Zenit – FK Krasnodar 4:0 (kon.) | Kubaň Krasnodar – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
4:0 (1:0)
FK Krasnodar
cz Sobota 06.12.2014, 14:45 • Stadion Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Petrohrad utkání zcela ovládl, a to na všech frontách. Hosté sice v úvodu druhé půle zlepšili svůj výkon, ovšem následně třikrát inkasovali. Prosadili se Witsel, Danny a Smolnikov. Zenit tak v posledním duelu před zimní pauzou zvítězil přesvědčivě 4:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 8:3 (16:41:35)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě si ale hosté zahrají rohový kop, který zapříčinilo Lombaertsovo odvrácení zajímavé akce. Standardní situace ale žádné nebezpečí nepřinesla.
     
    90+3
    Petrohrad má stále větší tlak. Krasnodar se již zcela jsitě nemůže dočkat závěrečného hvizdu, který ukončí jeho trápení.
     
    90+2
    Danny sicel po kopu od rohového praporku dostal balon za Sinicynova záda. Radovat se ale nemůže, neboť se dle pomezního arbitra nacházel v ofsajdu.
     
    90+1
    Hulk poslal z pravé strany centr, který Sigurðsson odhlavičkoval pouze na rohový kop.
     
    90
    K základní hrací době utkání budou nastaveny tři minuty.
     
    89
    V dalším souboji si Hulk pomohl nedovoleným zákrokem, a tak budou rozehrávat hosté, o což se postará Sinicyn. Utkání se již blíží ke svému závěru.
     
    88
    Hulkův volný kop z pravé strany zblokovala ideálně postavená hostující zeď. K dorážce Brazilec nedostal, neboť zapracoval Petrov.
     
    87
    Kop od rohového praporku ale nevnesl do řad Krasnodaru žádné větší nebezpečí. Sinicyn prudký centr vyboxoval do klidných vod.
     
    86
    Danny velmi pěkně potáhl balon, který přihrál Hulkovi. Jeho pas ale poté hosté zblokovali na rohový kop. Postaral se o to konkrétně Granqvist.
     
    84
    Utkání se pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru. Zdá se, že je o vítězi rozhodnuto, domácí ekipa s přehledem kontroluje hru.
     
    83
    Petrohrad měl dobře našlápnuto do další akce, ovšem v rozhodující chvíli utekl Hulkovi balon. Hrát tak mohou fotbalisté Krasnodaru.
     
    82
    Hraje se převážně v okolí středového kruhu, ke ani jedné z družin žádné nebezpečí nehrozí. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    81
    Domácí naposledy střídají. Místo Timoščuka naskočí do utkání Šejdajev.
     
    80
    Tak to bylo vynikající přenesení hry na Dannyho, který směřoval k hostující brance. Poté ale zcela bez zavinění upadl, což hlavní sudí odměnil žlutou kartou.
     
    79
    Smolnikov se pokusil zahrozit z velké dálky. Nepřesná rána ale byla zblokována. Následující akce skončil u Sinicyna, který v poklidu lapil balon.
     
    78
    Další ofenzivní snaha hostujícího celku končí postavením mimo hru. Na lavičce Zenitu se chystá poslední střídání.
     
    77
    Wanderson se zkusil dostat dopředu, což se mu nakonec povedlo. Lodygin poté nepřesným odkopem nabídl Krasnodaru autové vhazování.
    Zenit má dnes spoustu důvodů k radosti. V posledním duelu před zimní přestávkou suverénně vede

     
    75
    Ari se přece jenom dostal ke střeleckému pokusu, který ale potěšil pouze příznivce v nejvyšších ochozech Stadionu Petrovskij. Rozehrávat bude Lodygin.
     
    74
    Hosté se pokusili po pravé straně hrací plochy dostat do šance, ovšem obrana Petrohradu byla na svém místě a připravena.
     
    73
    Ve středu hrací plochy domácí faulovali. Rozehrávat tak bude Krasnodar, který již zřejmě ztratil i poslední naděje na zvrat nepříznivě se vyvíjejícího duelu.
     
