Mönchengladbach – Hertha 3:2 (kon.) | Hannover – Wolfsburg 1:3 (kon.) | Stuttgart – Schalke 0:4 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Augsburg 1:2 (kon.) | Paderborn – Freiburg 1:1 (kon.) | Bayern – Leverkusen 1:0 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:2 (1:0)
FC Augsburg
Sobota 06.12.2014, 15:30 • RheinEnergieStadion • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 14. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom zápase si sily zmerajú 1. FC Köln a FC Augsburg.

    1. FC Köln

    Kolínu momentálne patrí 12. miesto v tabuľke, za získaných 15 bodov. O bod pred ním sa nachádza nováčik Padeborn a Mainz. Frankfurt má pred Kolínom náskok 3 bodov. Naopak, na chrbát mu dýcha s jednobodovým odstupom Hertha Berlín, dva body strácajú Brémy. Kolínu sa v posledných zápasoch príliš nedarilo, keďže z posledných piatich kôl získal iba 6 bodov za výhry proti Brémam a Hoffenheimu. V ostatných troch zápasoch hráči ťahali za kratší koniec. Najprv podľahli Freiburg, následne Herthe Berlín a naposledy schytali po nie až tak jednoznačnom priebehu zápasu v Leverkusene "päťku". Uvidíme teda či sa dnes hráčom zadarí a po dvoch prehrách za sebou znova zabodujú.

    FC Augsburg

    Na rozdiel od Kolínu, Augsburgu sa v tejto sezóne až prekvapivo dobre darí. S 21 bodmi mu momentálne patrí 4. miesto v tabuľke, čo by znamenalo účasť v Lige Majstrov. Na jeho miesto si však s jednobodovým odstupom zuby brúsia Schalke, Borussia Mönchengladbach a Hoffenheim. Dva body naň stráca Hannover. Z posledných piatich zápasov Augsburg prehral len jediný raz a to proti Schalke, naopak naplno bodoval proti Freiburgu, Paderbornu, Stuttgartu a Hamburgu. Podarí sa teda dnes nadviazať hráčom na dobré výsledky a potvrdiť tak dobrú formu?
     
    História vzájomných zápasov:

    Augsburg 2-1 Kolín
    Kolín 3-0 Augsburg
    Augsburg 2-0 Kolín
    Augsburg 1-3 Kolín
    Augsburg 3-0 Kolín
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Köln: Horn – Hector, Wimmer, Mavraj, Brečko – Gerhardt – Švento, Risse, Vogt, Olkowski – Ujah
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Matuszczyk, Bröker, Osako, Peszko, Zoller

    FC Augsburg: Manninger – Baba, Klavan, Callsen-Bracker, Verhaegh – Baier, Kohr – Werner, Halil Altıntop, Bobadilla – Đurđić
    Náhradníci: Gelios – Feulner, Esswein, Jeong-Ho Hong, Thommy, Caiuby, Mölders

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Thomsen.
     
    Obidva celky sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tým dnes bude hrať v bielo-červených dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v zelenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči hostí, tým prvý prechod do útoku po pravom krídle nevyšiel, Ujah si na stredovej čiare vypýtal faul.
     
    2
    Prvá útočná akcia tak prišla v podaní domáceho tímu, Brečkov center z pravej strany však zablokovala obrana hostí.
     
    3
    Následne to už bolo oveľa nebezpečnejšie! Ujah šikovným oblúčikom výborne vysunul Šventa, ktorý zvnútra šestnástky volejom zakončoval z prvej a len o centimetre mieril nad brvno.
     
    4
    Po chybnej rozohrávke Babu takmer ďalší útok založil Olkowski, našťastie pre tím hostí sa okolo neho hneď zbehla trojica brániacich hráčov.
     
    5
    Hostia budú po postupnom prechode po pravej strane zahrávať prvý rohový kop v zápase, ten vybojoval Bobadilla.
     
    6
    Z rohu nič nebolo, domáci tím sa bez problémov oslobodil, hráči sa s tým nepárali a okamžite dlhým odkopom poslali loptu až na súperovu polovicu.
     
