West Ham – Crystal Palace 1:3 (kon.) | Burnley – Swansea 0:1 (kon.) | Manchester United – Sunderland 2:0 (kon.)
Newcastle – Aston Villa 1:0 (kon.) | Stoke City – Hull City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Southampton 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:0 (0:0)
Sunderland AFC
Sobota 28.02.2015, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vitajte na Old Trafford, na jednom z piatich štadiónov, kde v tradičnom termíne o 16:00 pokračuje 27. kolo anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    4. Man. United: 13 – 8 – 5; skóre 44:26; body 47
    16. Sunderland: 4 – 13 – 9; skóre 22:36; body 25

    Forma:

    Man. United: V – V – R – V – V – P
    Sunderland: V – V – R – P – P – R

    Manchester United sa dnes bude snažiť vrátiť späť na víťaznú vlnu. Red Devils stále špurtujú v natesnanom pelotóne za utrhnutou dvojicou Chelsea a Manchester City. Mužstvá medzi tretím a siedmym miestom sú natlačené v rozmedzí štyroch bodov. Diabli minulý víkend prekvapujúco zakopli na pôde Swansea City (1:2) a kritici Louisa van Gaala tak znovu dostali námet na diskusie. Zverenci holandského „diktátora" síce ovládali zápas v držaní lopty, no do šancí sa dostávali len veľmi komplikovane. Priamočiarosť skrátka hre Diablov stále chýba.
    Napriek tomu to pre dnešného hostiteľa bola len druhá porážka za posledných dvadsať súťažných zápasov. Výsledky červených nie sú najhoršie. Narozdiel od Moyesovej partie sa súčasným United nesmierne darí na domácej tráve. V doterajších dvanástich zápasoch na Old Trafford stratili len päť bodov. Lepšie je na tom v lige už len londýnska Chelsea. Potvrdí sa i dnes čaro „Divadla snov?"

    Sunderland sa tu bude snažiť o zastavenie štyroch súťažných zápasov bez porážky. Príliš ružovo to s ním v posledných týždňoch ale nevyzerá. Black Cats z deviatich povianočných zápasov vyhrali jediný, pričom už 318 súťažných minúť neskórovali! Mačky to okrem iného stálo i vypadnutie z FA Cup-u, kde v piatom kole senzačne nestačili na Bradford (0:2). Sieť sa pred týždňom na Stadium of Light nevlnila, keď nudný súboj s West Bromwich Albion skončil bez gólov.
    Sunderland sem tak prichádza na pätnástej priečke s trojbodovým náskokom pred trojicou Queens Park Rangers, Burnley a Aston Villa. Mackems sa ešte veľmi ľahko môžu ocitnúť v prekérnom boji o záchranu. Remízovému kráľovi navyše chýba už len päť nerozhodných výsledkov, aby prekonal historický rekord Premier League, ktorý drží Newcastle (2003/04) a Aston Villa (2006/07 a 2011/12). Na cudzích ihriskách dokázali Mačky zremizovať rovnú polovicu svojich stretnutí. Na Old Trafford sa tak ale diať asi nebude.

    Vzájomné zápasy:

    24.08.2014; Sunderland – Man. Utd 1:1
    (Rodwell – Mata)

    03.05.2014; Man. Utd – Sunderland 0:1
    (S. Larsson)

    22.01.2014; Man. Utd – Sunderland 2:2 pr (SF COC)
    (J. Evans, Chicharito – Bardsley)

    07.01.2014; Sunderland – Man. Utd 2:1 (SF COC)
    (Giggs (VG), Borini – Vidič)

    05.10.2013; Sunderland – Man. Utd 1:2
    (C. Gardner – 2x Januzaj)

    30.03.2013; Sunderland – Man. Utd 0:1
    (Bramble/VG)

    Sunderland na konci minulej sezóny v „Divadle snov" zdolal United pod vedením Ryana Giggsa po prvýkrát v histórii PL.
    Pre Mackems sa navyše jedná o jediné víťazstvo z ostatných dvadsiatich piatich vzájomných ligových konfrontácii (R: 6; P:18).

