Sassuolo – Inter 3:1 (kon.) | Udinese – Juventus 0:0 (kon.) | Cesena – Lazio 2:1 (kon.)
Chievo – Neapol 1:2 (kon.) | Bergamo – Cagliari 2:1 (kon.) | Palermo – Hellas Verona 2:1 (kon.)
Turín – Sampdoria 5:1 (kon.) | AC Miláno – Parma 3:1 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
0:0 (0:0)
Juventus Turín
Nedeľa 01.02.2015, 15:00 • Stadio Communale Friuli • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Pekné nedeľné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 21. kola najvyššej talianskej Serie A. V dnešnom stretnutí si sily zmerajú Udinese Calcio a Juventus Turín.

    Udinese Calcio

    Dnešnému domácemu tímu momentálne patrí 9. priečka tabuľky so ziskom 27 bodov. Rovnaký počet bodov no lepšie skóre má Palermo, na Janov oba tímy strácajú jediný bod, na šiestu Fiorentinu sú to už 4 body. Naopak, na chrbát im dýcha s jednobodovým mankom dvojica milánskych klubov. Udinese sa v posledných piatich kolách príliš nedarilo, dokopy v piatich zápasoch získalo 6 bodov za jediné víťazstvo (proti Empoli) a tri remízy proti Sampdoria, Sassuolu a Cagliari. Zvyšný domáci zápas proti silnému rímskemu AS hráči nezvládli a doma prehrali tesne 0:1.

    Juventus Turín

    Juventus je na tom úplne inak ako jeho dnešný súper, so 49 bodmi mu momentálne patrí 1. miesto v tabuľke a pred 2. AS Rím má pohodlný náskok siedmych bodov. Juventus navyše ťahá šnúru 11tich zápasov bez prehry. Z posledných piatich zápasov Juventus body stratil iba jediný raz, keď doma zaváhal s Interom Miláno a remizoval s ním 1:1. Vo zvyšných zápasoch už Juventus nezaváhal a hráči si postupne poradili s Cagliari, Neapolom, Hellas Veronou aj Chievo Veronou.

    Favorit dnešného zápasu je tak jasný, ale ako všetci vieme vo futbale sa pravidelne dejú prekvapenia, dočkáme sa jedného takého aj dnes?
     
    História vzájomných zápasov:

    Juventus 2-0 Udinese
    Udinese 0-2 Juventus
    Juventus 1-0 Udinese
    Juventus 4-0 Udinese
    Udinese 1-4 Juventus


    Juventus dokázal zvíťaziť v 6tich posledných meraniach síl, hráči Udinese sa naposledy tešili z víťazstva nad Juventusom Turín takmer a deň presne pred 4 rokmi, keď 30.1.2011 zdolali súpera tesne 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Udinese Calcio: Karnezis – Piris, Danilo, Heurtaux – Gabriel Silva, Bruno Fernandes, Guilherme, Allan, Widmer – Di Natale, Théréau
    Náhradníci: Meret, Scuffet – Bubnjić, Hallberg, Jádson, Pasquale, Faraoni, Aguirre

    Juventus Turín: Buffon – Chiellini, Bonucci, Cáceres – Evra, Pogba, Pirlo, Pereyra, Lichtsteiner – Tévez, Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Ogbonna, Pepe, Álvaro Morata, Coman, Barzagli, De Ceglie, Padoin

    Rozhodca: Gervasoni – Stefani, Barbirati.
     
    Hráči oboch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v čierno-bielych pruhovaných dresoch, Juventus bude hrať v modrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Juventusu, tí sa tlačili do útoku po pravom krídle, tam ich však odzbrojila obrana Udinese.
     
    2
    Do prvej šance sa tak mohli dostať domáci hráči, avšak okolie hranice šestnástky bolo prehustené hráčmi v modrých dresoch.
     
    3
    Piris teraz trošku narobil starosti svojmu gólmanovi, jeho nedôraznú malú domov takmer zachytil napádajúci Llorente, Karnezis však v poslednej chvíli stihol loptu odohrať.
     
    4
    Llorente sa následne dostal do zakončenia, po centri z ľavej strany však nemieril presne a hlavičkoval ponad bránu.
     
    5
    Ďalší center z ľavého krídle, loptu tentoraz dostal Lichtsteiner, tomu sa ale nepodarilo sklepnúť ju Tévezovi a tak hostia o loptu prišli.
     
    6
    Na opačnej strane si prvý raz na loptu siahol Buffon, po tom ako nedôrazne zakončoval Théréau. Následná strela z veľkej diaľky letela vysoko nad.
     