    7
    Tam hráči Ausgburgu dlho rozmýšľali čo s loptou spraviť až ju napokon stratili a Ujahova nebezpečná strela bola len zblokovaná na roh.
     
    8
    Ani táto štandardná situácia nepriniesla ohrozenie brány, naopak Bobadilla okamžite zavelil do protiútoku a len vďaka dobrému obrannému zákroku Mavraja si lopta nenašla cestu k brankárovi.
     
    9
    Hostia tak zahrávali ďalší rohový kop po ktorom boli vytlačení až pred vlastnú šestnástku, kde si znova len vymieňajú loptu.
     
    10
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, Ujah so Šventom sa snažia napádať súperovu rozohrávku, zatiaľ však márne.
     
    11
    Až teraz sa Augsburgu podarilo preniesť hru do útoku po ľavej strane, odkiaľ smeroval center pred bránou. Tam ale vo vzdušnom súboji súpera fauloval Kohr, čo neušlo pozornosti rozhodcu.
     
    12
    Loptu na svojich kopačkách viac držia hostia, no kvôli množstvu nepresných prihrávok sa im nedarí plynulejšie prejsť do útoku.
     
    13
    1. FC Köln dáva gól! Z ničoho nič prichádza prvý gól dnešného stretnutia! Po nenápadnej akcii, kde Baba nepostrážil centrujúceho Olkowského si na peknú prihrávku pred bránu nabehol ANTHONY UJAH a ten pohodlne posiela loptu do siete. 1:0.
    Anthony UJAH - 1:0
     
    14
    Domácemu tímu sa tak podarilo prebrať tribúny, ktoré za posledných desať minút takmer nebolo počuť.
     
    15
    Domáci tím sa aj naďalej tlačí dopredu, Ujah inkasoval nepríjemný úder do hlavy, rozhodca signalizoval výhodu, ktorú však Švento nevyužil, pretože prihrávka po pravom krídle nebola presná.
     
    16
    Tempo hry sa nám zvýšilo, dúfajme že nám to prinesie viac útočných akcii na jednej, či druhej strane.
     
    17
    Hostia to väčšinou skúšajú len dlhými nakopávanými loptami, ktoré ale zatiaľ nemali úspech. Všetky takéto dlhočizné prihrávky si postrážila pozorná obrana Kolínu.
     
    18
    Po Voghtovej prihrávke to po krídle skúšal Švento, ktorý vybojoval aspoň vhadzovanie na súperovej polovici, ktoré však jeho tím nedokázal využiť.
     
    19
    Hra sa presunula najmä do strednej časti ihriska, kde momentálne navrch nemá ani jeden z tímov. Hra sa pomerne často kúskuje, takže brankári sa v poslednej dobe príliš nenadreli.
     
    20
    Nebude tomu tak ani teraz, Horn si nebude musieť dávať pozor ani pri rohovom kope, keďže ten po súboji pri rohovej zástavke nasledovať nebude, aj keď hostia protestujú.
     
    21
    Ďalší útočný faul Augsburgu, hostia nám toho v útoku dnes zatiaľ príliš veľa nepredviedli. Útočné chúťky pomaly ale isto opúšťajú aj domáci Kolín.
     
    22
    Baba operoval na ľavom krídle, ponaháňal dvojicu brániacich hráčov, síce sa mu nepodarilo odcentrovať, loptu v útoku aj napriek tomu podržal.
     
    23
    Konečne sme videli peknejšiu útočnú akciu Augsburgu, na ktorej konci bolo efektné zakončenie Wernera, ktorý nám predviedol rybičku, avšak už z ofsajdu.
     
    24
    Domáci "Capkovia" získali ďalší rohový kop, ktorý zahrával Švento, najvyššie si pre loptu vyskočil jeden z obrancov hostí, takže z toho opäť nič nebolo.
     