    Absencie:

    Kým jeden útočník -James Wilson, sa Červeným diablom vracia, druhý – Robin van Persie im pre zmenu vypadáva.
    Holandský zakončovateľ by mal chýbať niečo vyše mesiaca. Z maródky sa už vrátil Michael Carrick, ktorý však ešte nebude dostatočne pripravený na návrat.

    Na druhej strane sa bude do poslednej chvíle čakať na správy o zdravotnom stave Buckleyho, zatiaľ čo Giaccherini si v tejto sezóne už nezahrá.
    Najskôr počas budúcotýždňového vloženého kola sa do hry bude môcť zapojiť Billy Jones a strelec z úvodného stretnutia Jack Rodwell.

    Môj tip: 2:0
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: De Gea – A. Valencia, Smalling, J. Evans, Rojo – Di María, A. Herrera, Blind, A. Young – Falcao, Rooney (C)
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Januzaj, Carrick, Fellaini, McNair, J. Wilson
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Sunderland AFC: Pantilimon – Réveillère, Brown, O´Shea (C), van Aanholt – Cattermole – A. Johnson, S. Larsson, J. Gómez, Wickham – Defoe
    Náhradníci: Mannone – Bridcutt, S. Fletcher, Graham, Coates, Vergini, Watmore
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Roger East – G. Beswick, R. West – M. Atkinson.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia v bledomodrých dresoch obstarali úvodný výkop stretnutia. Manchester United v tradičnej červeno-bielej kombinácii zľava-doprava.
     
    2
    Úvod zápasu naznačuje, že domáci dnes budú hrať v klasickom rozostavení 4-4-2. Youngov úvodný center z ľavej strany pristál len u Pantilimona.
     
    3
    Ashley Young pokračuje v aktívnom nástupe do zápasu a po zrazenom centri bude z pohľadu domácich nasledovať rohový kop.
     
    4
    Di Maríov center otočkou pridvihol Herrera, no zrazená strela smerovala len nad bránku. Druhý pokus našiel v šestnástke Rooneyho, ktorý ale hlavou minul.
     
    5
    Favorizovaní United od úvodných minút dominujú, no priamej strely do priestoru troch žrdí sme sa zatiaľ nedočkali.
     
    6
    Prvú prácu tak mal prekvapujúco David De Gea, ktorý musel ísť po prvýkrát na zem. Z ľavej strany naštartoval mladý útočník Connor Wickham, ktorý tentokrát neprihrával skúsenému lišiakovi Jermainovi Defoeovi, ale zobral to na seba. Po tom, čo si loptu naviezol z ľavej strany na os ihriska oprášil svoju pravačku a loptu z osemnástich metrov mieril presne do ľavého dolného rohu De Geovej bránky. Guľatý nezmysel vyletel pomedzi nohy Jonnyho Evansa, no španielsky gólman dokázal napriek tomu pohotovo reagovať a loptu vyraziť na rohový kop.
     
    8
    Po tom sa Mackems k zakončeniu nedostali, ale po ďalšej zbytočnej strate tentokrát od Blinda pálil Defoe, ktorý spoza šestnástky mieril nepresne.
     
    9
    Sunderlandu zatiaľ výborne funguje stred poľa, ktorý aktívne a agresívne napadá rozohrávku Červených diablov.
     
    10
    Na Old Trafford sa hrá zatiaľ tohtosezónna klasika. Domáci dominujú na lopte, no nebezpečnejším celkom sú hostia.
     
    12
    Poriadne rušno už ale bolo i v šestnástke hostí, kde sa taktiež mohlo meniť skóre. Ángel Di María prudko centroval z pravej strany na hranicu malého vápna, kde prehral hlavičkový súboj Radamel Falcao. Sebastian Larsson ale následne odkopával loptu len na hranicu šestnástky, kde bol pripravený Ashley Young. Anglický krídelník dlho neotáľal a prudkou vypálil s úmyslom upratať loptu pod brvno. Hornú konštrukciu však Youngov pokus len tesne minul. Pantilimon by zrejme nemal nárok na reakciu, v Divadle snov to iba tak zahučalo!
     