    72
    Je tomu tak. Witsel přepustil místu Javimu Garcíovi. Projeví se tato změna na hře Zenitu?
     
    71
    Rohový kop se krasnodaru vůbec nepovedl, Ari hlavičkoval mimo tři tyče. Na lavičce Petrohradu se chystá další výměna sil.
     
    70
    Hosté střídají. Ze hřiště odchází Mamajev, místo kterého naskočí do hry Adžindžal.
    Igor SMOLNIKOV - 4:0
     
    68
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak to je skutečně domácí smršť. IGOR SMOLNIKOV se po pravé straně dostal do zakončení. Hostující borec se ještě pokusil do branky mířící střelu zastavit, ovšem to se mu nepovedlo.
     
    67
    Domácí střídají. Ze hřiště odchází Garay, kterého nahradí Neto. Jak se tato změna projeví na trávníku?
     
    66
    Domácí hrají v naprosté pohodě, o tom není pochyb. Krasnodar po dvou inkasovaných slepených brankách vypadá poněkud rezignovaně.
     
    65
    Aňukov musel podstoupit drobné ošetření, ovšem nyní je již zpět na hrací ploše a plně připraven pokračovat v dobře rozehraném utkání.
     
    63
    Zenit soupeře nadále velmi výrazně přehrává. Tentokráte se mu ale ofenzivní akce příliš nepodařila, balon skončil v zámezí. Krasnodar bude vykopávat.
    DANNY - 3:0
     
    62
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do tříbrankového vedení. Z levé strany se balon dostal k Fajzulinovi, jehož ránu odrazil hostující zadák. Dobíhající DANNY ale kulatý nesmysl uklidil do odkryté branky.
     
    61
    Danny se dostal k zajímavé hlavičce, která ale brankáře příliš neohrozila. Sinicyn tuto hlavičku vytěsnil. Následovat bude rohový kop.
     
    60
    Petrohrad je znovu dominantní, stále se snaží dobývat připravenou obranu Krasnodaru. Uvidíme, co přinesou následující minuty.
     
    58
    Hulk chtěl po rychlém průniku po levé straně nabít Rondónovi, leč přihrávka pozornou obranu Krasnodaru neprošla. Hrát tak mohou opět hosté.
     
    57
    Wanderson zkusil své štěstí z poměrně velké vzdálenosti, ovšem rána mu vůbec nesedla. O výkop se tak postará nezaměstnaný Lodygin.
     
    56
    S akciemi hostujícího celku to již příliš dobře nevypadá, ztráta dvou gólů je při kvalitě Petrohradu velmi obtížně smazatelná.
    Axel WITSEL - 2:0
     
    55
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Centr z pravé strany hrací plochy Sinicyn opět poměrně nešťastně vytěsnil přesně na nohu dobíhajícího AXELA WITSELA, který jej bez sebemenších problémů uklidil do branky.
     
    54
    Aňukovův dlouhý centr neuspěl, před Rondónem hosté na poslední chvíli balon odkopli. Nad trávníkem se usadila mlha z dýmovnice.
     
    53
    Petrohrad opět získává vetší převahu. Do žádných výraznějších brankových příležitostí se ale nedostává. Hraj poněkud defenzivněji než v předchozí půli.
     
    52
    Rondón se horlivě tlačil do zakončení, ovšem Granqvist volný balon pohlídal a nechal jej doputovat až k Sinicynovi. Ze slibné možnosti tak nebylo nic.
     
    51
    Rychlá kombinace se Zenitu příliš nepovedla, balon skončil v zámezí. Následovat tak bude odkop od hostující svatyně. Druhý poločas zatím nepřináší nikterak strhující podívanou.
     
    50
    Ari se pokusil zahrozit střelou z otočky, ovšem poslal balon přesně do náručí domácího brankáře. Velká škoda pro Krasnodar.
     
    49
    Faujzulin dlouho operoval s balonem na noze, až donutil Wandersona k nedovoleného zákroku. Bleskově rozehraný volný kop ale nebezpečí nepřinesl.
     
