West Ham – Crystal Palace 1:3 (kon.) | Burnley – Swansea 0:1 (kon.) | Manchester United – Sunderland 2:0 (kon.)
Newcastle – Aston Villa 1:0 (kon.) | Stoke City – Hull City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Southampton 1:0 (kon.)
koniec
West Ham United
1:3 (0:1)
Crystal Palace FC
Sobota 28.02.2015, 13:45 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Alan Pardew víťazí s Orlami i v piatom súťažnom zápase na ihriskách súperov! Papierové predpoklady sa v Upton Parku nenaplnili. Pred stretnutím sa očakával vyrovnaný priebeh s West Hamom ako miernym favoritom. Zhruba tak nejak vyzerala prvá polhodinka zápasu. Potom ale začali úradovať Eagles, ktorý trojgólovým uragánom zmietla Kladivárov. Tí sa ešte mohli vrátiť do stretnutia po Murrayho vylúčení, no na viac ako znižujúci gól sa už domáci nezmohli. Hammers nevyhrali už po šiesty raz za sebou. Hostia v tabuľke preskakujú dvanásty Everton, pred West Ham sa dnes môže dostať waleská Swansea. (15:42:11)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Neného center z ľavej strany znovu nachádza len náruč Juliána Speroniho, Crystal Palace dnes ovládne Londýn!
     
    90+3
    Cheikhou Kouyaté po chlapskom súboji s McArthurom opäť padol, no pokutový kop sa nebude pískať ani v tomto prípade.
     
    90+2
    West Ham to už páli všetko do šestnástky, no Crystal Palace sa srdnato bráni. Jenkinsonov center odkopáva Damien Delaney.
     
    90+1
    Kouyaté na začiatku päťminútového nadstavenia padol v šestnástky, no po jeho páde v súboji s Dannom sa penalta kopať nebude.
     
    90
    Valencia sa pokúšal centrovať na Sakha, ktorý ale na loptu nedosiahol. Speroni ju následne zaľahol a môže šetriť sekundičky.
     
    89
    West Ham United ešte búši do svojho súpera, no na prípadné vyrovnanie to asi stačiť nebude. Začína posledná minúta riadneho hracieho času.
     
    87
    Enner Valencia s krásnym streleckým pokusom, ktorý mohol ešte väčšmi zdramatizovať záver malého londýnskeho derby. Ekvádorský útočník sa dostal k lopte nejakých dvadsaťtri metrov od bránky Juliána Speroniho. Loptu si nachystal na silnejšiu pravačku, aby následne prudko vypálil k ľavej žrdi argentínskeho gólmana. Ten sa musel sakramentsky rýchlo presúvať k tyči, no prudkú strelu dokázal vytlačiť aspoň na rohový kop. Dobrý zákrok hosťujúceho gólmana.
     
    86
    Domácim už veľa času na prípadné vyrovnanie nezostáva, no stále sa tlačia dopredu. Eagles si držia dvojgólový náskok.
     
    84
    Damien Delaney so žltou kartou za nešportové správanie, keď loboval za trest pre dôrazného Sakha, ktorý zbúral McArthura.
     
    83
    Alan Pardew potrebuje vystužiť stred poľa a namiesto Yannicka Bolasieho tak prichádza waleský stredopoliar Joe Ledley.
     
    82
    Domáci nápor s cieľom vyrovnať vrcholí. Carl Jenkinson sa dostal k výbornej prihrávke kapitána Noblea do strany. Anglický obranca si prebral loptu do behu, no z bezprostrednej vzdialenosti už nedokázal prepáliť vybiehajúceho Speroniho, ktorý včas zmenšil jeho strelecký uhol. Následne sa po rohovom kope dostal k odrazenej lopte Stewart Downing, ktorý si povodil bývalého spoluhráča Kellyho, no z pravej strany šestnástky napol len bočnú sieť hosťujúcej svätyne. Irons sa ešte rozhodne nevzdávajú.
     
    81
    Sakho si na hranici pokutového územia pýtal pokutový kop, no Scott Dann ho podľa Mikea Deana nefauloval a skutočne tomu bolo tak.
     
    80
    Kladivári teraz udierajú k záverečnému náporu, ktorý naberá na obrátkach. V Upton Parku ešte nie je rozhodnuté o všetkých troch bodoch.
     
    79
    Carl Jenkinson s ďalším smrteľným centrom z pravej strany, ktorý letel na hlavu Diafru Sakha, ktorý hlavičkoval nad bránku.
     
    78
    West Ham teraz poriadne zaviera svojho súpera, ktorý sa začína dostávať pod tlak. Eagles musia prežiť ešte nejakú štvrťhodinu.
    Ener VALENCIA - 1:3
     
    76
    West Ham United dal gól!
    Śtvrťhodinku pred koncom tu máme iskierku nádeje pre domáce mužstvo, ktoré strieľa kontatkný gól. Carl Jenkinson na pravej strane pokračoval v nápore Kladivárov. Kmeňový hráč londýnskeho Arsenalu prihrával za šestnástku na Stewarta Downinga, ktorý posunul na os ihriska pre ENNERA VALENCIU. Ekvádorský útočník si narovnal loptu na strelu a prudko vypálil k pravej žrdi gólmana Speroniho, ktorý už loptu z hranice šestnástky nestihol vytesniť z priestoru troch žrdí. 1:3!

    Erik Farkaš

    Góly: 76. E. Valencia – 41. Cresswell (vla.), 51. Dann, 63. G. Murray

    Karty:   59. Tomkins (WHU), 65. E. Valencia (WHU) – 23. G. Murray (CRP), 53. J. Ward (CRP), 84. Delaney (CRP)   69. G. Murray (CRP)


    West Ham United: Adrián – Jenkinson, Tomkins, W. Reid, Cresswell – Kouyaté, A. Song, Noble (C) – Downing, D. Sakho, E. Valencia
    Náhradníci: Jääskeläinen – Nené, Nolan, Jarvis, O´Brien, Collins, Demel
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Crystal Palace FC: Speroni – M. Kelly, Dann, Delaney, J. Ward – Mutch, Jedinak (C) – Zaha, Puncheon, Bolasie – G. Murray
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, Gayle, McArthur, Sh. Ameobi, Ledley, Souaré
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Mike Dean – D. England, S. Long – K. Friend