West Bromwich – Bournemouth 1:2 (kon.) | Stoke City – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:3 (kon.)
Manchester United – Norwich 1:2 (kon.) | Chelsea – Sunderland 3:1 (kon.) | Southampton – Tottenham 0:2 (kon.)
Newcastle – Aston Villa 1:1 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:2 (0:1)
Crystal Palace FC
Sobota 19.12.2015, 16:00 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 17. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom stretnutí si sily zmerajú Stoke City FC a Crystal Palace FC.

    Stoke City FC

    Dnešnému domácemu tímu momentálne v tabuľke patrí 11. miesto. V doterajších šestnástich kolách hráči získali 23 bodov. To isté, no s lepším skóre sa podarilo aj hráčom desiateho Evertonu, na Liverpool a West Ham tieto tímy strácajú jeden bod, na Watford dva. Naopak, tesne za Stoke city sa s dvojbodovým odstupom nachádza Southampton. V posledných piatich zápasoch sa hráčom Stoke City pomerne darilo. Získali z nich dokopy 10 bodov za tri víťazstvá a jednu remízu. Cenné tri body si odniesli zo zápasov s Chelsea a Manchesterom City. Na súperovej pôde zdolali aj Southampton. Zvyšný bod pridali po bezgólovej remíze na ihrisku West Hamu. Jediný zápas proti Sunderlandu sa skončil prehrou Stoke City, keď súperovi podľahli 0:2. Dnes však tímu zrejme nepomôže hneď viacero hráčov. Pre rôzne zranenia by mali v zostave chýbať Ireland, Cameron, Shaqiri, Given, Muniesa a Crouch.

    Crystal Palace FC

    Crystal Palace je na tom o niečo lepšie ako jeho dnešný súper. S 26 bodmi mu momentálne patrí 6. priečka. Len o skóre sa pred ním nachádza Tottenham, na priečky zaisťujúce účasť v Lige Majstrov oba tímy strácajú 3 body. Ich pozíciu naopak môže ohroziť Watford, ktorý na Crystal Palace stráca jeden bod. Podobne ako aj Stoke City sa tímu hostí v posledných zápasoch pomerne darilo. Rovnako si do tabuľky pripísal 10 bodov za 3 víťazstvá, konkrétne proti Liverpoolu, Newcastlu United a Southamptonu a remízu na ihrisku Evertonu. Zvyšný zápas hráči celkom nezvládli a doma podľahli Sunderlandu. Aj hostia sa dnes budú musieť obstarať bez viacerých zranených hráčov. Malo by ísť o Jedinaka, Gayla, Saka a Appiaha.
     
    História vzájomných zápasov:

    Stoke City 1-2 Crystal Palace
    Crystal Palace 1-1 Stoke City
    Crystal Palace 1-0 Stoke City
    Stoke City 2-1 Crystal Palace
    Stoke City 4-1 Crystal Palace
     
    Úvodné zostavy:

    Stoke City FC: Butland – Pieters, Wollscheid, Shawcross, Johnson – Whelan, van Ginkel – Arnautović, Afellay, Shaqiri – Bojan
    Náhradníci: Haugaard – Bardsley, Joselu, Wilson, Adam, Diouf, Walters

    Crystal Palace FC: Hennessey – Souaré, Delaney, Dann, Ward – Puncheon, McArthur, Ledley, Zaha – Bolasie, Wickham
    Náhradníci: Speroni – Hangeland, Bamford, Chung-Yong Lee, Mutch, Chamakh, Kelly

    Rozhodca: Madley – Garratt, Kirkup.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v bielo-červených pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v modro-červenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci futbalisti, tí sa okamžite pustili do útoku, na pravej strane sa o kombináciu pokúša Shaqiri a Bojan.
     
    2
    Pokus o prvú strelu bol zablokovaný, zaútočiť tak mohli hostia. Aj strela Wickhama bola zrazená, získal tak aspoň vhadzovanie takmer pri rohovej zástavke.
     