    48
    Tentokráte fauloval Wanderson. O výkop se postará Lodygin, který pochopitelně nikterak výrazněji nepospíchá.
     
    47
    Witsel si ve vzdušném souboji pomohl nedovoleným způsobem, což hlavní sudí posoudil jako faul. Krasnodar tak bude rozehrávat. Podaří se hostujícímu celku zdramatizovat utkání?
     
    46
    Druhá půle začíná v poklidu v okolí středového kruhu, kde se bojuje o balon. Častěji jej ale mají ve své moci fotbalisté Petrohradu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní poločas, který zejména v prvních fázích přinesl velkou převahu Petrohradu. Domácí jï také dokázali korunovat brankou, prosadil se Ezequiel Garay. Další šance již ale gól nepřinesly. V závěru mohli hosté z ojedinělé akce vyrovnat, leč Ari se neprosadil. Jak se bude duel nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 5:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hulk se dle pomezního arbitru octl v ofsajdovém postavení. O rozehrávku se postarají hosté. Do konce poločasu zbývají sekundy.
    Ariho neproměněná tutovka
     
    45+1
    Ari se octl ve velké šanci, mohlo být vyrovnáno. Forvard Krasnodaru dostal na hranici ofsajdu balon za obranu Petrohradu. Poté však zcela sám před Lodyginem trefil boční síť.
     
    45
    K základní hrací době utkání se budou nastavovat tři minuty.
     
    44
    Hostující mužstvo kosí zranění. Ze hřiště musí Martynovič, kterého nahradí Burmistrov.
     
    43
    Krasnodar měl našlápnuto k dobrému protiútoku, který měl však jepičí život. Hnedle po přechodu půlící čáry totiž byli hosté obráni o balon.
     
    42
    Bude se udělovat první žlutá karta utkání. Za podražení Witsela je "odměněn" hostující Mamajev (KRS).
     
    41
    Znovu akce, která končí v zámezí. Sinicyn se postará o další výkop od branky. Do konce prvního poločaasu skutečně mnoho času nezbývá.
     
    40
    Hostující mág si nepříliš povedený balon v poklidu stáhl ze vzduchu a uklidnil hru. Sledujeme stále stejný obraz hry, která spočívá v okupaci krasnodarské svatyně.
     
    39
    Po obětavém zákroku byl tvrdě zastaven také Sinicyn. Po střetu s Hulkem je však v pořádku. Následovat bude rohový kop z pravé strany hrací plochy.
     
    38
    Gajzulin chtěl vyslat Rondóna do samostatného úniku. Tento úmysl ale přečetla hostující obrana, který přihrávku zastavila. Petrohrad zatím ztroskotává na finální fázi.
     
    37
    Martynoviš odhlavičkoval balon, čímž zabránil další nadějné akci Zenitu. Krasnodar se tak alespoň na malou chvíli znovu osobodil.
     
    36
    Zenit poněkud zvolnil tempo. Momentálně spíše kombinuje v dostatečné vzdálenosti od branky soupeře. První poločas se pomalu, ale jistě blíží ke svému finiši.
     
    35
    Danny vypálil z hranice velkého vápna k pravé tyči. Sinicyn ale celou situaci velmi dobře viděl, proto mohl optimálně zasáhnout. Poté dlouhým výhozem rozehrál.
     
    34
    Hulk byl zastaven velmi nešetrnou kravatou, ovšem hlavní arbitr tento zákrok zřejmě neshledal závažným. Karta se tak udělovat nebude.
     
    33
    Rondóna v další ofenzivní akci zastavuje ofsajd. Rozehrávat tak bude Krasnodar. Hra se oproti úvodu poločasu poněkud uklidnila.
     
    32
    Granqvist velmi elegantně obral o balon Witsela, který si rovnal míč ke střele. Opět tak hosté zabránili nebezpečí. Krasnodar má stále jednobrankové manko.
     
    31
    Fajzulin velmi aktivně napadá rozehrávku hostí, což dělá brankáři Krasnodaru velké potíže. Zdá se však, že se Sinicyn s celou situací vypořádá.
     
