Southampton – Brighton 1:2 (kon.) | Leicester – Sheffield Utd. 5:0 (kon.) | Arsenal – Tottenham 2:1 (kon.)
Manchester United – West Ham 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (1:1)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 14.03.2021, 17:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo severolondýnskeho derby medzi Arsenalom FC a Tottenhamom Hotspur. Stretnutie 28. kola anglickej Premier League sa začne o 17:30.
     


    Arsenal FC

    „Kanonieri“ opäť začali v posledných týždňoch striedať lepšie a horšie výsledky, kvôli čomu boli pred dneškom v tabuľke až na priebežnom 10. mieste. Z neho strácali na svojho dnešného súpera 7 bodov a na štvrtú Chelsea 13 bodov. Arsenal dopláca na pomerne slabú útočnú produktivitu (35 strelených gólov), jeho obrana je totiž spolu s Tottenhamom a Aston Villou treťou najlepšou v súťaži (28 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov doma je Arsenal na 11. mieste, keď z 13 domácich súbojov vyhral len päť.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Aston Villa – Arsenal 1:0
    Arsenal – Leeds 4:2
    Arsenal – Manchester City 0:1
    Leicester – Arsenal 1:3
    Burnley – Arsenal 1:1
     


    Tottenham Hotspur

    „Kohúti“ po sérii zlých výsledkov vyhrali tri posledné ligové zápasy so skóre 9:1 a vrátili sa do hry o pohárové pozície. Pred dneškom boli na 7. mieste, z ktorého strácali na piaty West Ham 3 body a na štvrtú Chelsea 6 bodov, pričom v porovnaní s ňou majú navyše dva zápasy k dobru. Tottenham ťahal v posledných zápasoch hlavne Gareth Bale, ktorý pri troch posledných výhrach svojho tímu strelil 4 góly. Celkovo je útok Tottenhamu piatym najproduktívnejším v súťaži (46 strelených gólov) a jeho obrana je spolu s Arsenalom a Aston Villou treťou najlepšou v súťaži (28 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku je Tottenham na siedmom mieste, keď v 13 súbojoch na cudzích ihriskách získal 21 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester City – Tottenham 3:0
    West Ham – Tottenham 2:1
    Tottenham – Burnley 4:0
    Fulham – Tottenham 0:1
    Tottenham – Crystal Palace 4:1
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí v prospech Arsenalu, ktorý z 57 vzájomných súbojov s Tottenhamom vyhral 20, prehral 14 a remizoval 23. V poslednej dobe sa mu však proti „kohútom“ príliš nedarí, nedokázal ich totiž poraziť v posledných štyroch vzájomných ligových zápasoch. Prvý vzájomný súboj v tejto sezóne sa na ihrisku Tottenhamu skončil výhrou domácich 2:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    2. 12. 2018: Arsenal – Tottenham 4:2
    2. 3. 2019: Tottenham – Arsenal 1:1
    1. 9. 2019: Arsenal – Tottenham 2:2
    12. 7. 2020: Tottenham – Arsenal 2:1
    6. 12. 2020: Tottenham – Arsenal 2:0
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Leno – Soares, David Luiz, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Saka, Odegaard, Smith-Rowe – A. Lacazette (C).

    Náhradníci: Ryan – D. Ceballos, Bellerín, Willian, Aubameyang, Holding, Chambers, Alnaní, Pépé.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Doherty, D. Sánchez, Alderweireld, Reguilón – Ndombèlé, P.-E. Höjbjerg – Bale, Lucas Moura, Son Heung-min – Kane.

    Náhradníci: Hart – B. Davies, Alli, Vinícius, Aurier, Dier, Winks, Moussa Sissoko, Lamela.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Arsenal bude hrať v červených dresoch, Tottenham v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Hneď prvý nákop Davida Luiza hostia odhlavičkovali, v strede poľa sa ale lopta vrátila na kopačky hráčov Arsenalu.
     
    2
    Odegaardov center z ľavej strany odkopol Sánchez do autu. Domáci sa po autovom vhadzovaní usadili pri pokutovom území Tottenhamu a rozvíjajú svoju postupnú kombináciu.
     