    3
    Postupne boli hostia vytlačení až na svoju vlastnú polovicu ihriska, kde si momentálne hráči vymieňajú loptu a s ďalším útokom vyčkávajú.
     
    4
    Hra sa zasekla v strednej časti ihriska, dopredu sa snaží dostať Crystal Palace, no domáci tím poctivo bráni už vo veľkej vzdialenosti od brány.
     
    5
    Napokon sa to hosťom podarilo, Puncheon sa pokúšal o kolmé vysunutie spoluhráča do šestnástky, obrana jeho zámer vystihla a odvrátila na prvý roh v zápase.
     
    6
    Ten zahrával Ledley, domáca obrana okamžite odkopáva do bezpečia a Souaré musel pred nenápadným Shaqirim odvrátiť za postrannú čiaru.
     
    7
    Zaha nám predviedol peknú individuálnu akciu takmer od polovice ihriska, z okraja šestnástky posielal pred bránu prudký center, ktorý sa však za čiaru odrazil od jeho spoluhráča.
     
    8
    Nasledoval tak odkop od brány, po ktorom sa po dlhšej dobe dopredu dostali domáci hráči, no ich akcia sa strelou na bránu nezakončila.
     
    9
    Aktívny Zaha po zisku lopty okamžite vyrážal do protiútoku a snažil sa o vysunutie Wickhama. Obrana jeho úmysel vystihla a Dann navyše fauloval protihráča.
     
    10
    Ďalšia snaha Stoke City, pokus o prihrávku na Arnautovića bol zrazený, rohový kop tak získava aj domáci celok.
     
    11
    Po signále z rohového kopu sme mali možnosť vidieť strelu Johnsona z hranice pokutového územia. Zakončoval však pomerne zložito a Hennesseyho prekvapiť nemohol.
     
    12
    Veľmi pekný a hlavne rýchly prechod do útoku v podaní hráčov Stoke City. Celú akciu však ešte krajším čistým obranným zákrokom ukončil Ledley, ktorý zatavil Arnautovića.
     
    13
    Afellay posielal pred bránu prudkú loptu z ľavej strany, proti bol tentokrát Dann, ktorý loptu okamžite odkopol do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    14
    Domáci tím začína byť aktívnejší, hráči si opäť vymieňali loptu v pomerne nebezpečnej vzdialenosti od brány, Hennessey napokon zakončovať nemusel.
     
    15
    Johnson prenikol s loptou až do pokutového územia, na opačnej strane hľadal Afellaya, no prihrávka nebola najpresnejšia a svojho spoluhráča zahnal do horšej pozície.
     
    16
    To využili hráči Crystal Palace na napádanie rozohrávky, kvôli ktorému sa domáci tím musel stiahnuť až na svoju vlastnú polovicu ihriska.
     
    17
    Stoke City sa pokúšalo o niekoľko nakopávaných lôpt, ani jedna neslávila úspech, lopta vždy skončila u Hennesseyho.
     
    18
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, kde síce viac loptu ovláda domáci tím, tomu sa ale nedarí udržať sa na súperovej polovici.
     
    19
    V strede ihriska sa zrazili Pieters a Wickham, druhý menovaný utrpel úder do tváre, potrebuje aj kratšie ošetrenie.
     
    20
    Pokusy o dobývanie obrany Crystal Palace pokračujú aj naďalej, van Ginkel však tentoraz centroval veľmi nepresne a lopta končí mimo hracej plochy.
     
    21
    Wickham sa opäť ocitol na zemi, no tentoraz sa faul nepíska, aj napriek jeho protestom. Nasledovať bude vhadzovanie pre Stoke City.
     
    22
    Shaqiri sa takmer dostal za obranné línie súpera, v snahe spracovať si prudkú kolmicu ale stratil rovnováhu a skončil na zemi.
     
    23
    Domáci hráči teraz zbytočne riskovali, pred vlastnou šestnástkou hrali nakrátko, na malom priestore a po drobnej chybičke takmer prišli o loptu.
     