    25
    Domáci tím si teraz v útoku nerozumel, Ujah najprv dobre získal loptu, potom s jej odohraním trošku váhal, posunul ju Voghtovi, ktorý ju kolmi prihral presne medzi nabiehajúceho si Šventa a Risseho.
     
    26
    Na opačnej strane to individuálne skúšal Bobadilla, jeho strela bola veľmi nepresná a skončila mimo priestoru domácej brány.
     
    27
    Hra sa znova presťahovala do okolia stredového kruhu, dnes veru nesledujeme príliš oku lahodiaci futbal. Dúfajme, že sa to časom zmení.
     
    28
    Bobadilla to znova skúsil individuálne, pred hranicou pokutového územia si vytvoril dobrú streleckú pozíciu, odkiaľ trafil len brániaceho hráča. Roh pre Augsburg.
     
    29
    Po centri z rohu ihriska loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány hlavou poslal Švento, netrvalo to dlho a hostia sa znva vrátili na útočnú polovicu.
     
    30
    Đurđić nám predviedol peknú rybičku, podobnú ako Werner pred malou chvíľou, no Horn bol na svojom miestne a loptu pohotovo skryl vo svojom náručí.
     
    31
    Na opačnej strane strelou z ťažkého ohla prekvapil gólmana Ujah, Manninger jeho pokus nezastavil, našťastie preňho ho na bránkovej čiare dokonale zastúpil Klavan!
     
    32
    Voght to vôbec nemyslel zle, šikovne na seba naviazal dovjicu hráčov a kolmicou vysúval Ujaha. Ten však jeho úmysel pochopil, nemal rýchlosť a tak loptu ani nedobehol.
     
    33
    Ďalšia lopta na Ujaha, tentoraz šlo o dlhočiznú prihrávku z jeho vlastnej polovice ihriska, ktorú ale nedokázal spracovať a tak lopta končí mimo ihriska.
     
    34
    Baba dobre zahral na ľavom krídle, tam si vypýtal faul od Olkowského a získal tak priamy kop pre svoj tím.
     
    35
    Ten sa napokon hráčom hostí využiť nepodarilo, nakoľko Đurđić znova nepochopiteľne pred bránou Kolínu fauloval stopéra domáceho tímu.
     
    36
    Olkowski si na pravom krídle po peknom vysunutí od Brečka počínal trošku zbrklo, namiesto toho aby prihral voľnému Voghtovi alebo Šventovi, zakončoval zo zlej pozície rovno do brániaceho hráča.
     
    37
    Prichádza prvá žltá karta v zápase, za doslova zostrelenie Hectora ju uvidí Kohr. Kolín navyše získava priamy kop.
     
    38
    Aj ten zostal nevyužitý, následne ale Brečko výborne posielal pred bránu loptu, ktorú síce nezachytil Ujah, no z druhej vlny si pre ňu zbehol Voght, ktorý prudkou strelou po zemi len tesne míňa pravú tyč!
     
    39
    Po zlej rozohrávke domáceho tímu priamo pred jeho šestnástkou musel situáciu pred bránou zachraňovať Brečko. Ten súperovi odobral loptu aj za cenu rohového kopu.
     
    40
    Rohový kop si hráči na ihrisku zopakujú, tentoraz hral na istotu domáci obranca Mavraj.
     
    40
    Ani druhý rohový kop nebol nebezpečný, po nebezpečnom centri od Babu Mavraj zahral trošku zbrklo a pomerne zbytočne daroval súperovi ďalší roh.
     
    41
    Horn nemusel zasahovať, jeden z jeho spoluhráčov loptu rýchlo odohral až do okolia stredového kruhu.
     
    42
    Tam si loptu prebral Ujah, ten našiel naľavo úplne voľného Hectora. Hector neváhal, okamžite vypálil svojou ľavačkou a Manninger mal veru čo robiť aby jeho pokus vytlačil na roh.
     
