villarreal. Ten poprvé dokázal vsítit branku hned v první minutě, o což se zapříčinil Gómez. Posléze jsme sledovali hodně vyrovnanou pasáž hry, která dlouhou dobu nepřinesla nic moc zajímavého. Nakonec se přeci jenom ještě jednou prosadil hostující celek, tentokráte po chybě obrany dokázal přesně zamířit forvard Bacca. Domácí poté měli k dispozici penaltu, kterou ale nezužitkoval Burgos.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Přes levou stranu to poté zkoušel vzít na sebe hostující Capoue. Ten si výpad nakonec rozmyslel a místo něj zvolil nahrávku na vedle postaveného Triguerose.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    43
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil obránce Esteban Burgos, který to zkoušel přízemním zakončením doprostřed, kde nohou zakročil Asenjo.
     
    42
    Penalta pro Eibar! Estupiñán zahrál v pokutovém území rukou, což si ještě sudí běžel ověřit k videu!
     
    42
    Rafa to poté zkoušel nabídkou na Kikeho, který měl proti sobě přesilu protihráčů. Nakonec to nekompromisním způsobem vyřešil hostující obránce Foyth.
     
    40
    Poprvé se k míči dostal střídající Rafa, který po druhé inkasované brance vystřídal zraněného kolegu Ángela. Eibar nyní operuje s míčem na útočné polovině.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Poté to nekompromisním odkopem vyřešil obránce Mori, který poslal míč na opačnou stranu hrací plochy, kde se ovšem nacházel domácí obránce Oliveira.
     
    37
    Kousek od středového kruhu se dostal k míči hostující Parejo, který se pokoušel z jedničky protlačit míč směrem na Gómeze, což se mu ale nepovedlo.
     
    35
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Cote, přichází Rafa.
     
    34
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme druhou branku Žluté ponorky! Hostující celek se čistým způsobem dostal k míči, načež chyboval obránce Burgos. Do volného prostoru si poté seběhl Moreno, kterému se velice přesnou nahrávkou povedlo v tandemu najít CARLOSE BACCU, který pohodlně zakončil mimo dosah brankáře.
     
    34
    U rohového praporku to udělal velice dobře domácí Ángel, kterému se proti napadajícímu soupeři povedlo vybojovat autové vhazování, které obstará on sám.
     
    33
    Costa se tak mohl postavit k provedení autového vhazování, po kterém se nedovoleným zákrokem prezentoval domácí Ángel, který u lajny zavadil o Triguerose.
     
    32
    Domácí brankář Dmitrović to poté zkoušel vysokým odkopem na druhou stranu, kde jsme sledovali hodně důrazný souboj, který nakonec nepřinesl faul.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, která nám zatím nabídla jedinou branku. Eibar se v posledních minutách herně zvedl, avšak na první vyloženou šanci stále čeká.
     
    29
    Naopak Eibar postupoval do rozhozené obrany soupeře, proti které to kvalitním způsobem provedl Gil. Po jeho přenesení hry našel centrem prvního soupeře Arbilla.
     
    28
    Parejo se postaral o provedení standardní situace z poloviny soupeře. Dloubáček nakonec putoval do strany na volného Costu, kterému se nepovedlo nahrát.
     
    27
    Ángel se postaral o provedení autového vhazování, načež se mu povedlo oslovit kolegu Gila. Ten si potáhl míč na levou nohu, avšak našel pouze protihráče.
     
    26
    Režie si před malým momentem vybrala opakovaný záběr střetu mezi Baccou a domácím brankářem. Nutno dodat, že Dmitrović šel do souboje hodně odvážně.
     
    25
    Eibar to tentokráte zkoušel kombinací na pravém křídle. Nicméně Arbilla byl donucen ke zpětné nahrávce, jenž putovala až na kopačku brankáře Dmitroviće.
     