    14
    V úvodnej štvrťhodinke to bola druhá gólová príležitosť zápasu, prvá na strane domáceho favorita. Góly ale ešte zatiaľ neprichádzajú.
     
    15
    Rooney na pravej strane spolupracoval s Di Maríom, no kombinujúcu dvojicu výborne prepadol bitkár Lee Cattermole.
     
    16
    Seb Larsson si teraz nerozumel s Defoem. Švéd prihrával na útočníka, ktorý sa nachádzal v postavení mimo hru.
     
    17
    Jermain Defoe vyškolil pred šestnástkou strádajúceho Evansa, no následne pálil z osemnástich metrov len do stredu bránky.
     
    18
    Na polovici ihriska predtým Wickham výborne odzbrojil Falcaa. V rýchlo slede sa nám teda „predviedli" dva najslabšie články domácich.
     
    19
    Domáci majú zatiaľ štrnásťpercentú prevahu v držaní lopty. Zatiaľ však nevystrelili do priestoru troch žrdí, zatiaľčo Sunderland tak učinil v dvoch prípadoch.
     
    20
    Na čo teraz čakal Adam Johnson? Anglický krídelník sa dostal k Gómezovej prihrávke, ktorý na polke odzbrojil Blinda. Johnson sa predral cez dvojicu domácich zadákov, no spred šestnástky nepochopiteľne nevystrelil, aby následne loptu stratil.
     
    22
    Zatiaľ sledujeme stále to isté dookola. Domáci sa snažia kontrolovať a diktovať tempo, no zatiaľ im chýba ťah na bránku.
     
    24
    Sunderland zodpovedne čaká na brejky, ktoré zriedkavo, ale predsa prichádzajú. Zatiaľ z nich rezultovala jedna výborná príležitosť WIckhama.
     
    25
    Na začiatku druhej polovici úvodného dejstva sme videli najväčšiu gólovú príležitosť doterajšieho priebehu stretnutia. Antonio Valencia posielal z pravej strany zdanlivo pretiahnnutý center, ktorý ale ešte stačil spracovať Ashley Young. Anglický krídelník šikovne z piatich metrov obstrelil obrovitého Pantilimona, no strelecký pokus z uhlu na bránkovej čiare vykopával hosťujúci kapitána a dlhoročný zadák Manchestru United – John O´Shea. Írsky stopér napálil loptu do brvna, z následnej dorážky z hranice šestnástky už neuspel ani Ander Herrera.
     
    27
    Domáci zatiaľ pohrozili len dvakrát. V oboch prípadoch sa tak dialo po centrovanej lopte do šestnástky Čiernych mačiek.
     
    29
    O niečo podobné sa teraz pokúšal aj Ángel Di María, ktorého ale na hranici šestnástky podrazil Lee Catermole. Výborná parketa pre domáce mužstvo.
     
    30
    Priamy kop z ideálnej pozície z nejakých dvadsiatich metrov rozohrával sám faulovaný Di María, ktorý ale pálil vysoko nad bránku.
     
    31
    V úvodnej polhodinke sme hrali bez gólov, bez kariet, no s tromi gólovými príležitosťami, s dvomi na strane domácich Red Devils.
     
    32
    Di María dobre spolupracoval s Anderom Herrerom, no španielsky stredopoliar už nedokázal opätovať poslednú prihrávku najlepšieho argentínskeho hráča minulého roka.
     