    43
    Blíži sa nám koniec polčasu, hostia sa ešte snažia o založenie útoku, domáca obrana však stále zostáva stopercentná.
     
    44
    Đurđić to skúšal samostatne, aj jeho zastavila defenzíva Kolínu, zdá sa, že prvý polčas sa bude už iba dohrávať v strednej časti ihriska.
     
    45
    Ani jeden z celkov sa už príliš nehrnie do útoku, pri lopte sú domáci hráči, ktorý si ju vymieňajú na vlastnej polovici, hostia už ani neprejavujú záujem o pressing.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca nenadstavoval ani len minútu navyše a tak po prvom polčase vedie domáci tím nad Augsburgom 1:0. Jediným strelcom prvého polčasu tak bol domáci hráč Ujah, ktorý v 13. minúte rozjasal domáce tribúny. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:33.
     
    Hráči po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jednu zmenu v domácej zostave, na druhý polčas už nenastúpi Dušan Švento, jeho miesto zaujme Matuszczyk.
     
    47
    Baba založil prvú útočnú akciu Augsburgu v druhom polčase, hráči kombinovali na rohu pokutového územia, pramení z toho napokon rohový kop.
     
    48
    Po ďalšom centri a nepresnom zakončení Kohra už bude nasledovať odkop od Hornovej brány, aj napriek tomu, že si hráč hostí pýta ďalší roh.
     
    49
    Matuszczyk vybojoval loptu, prihral Voghtovi, ktorému sa podarilo preniknúť až do šestnástky, kde šiel k zemi, no faul to nebol.
     
    50
    Viacero nepresných prihrávok sme zaznamenali tentoraz na domácej strane, Brečko sľubnú akciu pokazil nepresnou prihrávkou, ktorou z dobrej pozície vyhnal Olkowskeho.
     
    51
    Matuszczyk sa zapojil do obrannej činnosti, s bojovnosťou to ale trochu prehnal a dopustil sa obranného faulu. Našťastie pre Kolín sa tento incident stal pomerne ďaleko od brány.
     
    52
    Hostia s rozohrávkou neotáľali, dlhý center ale končí v rukaviciach pozorného Horna. Dobiedzajúci Kohr sa hnevá sám na seba.
     
    53
    FC Augsburg dal gól! S veľkou dávkou šťastia sa podarilo hráčom hostí vyrovnať! Halil Altıntop na pravom krídle našiel Bobadillu, ten posielal na bránu strieľanú prihrávku, ktorú najprv tečoval jeden z brániacich hráčov, následne ju Horn iba končekmi prstov postrčil priamo na kopačky NIKOLU ĐURĐIĆA a ten loptu už poľahky dotlačil do siete.
    Nikola ĐURđIć - 1:1
     
    55
    Hostia zostávajú pri útočnej chuti, domáci tím ešte medzičasom protestoval u hlavného rozhodcu, nakoľko sa hráčom zdalo, že Đurđić bol v ofsajde, so svojimi protestami ale nepochodili.
     
    56
    Kolín as musí aj naďalej brániť, Mavraj to teraz spravil dobre, pred dobiedzajúcim Kohrom odohral loptu tak, že súper nezískal rohový kop.
     
    57
    Takmer všetci hráči v červeno-bielom sa zapájajú do obrannej činnosti, domáci stroj teraz akosi nepracuje, naopak strelený gól dal hráčom Augsburgu nové krídla.
     
    58
    Po ďalšom zaváhaní domácej defenzívy až príliš ľahko do šestnásty prenikol Bobadilla, ktorý svojou prudkou strelou rozvlnil iba bočnú sieť.
     
    59
    Po dlhšej dobe chceli domáci futbalisti zaútočiť, bez presnej prihrávky to ale nepôjde, pri lopte je znova Baba.
     
    60
    Ďalšia sľubná akcia Kolínu vyšla vniveč, Matuszczyk si na ľavej strane nerozumel s Hectorom, takže pred bránu center nepriletí.
     