    3
    Hostia sa ešte stále poriadne nedostali k lopte. Po faule Sáncheza na Lacazettea pred šestnástkou hostí navyše získava Arsenal priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    4
    Vinník tejto štandardnej situácie Sánchez odhlavičkoval Odegaardov center a potom odhlavičkoval i nákop Davida Luiza. I tentoraz sa ale lopta vrátila k domácim hráčom.
     
    5
    Lacazetteova strela spoza šestnástky bola zablokovaná a Smith-Rowe, ku ktorému sa lopta potom odrazila, vystrelil veľmi nepresne.
     
    6
    Prvý nákop hostí na Kanea chytil vybiehajúci brankár Arsenalu Leno. Spolu so svojimi obrancami sa teraz snaží založiť postupný útok svojho tímu.
     
    7
    Lacazette si nabehol na pravé krídlo za prudkou prihrávkou zo stredu poľa, jeho center však zastavil Reguilón. Hostia potom pod tlakom odkopli loptu do stredu poľa.
     
    8
    Úvod zápasu patrí jednoznačne Arsenalu. Hostia síce majú loptu na svojich kopačkách, domáci im však vysokým presingom výrazne komplikujú rozohrávku.
     
    9
    Bale sa pekne uvoľnil na pravej strane, jeho center však pred Kaneom chytil gólman „kanonierov“ Leno. Hostia bleskurýchlo zacúvali na vlastnú polovicu a domáci tak musia útočiť „do plných“.
     
    10
    Podobný prienik predviedol na ľavom krídle Smith-Rowe, jeho center však odhlavičkoval Alderweireld. Domáci museli pred napádajúcimi hráčmi Tottenhamu zacúvať na vlastnú polovicu ihriska.
     
    11
    Partey vysunul na pravú stranu šestnástky Saku, ktorému ale pri spracovávaní lopta odskočila a Alderweireld mu ju pohotovo odkopol na rohový kop.
     
    12
    Center Arsenalu z rohu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Tottenhamu na prednej tyči. Odrazenú loptu však znovu získali domáci, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia hostí.
     
    13
    Držanie lopty: 76 % : 24 %
     
    13
    Saka hľadal centrom z pravého krídla na zadnej tyči Lacazettea, ktorého podržal Alderweireld. Napriek protestom domácich bude hra pokračovať odkopom od Llorisovej brány.
     
    14
    Lloris vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odkopol nákop za obranu Tottenhamu na rozbehnutého Saku. Loptu však poslal k hráčom Arsenalu, ktorí sa prekombinovali naspäť na útočnú polovicu.
     
    15
    Túto akciu „kanonierov“ zakončil strelou zo strednej vzdialenosti Xhaka. Jeho tvrdá strela skončila na tribúne za Llorisovou bránou.
     
    16
    Smith-Rowe sa dostal k lopte pred šestnástkou Tottenhamu a krásnou strelou trafil brvno brány Tottenhamu.
    16. Emile Smith-Rowe (ARS)
     
    17
    Son Heung-min nedobehol nákop z vlastnej polovice a lopta skončila u brankára Arsenalu Lena. Kórejčan sa však pri tomto nábehu zrejme zranil, pretože si následne sadol na trávnik a drží sa za ľavé stehno.
     
    18
    Son Heung-min odchádza pomalým krokom za autovú čiaru a v dnešnom zápase dohral. Na striedačke Tottenhamu sa už na príchod na hracú plochu pripravuje Lamela.
     
    19
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Érik Lamela.
     
    20
    Tottenham má vôbec prvýkrát v zápase čas a priestor na založenie svojho postupného útoku, domáci totiž obrancov hosťujúceho tímu príliš nenapádajú.
     
    21
    Strely: 4:0
    Strely na bránu: 0:0
     
    22
    Kombinácia Tottenhamu ale k ničomu neviedla a pri pokuse o prienik na útočnú polovicu loptu získali domáci. Tí sa teraz snažia založiť svoju útočnú akciu.
     
