West Bromwich – Bournemouth 1:2 (kon.) | Stoke City – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:3 (kon.)
Manchester United – Norwich 1:2 (kon.) | Chelsea – Sunderland 3:1 (kon.) | Southampton – Tottenham 0:2 (kon.)
Newcastle – Aston Villa 1:1 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:2 (0:1)
Crystal Palace FC
Sobota 19.12.2015, 16:00 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 17. kolo
Predzápasové kurzy
    89. Lee ČUNG-JONG - 1:2
     
    89
    Crystal Palace dal gól! Tak toto bola paráda! Po rohu sa o zakončenie pokúšalo hneď niekoľko hráčov v modro-červenom, no všetky pokusy boli zablokované. Lopta sa napokon odrazila k LEEMU ČUNG-JONGOVI, ktorý z dobrých dvadsiatich metrov krásnou delovkou prekonal Butlanda.
     
    89
    Na opačnej strane po rýchlom útoku mohol Bolasie, no v tutovke ho parádnym zákrokom vychytal Butland! Nasledovať bude rohový kop pre Crystal Palace.
     
    86
    Shaqiri krásne obstrelil múr, Hennessey sa márne načahoval za loptou, tá iba opečiatkovala ľavú tyč! Hostia tak mali opäť veľké šťastie.
     
    82
    Posledné striedanie na strane Crystal Palace prichádza v 82. minúte, z ihriska odchádza Zaha, opačným smerom vybieha čerstvý Chung-Yong Lee.
     
    80
    Najprv ešte príde striedanie, Puncheona na posledných cca desať minút vystrieda Mutch.
    76. Bojan KRKIĆ - 1:1
     
    76
    Stoke City FC dalo gól! Aj druhý dnešný gól prichádza po pokutovom kope, ktorého sa zhostil BOJAN KRKIĆ, proti ktorého delovke bol Hennessey tentoraz úplne bezmocný.
     
    76
    Rozhodca nariadil pokutový kop! Po centri do pokutového územia sa loptu snažil do bezpečia odhlavičkovať Delaney, zahral však pri tom rukou, čo si hlavný arbiter všimol.
     
    75
    Stoke City strieda po druhý raz v zápase, van Ginkelovo miesto zaujme Adam.
     
    74
    Hennessey opäť podržal svoj tím, Bojan z neho začína byť na prášky. Jeho delovku z hranice pokutového územia opäť chytil, navyše loptu pokryl, takže súperovi nedaroval ani len roh.
     
    68
    Domáci nevyužili ani túto štandardtku, naopak do kontry vyštartoval Zaha, ktorého za cenu žltej karty musel zastaviť Afellay.
     
    67
    Obrovská šanca pre Stoke City. Arnautović sa dostal až do šestnástky odkiaľ prepálil štvoricu obrancov, od ktorých sa lopta niekoľkokrát poodrážala a skončila len tesne vedľa brány!
     
    66
    Strieda aj domáci tím, Whelana, ktorý zapríčinil pokutový kop nahradí Walters.
     
    64
    Pred ním však ešte prichádza striedanie, za zraneného Wickhama na ihrisko prichádza Chamakh.
     
    57
    Veľmi pekná akcia Crystal Palace, po ktorej sa dopredu dostal Bolasie, ktorý parádnym centrom našiel nabiehajúceho si McArthura. Ten zakončoval v sklze, pričom sa však zrazil s domácim brankárom, lopta tak do priestoru brány neputovala.
     
    52
    Shaqiri pri spracovaní lopty zahral rukou, navyše sa okamžite začal navážať do postranného rozhodcu za čo vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    50
    Johnson následne vyslal spoza šestnástky veľmi nepríjemnú prízemnú strelu a Hennessey musel opäť vyrážať na roh.
    45+1. Connor WICKHAM - 0:1
     
    45+1
    Crystal Palace dal gól! Loptu si na biely bod postavil CONNOR WICKHAM, ktorý bombou do stredu brány strieľa svoj prvý gól v drese Crystal Palace.
     
    45+1
    Dlhá prihrávka smerovala až do pokutového územia, tam si loptu prebral Zaha, ktorého okamžite k zemi poslal Whelan a rozhodca nariaďuje pokutový kop!
     
    26
    Teraz už to bolo nebezpečnejšie! Arnautović na seba naviazal dvojicu obrancov a do dobrej pozície prihral Bojanovi, ktorý vypálil riadnu bombu, ktorú brankár musel vyraziť na roh.

    Andrej Marienka

    Góly: 76. Krkić (pen.) – 45+1. Wickham (pen.), 89. Čung-Jong

    Karty:   52. Shaqiri (STK), 68. Afellay (STK)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 21:9. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:12.
    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Whelan (66. Walters), van Ginkel (75. Adam) – Shaqiri, Afellay, Arnautović – Krkić.
    Náhradníci: Haugaard – Bardsley, Joselu, Wilson, Adam, Diouf, Walters

    Crystal Palace FC: Hennessey – Ward, Dann, Delaney (C), Souaré – McArthur, Ledley – Zaha (82. Čung-Jong), Puncheon (80. Mutch), Bolasie – Wickham (64. Chamakh).
    Náhradníci: Speroni – Hangeland, Bamford, Chung-Yong Lee, Mutch, Chamakh, Kelly

    Rozhodca: Madley – Garratt, Kirkup