    24
    Napokon to hráči zvládli, no vysunúť trojicu útočníkov na súperovej polovici už nedokázali, zastavila ich defenzíva Crystal Palace.
     
    25
    Shaqiri výborne získal loptu, natlačil sa až do pokutového územia, odkiaľ prudko vypálil, obranca však bol proti a jeho pokus zablokoval. Rovnako dopadol aj Bojan, ktorý to následne skúšal z viac ako 20 metrov.
     
    26
    Teraz už to bolo nebezpečnejšie! Arnautović na seba naviazal dvojicu obrancov a do dobrej pozície prihral Bojanovi, ktorý vypálil riadnu bombu, ktorú brankár musel vyraziť na roh.
     
    27
    Center z rohu ihriska preletel ponad hlavy všetkých hraáčov pred bránou a skončil až v opačnom rohu ihriska, odkiaľ si ho už prebrali obrancovia hostí.
     
    28
    Hostia sa snažili o odpoveď, domáca obrana sa však stihla včas stiahnuť na svoju polovicu ihriska a súpera do ničoho nepustila.
     
    29
    Tempo nám trošku opadlo, po nepresnej prihrávke lopta končí mimo a od brány bude rozohrávať Butland. Ten sa očividne nikam neponáhľa.
     
    30
    Nikam sa nehrnie ani jeho súper, po nepresnom odkope si loptu v rohu ihriska prebral Souaré, ten s ďalším postupom taktiež vyčkáva.
     
    31
    Stoke City to skúšalo postupne, nevyšlo to, na ľavom krídle sa Arnautović príliš ďaleko nedostal.
     
    32
    Johnson s loptou vyčkával neďaleko šestnástky súpera, napokon našiel dobre postaveného Afellaya, ten sa okamžite po prebratí lopty pustil do pokutového územia, podarilo sa mu vystreliť, no mimo.
     
    33
    Domáci tím zostáva na polovici Crystal Palace, do nebezpečnej situácie sa tentoraz hráči nedostávajú. Bojanov center z ťažkej pozície končí za čiarou.
     
    34
    Čas do konca prvej polovice zápasu sa rýchlo míňa, v útoku boli neúspešní aj modro-červení, uvidíme či sa niektorému z tímov predsa len podarí skórovať ešte v tomto polčase.
     
    35
    Strelecká nemohúcnosť oboch tímov pokračuje aj naďalej, ani jeden z nich nedokáže nájsť recept na obranu toho druhého.
     
    36
    Individuálne to skúšal Bolasie, ktorý sa sám dostal až do pokutového územia, no strela takmer z nulového uhla veľké problémy narobiť nemohla.
     
    37
    Arnautović si spracoval ťažkú prihrávku, nestrieľal, prihrával van Ginkelovi na opačnú stranu, ten už bránu ohrozil, no proti bol opäť Hennessey, ktorý vytiahol pohotový zákrok.
     
    38
    Útočná snaha Stoke City ešte pokračovala, ani to však gól neprinieslo, s hosťami dnes hrá aj šťastie.
     
    39
    Wickham zaviezol loptu na súperovu polovicu a snažil sa ju tam udržať čo najdlhšie, obrana Crystal Palace si tak aspoň na chvíľu vydýchla.
     
    41
    Hra sa opäť presťahovala do strednej časti ihriska, loptu teraz viac ovládajú hráči v modro-červených dresoch.
     
    42
    Nepresná prihrávka ukončila ďalšiu snahu Stoke City, Hennessey skryl loptu vo svojich rukaviciach a čaká na správne rozmiestnenie jeho spoluhráčov.
     
    43
    Na opačne strane sa po dlhšej dobe lopty dotkol Butland, ľahučký center Souarého s prehľadom stiahol zo vzduchu.
     
    44
    Pieters kryl loptu pred svojou rohovou zástavkou, McArthur o ňu naopak tvrdo bojoval, až spravil jednu chybu a postranný rozhodca signalizuje útočný faul.
     