    33
    Červení diabli už s dvadsaťpercentnou prevahou v držaní lopty, no na strelecké pokusy medzi tri žrde prehrávajú pomerom 1:3.
     
    34
    Ashley Young je doposiaľ jednoznačne najlepším hráčom na hracej ploche. Aj tretia gólová príležitosť dnešného hostieľa patrila tomuto anglickému krídelníkovi. Young sa na ľavej strane odpútal od francúzskeho obrancu Révelliérea, aby si následne loptu pripravil na svoj typický obstrel pračkou. Ten predviedol zo vzdialenosti nejakých dvadsať metrov. Loptu krásne točil k ľavej žrdi, no priestor troch žrdí tesne minul. Costel Pantilimon by si navyše beztak zrejme na loptu siahol. United zatiaľ nedokážu v koncovke presne zamieriť medzi tri žrde.
     
    36
    Desať minút pred prestávkou pokračujeme za bezgólového stavu, aj keď Manchester United už čoraz viacej pokúša šťastenu.
     
    37
    Narastajúcu prevahu budú môcť domáci potvrdiť po rozohrávke priameho kopu, ktorý sa bude zahrávať po nedovolenom zákroku na Herreru.
     
    38
    Wayne Rooney už tentokrát nenechal rozohrávať trápiaceho sa Ángela Di Maríu a zodpovednosť zobral sám na seba. Kapitán United i anglickej reprezentácie krásne zakrútil loptu ponad hosťujúci múr. Costel Pantilimon sa musel veľmi rýchlo presúvať k ľavej žrdi, čo napokon stihol. Rumunský gólman vytiahol Wazzov pokus z dvadsiatich metrov nad brvno. Po následnom rohu sa k hlavičke dostal obávaný Chris Smalling, no hlavičku anglického stopéra pred Pantilimonom odkopával Révelliére.
     
    40
    Ďalšie nebezpečie v šestnástke hostí. Ashley Young sa znovu presadil z ľavej strany, no jeho prízemný center odkopol Wes Brown.
     
    41
    V posledných zhruba pätnástich-dvadsiatich minútkach sa už hrá výhradne na jednu bránku. Pantilimon zatiaľ so šťastím odoláva.
     
    42
    Jonny Evans tentokrát dobre prečítal pohyb Connora Wickhama, ktorého dokázal telom odstaviť od lopty.
     
    43
    Po ofsajde Sunderlandu sme mohli vidieť rýchlu kontru na opačnej strane, no Rooney pokazil finálku na Falcaa.
     
    44
    Blind si z veľkej vzdialenosti narovnal loptu na strelu, no z nejakých dvadsiatich piatich metrov napálil len padajúceho Cattermolea.
     
    45
    K úvodnému dejstvu v Divadle snov sa bude pridávať ešte jedna obligátna minútka, ktorú nadstavuje rozhodcovská štvorica na čele s Rogerom Eastom.
     
    45+1
    Antonio Valencia si na cestu do šatní pribalil žltú kartu, ktorú obdržal za nebezpečný sklz na Connora Wickhama.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci favorit sa v úvodnom dejstve len ťažko rozbiehal, no napokon si vypracoval dostatok príležitostí, aby mohol po prvej časti viesť. Úvodný ťah patril Wickhamovi, ktorého vychytal David De Gea. Následne sa už do šancí dostávali len domáci hráči. Ashley Young mieril dvakrát tesne mimo, aby jeho tretí pokus na brvno odvrátil John O´Shea. Na Old Trafford sme sa v prvej časti gólov nedočkali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Louis van Gaal po polčase sťahuje najdrahšieho hráča v histórii Premier League – Ángela Di Maríu. Najlepší argentínsky hráč uplynulého roka nevykazoval žiadne zranenie, odvážny van Gaal posiela na trávnik Januzaja.
     
    47
    Preplatené posilu z madridského Realu nahrádza odchovanec Red Devils, ktorý dostáva kompletný druhý polčas, aby rozhýbal dnešné stretnutie.
     