    61
    Šancu zaútočiť tak budú mať hostia, tí však tiež trošku poľavili a loptu si vymieňajú len pred vlastným gólmanom.
     
    62
    Nepríjemný center Bobadillu z pravého krídla dokázal Horn vyboxovať do bezpečnej vzdialenosti od brány, obrana "Capkov" sa stále akosi nevie sformovať.
     
    63
    Matuszczyk vyskúšal individuálny prienik až k hranici pokutového územia, tam si naňho počkala trojica brániacich hráčov, proti ktorej nemal najmenšiu šancu.
     
    64
    Hráči Augsburgu sa do útoku ponáhľali až príliš, postrannému rozhodcovi neušiel fakt, že Werner sa v momente prihrávky nachádzal v ofsajde.
     
    65
    Loptu tak rozohrával Matuszczyk, jeho dlhá prihrávka na súperovu polovicu neslávila úspech, pri lopte sú znova hráči v zelenom.
     
    66
    Tí znova iba vyčkávajú na vlastnej polovici ihriska, nechajú domáce mužstvo vybehať sa pri pokusoch o pressing.
     
    67
    Baba postupne vrátil loptu až vlastnému brankárovi Manningerovi, za čo si vyslúžil hlasný piskot domácich tribún.
     
    68
    Bobadilla na ľavom krídle vybojoval roh, sám ho aj zahrával, prudkým centrom ale našiel hlavu domáceho Wimmera.
     
    69
    Následne sa ešte lopta odrazila k Baierovi, ten sa poriadne oprel do strely z viac ako dvadsiatich metrov, no bránu poriadne vysoko prestrelil.
     
    70
    Mavraj vo vzdušnom súboji nepríjemne udrel do tváre Kohra, Augsburg získava priamy kop a Mavraj môže byť rád, že neuvidí žltú kartu.
     
    71
    Hráč si pre zle postavenie museli priamy kop zopakovať, po nacvičenom signály sa do strely riadne oprel Werner, aj ten mieri poriadne vedľa.
     
    72
    Prichádza druhé striedanie na strane Kolínu, ihrisko tentoraz opustí Risse, ktorého nahradí Bröker.
     
    73
    Bröker sa okamžite zapojil do hry a po prvom kontakte s loptou pre svoj tím vybojoval rohový kop. Uvidíme, či z toho bude niečo tentokrát.
     
    74
    Nestalo sa tak, naopak, do protiútoku sa takmer dostal Bobadilla, no vďaka dobrému zásahu Matuszczyka argentínsky útočník stratil loptu ďaleko od brány.
     
    75
    A znova aktívny Bröker na ľavom krídle. Svojou aktivitou tak znova pomohol tímu aspoň tým že vybojoval rohový kop.
     
    76
    Po rohovom kope to v hľadisku len tak zahučalo, Mavrajova hlavička len tesne preletela ponad brvno. Prípadný gól by však neplatil, Mavraj vo výskoku fauloval.
     
    77
    Prvý raz v zápase strieda aj Augsburg, z ihriska odchádza strelec vyrovnávajúceho gólu Đurđić, vymení ho Mölders.
     
    78
    Baba dlhou prihrávkou v útoku vysúval Wernera, ten si však nedal pozor a nachádzal sa v postavení mimo hry.
     
    79
    Brečko sa vydal na útočný výlet, na pravom krídle ho výborne zastavila dvojica Baba – Klavan a keďže Brečko nieje tak dobre technicky vybavený odcentrovať sa mu nepodarilo.
     
    80
    Na opačnej strane rohový kop zahrával Bobadilla, ani z tejto štandardtky nič nebolo, rohové kopy veru dnes nevychádzajú ani jednému z tímov.
     
    81
    Kolín sa úspešne bráni, no hráčov stále určite mrzí veľmi nešťastný vyrovnávajúci gól, po ktorom si už nedokázali vypracovať sľubnejšiu šancu.
     
