Granada – Barcelona 1:3 (kon.) | Rayo Vallecano – Levante 4:2 (kon.) | Almería – La Coruña 0:0 (kon.)
Malaga – Getafe 3:2 (kon.)
koniec
UD Almería
0:0 (0:0)
Deportivo La Coruña
Sobota 28.02.2015, 20:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Vitajte v Almeríi, kde sa odohrá tretia časť štvordielneho sobotňajšieho programu 25. kola Primera División.

    Tabuľkové postavenie:

    16. UD Almería: 6 – 5 – 13; skóre 22:39; body 23
    15. La Coruňa: 6 – 6 – 12; skóre 20:38; body 24

    Forma:

    UD Almería: P – P – V – V – R – P
    La Coruňa: P – R – V – V – P – P

    Na Estadio de los Juegos Mediterráneos nás čaká tradičný šesťbodový súboj o záchranu. Porazený z tohto duelu sa dostane do veľkých problémov a vážne sa namočí do boja o udržanie medzi španielskou smotánkou. Oba celky delí v tabuľke jediný bod.
    Almería je na domácej tráve vôbec najhorším mužstvom v súťaži (1 – 4 – 6). Sedem bodov z jedenástich domácich zápasov skutočne nenaháňa hrôzu. UD prežívalo na začiatku februára výbornú fazónu, keď po výhrach nad Getafe (1:0) a Córdobou (2:1) remizovali so Sociedadom (2:2).

    Posledne však dnešný hostiteľ nestačil na madridské Atlético (0:3), od čoho sa pokúsi odpichnúť Deportivo La Coruňa. To si na madridskej pôde zahralo pred dvomi týždňami, keď Deportivo s miestnym Realom prehralo 0:2.
    Z posledných desiatich zápasov na ihriskách súperov vyťažila La Coruňa len šesť bodov (1 – 3 – 6). V poslednom kole sa jej nedarilo ani doma, keď so Celtou Vigou prehrala 0:2. Hostia čakajú na ligový gól už 191 minút. Dnes ho budú v boji o záchranu sakramentsky potrebovať.
     
    Úvodné zostavy:

    UD Almería: Julián – Michel, M. dos Santos, Trujillo, Dubarbier – Verza, Corona (C) – Wellington, Soriano, Bifouma – Hemed
    Náhradníci: Y. Gómez – Vélez, X. Navarro, E. Méndez, Zongo, Partey, Espinosa
    Manažér: Juan Ignacio Martínez (ESP)

    Deportivo La Coruña: Fabri – Juanfran, Sidnei, P. Insua, Luisinho – Borges, Bergantiños (C) – Cuenca, J. Rodríguez, L. Pérez – O. Riera
    Náhradníci: Lux – Pablo, Medunjanin, J. Domínguez, Laure, Faňa, H. Costa
    Manažér: Víctor Fernández (ESP)

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – M. Martínez, J. Fernández – F. Fernández.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Krásny úvod v Almeríi, domáci sa mohli ujať vedenia už na konci štvrtej minúty! Všetko to začalo peknou individuálnou akciou po ľavej strane, ktorú nedovolene zastavil Juanfran. Následný voľný op rozohrával domáci kapitán Corona, ktorý na hranici malého vápna našiel izraelského útočníka Tomera Hemeda. Ten si loptu krásne spracoval na prsia, aby následne zastrihal nožnicami, no jeho ekvilibristický pokus z piatich metrov dokázal gólman Fabri vyraziť aspoň pred seba, kde už úradovala defenzíva Deportiva. Fabri mal ale šťastie, že ho lopta trafila, inak by zostal bez šance.
     
    4
    Almería pokračuje v počiatočnom nápore. Po ďalšej Bifoumovej akcii po ľavej strane sa bude kopať rohový kop.
     
    5
    Tentokrát sa už hostia dokázali ubrániť bez väčších ťažkostí. Domáci ale začínajú veľmi aktívne a odvážne.
     
    6
    Deportivo sa až po úvodnej päťminútovke dostalo s loptou na polovicu súpera, kde s ňou ale dlho taktiež nepobudlo.
     
    7
    Luisinho na ľavej strane fauloval, domáce rady v červeno-bielej kombinácii sa znovu sťahujú na polovicu svojho súpera.
     