    30
    Tentokráte to domácí s aktivitou přehnali, hlavní sudí odpískal nedovolený zákrok, což přisuzuje rozehrávku Krasnodaru. První poločas se přelévá do své závěrečné třetiny.
    Moment Dikanova zranění v pozadí s bohatou, z nebe se snášející bílou nadílkou

     
    29
    sinicyn lapil dlouhý centr, čímž znemožnil Rondónovi zakončení. Domácí ale nebyli daleko od stoprocentní příležitosti. Fotbalisté v modrém se navíc vrátili na vlastní polovinu.
     
    28
    V právě probíhajících okamžicích se hra odehrává především ve středu pole, kde ani jednomu z celků žádné větší nebezpečí nehrozí.
     
    26
    Fajzulin zahrál ve středu pole rukou, což znamená rozehrávku pro Krasnodar. Petrohrad je jednoznačně lepším celkem, což potvrzuje na všech frontách.
     
    25
    Hosté se opět na malou chvíli vydali kupředu. Příliš starostí zde Zenitu nepřidělali. Aspoň si na malou chvíli odpočinuli od neustálého tlaku.
     
    24
    Další akce se zenitu příliš nepodařila, balon lapil Sinicyn. Hostující brankář se zatím vůbec nezastaví, na branku Krasnodaru se valí jeden útok za druhým.
    Rondón trefil břevno
     
    23
    Danny posadil centr přesně na Rondónovu hlavu, ovšem útočník Zenitu trefil břevno. Sám na sebe se velmi zlobí. Ke druhé brance skutečně mnoho nechybělo.
     
    22
    Krasnodra si ani tentokráte cestu kupředu neproklestil. Z následujícího protiútoku pálil Witsel. Rána byla sražena na další rohový kop.
     
    21
    Nikoliv. Rychlá kombinace končí nepřesnou střelou, po které bude Petrohrad rozehrávat od branky. Lodygin se tak alespoň trochu zahřeje. Zatím neměl prakticky žádnou práci.
     
    20
    Prakticky poprvé se hosté dostali do střele. Wandersonův pokus byl ale zblokován. Krasnodar bude rozehrávat rohový kop. Dokáží hosté také zahrozit?
    Lombaertsova vynikající hlavička
     
    19
    Kop od rohového praporku nakonec přinesl velké nebezpečí. Sinicyn musel vytěsnit výborně umístěnou Lombaertsovu hlavičku. Nakonec se mu to ale povedlo.
     
    18
    Martynovič odvrátil akci domácích pouze za cenu rohového kopu. Jak fotbalisté ve světle modrém s touto možností naloží?
     
    17
    Ofsajd, ale na druhé straně. Příliš rychlý byl Rondón. Hosté si tak mohou alespoň na malou chvíli odpočinout od tlaku, který domácí družina neustále vyvíjí.
     
    16
    Danny předvedl vynikající sólo podél levé postranní lajny, leč poté přihrál nepřesně. Protiofenzivu Krasnodaru zastavilo postavení mimo hru. Rozehrávat tak bude Petrohrad.
     
    15
    Hulk z hranice velkého vápna znovu zaměstnal hostujícího mága. Tentokráte byl ale střídavší gólman úspěšný, ránu vytěsnil do bezpečí.
     
    14
    Ani tentokráte Petrohrad branku neohrozil. Dlouhý centr dolétl přesně k Sinicynovi, který jej ukryl do své moci. Poté dlouhým odkopem rozehrál.
     
    13
    Witsel si zkusil proklestit cestu po pravé straně ale neuspěl. Balon mu totiž utekl do zámezí. Krasnodar bude mít k dispozici autové vhazování.
     
    12
    Petrohrad nadále operuje na útočné polovině, v dosavadním průběhu duelu je jasně lepším celkem. Uvidíme, co nabídnou další minuty.
    Ezequiel GARAY - 1:0
     
    11
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! První střelu rovnou z přímého kopu ještě Sinicyn vyrazil. Bohužel pro hosty však na nohu EZEQUIELA GARAYE. Stoper Zenitu poté balon bez problémů usměrnil do odkryté branky.
     
    10
    Hráči se potýkají s nevlídnými podmínkami, leč fotbalisté jsou na tyto neduhy v ruské lize zvyklí. Zenit bude nyní zahrávat přímý kop, Rondón byl zastaven nedovoleně.
     