    23
    Po prihrávke Smith-Rowea z ľavého krídla napriahol k tvrdej strele z prvej zo zhruba 25 metrov Partey, lopta mu ale vôbec nesadla a svojím pokusom výrazne minul Llorisovu bránu.
     
    25
    Nákop na Lucasa Mouru opäť chytil pripravený brankár domáceho tímu Leno. Hostia sa znovu zatiahli na vlastnú polovicu, aby bránili postupný útok Arsenalu.
     
    26
    Smith-Rowe sa pretlačil po ľavom krídle do šestnástky a takmer z bránkovej čiary prihral loptu do druhej vlny na voľného Lacazettea. Ten strelou z prvej minul Llorisovu bránu.
     
    27
    Lamela si na útočnej polovici narazil v rýchlom protiútoku Tottenhamu loptu s Lucasom Mourom, jeho prihrávku na Kanea ale vystihol David Luiz.
     
    28
    Do sporu sa v strede poľa po jednom zo súbojov dostali Xhaka a Lamela. Hlavný rozhodca im obom dohovára.
     
    29
    Lucas Moura bol faulovaný pri spracovávaní prihrávky na útočnej polovici. Hostia získali štandardnú situáciu.
     
    30
    Rozohrali ju ale len nakrátko a namiesto centru do šestnástky prešli k postupnému útoku. Ten sa zasekol na zoradených obranných líniách z hráčov Arsenalu.
     
    31
    „Kanonieri“ vytlačili kombinujúcich hostí na ich polovicu ihriska a aktívnym presingom ich dokonca donútili k malej domov na brankára Llorisa. Od neho začína ďalšia „vlna“ útoku bielych.
     
    32
    Tottenham prebral iniciatívu a tlačí sa k šestnástke Arsenalu, stále ale z jeho strany neprišiel ani center a ani nebezpečná strela.
     
    33
    Tottenham dal gól!
    Hostia krásnym gólom otvárajú skóre! Bale nakopol z pravej strany loptu na ľavé krídlo na Reguilóna, ktorý ju z prvej poslal do šestnástky na Lucasa Mouru. Ten si ju spracoval a posunul doľava na ÉRIKA LAMELU, ktorý zaskočil všetkých strelou rabonou a pomedzi nohy Parteyho poslal loptu po zemi k ľavej tyči Lenovej brány.
    33. Érik Lamela (TOT) - 0:1
     
    34
    Strely: 6:1
    Strely na bránu: 0:1
     
    35
    Domáci sú inkasovaným gólom zjavne zaskočení a hneď po výkope po inkasovanom góle odovzdali nepresnou rozohrávkou hrací predmet hráčom Tottenhamu.
     
    36
    Tottenham však pokazil rozohrávku a domáci sa okamžite posunuli k šestnástke „kohútov“. Soares si nabehol na pravé krídlo na pas zo stredu poľa a strelou z prvej z ostrého uhla nasmeroval loptu priamo na pripraveného brankára Llorisa.
     
    37
    Smith-Rowe dostal výbornú kolmicu na ľavé krídlo a prihrávkou do druhej vlny hľadal Lacazettea. Ten ešte prepustil loptu za seba a Soares, ktorý k lopte dobehol ako prvý, trafil tvrdou strelou ľavú tyč Llorisovej brány.
    37. Cédric Soares (ARS)
     
    39
    Domáci sa už oklepali z inkasovaného gólu a vrátili sa k svojmu tradičnému štýlu hry z prvého polčasu. Hostia sa naopak zatiahli na vlastnú polovicu ihriska.
     
    40
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za sklz do nôh Saku v strede poľa Sergio Reguilón (Tottenham Hotspur).
     
    41
    Saka si na pravom krídle narazil loptu so Xhakom, ktorého center zrazil Alderweireld na rohový kop. Ten potom obrana hosťujúceho celku bez väčších problémov vyriešila.
     
    42
    Rozohrávku hostí ale znovu vystihli domáci a center Smith-Rowea z ľavého krídla musel zraziť na ďalší roh Arsenalu Doherty.
     
    43
    Aj center Smith-Rowea z rohu odhlavičkoval Doherty. Sánchez potom bez váhania pod tlakom odkopol hrací predmet na polovicu Arsenalu.
     
