Dortmund – Schalke 3:0 (kon.) | Leverkusen – Freiburg 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Mainz 2:0 (kon.)
Hannover – Stuttgart 1:1 (kon.) | Hertha – Augsburg 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hamburger 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
3:0 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 28.02.2015, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    88
    Na ihrisko sa v domácom drese dostal Kehl, vymenil Sahina.
    REUS - 3:0
     
    86
    Dortmund dal gól! Wellenreuther sa tentoraz nevyznamenal a daruje tretí gól domácim! MARCO REUS využil jeho zaváhanie pri rozohrávke a vypichol loptu rovno do siete! Takto to dopadne, keď sa brankár hrá na Manuela Neuera.
     
    83
    Klopp opäť strieda, do hry posiela Bendera. Z ihriska odišiel Gündogan.
    MKHITARYAN - 2:0
     
    80
    Dortmund dal gól! Sedemnásť zápasov sa nedočkal, ale tentoraz mu to tam padá! HENRIK MKHITARYAN si nabehol na skvelý center Gundogana a v páde počas súboja s Uchidom upratal loptu do siete aj on a razom vedie domáci celok o dva góly!
    AUBAMEYANG - 1:0
     
    79
    Dortmund dal gól! Konečne sa to domácim podarilo! Na zásah sa čakalo veľmi dlho, no po dlhom pase do šestnástky sa odrazená lopta dostala k domácim. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG využil voľný priestor a absenciu obrany a strelou k žrdi nedal brankárovi šancu!
     
    78
    Borussia bude striedať, do hry namiesto Kagawu prichádza Błaszczykowski.
     
    77
    Následne takticky fauloval Schmelzer, ktorý si takisto "vypýtal" napomenutie žltou kartou.
     
    76
    Reus sa teda postavil k priamemu kopu, tvrdú ranu z uhla vyrazil Wellenreuther mimo zóny nebezpečia pohotovým reflexom.
     
    75
    Schalke si na úniky už musí dávať pozor, pretože hrozia za to ako teraz v prípade Högera žlté karty.
     
    66
    Barnetta príde na ihrisko, Boateng z neho schádza.
     
    59
    Z poriadnej diaľky skúsil ranu aj Gündogan, mieril tesne vedľa. Gólman to mal pod kontrolou a preto ani nemusel vyrážať mimo brány.
     
    56
    Reus neprekonal Wellenreuthera v úniku ani tentoraz! Zbavil sa Höwedesa, ale krížnu ranu mu vyrazil preč brankár. Dobiehajúci Kagawa bol taktiež neúspešný, do bezpečia odkopla už obrana.
     
    51
    Reus sa to pokúsil zmeniť, z diaľky napriahol bombu, ktorú nikto netečoval a predsa sa ešte chystal roh.
     
    43
    Höwedes si už žltú vykoledoval, obeťou sa stal Reus.
     
    38
    Reus v úniku urobil všetko dokonale, aby si pripravil loptu na gólovú strelu. Pravačkou potom mieril k žrdi, ale zase len tesne vedľa! Neuveriteľné, čo už všetko on a jeho kolegovia zahodili.
     
    35
    Neustädter po rohu tečoval nebezpečnú strelu Reusa do brvna! Domáci sa tak opäť nedostali do vedenia, hoci boli k tomu veľmi blízko.
     
    27
    Hostia si vydýchli len na chvíľu, hneď na to mieril dobrú jedovku spoza šestnástky Reus a Wellenreuther len končekmi prrstov musel vyraziť loptu na roh!
     
    26
    Nastasič zachránil jednou nohou čistý gól! Reus sa totiž vymanil zo súboja v šestnástke a pred brankárom stihol loptu priťuknúť Aubameyangovi. Ten trestuhodne odkrytú bránu netrafil, zato mu v ceste stál príkladne obranca Nastasič!
     
    18
    Ďalšiu strelu vyslal na bránu Mkhitaryan, keď si loptu na prsiach pekne sklepol a mieril tvrdo. Wellenreuther bol na mieste a v strede svätyne si poradil príkladne.
     
    17
    Hummels posielal dopredu ďalšiu loptu, Neustädter ju len nadvihol a rovno do šance pre Kagawu. Japonec volejom mieril tesne vedľa, Wellenreuther vybehol z brány až príliš.
     
    15
    Mkhitaryan mieril do šestnástky zaujímavý center, na ten reagoval Reus. Halfvolejom to skúsil krížne a mieril len tesne mimo!
     
    11
    Rýchlik Aubameyang štartoval do šance na bránu, stíhala ho obrana a Wellenreuther vybehol z brány. V nevhodnú chvíľu sa pošmykol, čo si Gabončan nevšimol a preto jeho strelu z uhla už len s tečom putovala mimo.
     
    10
    Wellenreuther opä v permanencii, tentoraz celý čas videl ranu Sahina. Nemal preto problém ju rýchlo spacifikovať a svoj tím príkladne podržať.
     
    7
    Boateng po sklepnutí lopty z prvej chcel preveriť Weidenfellera, no mieril mimo. Najprv to vyzeralo nebezpečne, nakoniec to šlo značne vedľa.
     
    5
    Aubameyang sa z ničoho dostal do veľkej šance jeden na jedného a mieril to sľubne. Wellenreuther však fantasticky loptu vyrazil na roh, ofsajd to teda nebol a mohlo byť skóre stretnutia otvorené!
     
    3
    Boateng okamžite zahrával prvý rohový kop v zápase a center pred bránu vyzeral nebezpečne. Na druhýkrát musel už Weidenfeller von z brány a loptu stiahnuť do náruče.

    Filip Kubaliak

    Góly: 79. Aubameyang, 80. Mkhitaryan, 86. Reus

    Karty:   77. Schmelzer (DOR) – 43. Höwedes (SCH), 75. Höger (SCH)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Kirch, Subotič, Hummels, Schmelzer, Sahin (88. Kehl), Gündogan (83. Bender), Mkhitaryan, Kagawa (77. Błaszczykowski), Reus, Aubameyang.
    Náhradníci: Langerak – Ginter, Dudziak, Kehl, Bender, Błaszczykowski, Immobile.

    FC Schalke 04: Wellenreuther – Uchida, Fuchs, Höwedes (K), Nastasič, Aogo, Neustädter, Höger, Boateng (66. Barnetta), Huntelaar, Choupo-Moting.
    Náhradníci: Wetklo – Kaan Ayhan, Sobottka, Meyer, Sam, Barnetta, Platte.

    Rozhodca: Felix Zwayer