Hamburger – Augsburg 0:1 (kon.) | Frankfurt – Brémy 2:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Dortmund 2:1 (kon.)
Hannover – Bayern 0:1 (kon.) | Ingolstadt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 3:1 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
2:1 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 19.12.2015, 15:30Nemecká Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Predčasný vianočný darček pre fanúšikov Kolína je na svete. Domáci senzačne otočili v posledných desiatich minútach zápasu vo svojom prospech a pred svojimi fanúšikmi vyhrávajú zápas po takmer štyroch mesiacoch. Po hrúbke brankára Bürkiho vyrovnal Simon Zoller a v 90. minúte dokonal parádny obrat Anthony Modeste. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (17:25:08)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zúfalý nápor Dortmundu. Dlhý center dopredu ale končí iba v rukách Tima Horna, ktorý bude loptu držať v moci čo najdlhšie.
     
    90+2
    Posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Simon Zoller a na jeho miesto prichádza Mërgim Mavraj.
     
    90+1
    Podobne ako Simon Zoller dostáva za svoju radosť s vyzlečením dresom žltú kartu aj Anthony Modeste.
    90. Anthony Modeste (KLN)
     
    90
    1. FC Köln dáva gól! Tak to je neuveriteľný obrat. Marcel Schmelzer síce odvrátil loptu do bezpečia, no Frederik Sørensen ju vrátil do pokutového územia hostí, kde bol pripravený ANTHONY MODESTE. Ten strelou z prvej prekonáva brankára hostí.
     
    89
    Leonardo Bittencourt sa krásne zbavil Gintera, no jeho strieľaný center Modesteho nenašiel. Vybojoval aspoň rohový kop pre svoj tím.
     
    88
    Frederik Sørensen odvracia center z ľavej strany do bezpečia. Následne dokonca capkovia získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    87
    Škoda. Marcel Risse sa pekne zbavil brániaceho hráča Dortmundu, no jeho prihrávka na nabiehajúceho spoluhráča bola príliš prudká. Nasleduje odkop od Bürkiho brány.
     
    86
    Domáci sa nechcú uspokojiť s bodom a stále sa tlačia dopredu. Modesteho prihrávku na Zollera ale výborne prečítal Sokratis Papastathopoulos.
     
    85
    Center smerujúci na Anthonyho Modestea chytá do svojich rukavíc nešťastný hrdina z predchádzajúcich sekúnd Roman Bürki.
     
    83
    Za svoju gólovú radosť dostáva Simon Zoller žltú kartu. Určite mu to ale vôbec nevadí.
    82. Simon Zoller (KLN)
     
    82
    1. FC Köln dáva gól! Tak akoby som to privolal. Obrovská chyba Romana Bürkiho je potrestaná. Ten absolútne nezvládol rozohrávku, loptu nahral priamo na kopačku SIMONA ZOLLERA, ktorý nekompromisne zlomil strelecké prekliatie domáceho tímu.
     
    81
    Máme pred sebou posledných 10 minút, nervozita sa stupňuje. Kolín na domácom trávniku aktuálne neskóroval už 520 minút. Dokáže ešte vyrovnať?
     
    80
    A ďalší rýchly útok v podaní Kolína. Jonas Hector posunul loptu na Simona Zollera, ktorý s ňou postupoval smerom na bránu hostí. Nakoniec zobral zodpovednosť na svoje plecia, ale jeho strela nemierila presne.
     
    79
    Skvelý zákrok Romana Bürkiho. Švajčiarsky brankár končekmi prstov vyrazil strelu Yannicka Gerhardta na rohový kop. Strela domáceho hráča sa ešte obtrela o ľavú tyč.
     
    78
    Hra sa teraz strieda z jednej strany na druhú. Svoje obranné povinnosti výborne splnil Jonas Hector, ktorý zastavil rýchly brejk Dortmundu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 82. Zoller, 90. Modeste – 18. Papastathopoulos

    Karty:   73. Lehmann (KLN), 83. Zoller (KLN), 90+1. Modeste (KLN) – 67. Aubameyang (DOR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:15.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Olkowski (70. Modeste), F. Sørensen, Maroh, Heintz, Hector – Gerhardt, Lehmann (C), Švento (69. Bittencourt) – Risse, Zoller (90+2. Mavraj).
    Náhradníci: Mesenhöler – Mavraj, Jojić, Bittencourt, Modeste, Osako, Hosiner.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos, Hummels (C) (46. S. Bender), Park (46. Schmelzer) – Weigl, Gündoğan – J. Hofmann (75. Ramos), Kagawa, Mchitarjan – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Leitner, Ramos, G. Castro, Piszczek, S. Bender, Schmelzer.

    Rozhodca: Knut Kircher