    7
    Hostia zakladali ďalší útok z hĺbky svojho poľa, no hráči Udinese dobre napádali ich rozohrávku a postup postupne prerušili.
     
    8
    Na opačnej strane po rýchlej kontre hrozil Di Natale, ktorému sa však nepodarilo prekonať Buffona. Navyše, ocitol sa v tesnom ofsajde.
     
    9
    Théréau na hranici pokutového územia letel zemi, Pogba sa ale faulu nedopustil, hlavný rozhodca ukazuje domácemu hráčovi aby rýchlo vstal.
     
    10
    Bojovnosťou teraz vynikol Pereyra, ten o loptu bojoval ešte aj vtedy, keď bol na zemi, Guilherme sa dopustil faulu a Juventus získava priamy kop.
     
    11
    Ten už tradične zahrával Pirlo, Guilherme ale výborne zasiahol a hlavou poslal loptu na rohový kop.
     
    12
    Hostia to teraz skúšali dlhou nakopávanou loptou, tým však zahnali Téveza až do rohu ihriska kde už loptu získali domáci hráči.
     
    13
    Obrovskú šancu teraz doslova zbabral Bruno Fernandes! Di Natale ho krásne vysunul, Bruno Fernandes sa rútil sám na bránu, no lopta sa mu zamotala medzi nohami a napokon veľmi chabo a nepresne zakončil, pričom netrafil bránu.
     
    14
    Na opačnej strane z takmer dvadsiatich metrov vypálil Pogba, jeho projektil letel približne pol metra vedľa pravej tyče.
     
    15
    Ďalšia nedôrazná domáca rozohrávka na hranici vlastnej šestnástky a znova z toho takmer vznikla šanca pre Juventus. Loptu pred Llorentem našťastie pre Udinese stihol odohrať Danilo.
     
    16
    Ďalšou ďalekonosnou strelou sa prezentoval Pereyra, ale ani jeho pokus sa neujme, lopta aj tomto prípade letí ponad brvno.
     
    17
    Widmer si nabiehal na center smerujúci pred bránu, výborne ho ale zablokoval Evra a Buffon už nemal problém schovať loptu vo svojich rukaviciach.
     
    18
    Na opačnej strane sa po vhadzovaní a dobrej práci Llorenteho až do šestnástky dostal Tévez. Jeho strela z ťažkej pozície ale minula bránu.
     
    19
    Di Natale šikovne vysúval Silvu na ľavom krídle, ale aj Gabriel Silva zaváhal, nedal si pozor a ocitol sa v ofsajde.
     
    20
    Gabriel Silva si znova nabiehal na vzdušnú prihrávku Di Nataleho, tentoraz sa ale nešťastne pošmykol na mokrom trávniku a loptu nezachytil.
     
    21
    Po dobrej práci Pirla pri rohovej zástavke získava Juventus rohový kop. Ten bude zahrávať práve Pirlo. Uvidíme, čo hostia vymyslia tentoraz.
     
    22
    Napokon z toho nebolo nič, hostia síce zostali na dostrel brány, Tévez bol však v šestnástke súpera až moc aktívny a dopustil sa útočného faulu.
     
    23
    Obrovská šanca pre Udinese! Bruno Fernandes si po vysunutí Di Nataleho počínal lepšie ako pred pár minútami, no loptu napálil iba do miest, kde stál pripravený Buffon. Následná dorážka Di Nataleho už smerovala nad bránu.
     
    24
    Na druhej strane Tévez vo vzduchu bojoval o loptu, pridržal ho pri tom Guilherme a Juventus získava ďalší priamy kop.
     
    25
    Aj ten zostane nevyužitý, nasledovať bude rohový kop, no až po tom ako sa pozviecha domáca dvojica Allan – Guilherme. Títo hráči sa totiž nešťastne pri snahe odhlavičkovať loptu do bezpečia zrazili hlavami.
     
    26
    Ani štandardná situácia v podobe rohového kopu nepriniesla Juventusu gólovú príležitosť a tak si na ňu budeme musieť ešte počkať.
     
    27
    Juventus aj naďalej zostáva v útoku, no hráčom akosi chýba pohyb, nevedia sa uvoľniť a vypracovať si tak nebezpečnejšiu príležitosť.
     
    28
    Zmeniť to chcel Llorente, jeho hlavička po rohovom kope však mieril mimo brány. Nasledovať bude odkop Karnezisa.
     
    29
    Naopak, tentoraz musel zasahovať Buffon, po tom čo sa Bruno Fernandes dostal do ďalšej dobrej streleckej pozície z hranice pokutového územia. Buffon pohotovo vyrazil na roh.
     