    44
    Arsenal FC dal gól!
    Domáci zaslúžene vyrovnávajú! Tierney sa uvoľnil na ľavom krídle a nacentroval do stredu šestnástky, kde bol úplne voľný MARTIN ODEGAARD. Ten vystrelil z prvej slabo, od nohy Alderweirelda sa ale lopta odrazila do ľavej strany a brankár Lloris ju už vyraziť nedokázal.
    44. Martin Odegaard (ARS) - 1:1
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Reguilón doslova vytlačil za autovú čiaru na pravom krídle Saku. Ten sa len ťažko dvíha z trávnika, hra ale pokračuje ďalej bez odpískaného faulu.
     
    45+2
    Odegaardov center z rohu hostia odkopli z vlastnej šestnástky do autu. Týmto sa prvý polčas zrejme skončí.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci boli v prvom polčase výrazne aktívnejším tímom a v niektorých pasážach mali až drvivý tlak, napriek tomu idú oba tímy do šatní za vyrovnaného stavu. Arsenal dlho zrádzala presnosť koncovky a chýbala mu aj trocha šťastia, keď Smith-Rowe trafil bránkovú konštrukciu a hostia v 33. minúte, snáď v jedinej pasáži prvého dejstva, v ktorej dokázali domácich zatlačiť do obrany, otvorili skóre svojou jedinou strelou v prvom polčase zápasu. Tá ale stála za to, Lamela totiž krásnym zakončením rabonou poslal loptu nechytateľne k tyči Lenovej brány a je jasné, že tento gól je horúcim kandidátom na najkrajší gól tohto ročníka anglickej Premier League. „Kanonieri“ sa po tejto rane chvíľu hľadali, postupne sa ale vrátili k svojej aktivite. Najprv trafil bránkovú konštrukciu i Soares, tesne pred koncom prvého dejstva sa k nim ale konečne šťastie priklonilo, keď Alderweireld nechtiac tečoval mimo dosahu brankára Llorisa strelu Odegaarda. Uvidíme teda, či v druhom polčase bude pokračovať nápor Arsenalu alebo hostia dokážu premeniť svoje protiútoky.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 57 % : 43 %
    Strely na bránu: 1:1
    Strely mimo: 7:0
    Rohy: 4:0
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 6:6
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Nicolas Pépé.
     
    47
    Prvý útok v druhom polčase patril hosťom. Reguilón si nabehol na ľavé krídlo na kolmicu Lucasa Mouru, ktorý si potom nabiehal na jeho prihrávku do šestnástky. Pred Mourom však loptu odkopol na polovicu Tottenhamu Gabriel.
     
    48
    Hostia sa potom usadili na polovici domáceho tímu a postupne sa približovali k šestnástke Arsenalu. Ndombèlého prienik ukončil Soares, pod tlakom ale hrací predmet znovu odkopol len k obrancom Tottenhamu.
     
    49
    Dlhý postupný útok Tottenhamu napokon skončil bez toho, aby sa hostia dostali k nejakému nebezpečnému pokusu. Rozohrávku brankára Llorisa vystihol Smith-Rowe, jeho prihrávka na Lacazettea v šestnástke Tottenhamu ale nebola presná.
     
    50
    Bale prenikol po ľavej strane do šestnástky a oblúčikom na zadnú tyč hľadal nabiehajúceho Lamelu. Ten túto prihrávku nedobehol a potom fauloval rozbehnutého Smith-Rowea.
     
    51
    Druhý polčas zatiaľ prebieha v pomalšom tempe ako prvý a obraz hry je omnoho vyrovnanejší. Až teraz sa dostali domáci k prvému postupnému útoku na polovici Tottenhamu.
     
    52
    Lacazette si spracoval pas na pravé krídlo a podržal loptu v súboji s Reguilónom. Prihrávkou dozadu potom hľadal Odegaarda, ktorému pri spracovávaní lopta odskočila za autovú čiaru.
     