    48
    Mladý Belgičan začína sľubne. Na pravej strane frnkol van Aanholtovi, ktorý v poslednej chvíli stačil odvrátiť aspoň na rohový kop.
     
    49
    Pretiahnutý center sa dostal až k Januzajovi, ktorý nabíjal na center pre Smallinga. Na jeho pas sa tlačil Falcao, no Kolumbijčan nezakončil a odrazenú loptu neposlal na bránku ani Rojo.
     
    50
    Domáci začínajú tlakom, ktorému pomáhajú i časté štandardky. Zatiaľ ale bez vážnejšej gólovej príležitosti na úvodný gól.
     
    51
    Diabli si musia dať pozor i v zadných radoch, ktoré prevetral Jermain Defoe, no skúseného Angličana zastavil Chris Smalling.
     
    52
    Rooney s Januzajom nedokázali dopraviť loptu na Falcaa, pred ktorým odkopával spoľahlivý kapitán Čiernych mačiek – John O´Shea.
     
    53
    Aktívny Ashley Young si teraz vôbec nerozumel s Marcosom Rojom, ktorý nevyštartoval po svojej ľavej strane a Youngova prihrávka putovala do stratena.
     
    54
    Herrera teraz cez loptu podrazil Cattermolea a Roger East sa rozhodol fúknuť do píšťalky. Španiel tak podľa všetkého fauloval.
     
    55
    Sunderland i v druhom polčase pôsobí nesmierne koncentrovaným dojmom. Gus Poyet môže byť so svojou defenzívou spokojný.
     
    56
    Youngov center od rohovej zástavky a suverénny prejav Costela Pantilimona, ktorý s prehľadom stiahol loptu do koša.
     
    57
    Pomaly sa ale blížime k záverečnej tretine zápasu a zatiaľ sa toho zas tak moc nedeje. Nemení to ani Young, ktorého v rohu ihriska odtlačil Révelliére.
     
    58
    Jonny Evans na druhej strane pod tlakom takmer spravil chybu, keď pred napadajúcim Defoem v poslednej chvíli nahrával De Geovi.
     
    59
    Hostia mali k dispozícii prvú štandardku v druhom polčase, no signál Sebastiana Larssona nevyšiel. Prihrávku na Johnsona vystihol Herrera.
     
    60
    Hodina hry je už za nami, v druhom polčase sme zatiaľ nevideli nič zaujímavé, čo by stálo za zmienku. Domáci majú už len záverečnú tretinu na to, aby zlomili zápas na svoju stranu.
     
    61
    Po Januzajovej prihrávke pod seba sa z pravej strany pokúšal strieľať Ander Herrera, no jeho pokus skončil na van Aanholtovi.
     
    62
    Striedajúci žolík Adnan Januzaj mohol otvoriť skóre a aký gól by to bol! Po Wickhamovom faule sa z pravej strany kopal voľný kop, ktorý rozohrával Wayne Rooney. Center domáceho kapitána v šestnástke odvracal ďalší bývalý stopér Red Devils – Wes Brown. Odrazená lopta sa dostala na hranicu šestnástky, kde na ňu číhal spomínaný Januzaj. Domáci odchovanec napálil loptu zo šestnástich metrov prudko k pravej žrdi, ktorý ale len veľmi tesne minul. Costel Pantilimon by proti tejto jedovke nemal nárok.
     
    64
    Roger East doteraz tasil jedinú žltú kartu, ktorej adresátom bol Antonio Valencia, no dvadsať minút po zmene strán tasí rovno červenú kartu! Herrerov center z pravej strany v šestnástke krásne spracoval Radamel Falcao, ktorý si loptu následne nachystal na pravačku a zo siedmich metrov sa už chystal na gólovú koncovku. Tá mu však bola znemožnená kapitánom Sunderlandu – Johnom O´Shea, ktorý ho zozadu stiahol na zem. Pokutový kop i červená karta je na mieste, no Roger East nepochopiteľne posiela do šatní Wesa Browna! Ďalší škandál chybujúcich anglických rozhodcov!
     