    82
    Frustráciu je vidieť aj na obrancovi Marvrajovi, ktorý úplne zbytočne odkopol loptu do hľadiska, čím zadarmo daroval súperovi ďalší roh.
     
    83
    Našťastie pre Kolín séria nevydarených rohový kopov Augsburgu pokračuje, pre domácu obranu nebolo problém oslobodiť sa.
     
    84
    Na ľavej strane zaútočil striedajúci Mölders, loptu si ale hodil až príliš ďaleko pred seba a už ju nedokázal dobehnúť. Rozohrávať bude Horn.
     
    84
    Druhé striedanie na strane Augsburgu, Wernera na ihrisku nahradí čerstvý Esswein.
     
    85
    Začala sa nám posledná päťminútovka riadnej hracej doby, Kolín bude zahrávať priamy kop takmer z čiary ohraničujúcej pokutové územie. Uvidíme, čo domáci hráči vymyslia.
     
    86
    Voght napokon posielal pred bránu prudkú strieľanú prihrávku, ktorú tečoval Baba a bude z toho iba rohový kop. Tak to je veľké sklamanie.
     
    87
    Z rohového kopu už tradične nič nebolo, z veľkého uhla ešte vystreliť skúsil Bröker, jeho pokus si už Manninger bezpečne postrážil.
     
    88
    Čas sa nám rýchlo míňa, hra sa prelieva z jednej strany na druhú, ani jeden z tímov sa však nedostáva do zakončenia.
     
    89
    Augsburg posledný raz v zápase mení hráčov na ihrisku, Jeong-Ho Hong na trávniku zaujme miesto Kohra.
     
    90
    FC Augsburg dal gól! Kandidáta na hrdinu zápasu by sme mali, po dlhej nakopávanej prihrávke loptu nedokázal pred útočiacim hráčom odkopnúť Gerhardt, striedajúci ALEXANDER ESSWEIN sa uvoľnil a strelou k ľavej žrdi v poslednej minúte riadnej hracej doby posiela svoj tím do vedenia! 1:2.
    Alexander ESSWEIN - 1:2
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že domáci tím bude mať na vyrovnanie k dispozícii extra 3 minúty navyše.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa však už Kolínu nedarí prejsť do útoku, hostia vytvorili obranný val, cez ktorý sa "Capkovia" nevedia dostať.
     
    90+3
    Zdá sa, že je rozhodnuté, hostia sa po zisku lopty s rozohrávkou nemaznajú. okamžite ju posielajú ďaleko od svojej brány a zbierajú tak cenné sekundy.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, Augsburg síce po prvom polčase prehrával, no následne hráči predviedli dokonalý obrat, keď sa im najprv zásluhou Đurđića podarilo vyrovnať a následne v poslednej minúte riadnej hracej doby do vedenia Augsburg poslal žolík Esswein. Augsburg si tak dnes odnáša z ihriska súpera všetky tri body a v tabuľke tak aspoň dočasne preskočí Bayer Leverkusen, ktorý dnes čaká náročný súboj s Bayernom Mníchov. Naopak, Kolín prinajlepšom zotrvá na 12. mieste, to či v tabuľke klesne bude záležať od výsledkov ďalších zápasov.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:24:09)

    Andrej Marienka

    Góly: 13. Ujah – 53. Đurđić, 90. Esswein

    Karty:   37. Kohr (AUG)


    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Hector, Wimmer, Mavraj, Brečko – Gerhardt – Švento, Risse, Vogt, Olkowski – Ujah
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Matuszczyk, Bröker, Osako, Peszko, Zoller

    FC Augsburg: Manninger – Baba, Klavan, Callsen-Bracker, Verhaegh – Baier, Kohr – Werner, Halil Altıntop, Bobadilla – Đurđić
    Náhradníci: Gelios – Feulner, Esswein, Jeong-Ho Hong, Thommy, Caiuby, Mölders

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Thomsen