    8
    Kapitán Corona si teraz musel dať pozor pri Rierovom centri z ľavej strany, keď si v páde takmer vrazil loptu do vlastnej siete.
     
    10
    Domáci sú zatiaľ lepší vo všetkých štatistických ukazovateľoch. Úvodného gólu sme sa ale v úvodnej desaťminútovke nedočkali.
     
    15
    Almería pokračuje vo výbornom nástupe do stretnutia. Po pravej strane sa pretiahol obranca Míchel, ktorý následne prudko centroval do stredu veľkého vápna. Tam sa od brániacej dvojice odpútal stredný obranca Ángel Trujillo. Španielsky stopér Almeríe zakončoval z nejakých siedmich metrov prudko, no nanešťastie pre domácich len do stredu bránky. Gólman Fabri musel túto hlavičku kryť.
     
    17
    Domáci by si za svoju aktivitu úvodný gól zrejme i zaslúžili. Zatiaľ ale pokračujeme za bezgólového stavu 0:0.
     
    19
    Prvú gólovú príležitosť si už vypracovali i hostia z La Corune. Na pravej strane výborne kmital Isaac Cuenca, ktorý sa prekľučkoval cez dvojicu domácich zadákov, aby následne z krídelného priestoru centroval na bližšiu žrď, kde operoval Oriol Riera. Španielsky útočník zakončoval pohoto z prvej, no Julián si jeho krížny pokus na vzdilanejšiu žrď postrážil. Domáci strážca svätyne vyrážal strelu z desiatich metrov len pred seba, kde však v sklze už nedokázal doraziť Lucas Pérez. Julián loptu na dvakrát lapil.
     
    21
    Zápas má momentálne veľmi slušné obrátky. Deportivo vyrovnáva hru, čo je pre zápas len a len dobre.
     
    22
    Sorianov center z pravej strany odvracal na bližšej žrdi Insua, domáci budú pokračovať rohovým kopom z pravej strany.
     
    23
    Ten už tradične rozohrával domáci kapitán Corona, ktorý však našiel len hlavu jedného z hosťujúcich zadákov.
     
    23
    Portugalský ľavý obranca Luisinho sa stáva prvým potrestaným hráčom zápasu, keď v polovici úvodného dejstva zostrelil aktívneho Coronu.
     
    25
    Po následnom voľnom kope domáci reklamovali Juanfranovu hru rukou, no španielsky bek v páde situáciu nemohol kontrolovať.
     
    26
    José Rodríguez na opačnom konci ihriska prehnal stopéra Insuu, no loptu už nedokázal zachytiť na hracej ploche.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Bifouma (UD Almería).
     
    30
    Polhodinka hry na Estadio de los Juegos Mediterráneos je minulosťou, naprie viacerým dobrým príležitostiam na góly zatiaľ čakáme.
     
    32
    Hostia po zlom vstupe do stretnutia hru vyrovnali a momentálne sú už možno nebezpečnejším celkom.
     
    33
    Deportivo La Coruňa vyrovnáva bilanciu gólových príležitostí na 2:2, no skóre sa nebude otvárať ani pri veľkej príležitosti Fernándezových zverencov. Po krásnej kombinačnej akcii z ľavej strany sa na osi ihriska zmocnil lopty Lucas Pérez, ktorý rozdal doprava pre Josého Rodrígueza. Kmeňový hráč madridského Realu si v šestnástke posadil na zadok Dubarbbiera, aby po jeho obídení neprestrelil gólmana Juliána. Ten mu včasným vybehnutím skomplikoval koncovku, aby svojim telom zastavil projektil. Oriol Riera už z následnej dorážky mieril nad bránku.
     