    45
    Útočný faul aj na opačnej strane, tentoraz to s bojovnosťou prehnal van Ginkel.
     
    45+1
    Dlhá prihrávka smerovala až do pokutového územia, tam si loptu prebral Zaha, ktorého okamžite k zemi poslal Whelan a rozhodca nariaďuje pokutový kop!
     
    45+1
    Crystal Palace dal gól! Loptu si na biely bod postavil CONNOR WICKHAM, ktorý bombou do stredu brány strieľa svoj prvý gól v drese Crystal Palace.
    45+1. Connor WICKHAM - 0:1
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tým nám skončil prvý polčas, ktorý bol pomerne vyrovnaný, i keď väčšie príležitosti na skórovanie mali domáci hráči. Tí ich nevyužili, naopak v závere polčasu prišiel úder v podobe premenej penalty Wickhama a Crystal Palaca tak vedie 0:1. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 17:02.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Na úvod druhého polčasu vidíme opatrnú hru na domácej strane, hráči iba vyčkávajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    48
    Napokon to vyskúšali nakopávanou loptou na hrotového hráča, ten si ju ale nedokázal spracovať a lopta končí mimo.
     
    49
    Ďalšia nakopávaná lopta, tú si tentoraz dokázal spracoval Shaqiri, jeho strela z prvej bola veľmi nepresná.
     
    50
    Johnson následne vyslal spoza šestnástky veľmi nepríjemnú prízemnú strelu a Hennessey musel opäť vyrážať na roh.
     
    51
    Ten už tak nebezpečný nebol, Crystal Palace sa oslobodil a hra sa tak presunula do okolia stredového kruhu.
     
    52
    Shaqiri pri spracovaní lopty zahral rukou, navyše sa okamžite začal navážať do postranného rozhodcu za čo vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    53
    Shaqiri opäť bojoval o loptu v rohu ihriska, opäť o ňu prišiel, no tentokrát sa zrejme poučil, pred postranným rozhodcom ostal ticho.
     
    54
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách, zatiaľ sa o navýšenie svojho náskoku nesnažia, skôr hrajú o niečo opatrnejšie ako v prvom polčase.
     
    55
    Takmer všetci hráči sa zapájajú do obrannej činnosti, výnimkou je len dvojica útočníkov, ktorí čakajú na vhodný okamih na protiútok.
     
    56
    Stoke City malo k dispozícii priamy kop, zhostil sa ho Arnautović, ale jeho prudká strela letela ponad brvno.
     
    57
    Veľmi pekná akcia Crystal Palace, po ktorej sa dopredu dostal Bolasie, ktorý parádnym centrom našiel nabiehajúceho si McArthura. Ten zakončoval v sklze, pričom sa však zrazil s domácim brankárom, lopta tak do priestoru brány neputovala.
     
    58
    Opäť Bolasie, ktorý sa znova až príliš ľahko dostal okolo domácich obrancov. Tentoraz zakončoval sám, no nepresne.
     
    59
    Pieters sa vydal na útočný výlet, podarilo sa mu vysunúť Arnautovića, ktorý ale nestíhal na protihráča a v útoku ho zbytočne zozadu fauloval.
     
    60
    Z opačnej strany do šestnástky loptu posielal Shaqiri, jeho center bol zrazený a on sám bude zahrávať rohový kop.
     
    60
    Po rohovom kope nastal pred bránou chaos, Hennesseymu lopta vypadla, tesne pred dobiedzajúcim Arnautovićom stihol odvrátiť Bolasie.
     
    61
    Shaqiri v strede ihriska fauloval Wickhama, hostia si pýtajú druhú žltú kartu pre Švajčiara, no tá neprichádza.
     
    62
    S Wickhamom to nevyzerá dobre, drží sa za stehno, nachádza sa pri ňom už aj lekársky tím.
     
    63
    Wickham opustil ihrisko, domáci tím sa to snažil využiť, Bolasie získal loptu a sám prešprintoval takmer celé ihrisko. Jeho snaha bola odmenená rohovým kopom.
     
