Sassuolo – Bergamo 0:0 (kon.) | Sampdoria – AC Miláno 2:2 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
2:2 (1:1)
AC Miláno
Sobota 08.11.2014, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris (Janov) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    V Janov sme sledovali zaujímavé stretnutie, ktoré skončilo zrejme zaslúženou remízou. Hostia boli o niečo lepší na lopte, no Sampdoria dokázala výdatne hroziť v rýchlych kontrách. V druhom dejstve sa však dokázali presadiť po štandardke, keď Okakovu hlavičku doklepával do siete Éder. Na druhej strane sa o vyrovnanie z pokutového kopu postaral Jérémy Ménez. V závere sme videli ešte po jednej zaujímavej príležitosti na oboch stranách, ako i vylúčenie Danieleho Boneru.

    Viacej sa toho nestalo a ani sa už nestane. Ďakujem vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (22:56:41)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V závere stretnutia sa už toho veľa nedeje. Zdá sa, že obom celkom bude postačovať i deľba bodov za asi spravodlivú remízu 2:2.
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstaveného času sa na trávnik dostane ešte Bergessio, ktorý v samom závere stretnutia nahrádza Pedra Obianga.
     
    90
    Nuž a Sampdoria sa predsa len mohla v závere riadneho hracieho času dostať do jednogólového trháku! Na vlastnej polovici ihriska stratil loptu nezodpovedný Michael Essien, z čoho mohol ťažiť nezastaviteľný Éder. Ten zodvihol hlavu a prízemnou prihrávkou vyslal do šance Roberta Soriana. Ten dlho nešpekuloval a z hranice šestnástky buchol do lopty. Guľaté čudo sa krásne vznieslo k pravej žrdi, kam ale putovali i rukavice gólmana Diega Lópeza. Bývalý gólman madrdského Realu vyrazil do strany, odkiaľ si už Gabbiadini z uhlu na koncovku netrúfol.
     
    89
    Inak to pred vlastnými fanúšikmi v presilovke ani ísť nemôže. Sampdoria sa zatiaľ snaží márne, zostáva jej ešte nadstavený čas.
     
    88
    Sampdoria sa teraz samozrejme snaží vybičovať svoj výkon a vyvinúť na hosťujce Miláno dostatočný tlak na strelenie tretieho gólu.
     
    87
    Pippo Inzaghi strieda až teraz, keď z taktických dôvodov sťahuje Jérémyho Méneza a defenzívu vystuží brániacim stredopoliarom Polim.
     
    85
    Aj na druhej strane zaznamenávame odchod jedného zo zadákov, ktorým je dnešný kapitán Daniele Bonera, ale v tomto prípade sa nejedná o taktický ťah Filippa Inzaghiho. Bonera sa totiž nekompromisne postavil do cesty rozbehnutému Okakovi, za ktorého zostrelenie inkasuje skúsený zadák druhú žltú a tým pádom i červenú kartu. Sampdoria bude dohrávať v presilovke o jedného muža!
     
    84
    Siniša Mihajlovič občerstvuje svoje zadné rady, keď z ihriska sťahuje stopéra Silvestreho a nahrádza ho ďalším stredným obrancom Reginim.
     
    83
    Giacomo Bonaventura mohol zavŕšiť druhý, tentokrát milánsky, obrat dnešného zápasu! Po sympatickej spolupráci medzi Fernandom Torresom a Jérémym Ménezom sa k lopte dostal tento poctivý pracant, ktorý dnes operuje v strede poľa. Bonaventura obdržal dostatok priestoru na zakončenie, čím pochopiteľne nepohrdol. Jeho krížna strela sa plazila po zemi z asi dvadsiatich metrov, no guľatý nezmysel sa napokon krútil tesne mimo pravej žrde. Sergio Romero sa síce poriadne natiahol, no zasahovať nemusel.
     
    82
    Milánčania s ďalším kartovým napomínaním, konkrétne Nigel de Jong, ktorý tesne za polovicou ihriska zozadu podrazil Obianga.
     
    81
    Okaka sa teraz šikovne zbavoval hneď trojice hráčov v červeno-čiernom, až ho na poslednú chvíľu zastavil kapitán hostí Bonera.
     
    80
    Neujali sa ani následné centre od Méneza a De Sciglia. Sampdoria teraz prežíva poriadny závar, no prežíva ho úspešne.
     
    79
    Famózne obetavá defenzívna šestica v modrom teraz dokázala hneď na trikrát zablokovať milánske pokusy z hranice šestnástky.
     
    78
    To sa s ňou snažilo i niečo vymyslieť, no Jérémy Ménez sa v šestnástke kľučkou nedokázal zbaviť stopéra Gastaldella.
     
    77
    Posun kontinentov bol ale zbytočný, pretože Obiangov center smeroval len na hlavu Danieleho Boneru. Pri lopte teraz ACM.
     
    76
    Následný voľný kop sa hosťom darí odvrátiť na rohový kop. Sampdoria sa okamžite vo vysokom počte sťahuje do šestnástky súpera.
     
    75
    Éder sa teraz sebavedomo pustil do sólička okolo červeno-čiernych kuželov, aby ho následne nedovoleným stiahnutím zastavil až mladý Mattia De Sciglio, ktorý je ďalším potrestaným hráčom zápasu.

    Erik Farkaš

    Góly: 45+1. Okaka (Gabbiadini), 51. Éder – 10. El Shaarawy (Ménez), 65. Ménez (pen.)

    Karty:   56. Duncan (SMP) – 27. Bonera (ACM), 36. Mexés (ACM), 75. De Sciglio (ACM), 82. N. de Jong (ACM)   85. Bonera (ACM)


    Sampdoria Janov: Romero – De Silvestri, Gastaldello (C), M. Silvestre, Mesbah – R. Soriano, Duncan, Obiang – Gabbiadini, Okaka, Éder
    Náhradníci: A. Da Costa, Massolo – Fedato, Krstičič, Sansone, Bergessio, Regini, Rizzo, Marchionni, Fornasier, Wszolek, Cacciatore
    Manažér: Siniša Mihajlović (SER)

    AC Miláno: D. López – Bonera (C), Mexés, Rami, De Sciglio – N. de Jong, Essien, Bonaventura – Honda, Ménez, El Shaarawy
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, F. Torres, Pazzini, Albertazzi, Poli, C. Zapata, M. Niang, van Ginkel, Armero, Zaccardo
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Daniele Orsato – F. Meli, A. Costanzo – A. Padovan