    35
    Výborná dvojitá príležitosť pre hostí, ktorým vychádzajú posledné minútky rozhodne viacej, než domácej Almeríi.
     
    37
    Dôležité je ale skóre, ktoré zostáva nezmenené a nemení sa to ani po Rierovej príležitosti, keď ho vychytal Julián. Hosťujúci zakončovateľ sa navyše nachádzal v ofsajde.
     
    38
    Isaac Cuenca potvrdzuje zápasový progres La Corune, no z ľavej strany šestnástky zakončuje len do stredu bránky.
     
    40
    Thievy Bifouma a po dlhšom čase prvá nebezpečná koncovka domáceho mužstva. Na ľavej strane sa prostredníctvom jednoduchej narážačky so Sorianom presadil Dubarbier. Ľavý obranca následne prudko centroval na bližšiu žrď, kde ale odvracal stopér Sideni. Odrazenej lopty sa na hranici šestnástky zmocnil Thievy Bifouma, ktorý veľmi pohotovo zakončoval k ľavej žrde. Priestor troch žrdí ale útočník z Konga tesne minul. Chýbali mu len decimetre, Fabri nemusel zasahovať.
     
    42
    Vzhľadom k tomu, že sme už sledovali päť zaujímavých príležitostí je bezgólový stav trochu sklamaním.
     
    43
    Futbal sa hrá ale dobrý a to je pre futbalového priaznivca to najdôležitejšie. Zo zákrytu teraz strieľal Cuenca, ktorého pokus ale kryl Julián.
     
    44
    Pomer gólových príležitostí sa nám v samom závere úvodného dejstva rovná na 3:3, aj keď La Coruňa teraz pohrozila hneď na dvakrát. Najskôr to bol nesmierne šikovný Isaac Cuenca, ktorý na konci svojej individuálnej akcie pálil z ľavej strany šestnástky na vzdialenejšiu žrď. Následne sa kopal rohový kop z pravej strany, ktorý pristál na hlave nebezpečného Josého Rodrígueza, ktorý by zrejme prekonal gólmana Juliána, no toho zachránil obranca stojaci pri ľavej žrdi, ktorý vyhlavičkoval pokus hosťujúcej šestky.
     
    45
    Práve José Rodríguez vidí na konci prvej časti žltú kartu, keď za pomoci nedovoleného zákroku zastavil rozbehnutého Coronu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Estadio de los Juegos Mediterráneos zatiaľ sledujeme obojstranne útočné a atraktívne stretnutie, ktorému chýbajú len góly. Prvý polčas nám ponúkol šesť príležitostí na ich strelenie, po tri na oboch stranách. Ani jedná šanca však v otvárací gól nepramenila. Pri snáď gólovejšej druhej polke sa znovu stretneme približne od 21:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhé dejstvo podľa všetkého štartuje v nezmenených jedenástkach. Úvodný výkop obstarali hostia v modro-bielej kombinácii.
     
    48
    Ako prví ale pohrozili domáci, keď Wellington krížom pálil cez šestnástku. Lopta ale letela podstatne mimo bránku.
     
    49
    Domáci zahadzujú ďalšiu dvojitú príležitosť na to, aby sa ujali vedenia. Dnes sa tu gólov snáď ani nedočkáme. Stredný záložník Verza si po neúspešnom rohovom kope narovnal loptu a z vyše dvadsiatich metrov prudko vypálil na bránku. Lopta pred Fabrim nepríjemne klesala, gólman hostí vyrážal len do strany. Na jeho smolu však lopta pristála presne na kopačke Maura dos Santosa. Zmätený stopér mohol v nezvyklej pozícii strielať na bližšiu žrď alebo prihrávať pred bránku Hemedovi. Napokon volil prvý variant, ktorý sa ukázal ako nevhodný. Z uhlu napol len bočnú sieť!
     
    51
    Niektoré časti Estadio de los Juegos Mediterráneos už oslavovali úvodný gól, no na ten stále len márne čakáme.
     
    52
    Nepadne ani po akcii Bifoumu, ktorý na ľavej strane vybojoval len rohový kop. Rozohrávať ho bude kapitán Corona.
     
    53
    Domácim ale štandardka nevyšla a boli to práve oni, kto mohol napokon inkasovať. Oriol Riera ale po krásnom pase Bergantinosa vyhorel.
     