    9
    Dikan tak opouští trávník, v brance jej nahradí Sinicyn. Hra tak bude moci pokračovat.
     
    7
    Stále probíhá ošetření. Lékař týmu nyní naznačuje, že brankář bude muset být vystřídán. Na hráčské lavici se tak chystá výměna.
     
    6
    Dikan nyní velmi dobře přečetl hru a vyběhl proti soupeři. Balon sice lapil do své moci, ovšem byl tvrdě zasažen. zasáhnout tak musí lékařský tým Krasnodaru. Hostující brankář ale bude jistě schopen pokračovat ve hře.
     
    5
    Witsel dostal balon těsně před pokutové území, kde si jej srovnal na pravou nohu a vypálil. Projektil mu ale příliš nesedl a zamířil přesně doprostřed branky. Tam operoval pohotový Dikan.
     
    4
    Zenit je v úvodních minutách utkání lepším mužstvem, momentálně kombinuje na útočné polovině, kde se snaží nalézt recept na defenzivu soupeře.
    Rondónova možnost
     
    3
    Rondón se po mírném zmatku před hostující brankou dostal do zakončení. Dikan ale jeho přízemní ránu zlikvidoval a udržel tak nadále bezbrankový stav.
     
    2
    Pereyra zkoušel zaskočit defenzivu Zenitu dlouhým pasem za obranu, ovšem domácí obránci byli pozorní a včas na svém místě.
     
    1
    Zenit se hned v úvodu vydal do ofenzivy, ovšem Rondón o balon přišel. Poté se neujal ani hostující protiútok, který skončil těsně za půlící čárou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Lombaerts, Garay, Aňukov – Timoščuk, Witsel – Fajzulin, Danny (C), Hulk – Rondón.
    Náhradníci: Malafejev, Rudakov – Criscito, Rjazancev, Mogilevec, Aršavin, Neto, Šatov, García, Rodić, Šejdajev.

    FC Krasnodar: Dikan – R. Sigurðsson, Petrov, Martynovič, Granqvist (C) – Pereyra, Gazinskij – Mamajev, Wánderson, Joãozinho – Ari.
    Náhradníci: Sinicyn – Burmistrov, Adžindžal, Lanin, Batutin.

    Rozhodčí: Vilkov – Kobzev, Bogdanov.
     
    Pohled do statistik

    Zenit je zatím suverénním vládcem tabulky, na svém kontě má 38 bodů. V posledním ligovém duelu si přispal další skalp, když zvítězil na půdě Kazaně těsně 1:0. Naváže na tento výkon i v následujícím duelu?

    Krasnodar prožívá taktéž povedenou sezonu, doposud posbíral 31 bodů. Na třetí příčce za CSKA je tak pouze o skóre. V předchozím klání mužstvo získalo bod za remízu 1:1 s konkurenčním celkem Kubaň Krasnodar.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Ruská Premier Liga má na programu své sedmnácté kolo. V jeho rámci změří síly celky FK Zenit Petrohrad a FC Krasnodar. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Stadion Petrovskij, tedy domovině Zenitu, naplánován na 14:45. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:45.

    Libor Kucza

    Góly: 11. Garay, 55. Witsel, 62. Danny, 68. Smolnikov (Hulk)

    Karty:   80. Danny (PET) – 42. Mamajev (KRS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:7.
    Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Lombaerts, Garay (67. Neto), Aňukov – Timoščuk (81. Šejdajev), Witsel (72. García) – Fajzulin, Danny (C), Hulk – Rondón.
    Náhradníci: Malafejev, Rudakov – Criscito, Rjazancev, Mogilevec, Aršavin, Neto, Šatov, García, Rodić, Šejdajev.

    FK Krasnodar: Dikan (9. Sinicyn) – R. Sigurðsson, Petrov, Martynovič (44. Burmistrov), Granqvist (C) – Pereyra, Gazinskij – Mamajev (70. Adžindžal), Wánderson, Joãozinho – Ari.
    Náhradníci: Sinicyn – Burmistrov, Adžindžal, Lanin, Batutin.

    Rozhodca: Vilkov – Kobzev, Bogdanov