Leverkusen – Mainz 0:0 (kon.) | Augsburg – Paderborn 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Kolín nad Rýnom 3:4 (kon.)
Frankfurt – Bayern 0:4 (kon.) | Freiburg – Schalke 2:0 (kon.) | Brémy – Stuttgart 2:0 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:4 (3:3)
1. FC Kolín nad Rýnom
Sobota 08.11.2014, 15:30 • Wirsol Rhein-Neckar-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V závere nadstaveného času prichádza ešte posledné striedanie v zápase, z ihriska odchádza Švento, ktorého na pár sekúnd nahradí Osako.
     
    83
    1. FC Köln dáva gól! Z ničoho nič prichádza gól do siete Baumanna! Na pravej krídle si loptu spracoval PAWEL OLKOWSKI, ten sa zbavil dvojice brániacich hráčov a nechytateľnou strelou k ľavej tyči znova strháva vedenie na stranu Kolínu.
     
    82
    V hre sa nepokračovalo dlho, ihneď pri ďalšom prerušení využíva tréner Stöger druhé striedanie v zápase. V ňom sťahuje z ihriska Lehmanna, ktorého vymení Maroh.
     
    81
    Ide o dvojité striedanie, z ihriska odkráčal aj Schwegler, opačným smerom vybieha čerstvý Schipplock.
     
    81
    Prichádza ďalšie striedanie na strane domáceho tímu, zápas končí pre Elyounoussiho, ktorého vymení Zuber.
     
    79
    Veľká šanca domáceho tímu! Po prihrávke od Roberta Firmina, ktorý prihrával takmer od rohovej zástavky z prvej pálil Schwegler, no mieril tesne vedľa.
     
    75
    Hráči Hoffenheimu teraz krásne zakombinovali, akoby sa na chvíľu na ihrisku ocitol tím Barcelony, po akcii na jeden dotyk Szalai pred bránu posielal z pravej strany príliš prudkú loptu a Volland na ňu už nedosiahol.
     
    74
    Tentoraz sa už domáci tím oslobodil, Roberto Firmino okamžite vyrazil do rýchlej kontry, pri snahe ho zastaviť si Vogt pomohol rukami, za čo vidí žltú kartu.
     
    70
    Zrejme to bude vážnejšie, Bičakčić už do hry nezasiahne, za postrannou čiarou sa musí podrobiť ošetreniu, jeho miesto medzitým zaujme Rudy.
     
    63
    To sa očividne nepáčilo Beckovi, ktorý si za pripomienky a protesty vyslúžil taktiež kartu žltej farby.
     
    62
    Hlavný rozhodca začína s hráčmi strácať trpezlivosť, po nedovolenom zákroku na Šventa vidí žltú kartu Polanski.
     
    61
    Prichádza prvé striedanie v zápase, z ihriska odchádza Matuszczyk, jeho miesto na poslednú polhodinu zajme Gerhardt.
     
    57
    Horšie to vyzeralo práve s Bičakčićom, z opakovaných záberom môžme vidieť, že za zrážku mohol Ujah, ktorému hlavný rozhodca následne ukazuje prvú žltú kartu v zápase.
     
    45
    Hoffenheim dal gól! Tak predsa len ešte jeden gól! Volland z pravej strany krásnym centrom našiel úplne voľného ROBERTA FIRMINA, ktorý v poslednej minúte riadneho hracieho času opäť vyrovnáva!
     
    39
    Hoffenheim dal gól! Domácemu mužstvu sa to napokon darí a behom malej chvíľky strieľa kontaktný gól! Po dlhočiznej prihrávke si loptu na hranici pokutového územia spracoval ROBERTO FIRMINO, ktorý nemilosrdne zakončil k pravej tyči, takže Horn nemal najmenšiu šancu zasiahnuť!
     
    35
    1. FC Köln dáva gól! Hornovi sa oplatilo počkať, dlhým odkopom poslal loptu až pred hranicu pokutového územia, kde sa jej po rýchlej výmene zmocnil ANTHONY UJAH, ktorý sa zbavil nielen len dvojice obrancov, ale na zem si položil aj domáceho gólmana a z ľavej strany pohodlne zakončil do prázdnej brány.
     
    31
    A takmer sa Hoffenheimu podarilo využiť dočasnú početnú výhodu! Po centri z rohu ihriska pred bránou zavládol menší chaos, v ktorom sa najlepšie vyznal Elyounoussi, ten sa do lopty poriadne oprel, avšak Horn vytiahol parádny zákrok a na poslednú chvíľu jeho strelu vyrazil.
     
    14
    A neboli sme ďaleko od vyrovnania! Szalai si tentoraz spracoval prihrávku na ľavom krídle, odkiaľ vyslal na bránu jedovatú strelu, Horn bol tentoraz pozornejší a jeho prudkú strelu vyrazil.
     
    12
    1. FC Köln dáva gól! Krásny gól, naozaj parádny! Loptu si postavil MATTHIAS LEHMANN a ten parádnou strelou k ľavej tyči nedal Baumannovi šancu zakročiť!
     
    5
    1. FC Köln dáva gól! Tak toto je veru ostrý začiatok! Po centri na Ujaha sa lopta odrazila na hranicu pokutového územia, kde si na ňu počkal nikým nebránený PAWEL OLKOWSKI, ktorý strelou do pravej šibenice vyrovnáva!
     
    3
    Hoffenheim dal gól! Prvý gól stretnutia prichádza už v 3. minúte zápasu! Na pravej strane si loptu spracoval ÁDAM SZALAI, ktorý vyslal na bránu nenápadnú strelu, brankár Horn zaváhal a nie príliš prudkú strelu po zemi na svojej dráhe do siete končekmi prstov len spomalil.

    Andrej Marienka

    Góly: 3. Szalai, 39. Firmino, 45. Firmino – 5. Olkowski, 12. Lehmann, 35. Ujah, 83. Olkowski

    Karty:   62. Polanski (HOF), 63. Beck (HOF) – 57. Ujah (KOL), 74. Vogt (KOL)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Beck, Strobl, Süle, Bičakčić – Polanski, Schwegler – Elyounoussi, Roberto Firmino, Volland – Szalai
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Schipplock, Zuber, Abraham, Modeste, Vestergaard

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Hector, Wimmer, Mavraj, Brečko – Vogt, Lehmann – Švento, Matuszczyk, Olkowski – Ujah
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Osako, Halfar, Zoller, Finne, Gerhardt

    Rozhodca: Perl – Stein, Emmer