    54
    Ximo Navarro s kurióznou žltou kartou, keď pred rohovým kopom hostí niečo vyčítal postrannému rozhodcovi, ktorý jeho vulgárnu sťažnosť okamžite posunul svojmu nadriadenému.
     
    55
    Doposiaľ možno futbalovejšia Almería sa dostáva do obrovského problému, pretože desať minút po zmene strán opúšťa hraciu plochu Thievy Bifouma. Útočník z Konga na ľavej strane prehral súboj s Juanfranom, ktorého následne obdaroval nepríjemným lakťom, ktorý pristál presne na nose španielskeho obrancu. Jesús Gil Manzano dlho nerozmýšľal a za africkým útočníkom rovno bežal so žltou kartou. Po rýchlom semafore bude Almería dohrávať o desiatich!
     
    57
    Namiesto gólov tak prichádza jedna žltá karta za druhou. Snáď teraz Deportivo v presilovke otvorí svoju hru.
     
    59
    Hostia majú vyše polhodiny na to, aby si na svoje konto pripísali len druhé víťazstvo z ihrísk súperov v tomto ročníku.
     
    61
    Lucas Pérez dostal do šestnástky dlhý pas zo stredu ihriska od Borgesa. Loptu následne z vápna napálil presne do stredu bránky.
     
    62
    Cuencov zrazený center z ľavej strany bude znamenať ďalší rohový kop pre La Coruňu. Predtým tam ešte čosi reklamuje Míchel.
     
    63
    Roh sa napriek jeho protestom kopal, no domáca Almería sa bez problémov ubránila. Do konca tridsať minút hry.
     
    65
    Dve po sebe idúce akcie hostí boli zastavené postranným rozhodcom, ktorý raz správne a raz chybne signalizoval ofsajd.
     
    66
    Po prvýkrát v dnešnom zápase striedame a nejedná sa o domácu reakciu na stratu Bifoumu. Namiesto Josého Rodrígueza prichádza Hélder Costa.
     
    67
    Až teraz po prvýkrát striedajú i domáci. Manažér uan Ignacio Martínez sťahuje z ihriska Wellingtona Silvu, ktorého vymieňa Édgar Méndez.
     
    68
    V polovici druhého dejstva ale zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že sa body budú deliť po bezgólovej remíze. Stále je dostatok času na zmenu.
     
    69
    Zakončovatelia oboch mužstiev si dnes ale nevybrali dobrí deň. Gólov sme už mohli dnes vidieť požehnane.
     
    71
    Édga Méndez si pri spracovaní lopty pomáhal rukou, čo Jesús Gil Manzano nekompromisne ocenil ďalšou kartičkou.
     
    73
    Dobrá spolupráca domácej partie na pravej strane znovu úspech neslávila. Méndezov center smeroval len k Borgesovi.
     
    75
    Početná prevaha hosťujúceho výberu zatiaľ nie je príliš poznať. Domáci hrajú s La Coruňou i naďalej vyrovnanú partiu.
     
    76
    Gólman hostí Fabri má pri rozohrávke pred sebou o jedného muža naviac, no napriek tomu skrátka nemá komu prihrať.
     
    77
    Obom mužstvám, no predovšetkým v presilovke hrajúcej La Coruni chýba pohyb a dostatočná myšlienka.
     
    78
    Bezgólová remíza sa stále viac a viac stáva reálnym rozuzlením dnešného večera na Estadio de los Juegos Mediterráneos.
     
    79
    Nemení to ani Rierova hlavička po Juanfranovom centri. Julián si strelecký pokus do stredu bránky poľahky postrážil.
     
    81
    Obaja manažéri krátko po sebe striedali. Na domácej strane sa jedná o výmenu Parteya za Soriana. Na druhej strane odstúpil Cuenca, ktorého nahradil Fariňa.
     
    83
    Juanfran na pravej strane naštartoval Costu, ktorý sa následne snažil na hrote nájsť Rieru, no nad ním vyrástil Trujillo.
     