    53
    Arsenal okamžitým presingom získal guľatý nezmysel naspäť pod svoju kontrolu a vrátil sa k šestnástke Tottenhamu. Tierneyho center na konci tohto útoku domácich chytil brankár a kapitán hostí Hugo Lloris.
     
    54
    Nákop hostí na Kanea potom zastavil David Luiz. Hostia sa, tak ako je u nich dnes zvykom, po strate lopty hneď zatiahli na vlastnú polovicu do obranného postavenia.
     
    55
    Odegaard posunul pred šestnástkou Tottenhamu loptu na Lacazettea, ktorý z otočky vystrelil priamo na pripraveného gólmana hosťujúceho tímu Llorisa.
     
    57
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Moussa Sissoko.
     
    Balea toto striedanie poriadne rozladilo a aj keď podal trénerovi Mourinhovi ruku, tak sa naňho ani len nepozrel a s otráveným výrazom si sadol na tribúnu k ďalším náhradníkom Tottenhamu.
     
    58
    Po dlhšej dobe sa snažia o založenie svojho postupného útoku i hostia, vysokonapádajúci domáci ich ale držia pri ich pokutovom území.
     
    59
    Doherty našiel medzi obrancami Arsenalu úplne voľného Ndombèlého, ktorý ale nepochopiteľne z prvej prihrával loptu do priestoru, kde nebol ani jeden hráč Tottenhamu.
     
    60
    Arsenal sa následne vrátil na polovicu Tottenhamu a keďže Doherty v súboji dvoch krajných obrancov zrazil Tierneyho center za bránkovú čiaru, tak bude nasledovať rohový kop domácich.
     
    61
    I tentoraz si ale obrana „kohútov“ poradila a center odvrátila. David Luiz potom na neobvyklej pozícii na pravom krídle získal loptu, jeho nepresnú prihrávku na Lacazettea ale hostia opäť odkopli.
     
    62
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Tanguy Ndombèlé, prichádza Dele Alli.
     
    62
    Partey vysunul prihrávkou medzi obrancov Tottenhamu do šestnástky Lacazettea, ktorý loptu „zluftoval“ a následne ho Sánchez, ktorý sa mu snažil strelu zablokovať, zostrelil. Hlavný rozhodca ukazuje na penaltový bod!
    62. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    63
    Žltú kartu za penaltový zákrok na Lacazettea dostáva Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur).
     
    64
    Arsenal FC dal gól!
    Domáci otáčajú skóre a dostávajú sa do vedenia! ALEXANDRE LACAZETTE poslal svojho krajana Llorisa do ľavej strany a strelou po zemi k pravej tyči poslal loptu do siete. Strela Lacazettea bola tak umiestnená, že aj keby Lloris vystihol stranu, tak by ju asi vyraziť nedokázal.
    64. Alexandre Lacazette (ARS) - 2:1
     
    66
    Tottenham bude musieť viac otvoriť hru, na strely totiž aktuálne prehráva 1:13. Jedinou strelou „kohútov“ bol gól Lamelu.
     
    67
    Obrancovia hosťujúceho celku sa snažia o rozohrávku svojho postupného útoku, vysokonapádajúci domáci hráči ich ale držia pri ich pokutovom území.
     
    68
    Odegaard bol faulovaný zhruba v strede útočnej polovice. Xhakov center z tejto štandardky hostia odvrátili z vlastného pokutového územia.
     
    69
    Žltú kartu za podrazenie Parteyho ostrým sklzom v strede poľa dostáva Érik Lamela (Tottenham Hotspur).
     
    70
    Kane sa dostal k lopte na neobvyklej pozícii na pravom krídle a odtiaľ i nacentroval. Na zadnej tyči chýbalo striedajúcemu Allimu pár centimetrov, aby loptu zasiahol.
     
    71
    Hostia zatlačili domácich do obrany a prihrávkami zo strany na stranu obliehali pokutové územie. Ich útok napokon zakončil hlavičkou po centri zo strany Lamela, jeho pokus ale letel priamo do rúk brankára Lena.
     
    73
    Namiesto očakávaného pokračovania tlaku Tottenhamu ale prichádza postupný útok Arsenalu. Domáci budia dojem, že majú dianie na trávniku pod kontrolou.
     