    24
    Nejvýše do vzduchu se poté dostal hostující Capoue, kterému se povedlo chytrým způsobem prodloužit za svá záda, kde se nacházel kolega Estupiñán.
     
    23
    Asenjo v krátkém časovém sledu mohl znovu odkopávat od své branky. Jeho celek se ovšem ve vzduchu prosadit nedokázal a hrát tak může Oliveira.
     
    22
    Domácí celek se před malým momentem dostal do obrovské šance, ve které ovšem selhal Gil. Rozruch před brankou byl zbytečný, jednalo se totiž o ofsajd.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím přinesla jedinou branku. O tu se postaral hostující Gómez, jenž přesně pálil už v první minutě.
     
    20
    Bacca se u sudího marně pokoušel vybojovat pokutový kop, jenomže domácí brankář Dmitrović zakročil čistým způsobem a poté mohl sám rozehrávat.
     
    19
    Asenjo v tomto případě zvolil rozehrávku po zemi směrem na Capoueho. Žlutá ponorka se navíc jednoduše dostala za obranu, kde Bacca neobešel brankáře.
     
    18
    Poté se znovu do zakončení pokoušel prodrat domácí Kike, který si ovšem pomohl útočným faulem a na pořadu dne tak bude další rozehrávka od branky.
     
    17
    Snadná práce pro brankáře Asenja, který si počíhal na slaboučké zakončení Kikeho. Ten se dokázal prosadit proti Morimu, hlavičku ale poslal pouze doprostřed.
     
    16
    Na pořadu dne bylo další autové vhazování, po kterém to měl hodně složité hostující Bacca, který se ve středu hrací plochy nedostal přes Exposita.
     
    15
    U postranní lajny se poté povedlo zakročit domácímu Ángelovi, který se poté pokoušel dostat za záda bránícího Costy, jenž ovšem odehrál míč do autu.
     
    14
    Posledně jmenovaný hráč si uvnitř pokutového území dokázal najít prostor k centru, který mu ale zablokoval Burgos. Villarreal si tak vyzkouší první rohový kop.
     
    13
    Žlutá ponorka se poté jednoduchým způsobem dostala na opačnou polovinu, kde to měl na dlouhou nohu Estupiñán, kterému se ale povedlo najít Baccu.
     
    12
    Domácí pokračovali v kombinaci. Poté jsme sledovali vysoký nákop z kopačky Arbilly, po jehož pasu si útočným faulem pomohl kolega Kike.
     
    11
    Inui si na levém křídle dokázal najít prostor k centrované nabídce, kterou ovšem poslal výrazně vedle hostující branky. Asenjo tak bude odkopávat.
     
    10
    Eibar poté rozjel kombinaci na vlastní obranné polovině, do které se zapojil také Diop, jehož kolmice za obranu směřovala pouze do moci brankáře Asenja.
     
    9
    Neustále sledujeme situaci před první vstřelenou branku. Jednalo se o velice těsné rozhodnutí, Moreno se totiž nacházel na samotné hranici ofsajdu.
     
    8
    Po delší době si s míčem zahrál také hostující brankář Asenjo, který to zkoušel rozehrávkou výhozem na volného Moriho, který očividně nikam nepospíchá.
     
    7
    Posléze jsme sledovali kolmici za hostující obranu, o kterou se postaral obránce Burgos, který se pokoušel najít Kikeho, jenomže našel pouze Foytha.
     
    6
    Po pravém křídle si to namířil hostující Moreno, který přesto počkal na podporu svých spoluhráčů, načež se mu ke kombinaci nabídl středopolař Capoue.
     
    5
    Míč se poté snesl ven z hrací plochy, což přineslo autové vhazování pro hostující celek. O provedení se nakonec postaral Costa, který zkoušel najít Morena.
     
    4
    Dmitrović poté vyběhl ze své branky a musel se do ní rychle vracet. Do zakončení se na levém křídle dostal Estupiñán, který ale trefil pouze nohu soupeře.
     