    64
    Pred ním však ešte prichádza striedanie, za zraneného Wickhama na ihrisko prichádza Chamakh.
     
    65
    Po centri z rohu sa lopta pred bránou niekoľkokrát poodrážala a strelu na bránu zablokoval jeden z obrancov. Hostia okamžite signalizujú hru rukou, no ďalšia penalta nasledovať nebude.
     
    66
    Strieda aj domáci tím, Whelana, ktorý zapríčinil pokutový kop nahradí Walters.
     
    67
    Obrovská šanca pre Stoke City. Arnautović sa dostal až do šestnástky odkiaľ prepálil štvoricu obrancov, od ktorých sa lopta niekoľkokrát poodrážala a skončila len tesne vedľa brány!
     
    68
    Domáci nevyužili ani túto štandardtku, naopak do kontry vyštartoval Zaha, ktorého za cenu žltej karty musel zastaviť Afellay.
     
    69
    Arnautović vyštartoval do ďalšieho útoku, jeho center na druhú stranu nebol presný. Vrátiť mu chcel loptu Shaqiri, vzdušnú prihrávku schmatol Hennessey.
     
    70
    Bolasie opäť skúšal svoje kľučky, v šestnástke ešte prihrával spoluhráčovi. Bolo to moc okaté, loptu zachytil jeden z obrancov.
     
    71
    Domáci tím sa zúfalo pokúša o vyrovnanie, Bojana teraz zastavil Delaney, ktorý ho obetavo vytlačil až za čiaru. Nasledovať bude odkop od brány.
     
    72
    Hostia sa nesťahujú, cítia šancu z otvorenej hry Stoke City a radi by svojmu súperovi uštedrili rozhodujúci zásah.
     
    73
    Hlavným zámerom však zrejme je nedostať sa pod tlak súpera a držať loptu ďaleko od brány po čo najdlhšiu dobu.
     
    74
    Hennessey opäť podržal svoj tím, Bojan z neho začína byť na prášky. Jeho delovku z hranice pokutového územia opäť chytil, navyše loptu pokryl, takže súperovi nedaroval ani len roh.
     
    75
    Stoke City strieda po druhý raz v zápase, van Ginkelovo miesto zaujme Adam.
     
    76
    Rozhodca nariadil pokutový kop! Po centri do pokutového územia sa loptu snažil do bezpečia odhlavičkovať Delaney, zahral však pri tom rukou, čo si hlavný arbiter všimol.
     
    76
    Stoke City FC dalo gól! Aj druhý dnešný gól prichádza po pokutovom kope, ktorého sa zhostil BOJAN KRKIĆ, proti ktorého delovke bol Hennessey tentoraz úplne bezmocný.
    76. Bojan KRKIĆ - 1:1
     
    77
    Strelený gól očividne domáci tím naštartoval, hráči zvyšujú svoj tlak na súpera, dopredu ich ženú aj prebudené tribúny.
     
    79
    Stoke City zahrávalo rohový kop, už sa zdalo že sa Crystal Palaca oslobodí, no prišiel faul na Arnautovića a tak bude domáci tím zahrávať priamy kop z nebezpečnej pozície.
     
    80
    Najprv ešte príde striedanie, Puncheona na posledných cca desať minút vystrieda Mutch.
     
    81
    Arnautović posielal pred bránu mäkučký center, na ktorý ale zareagoval iba obranca "Orlov". Hennessey sa okamžite pokúšal o založenie protiútoku.
     
    82
    Posledné striedanie na strane Crystal Palace prichádza v 82. minúte, z ihriska odchádza Zaha, opačným smerom vybieha čerstvý Chung-Yong Lee.
     