    84
    Juanfran dostal výborný pas na pravú stranu šestnástky, no jeho prudký center najskôr odvrátil dos Santos a potom už prihrával nepresne.
     
    85
    Člen kostarickej senzácie z majstrovstiev sveta v Brazílii – Celso Borges, sa stáva ďalším potrestaným hráčom, keď na pravej strane nedovolene zastavil Luisinha.
     
    86
    Hostia naposledy striedajú, keď na hraciu plochu vbehne bosenský stredopoliar Haris Medunjanin. Miesto mu prenechal Álex Bergantiños.
     
    88
    Costov nebezpečný center z pravej strany mohol nájsť na hrote Rieru, ale strieľaný pokus napokon smeroval do priestoru nikoho.
     
    89
    V úplnom závere stretnutia opúšťa domácu posádku kapitán Corona. Posledným náhradníkom z lavičky bude reprezentant Burkina Faso – Jonathan Zongo.
     
    90
    Z predposlednému zápasu dnešného programu sa budú pridávať ešte tri nadstavené minútky, ktoré pridáva arbiter Manzano.
     
    90+1
    V ich úvode rohový kop hostí a zaujímavý Costov center z pravej strany, ktorý však pristál len u gólmana Juliána, ktorý sa s rozohrávkou dvakrát neponáhľa.
     
    90+2
    Pravý obranca domáceho mužstva Míchel sa na pravej strane lakťom ohnal po unikajucom Pérezovi a ani on sa nevyhol žltej karte.
     
    90+3
    Čo je pre domácich ešte horšie, Michel Macedo sa nevyhol ani druhej žltej karte a vzápätí červenej, keď vizuálne naznačil, čo si myslí o verdikte Jesúsa Gila Manzana. Brazílsky bek je v priebehu desiatich sekúnd vylúčený za dve žlté karty!
     
    90+4
    Prečo to už hlavný arbiter neodpíska? Gólu by sme sa dnes nedočkali ani do rána, zbytočne dohrávame v nesmierne nervóznom závere.
     
    90+5
    Deklaroval to i Oriol Riera, ktorý si nepekne naskočil do gólmana Juliána. Čakáme snáď na niečie zranenie?
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Prvý polčas na Estadio de los Juegos Mediterráneos priniesol zaujímavý futbal s veľkým množstvom gólových príležitostí. Už piatich zahodených šanciach som písal, že sa dnes zrejme gólu nedočkáme a táto veštba sa naplnila. V druhom dejstve sme už videli len jednu zaujímavú príležitosť, keď sa na hrote netradične ocitol stopér dos Santos. Väčšmi zaujali dve vylúčenia na domácej strany, keď sa porúčali Bifouma a Míchel. Dnešní súperi zostávajú na svojich priečkach, no v pondelňajšej dohrávke ich oboch môže preskočiť Celta Vigo. (21:55:20)

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   27. Bifouma (ALM), 54. X. Navarro (ALM), 71. É. Méndez (ALM), 90+2. Míchel (ALM) – 23. Luisinho (DEP), 45. J. Rodríguez (DEP), 85. Borges (DEP)   55. Bifouma (ALM), 90+3. Míchel (ALM)


    UD Almería: Julián – Michel, M. dos Santos, Trujillo, Dubarbier – Verza, Corona (C) – Wellington, Soriano, Bifouma – Hemed
    Náhradníci: Y. Gómez – Vélez, X. Navarro, E. Méndez, Zongo, Partey, Espinosa
    Manažér: Juan Ignacio Martínez (ESP)

    Deportivo La Coruña: Fabri – Juanfran, Sidnei, P. Insua, Luisinho – Borges, Bergantiños (C) – Cuenca, J. Rodríguez, L. Pérez – O. Riera
    Náhradníci: Lux – Pablo, Medunjanin, J. Domínguez, Laure, Fariňa, H. Costa
    Manažér: Víctor Fernández (ESP)

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – M. Martínez, J. Fernández – F. Fernández