    3
    Hlavní sudí ještě celou situaci konzultoval s videorozhodčím, ve hře totiž byl případný ofsajd Morena. Nakonec tomu tak nebylo a branka tak skutečně platí.
     
    1
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu tohoto zápasu tu máme první branku! Žlutá ponorka se vůbec poprvé dostala k opačnému pokutovému území, na kolmici si navíc dokázal seběhnout Moreno. Tomu se posléze velice přesně levačkou povedlo oslovit MOIE GÓMEZE, který pohodlně vyzrál na brankáře Dmitroviće.
     
    1
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Dmitrović – Arbilla, P. Oliveira, Burgos, Cote – Papakouli Diop, Garcia – Inuj, Expósito, Gil – Kike García (C).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Enrich, Recio, Rafa, Pozo, P. León, Quique, Kévin Rodrígues.

    Villarreal CF: Asenjo – J. Costa, Foyth, Ra. Funes Mori, Estupiñán – Trigueros (C), Capoue, Parejo – G. Moreno, Bacca, Moisés Gómez.
    Náhradníci: Rulli – Alcácer, Baena, Pedraza, Chukwueze, M. Gaspar, Pino, Raba.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez.
     
    SD Eibar

    Na domácí straně se v tomto duelu představí Eibar, který pro změnu okupuje předposlední pozici tabulky. Eibar má na svém kontě dvaadvacet bodů a na sedmnácté Elche v tuto chvíli ztrácí pouhé dva body. Ani domácí celek tohoto zápasu nepůjde do dnešního duelu v dobré formě, z posledních pěti duelů se mu povedlo vybojovat pouhé dva body. Poslední bodový zisk přišel na domácím stadionu proti poslední Huesce, v minulém kole si ovšem Eibar připsal letošní dvanáctou porážku. Ta se konala na půdě třináctého Cádizu, kterému k vítězství stačila jediná branka.
     
    Villarreal CF

    Fotbalisté Villarrealu se po šestadvaceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné sedmé pozici tabulky, nicméně to by v konečném důsledku znamenalo účast v pohárové Evropě. Žlutá ponorka tak na šestý Betis ztrácí už pět bodů, což je celkem velká ztráta. Villarrealu se v posledních ligových duelech vůbec nedaří, z posledních deseti zápasů zaznamenal pouhé dvě výhry, navíc hned pětkrát se jednalo o nerozhodný výsledek. Villarreal má na svém kontě dvě porážky v řadě, ta první se konala na domácím stadionu proti madridskému Atléticu, ta druhá pro změnu v derby proti trápící se Valencii.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SD Eibar a Villarreal CF.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Góly: 56. Enrich (Expósito) – 1. Moisés Gómez (G. Moreno), 34. Bacca (G. Moreno), 87. Pedraza

    Karty:   51. Arbilla (EIB), 56. Gil (EIB) – 70. Pedraza (VLR), 86. Asenjo (VLR)   80. Capoue (VLR)

    Nepremenená penalta: 43. Burgos (EIB), brankár Asenjo zneškodnil


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:9.
    SD Eibar: Dmitrović – Arbilla, P. Oliveira, Burgos (84. Pozo), Cote (35. Rafa) – Papakouli Diop, Garcia (46. Kévin Rodrígues) – Inuj (46. Enrich), Expósito (78. S. Álvarez), Gil – Kike García (C).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Enrich, Recio, Rafa, Pozo, P. León, Quique, Kévin Rodrígues.

    Villarreal CF: Asenjo – J. Costa (65. M. Gaspar), Foyth, Ra. Funes Mori, Estupiñán – Trigueros (C), Capoue, Parejo – G. Moreno, Bacca (65. Chukwueze), Moisés Gómez (65. Pedraza).
    Náhradníci: Rulli – Alcácer, Baena, Pedraza, Chukwueze, M. Gaspar, Pino, Raba.

    Rozhodca: Medié – Barranco, Méndez