    83
    Tieto striedania a ďalšie prerušenia hry trošku narušili úroveň tempa hry, oba tímy však cítia šancu na trojbodový zisk a určite sa o ne budú chcieť pobiť.
     
    84
    Pokúšal sa o to Chung-Yong Lee, ktorý si prebral loptu v dobrej pozícii a ešte sa snažil vysunúť Bolasieho, no obranca dobre prečítal hru a jeho pass zablokoval.
     
    85
    Walters v útoku prepadol cez Delaneyho a získal ďalší priamy kop zo sľubnej vzdialenosti od brány.
     
    86
    Shaqiri krásne obstrelil múr, Hennessey sa márne načahoval za loptou, tá iba opečiatkovala ľavú tyč! Hostia tak mali opäť veľké šťastie.
     
    87
    Striedajúci Adam sa šikovne preštrikoval cez obranu Crystal Palace, vystrelil z väčšej diaľky, no bránu neohrozil. Získal ale aspoň rohový kop.
     
    88
    Shawcross si nabiehal pred bránu, loptu kolenom iba pošteklil, chýbali mu iba centimetre. Zareagovať nestihol následne ani Johnson.
     
    89
    Na opačnej strane po rýchlom útoku mohol Bolasie, no v tutovke ho parádnym zákrokom vychytal Butland! Nasledovať bude rohový kop pre Crystal Palace.
     
    89
    Crystal Palace dal gól! Tak toto bola paráda! Po rohu sa o zakončenie pokúšalo hneď niekoľko hráčov v modro-červenom, no všetky pokusy boli zablokované. Lopta sa napokon odrazila k LEEMU ČUNG-JONGOVI, ktorý z dobrých dvadsiatich metrov krásnou delovkou prekonal Butlanda.
    89. Lee ČUNG-JONG - 1:2
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 5 minút navyše.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa domáci tím zúfalo snaží o vyrovnanie, nepomohol mu ani zisk priameho kopu, po ňom končí lopta iba na kopačkách hráčov hostí.
     
    90+3
    Hostia získali loptu, úspešne ju udržujú ďaleko od svojej brány, kde zbierajú cenné sekundy.
     
    90+4
    Shaqiri sa z ničoho nič objavil pred pokutovým územím súpera, na bránu vyslal poriadnu delovku, ale hradbu tiel pred sebou neprestrelil.
     
    90+5
    Beží nám posledná minúta nadstavenia, domáci tím už nedokáže nič vymyslieť, nakopávané lopty nemajú absolútny účinok, hostia si už tesné vedenie zrejme udržia.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, hostia si dnes z ihriska súpera odvážajú všetky tri body. Snaha domáceho tímu o vyrovnanie bola odmenená vyrovnávajúcim gólom z pokutového kopu, no striedajúci Čung-Jong svojim parádnym gólom rozhodol o víťazstve Crystal Palace.

    Crystal Palace sa po dnešnom zápase spolu s Tottenhamom bodovo dotiahne na Manchester United, ktorý prekvapivo doma podľahol Norwichu. Stoke City naopak príde o náskok pred WBA.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:56:59)

    Andrej Marienka

    Góly: 76. Krkić (pen.) – 45+1. Wickham (pen.), 89. Čung-Jong

    Karty:   52. Shaqiri (STK), 68. Afellay (STK)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 21:9. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:12.
    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Whelan (66. Walters), van Ginkel (75. Adam) – Shaqiri, Afellay, Arnautović – Krkić.
    Náhradníci: Haugaard – Bardsley, Joselu, Wilson, Adam, Diouf, Walters

    Crystal Palace FC: Hennessey – Ward, Dann, Delaney (C), Souaré – McArthur, Ledley – Zaha (82. Čung-Jong), Puncheon (80. Mutch), Bolasie – Wickham (64. Chamakh).
    Náhradníci: Speroni – Hangeland, Bamford, Chung-Yong Lee, Mutch, Chamakh, Kelly

    Rozhodca: Madley – Garratt, Kirkup