    30
    Z rohového kopu nebolo nič, rovnako ako z rýchlej kontry Juventusu. Po nepresnej prihrávke hráčom ušla lopta za čiaru a rozohrávať bude domáci gólman.
     
    31
    Tempo hry je stále nízke, na to že sledujeme zápas tímov z hornej časti tabuľky, najkrajší futbal to zrovna nieje.
     
    32
    Allan si pýta žltú kartu pre Pogbu, inkasoval totiž úder do tváre, hlavný rozhodca však zostáva chladným a nariaďuje iba priamy kop.
     
    33
    Hra sa presunula najmä do strednej časti ihriska, tam momentálne vyslovene navrch nemá ani jeden z tímov.
     
    34
    Zmeniť to chcel Pereyra, ktorý sa do útoku pustil sám proti dvojici hráčov. Prvého sa ešte zbavil, no cez druhého sa mu už prejsť nepodarilo.
     
    35
    Po súboji s Tévezom sa na zemi ocitol Heurtaux. Ten sa bolestivo drží za zadnú časť hlavy, no nevyzerá to vážne.
     
    36
    Heurtaux sa napokon zapája do hry, nebude potrebovať ošetrenie. Pri lopte sa nachádzajú jeho spoluhráči, ktorí sa ale do útoku dvakrát nenáhlia.
     
    37
    Pogba posielal z ľavej strany prudký center pred bránu, jeho smer stihol zmeniť Gabriel Silva a Llorente loptu zachytil až za čiarou, takže bude nasledovať rohový kop.
     
    38
    Akcia po nacvičenom signáli sa skončila strelou Pogbu, tej ale chýbala potrená razancia, takže s ňou nemal Karnezis veľké problémy.
     
    39
    Pogba posielal ďalšiu vzdušnú prihrávku, na ktorú ale nezareagoval ani jeden z hráčov, či už súpera alebo z jeho tímu a tak bude nasledovať odkop Karnezisa.
     
    40
    Ten dlhým odkopom vysunul Di Nataleho, ten posúval Fernandesovi, ktorý sa opäť ocitol v postavení mimo hry.
     
    41
    Čas do konca prvého polčasu nám pomaly plynie, oba celky to teraz skúšajú viac menej dlhými prihrávkami na hranicu pokutového územia, no ani jedna z nich neslávila úspech.
     
    42
    Hráčom Juventusu sa to podarilo pretaviť aspoň na rohový kop, po ktorom sa však Lichtsteiner ocitol v milimetrovom ofsajde, takže celá akcia končí.
     
    43
    Pirlo kolmicou vysúval Silvu, Udinese pokračuje v dobrej obrannej hre a aj tento pass dokázali domáci hráči zachytiť.
     
    44
    Prvý polčas sa v podstate len dohráva, stále v biednom tempe, ktoré by skôr svedčalo tímom zo spodnej časti tabuľky.
     
    45
    Hostia sú síce pri lopte, no vyčkávajú s ňou na svojej polovici ihriska a sledujú rozhodcu, kedy už ukončí prvú polovicu zápasu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ten im vyhovel, nenadstavoval navyše ani minútu a tak je stav po prvom polčase bezgólový. Šancí bolo v prvom polčase ako šafranu, bližšie ku gólu mali domáci hráči, no nepodarilo sa im prekonať Buffona.

    Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:01.
     
    Hráči obidvoch tímov po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľ pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, oba celky tak majú k dispozícii ešte všetky 3 striedania.
     
    47
    Druhú polovicu zápasu začali aktívnejšie domáci hráči, ich postup bol však po krátkom čase zastavený.
     
    48
    Pogba šiel v šestnástke súpera po súboji s Fernandesom k zemi, pýta si pokutový kop, no vyslúžil si iba piskot domácich tribún.
     
    49
    Hostia si vymieňajú loptu na polovici súpera, je to ale veľmi ďaleko od domácej brány, o strele tak nemôžu ani len uvažovať.
     
    50
    Llorenteho sa následne snažil vysunúť Pirlo, jeho vzdušná prihrávka však bola prisilná a skončila iba v rukaviciach Karnezisa.
     
    51
    Útok Udinese pekne potiahol Di Natale, ten na ľavom krídle vysunul Gabriela Silvu, ktorý mu loptu okamžite vracal, no veľmi nepresne.
     
    52
    Z väčšej vzdialenosti skúsil vypáliť Bruno Fernandes, do cesty mu však vošiel Chiellini, ktorý tečoval loptu na roh.
     