    66
    Manchester United dal gól!
    Domáci kapitán WAYNE ROONEY pretrhol svoju dlhú sériu bez streleného gólu a Červených diablov tak posiela do zaslúženého vedenia! Keby dnes Rooney vyšiel naprázdno, prekonal by tak svoj negatívny rekord bez gólu v drese United. To sa ale nestalo, keďže Wazza z penalty napálil loptu presne do pravého dolného rohu hosťujcej svätyne. Costel Pantilimon síce smer strely vystihol, no na loptu si nesiahol. Guľaté čudo putovalo presne za háčiky.
    Wayne ROONEY - 1:0
     
    68
    Domáci po góle striedali. Radamela Falcaa, ktroý vybojoval pokutový kop, na hracej ploche nahradil strapatý Belgičan Marouane Fellaini.
     
    69
    Striedali aj hostia a to hneď dvojnásobne. Ihrisko opustila ofenzívna dvojica Defoe a Wickham, ktorú nahradilo duo Graham a Santi Vergini.
     
    71
    V akcii sa nachádzal i prvý náhradník z lavičky Adnan Januzaj, ktorý v polčasovej prestávke nahradil Ángeal Di Maríu. Agilný Belgičan si naviedol loptu z pravej strany až na strelu, ktorý vyslal z hranice veľkého vápna, konkrétne z jeho pravej strany. Belgický supertalent sa obstrelom ľavačkou snažil prekonať Costela Pantilimona, no technický pokus sa Rumunovi podarilo vyraziť do strany, kde priestor čistil John O´Shea. Len pripomínam, že ten už na trávniku byť nemal!
     
    73
    Fellaini s Rooneym dvakrát preverili pozornosť rumunského gólmana, ktorý zatiaľ z hry gól na Old Trafford nedostal.
     
    74
    Domáci brejk sa hráčom United opäť podarilo pokaziť. V šestnástke sa nachádzal dokonca i Smalling, no Herrera ani nevystrelil ani neodcentroval.
     
    75
    Z následnej akcie sa United podarilo vyťažiť aspoň rohový kop, ktorý z pravej strany rozohrával Ashley Young. Smalling však jeho center hlavičkoval mimo.
     
    76
    Na Old Trafford sa momentálne hrá už len na jednu bránku. Sunderland si záverečné riskovanie necháva na posledných päť-desať minút.
     
    77
    Diabli by dovtedy mohli rozhodnúť, no zatiaľ sa k tomu tiež príliš nemajú. Do konca zápasu ešte zhruba štvrťhodinka.
     
    78
    Valencia s Januzajom trápili pravú stranu Mackems, no ani jednému sa nepodarilo presne odcentrovať pred bránku.
     
    79
    Adnan Januzaj získal aspoň rohový kop, po ktorom pálil Daley Blind. Pantilimonovi jeho prudká rana vypadla, no Rojo už nestihol doraziť.
     
    80
    Patrick van Aanholt na ľavej strane podrazil nohy unikajúceho Adnana Januzaja, za čo ho Roger East potrestal žltou kartou. Tentokrát si už vybral správneho hráča.
     
    81
    Po následnej štandardke letel do šestnástky ďalší center smerom na Fellainiho, ktorý ale nedoskočil na Rooneyho center.
     
    82
    Na trávniku sa už nachádza i Steven Fletcher, ktorý nahradil bývalého krídelníka konkurenčného Manchestru City – Adama Johnsona.
     
    83
    United by mali teraz viacej pritlačiť na hostí, pretože v závere by sa im tesné jednogólové vedenie mohlo vypomstiť.
     
