West Ham – Crystal Palace 1:3 (kon.) | Burnley – Swansea 0:1 (kon.) | Manchester United – Sunderland 2:0 (kon.)
Newcastle – Aston Villa 1:0 (kon.) | Stoke City – Hull City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Southampton 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:0 (0:0)
Sunderland AFC
Sobota 28.02.2015, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Old Trafford je dobojované, Červení diabli napokon predsa len vydreli všetky tri body. V zápase boli prakticky počas celého zápasu lepším mužstvom, aj keď ich hre stále chýbala výraznejšia priamočiarosť. Zápas rozhodla situácia zo 64. minúty, kedy John O´Shea v šestnástke stiahol na zem Radamela Falcaa. Červenú kartu však Roger East škandalózne vytasil Brownovi. Penaltu premenil Wayne Rooney, ktorý prethnutie gólových suchôt oslávil i druhým gólom do siete Costela Pantilimona. Red Devils sa vďaka tomu dočasne dostávajú na tretiu priečku pred Arsenal, ktorý zajtra privíta Everton. Sunderland zatiaľ zostáva šestnásty, no v budúcotýždňovej dohrávke sa naň môže dotiahnuť QPR. (18:01:11)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Červeným diablom sa ešte raz podarilo napnúť sieť, no gól právom platiť nebude. Po výbornom centri z pravej strany sa k lopte vo vápne dostal Marouane Fellaini, no strapatý Belgičan nevyzrel na gólmana Costela Pantilimona. Rumunský obor včas vybehol a zrazil jeho strelu do strany. Následne sa k prudkému centru do vápna dostal Antonio Valencia, ktorý sa možno i snažil prekvapiť Pantilimona, ktorý vyrazil loptu do Herreru, od ktorého sa guľatý nezmysel odrazil do siete, no španielsky stredopoliar sa nachádzal v postavení mimo hru.
     
    90+1
    Chybujúci Roger East bude k dnešnému duelu pridávať ešte tri nadstavené minútky. O všetkom podstatnom je už ale rozhodnuté.
     
    90
    Fellaini pred šestnástkou pripravoval streleckú parketu pre Matu, no ten napálil len do neďaleko stojaceho Santiho Verginiho.
     
    89
    Januzaj sa pekne pohral s Gómezom, no následne už spred šestnástky nevystrelil. Dobre ho blokoval útočník Graham.
     
    88
    Po zlyhaní komunikácei Pantilimona s Verginim sa kopal rohový kop, ktorý definitívne do bezpečia odvrátil až John O´Shea.
     
    86
    Dvojgólový strelec Wayne Rooney po druhom presnom zásahu opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto prichádza španielsky technik Juan Mata.
    Wayne ROONEY - 2:0
     
    84
    Manchester United dal gól!
    Po gólových suchotách sa WAYNE ROONEY presadzuje po druhýkrát v dnešnom zápase a Wazza tak zrejme definitívne rozhoduje dnešné stretnutie. United teraz zavreli Mačky vo vlastnej šestnástky. Na konci závaru sa k individuálnej akcii odhodlal aktívny Adnan Januzaj, ktorý krížnou strelou natiahol Costela Pantilimona. Rumunský gólman jeho pokus ešte stačil vyraziť, no loptu posielal len pred seba, kde dorážal nekrytý Rooney. Pre domáceho kapitána už prázdna bránka nebola problémom, 2:0 pre Red Devils!
     
    83
    United by mali teraz viacej pritlačiť na hostí, pretože v závere by sa im tesné jednogólové vedenie mohlo vypomstiť.
     
    82
    Na trávniku sa už nachádza i Steven Fletcher, ktorý nahradil bývalého krídelníka konkurenčného Manchestru City – Adama Johnsona.
     
    81
    Po následnej štandardke letel do šestnástky ďalší center smerom na Fellainiho, ktorý ale nedoskočil na Rooneyho center.
     
    80
    Patrick van Aanholt na ľavej strane podrazil nohy unikajúceho Adnana Januzaja, za čo ho Roger East potrestal žltou kartou. Tentokrát si už vybral správneho hráča.
     
    79
    Adnan Januzaj získal aspoň rohový kop, po ktorom pálil Daley Blind. Pantilimonovi jeho prudká rana vypadla, no Rojo už nestihol doraziť.
     
    78
    Valencia s Januzajom trápili pravú stranu Mackems, no ani jednému sa nepodarilo presne odcentrovať pred bránku.
     
    77
    Diabli by dovtedy mohli rozhodnúť, no zatiaľ sa k tomu tiež príliš nemajú. Do konca zápasu ešte zhruba štvrťhodinka.
     
    76
    Na Old Trafford sa momentálne hrá už len na jednu bránku. Sunderland si záverečné riskovanie necháva na posledných päť-desať minút.
     
    75
    Z následnej akcie sa United podarilo vyťažiť aspoň rohový kop, ktorý z pravej strany rozohrával Ashley Young. Smalling však jeho center hlavičkoval mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 66. Rooney (pen.), 84. Rooney

    Karty:   45+1. A. Valencia (MAN) – 80. van Aanholt (SUN)   64. Brown (SUN)


    Manchester United: De Gea – A. Valencia, Smalling, J. Evans, Rojo – Di María, A. Herrera, Blind, A. Young – Falcao, Rooney (C)
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Januzaj, Carrick, Fellaini, McNair, J. Wilson
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Sunderland AFC: Pantilimon – Réveillère, Brown, O´Shea (C), van Aanholt – Cattermole – A. Johnson, S. Larsson, J. Gómez, Wickham – Defoe
    Náhradníci: Mannone – Bridcutt, S. Fletcher, Graham, Coates, Vergini, Watmore
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Roger East – G. Beswick, R. West – M. Atkinson