Dortmund – Schalke 3:0 (kon.) | Leverkusen – Freiburg 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Mainz 2:0 (kon.)
Hannover – Stuttgart 1:1 (kon.) | Hertha – Augsburg 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hamburger 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:0 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 28.02.2015, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy

     
    Tak to predsa len domáci napokon zvládli a nedali šancu Schalke ani na jeden zásah. Naopak, svoju streleckú potenciu nakoniec dokázali premeniť aj na korenie futbalu a tromi zásahmi v priebehu siedmich minút pochovali šance hostí na bod. Najprv sa trafil presnou ranou neatakovaný Aubameyang a hneď na to sa trafil aj Mkhitaryan. Keď v závere ponúkol gól zadarmo pre Reusa brankár Schalke, bolo o osude troch bodov jednoznačne rozhodnuté. Schalke toho predviedlo vpredu minimálne, po zmene strán prakticky nič. Aj preto jednoznačne prehralo, zatiaľčo Borussia porkačuje vo víťaznom ťažení. Nateraz je to z tohto duelu všetko. (17:20:47)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci ešte pri lopte a útočia, kým je čas. Ďalší gól by bol pre hostí už asi poriadne krutý, no pravda je, že v ofenzíve to bolo zo strany 04-iek naozaj slabučké.
     
    90+1
    Borussia sa blíži k 5. čistému kontu v tejto sezóne, Schalke si príde po 400. prehru na ihriskách súperov v histórii. Viac majú na konte len Frankfurt, Kaiserslautern a Brémy. Eintracht je v tomto smere rekordmanom.

     
    90
    Rozhodca ešte nadstaví 2 minúty.
     
    89
    Pre Dortmund to bude jubilejné 50. víťazstvo proti Schalke v histórii vzájomných duelov. V domácej lige pre zmenu sa to prehupne na číslo 31 pre BVB.
     
    88
    Na ihrisko sa v domácom drese dostal Kehl, vymenil Sahina.
     
    87
    Napokon to bude pre Schalke, zdá sa, nepríjemný debakel. Slabý výkon však nič iné ani priniesť nemohol. Wellenreuther svoj skvelý výkon degradoval obrovskou hrúbkou a podpísal sa na jasnom víťazstve súpera iste nechcene.
    REUS - 3:0
     
    86
    Dortmund dal gól! Wellenreuther sa tentoraz nevyznamenal a daruje tretí gól domácim! MARCO REUS využil jeho zaváhanie pri rozohrávke a vypichol loptu rovno do siete! Takto to dopadne, keď sa brankár hrá na Manuela Neuera.
     
    85
    Dnes bola proti domácim hráčom jedina ich mizerná strelecké potencia, šancí si vypracovali na gólové premietnutie neúrekom. Padli tam napoon dva kusy, hoci po poriadnej drine. Zdá sa že tri body ostanú doma.
     
    84
    Domáci sú pri chuti a zdá sa, že neškodného súpera by radi dorazili ešte viac. Reus aktuálnu akciu ale prekombinoval a navyše sa pískal ofsajd.
     
    83
    Klopp opäť strieda, do hry posiela Bendera. Z ihriska odišiel Gündogan.
     
    82
    Na spadnutie je teda štvrté víťazstvo v rade, po ktorom všetci v klube snívali niekoľko mesiacov. Teda v čase, keď sa tímu vôbec nedarilo. V tomto prípade by Dortmund poskočil na 9. miesto.
     
    81
    To, o čo sa snažili domáci celý čas je premenené v gólovú potenciu hneď dvojnásobným spôsobom. Čaro Wellenreuthera sa odklialo a Borussi sa musí dýchať viac ako voľne.
    MKHITARYAN - 2:0
     
    80
    Dortmund dal gól! Sedemnásť zápasov sa nedočkal, ale tentoraz mu to tam padá! HENRIK MKHITARYAN si nabehol na skvelý center Gundogana a v páde počas súboja s Uchidom upratal loptu do siete aj on a razom vedie domáci celok o dva góly!

    Filip Kubaliak

    Góly: 79. Aubameyang, 80. Mkhitaryan, 86. Reus

    Karty:   77. Schmelzer (DOR) – 43. Höwedes (SCH), 75. Höger (SCH)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Kirch, Subotič, Hummels, Schmelzer, Sahin (88. Kehl), Gündogan (83. Bender), Mkhitaryan, Kagawa (77. Błaszczykowski), Reus, Aubameyang.
    Náhradníci: Langerak – Ginter, Dudziak, Kehl, Bender, Błaszczykowski, Immobile.

    FC Schalke 04: Wellenreuther – Uchida, Fuchs, Höwedes (K), Nastasič, Aogo, Neustädter, Höger, Boateng (66. Barnetta), Huntelaar, Choupo-Moting.
    Náhradníci: Wetklo – Kaan Ayhan, Sobottka, Meyer, Sam, Barnetta, Platte.

    Rozhodca: Felix Zwayer