    84
    Manchester United dal gól!
    Po gólových suchotách sa WAYNE ROONEY presadzuje po druhýkrát v dnešnom zápase a Wazza tak zrejme definitívne rozhoduje dnešné stretnutie. United teraz zavreli Mačky vo vlastnej šestnástky. Na konci závaru sa k individuálnej akcii odhodlal aktívny Adnan Januzaj, ktorý krížnou strelou natiahol Costela Pantilimona. Rumunský gólman jeho pokus ešte stačil vyraziť, no loptu posielal len pred seba, kde dorážal nekrytý Rooney. Pre domáceho kapitána už prázdna bránka nebola problémom, 2:0 pre Red Devils!
    Wayne ROONEY - 2:0
     
    86
    Dvojgólový strelec Wayne Rooney po druhom presnom zásahu opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto prichádza španielsky technik Juan Mata.
     
    88
    Po zlyhaní komunikácei Pantilimona s Verginim sa kopal rohový kop, ktorý definitívne do bezpečia odvrátil až John O´Shea.
     
    89
    Januzaj sa pekne pohral s Gómezom, no následne už spred šestnástky nevystrelil. Dobre ho blokoval útočník Graham.
     
    90
    Fellaini pred šestnástkou pripravoval streleckú parketu pre Matu, no ten napálil len do neďaleko stojaceho Santiho Verginiho.
     
    90+1
    Chybujúci Roger East bude k dnešnému duelu pridávať ešte tri nadstavené minútky. O všetkom podstatnom je už ale rozhodnuté.
     
    90+2
    Červeným diablom sa ešte raz podarilo napnúť sieť, no gól právom platiť nebude. Po výbornom centri z pravej strany sa k lopte vo vápne dostal Marouane Fellaini, no strapatý Belgičan nevyzrel na gólmana Costela Pantilimona. Rumunský obor včas vybehol a zrazil jeho strelu do strany. Následne sa k prudkému centru do vápna dostal Antonio Valencia, ktorý sa možno i snažil prekvapiť Pantilimona, ktorý vyrazil loptu do Herreru, od ktorého sa guľatý nezmysel odrazil do siete, no španielsky stredopoliar sa nachádzal v postavení mimo hru.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Na Old Trafford je dobojované, Červení diabli napokon predsa len vydreli všetky tri body. V zápase boli prakticky počas celého zápasu lepším mužstvom, aj keď ich hre stále chýbala výraznejšia priamočiarosť. Zápas rozhodla situácia zo 64. minúty, kedy John O´Shea v šestnástke stiahol na zem Radamela Falcaa. Červenú kartu však Roger East škandalózne vytasil Brownovi. Penaltu premenil Wayne Rooney, ktorý prethnutie gólových suchôt oslávil i druhým gólom do siete Costela Pantilimona. Red Devils sa vďaka tomu dočasne dostávajú na tretiu priečku pred Arsenal, ktorý zajtra privíta Everton. Sunderland zatiaľ zostáva šestnásty, no v budúcotýždňovej dohrávke sa naň môže dotiahnuť QPR. (18:01:11)

    Erik Farkaš

    Góly: 66. Rooney (pen.), 84. Rooney

    Karty:   45+1. A. Valencia (MAN) – 80. van Aanholt (SUN)   64. Brown (SUN)


    Manchester United: De Gea – A. Valencia, Smalling, J. Evans, Rojo – Di María, A. Herrera, Blind, A. Young – Falcao, Rooney (C)
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Januzaj, Carrick, Fellaini, McNair, J. Wilson
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Sunderland AFC: Pantilimon – Réveillère, Brown, O´Shea (C), van Aanholt – Cattermole – A. Johnson, S. Larsson, J. Gómez, Wickham – Defoe
    Náhradníci: Mannone – Bridcutt, S. Fletcher, Graham, Coates, Vergini, Watmore
    Manažér: Gus Poyet (URU)

    Rozhodca: Roger East – G. Beswick, R. West – M. Atkinson