    53
    Lopta z rohového kopu smerovala na bližšiu žrď, tam pred Heurtauxom stihol loptu vyboxovať Buffon. Heurtaux ho pravdepodobne v snahe zakončiť fauloval, pretože hra je prerušená.
     
    54
    Pogba stratil loptu v útoku, Guilherme ju okamžite posielal na vysoko vysunutého Di Nataleho, ten ju však nezachytil a tak skončila iba pri Buffonovi.
     
    55
    Ďalšiu útočnú snahu Juventusu zmaril útočný faul Pogbu, Allan okamžite vysúval Théréau, ale ako je zo už v dnešnom zápase zvykom, prihrával mu nepresne.
     
    56
    Uvidíme ďalší rohový kop pre Udinese, center Gabriela Silvu bol tečovaný jedným z obrancov "Starej dámy". Di Natale si už chystá loptu pri rohovej zástavke.
     
    57
    Zo štandardnej situácie štandardne nič nebolo, pretiahnutý center skončil za čiarou, od brány bude rozohrávať Buffon.
     
    58
    Konečne trošku vzrušenia, Pirlo si potiahol loptu k hranici šestnástky, Llorente ju sklepol Pereyrovi, ten prudkou strelou iba opečiatkoval brvno!
     
    59
    Domácemu tímu následne chvíľu trvalo, kým sa sformoval a preto sa Karnezis s ďalšou rozohrávkou príliš neponáhľal.
     
    60
    Po súboji Chielliniho s Gabrielom Silvom sa prvý menovaný ocitol na zemi, pýta si priamy kop, ten však nasledovať nebude. Podľa rozhodcu bolo všetko v rámci pravidiel.
     
    61
    Tentoraz sa už faul píska, v útoku si nedal pozor Lichtsteiner a vo vzdušnom súboji si pomohol rukami.
     
    62
    Na ihrisko sa pritvrďuje, po ďalšom vzdušnom súboji cez Théréaua preletel Evra, ten dopadol nešťastne na rameno. Už sa pri ňom zbieha aj lekársky tím.
     
    63
    Evra napokon opustil hraciu plochu v sprievode lekárov, hra zatiaľ bude pokračovať aj bez neho. Uvidíme, či ešte do hry zasiahne.
     
    64
    Pogba pri rohovej zástavke výborne vybojoval vhadzovanie sám proti trojici domácich hráčov. Vhadzovať bude Evra, ktorý sa medzičasom zapojil do hry.
     
    65
    Tévez najprv výborne napadol rozohrávku súpera, potom o loptu bojoval pri rohovej zástavke a celú akciu zakončil strelou tesne nad brvno.
     
    66
    Prichádza prvé striedanie v zápase, z ihriska odchádza Gabriel Silva, jeho miesto na trávniku zaujme Pasquale.
     
    67
    Pogba pred hranicou svojho pokutového územia nepríjemne skopol Di Nataleho hlavný rozhodca si to však očividne nevšimol a zákrok posúdil ako čistý.
     
    68
    Nasledovať tak bude prvá výmena hráčov na strane Juventusu, zápas predčasne končí pre Llorenteho, ktorého vymení Álvaro Morata.
     
    69
    Evra sa vydal na útočný výlet, približne meter od hranice pokutového územia šiel k zemi, priamy kop sa nenariaďuje, namiesto toho bude nasledovať odkop od domácej brány.
     
    70
    Snahu vybojovať priamy kop mal aj Di Natale, ale ani on u hlavného arbitra nepochodil a rozohrávať bude Buffon.
     
    71
    Stretnutie je stále vyrovnané, rohový kop bude mať tentoraz k dispozícii Udinese Calcio.
     
    72
    Z rohového kopu nebezpečenstvo pre Buffona nevzniklo, naopak do rýchleho protiútoku vyštartoval čerstvý Álvaro Morata, toho ale v poslednej sekunde na hranici pokutového územia čisto zastavil Heurtaux.
     
    73
    Hostia sa usadili na hranici pokutového územia, no hráči sa až príliš ponúkali so strelou. Napokon prišiel center Lichtsteinera po ktorom viac-menej už v páde zakončoval striedajúci Álvaro Morata. Jeho nedôrazné zakončenie bola pre Karnezisa malina.
     
    74
    Ďalší zbytočný útočný faul Pogbu, dnes ich už bolo neúrekom, Pogba si už pravidelne vysluhuje piskot domácich tribún, no žltú kartu ešte stále nevidel.
     
    75
    Turín strieda druhý raz v zápase, z trávniku odkráčal Evra, opačným smerom vybieha Padoin.
     
    76
    V útoku to tentokrát zbytočne prekombinoval Álvaro Morata, Juventus útočí naozaj zvláštnym spôsobom, jeho hra vôbec nepripomína štýl hry v predchádzajúcich zápasoch.
     
