Valencia – Getafe 2:2 (kon.) | Espanyol – Las Palmas 1:0 (kon.) | Real Betis – Sevilla 0:0 (kon.)
La Coruña – Eibar 2:0 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:2 (2:2)
Getafe CF
Sobota 19.12.2015, 16:00Španielska LaLiga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Skončil sa nám zápas 16. kola španielskej Primera Division, v ktorej Valencia CF dokázala remizovať na domácej pôde s Getafe CF, keď všetky góly padli v prvom polčase.
    Zaujímavý bol určite prvý polčas, ktorý sa niesol v znamení rýchlych útokov a protiútokov, no hlavne gólov, o ktoré nebola núdza. Fanúšikovia určite neoľutovali kúpu lístkov.
    Počas ďalších štyridsaťpäť minút sme však videli omnoho nudnejší zápas, no stále plno šancí. Smoliarom zápasu sa rozhodne stal Lafita, ktorý mal v posledných minútach úplne tutovky, no na plnej čiare zlyhal.
    Ja vám ďakujem za sledovanie tohto textového online prenosu, ktorým vás sprevádzal Matúš Valko. Prajem pekný zvyšok večera. (17:53:34)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Lafita v šanci, v ktorej mohol odčiniť jeho chybu spred minúty. Po tom, čo si loptu potiahol do jadra šestnástky, vyslal tvrdý projektil, avšak trafil iba brvno domácej svätyne.
     
    90+1
    Neskutočné, čo zahodil teraz Lafita. Z pravej strany mu bol ako keby súdený pas, no nanešťastie preňho, loptu nezasiahol presne aj napriek tomu, že široko ďaleko nebol nik, kto by ho zastavil. Loptu iba šmantľavo preskočil.
     
    90
    Hlavný arbiter nadstavil 3 minúty.
     
    89
    Santi Mina dostal prihrávku do uličky od Pareja, vyslal jemný center do vápna, no tam nenašiel ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    87
    Šanca na strane Getafe CF.
    Hostia sa dostali do prečíslenia traja na dvoch. Zo stredu bola lopta poslaná na pravú stranu pre Alvara Vazqueza, ktorý mohol navýšiť skóre, no nanešťastie preňho, jeho strela bola včas zablokovaná sklzom.
     
    86
    Tak toto bolo neskutočné, čo sa podarilo Guaitovi (Brankár Getafe CF). Pas z ľavej strany našiel hlavičku Negreda, ktorý mohol skórovať, no jeho hlavičku na čiare zachránil brankár hostí.
     
    85
    Posledné striedanie aj na strane Valencie.
    Danilo opúšťa hraciu plochu a tak na jeho miesto prichádza de Paul.
     
    84
    Juan Rodriguez je odmenený žltou kartou po zákroku na prenikajúceho súpera.
     
    83
    Negredo mal na pravej strane loptu, no od nej bol odstavený pozorným obrancom Yodom.
     
    80
    Posledné striedanie na strane Getafe CF.
    Odpočinúť si odchádza Scepovic a svoje kvality prichádza ukázať Vazquez.
     
    79
    Tak teraz sa udiala kontroverzná situácia. Priamy kop zahral priamou strelou Parejo, ktorý prekopol múr a vsietil loptu do brány, no tam ešte zasiahol Guaita a loptu vyrazil von. Domáci naznačovali jasný gól, no hlavný arbiter tohto názoru nie je a zápas bude pokračovať odkopom od brány.
     
    78
    Damian Suarez je potrestaný žltou kartou za nedovolený zákrok. Valencia ma výhodu priameho kopu zo strany šestnástky.
     
    77
    Pedro Leon poslal svojho súpera na zem zákrokom zo zadu, za čo vidí žltú kartu.
     
    75
    Po tridsiatich minútach je stav zápasu stále 2:2 a celkovo sa mužstvá ako keby ukľudnili a nevytvárajú také množstvo šancí ako v prvom polčase.
     
    73
    Ďalšie striedanie na strane Valencie.
    Z ihriska odchádza Piatti a na jeho mieste prichádza Negredo.
     
    72
    Gomes to trošku so získavaním lopty prehnal, keď si svoju zlosť vybil na Suarezovi, no však hlavný arbiter nezostal nepozorný a zastavil toto dianie hvizdom.
     
    70
    Mina na pravej strane pekne obišiel svojho súpera, keď naznačil center. Loptu prihral Danilovi na stred, ktorý najprv uvažoval o strele, ale loptu poslal na ľavú stranu pre Joaoa Cancelu, ktorého strela bola malinou pre bankára hostí.

    Matúš Valko

    Góly: 14. Alcácer, 35. Mina – 10. Sarabia, 22. Lafita

    Karty:   8. Danilo (VAL) – 13. Lago (GET), 45+1. Alexis (GET), 77. León (GET), 78. Damián Suárez (GET), 84. Juan Rodríguez (GET)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:19.
    Valencia CF: Doménech – Barragán, Mustafi, Abdennour, Gayá (33. Mina) – A. Gomes, Parejo (C), Danilo (85. de Paul) – Cancelo, Alcácer, Piatti (73. Negredo).
    Náhradníci: Ryan – Santos, Negredo, de Paul, Mina, Villalba, Zahibo.

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Cala, Alexis (C), Lago (60. Yoda) – Juan Rodríguez, Lacen – Sarabia, Víctor (69. León), Lafita – Šćepović (80. Á. Vázquez).
    Náhradníci: Megyeri – Vergini, Yoda, León, Vigaray, Moisés Gómez, Á. Vázquez.