    74
    „Kanonieri“ získali rohový kop, center Smith-Rowea z neho ale chytil brankár Lloris. Domáci potom bleskurýchlo zacúvali na vlastnú polovicu ihriska.
     
    75
    Výkop gólmana hostí ale opäť skončil na kopačkách hráčov Arsenalu. Kane pri napádaní doslova zrazil na trávnik Gabriela, hlavný rozhodca Michael Oliver ale neodpískal ani faul.
     
    76
    Teraz sa však už faul píska a bude mať i následky na priebeh zápasu. Érik Lamela (Tottenham Hotspur), ktorý mal loptu na kopačkách, úplne nezmyselne zasiahol vedome rukou do hlavy napádajúceho Tierneyho, za čo videl úplne zaslúženú druhú žltú a následne i červenú kartu. Tottenham tak bude dohrávať tento zápas v oslabení.
    76. Érik Lamela (TOT)
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Emile Smith-Rowe, prichádza Willian.
     
    78
    Doherty sa po pravom krídle rozbehol smerom k šestnástke, tesne pred ňou mu ale loptu tvrdým, súčasne ale čistým sklzom, vypichol na rohový kop Xhaka.
     
    79
    Center Lucasa Mouru z rohu nadvihol jeden z hráčov v strede šestnástky Arsenalu do výšky, odkiaľ si loptu stiahol do rukavíc brankár Leno.
     
    80
    Domáci gólman však rozohrávku pokazil a lopta sa dostala na pravé krídlo ku Kaneovi. Ten hľadal ďalším centrom z krídla Alliho, striedajúci záložník Tottenhamu však ani tentokrát prihrávku nezasiahol.
     
    81
    Hostia získali ďalší roh. Mourov center z neho preletel cez celú šestnástku domáceho tímu až na opačnú stranu, kde loptu získal striedajúci Willian.
     
    82
    Žltú kartu za podkopnutie prenikajúceho Lucasa Mouru dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC). Priamy kop pre Tottenham zo vzdialenosti zhruba 25 metrov od Lenovej brány.
     
    83
    Lucas Moura nacentroval zo štandardky na zadnú tyč na nabiehajúceho Kanea, ktorý hlavičkou poslal loptu k vzdialenejšej tyči Lenovej brány. Radosť kanoniera Tottenhamu ale dlho netrvala, pretože čiarový rozhodca videl jeho ofsajd a ten následne potvrdil i VAR.
    83. Harry Kane (TOT)
     
    85
    Smith-Rowe si dlho navádzal pred šestnástkou Tottenhamu loptu na strelu, priestor sa mu ale neotvoril a musel pokračovať v postupnom útoku. Ten sa pre Arsenal skončil stratou lopty.
     
    86
    Lucas Moura hľadal ďalším centrom, tentokrát už z hry, na zadnej tyči opäť nabiehajúceho Kanea, pred ním však loptu odhlavičkoval na rohový kop David Luiz.
     
    87
    Leno vyboxoval Mourov center z rohu, loptu však k nemu vrátil Alderweireld a nemecký gólman na druhýkrát loptu chytil.
     
    88
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Muhammad Alnaní.
     
    89
    Partey fauloval v hlavičkovom súboji pred vlastnou šestnástkou Kanea. Priamy kop pre Tottenham z dobrej streleckej pozície.
     
    90
    Kane vystrelil okolo múru z hráčov Arsenalu do ľavej tyče Lenovej brány a následnú dorážku Sáncheza v páde, ktorá letela do odkrytej brány Arsenalu, odhlavičkoval Gabriel.
    90. Harry Kane (TOT)
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90+1
    Arsenal vysokým presingom drží hostí na ich polovici a snaží sa im poriadne komplikovať rozohrávku. Tottenhamu sa nedarí prejsť na polovicu súpera.
     
    90+2
    Nákop na Kanea skončil u gólmana Arsenalu Lena. Ten sa so svojimi obrancami s rozohrávkou neponáhľa a napriek napádaniu hostí si domáci loptu prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    90+3
    Tottenham sa nemôže dostať do záverečného tlaku. Hostia sú stále napádaní domácimi hráčmi a ich nákopy na hrot útoku nie sú vôbec presné.
     