    77
    Útoky sú navyše častokrát prerušené kvôli útočnému faulu, alebo zbytočne nepresnej prihrávke. Jednej takej sa teraz dopustil Pirlo.
     
    78
    Na hráčoch je vidieť stupňujúca sa frustrácia, je pravdou, že Udinese už takmer vôbec neútočí a väčšina hráčov sa zameriava už len na defenzívnu činnosť.
     
    79
    Nedovoleným zákrokom sa v útoku negatívne prezentoval Padoin, odniesol si to Heurtaux, domáci hráč sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    80
    Na ľavom krídle sa snažil uvoľniť Tévez, zoskupila sa pri ňom hneď trojica brániacich hráčov, argentínsky zakončovateľ tak vybojoval aspoň roh.
     
    81
    Z toho nič nebolo, aj napriek tomu sa hostia zdržujú na súperovej polovici stále však tomu chýba strela na bránu.
     
    82
    Opatrná hra oboch tímov pokračuje aj v poslednej desaťminútovke tohto polčasu. Dnešnému zápasu zrejme bude najviac svedčať bezgólová remíza.
     
    83
    Po dlhej dobe do útoku zavelil Allan, toho už čisto nedokázal zastaviť Lichtsteiner, ten si pomohol faulom, za ktorý vidí aj žltú kartu.
     
    84
    Po priamom kope sa aj s dávkou šťastia lopta odrazila k Brunovi Fernandesovi, ten síce zakončoval z dobrej pozície, no krkolomne a tak bránu prestrelil.
     
    85
    Čo práve zahodil Tévez to snáď nieje ani len možné! Po prihrávke z ľavej strany mu loptu doslova naservíroval Pogba, Tévez nikým nebránený z ideálnej pozície netrafil bránu!
     
    86
    Šancu na útok ešte získava Udinese, Piris to cez stred ihriska skúšal individuálne, Pogba ho poslal k zemi a daroval tak súperovi priamy kop.
     
    87
    Ponúknutú príležitosť domáci tím nevyužil, naopak rodiacu sa kontru za cenu žltej karty zastavil Di Natale. Kvôli tomuto trestu navyše nebude môcť nastúpiť v ďalšom zápase.
     
    88
    Juventus ešte získal rohový kop, po ktorom hlavou zakončoval Chiellini, ten okrem lopty trafil aj hlavu Heurtauxa. Obaja si bolestivo šúchajú hlavy, no nebude to vážne.
     
    89
    Na kopačkách si loptu aj naďalej držia hráči Juventusu Turín, nachádzajú sa s ňou však ďaleko od brány, Udinese teraz poriadne betónuje, súpera do zakončenia nepúšťa.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, gól sme stále nevideli a nevyzerá to tak, že by sa to malo zmeniť. Uvidíme, čo nám prinesie nadstavenie.
     
    90+1
    To bude napokon trvať ešte 3 minúty.
     
    90+2
    V posledných minútach sa do útoku pustili domáci hráči, zásluhou Di Nataleho získali rohový kop. Bude sa jednať o jednu z posledných akcii dnešného zápasu.
     
    90+2
    Hostia sa oslobodili, no dopredu sa už príliš netlačia, skúsili to nakopávanou loptou, no neúspešne.
     
    90+3
    Za faul na Padoina ešte uvidí Théréau žltú kartu. Juventus získava priamy kop a to už bude definitívne posledná akcia zápas.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, ani z poslednej akcie gól nepadol a tak si tímy body podelia. Tímy nenastavili od samého začiatku bohvieaké tempo, celý duel sa hral skôr v tréningovom tempe. Juventus aj po dnešnom zápase zostane na špici tabuľky, Udinese si polepší o jedno miesto.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (16:51:36)

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   87. Natale (UDI), 90+3. Théréau (UDI) – 83. Lichtsteiner (JUV)


    Udinese Calcio: Karnezis – Piris, Danilo, Heurtaux – Gabriel Silva, Bruno Fernandes, Guilherme, Allan, Widmer – Di Natale, Théréau
    Náhradníci: Meret, Scuffet – Bubnjić, Hallberg, Jádson, Pasquale, Faraoni, Aguirre

    Juventus Turín: Buffon – Chiellini, Bonucci, Cáceres – Evra, Pogba, Pirlo, Pereyra, Lichtsteiner – Tévez, Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Ogbonna, Pepe, Álvaro Morata, Coman, Barzagli, De Ceglie, Padoin

    Rozhodca: Gervasoni – Stefani, Barbirati