    90+4
    Až teraz sa hostia konečne dostali na polovicu Arsenalu. Lucas Moura sa rozbehol do individuálneho prieniku cez štvoricu protihráčov a tesne pred oblúkom pred pokutovým územím ho podrazil Gabriel. Tottenham bude kopať priamy kop a bude to zrejme jeho posledná šanca na vyrovnanie.
     
    90+5
    K priameho kopu sa znovu postavil Harry Kane, jeho strela ale tentokrát preletela vysoko ponad brvno Lenovej brány.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Arsenal nevstúpil do druhého polčasu ideálne, postupne ale znovu prevzal iniciatívu a dostal hostí pod tlak. Odmena prišla, keď Sánchez podrazil vo vlastnej šestnástke Lacazettea, ktorý následný pokutový kop s prehľadom premenil. Hostia potom zvýšili svoju útočnú aktivitu, tú ale pribrzdil úplne zbytočným vylúčením Érik Lamela. Ten sa tak v priebehu niekoľkých desiatok minút zmenil z hrdinu, ktorý strelil rabonou zrejme najkrajší gól tejto sezóny anglickej Premier League, na zloducha, ktorý pochoval šance Tottenhamu v severolondýnskom derby. „Kohúti“ si ale i tak dokázali v závere vypracovať niekoľko zaujímavých príležitostí, ktoré mal hlavne Harry Kane. Kanonier Tottenhamu strelil i gól, ten ale nebol kvôli jeho ofsajdu uznaný a tesne pred koncom zápasu trafil z priameho kopu ľavú tyč Lenovej brány. Dorážku Sáncheza potom skvelým obranným zákrokom zastavil pri jej lete do brány Gabriel. Arsenal tak zvládol záver zápasu a prvýkrát od decembra 2018 sa v anglickej Premier League dočkal výhry v severolondýnskom derby, ktorá sa však po priebehu zápasu dá považovať za zaslúženú.

    Arsenal je v tabuľke najvyššej anglickej súťaže na desiatom mieste, z ktorého stráca na siedmy Tottenham štyri body a na štvrtú Chelsea 10 bodov. Tottenham stráca na Chelsea šesť bodov.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 3:3.
    Strely mimo: 8:2.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 12:14.
     
    Ďalší program:

    Arsenal FC

    Európska liga (odveta osemfinále) – 18. 3. 2021, 18:55: Arsenal – Olympiakos (prvý zápas 3:1)

    Premier League (29. kolo) – 21. 3. 2021, 16:00: West Ham – Arsenal

    Tottenham Hotspur

    Európska liga (odveta osemfinále) – 18. 3. 2021, 18:55: Dinamo Záhreb – Tottenham (prvý zápas 0:2)

    Premier League (18. kolo) – 21. 3. 2021, 20:30: Aston Villa – Tottenham
     
    To je odo mňa z tohto severolondýnskeho derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:43:00)

    Michal Sadlek

    Góly: 44. Ödegaard, 64. A. Lacazette (pen.) – 33. Lamela

    Karty:   82. Xhaka (ARS) – 40. Reguilón (TOT), 63. D. Sánchez (TOT), 69. Lamela (TOT)   76. Lamela (TOT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:14.
    Arsenal FC: Leno – Soares, David Luiz, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Saka (46. Pépé), Odegaard, Smith-Rowe (77. Willian) – A. Lacazette (C) (88. Alnaní).
    Náhradníci: Ryan – D. Ceballos, Bellerín, Willian, Aubameyang, Holding, Chambers, Alnaní, Pépé.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Doherty, D. Sánchez, Alderweireld, Reguilón – Ndombèlé (62. Alli), P.-E. Höjbjerg – Bale (57. Moussa Sissoko), Lucas Moura, Son Heung-min (19. Lamela) – Kane.
    Náhradníci: Hart – B. Davies, Alli, Vinícius, Aurier, Dier, Winks, Moussa Sissoko, Lamela.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett