Lens – Bordeaux 1:2 (kon.) | Bastia – Montpellier 2:0 (kon.) | Caen – Nantes 1:2 (kon.)
Évian TG – Nice 1:0 (kon.) | Toulouse – Metz 3:0 (kon.)
koniec
Racing Lens
1:2 (0:2)
Girondins Bordeaux
cz Sobota 08.11.2014, 17:00 • Stade de la Licorne, Amiens • Ligue 1 Uber Eats
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Domácí ve druhé půli mírně zlepšili svůj výkon, ovšem na vyrovnání to nestačilo. A to i přes fakt, že Racing snížil z penalty zásluhou Touzghara. Bordeax si poté závěr klání zkušeně pohlídalo a zvítězilo 2:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 2:3 (18:53:20)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rohový kop v podání Racingu hosté odhlavičkovali. To byla zřejmě poslední šance domácího celku. O vítězi je s největší pravděpodobností rozhodnuto.
     
    90+2
    Z hranice velkého vápna vypálil velice ostře Valdivia, ovšem rána domácího defenzivního štítu byla zblokována. Hnedle poté se Bordeaux vydalo do protiútoku.
     
    90+1
    Ofenzivními výpady nyní hrozí hosté, ovšem Diabatému balon utekl. Belon ihned rozehrává mezi své spoluhráče. Je si vědom, že příliš času již nezbývá.
     
    90
    S rozehrávkou nyní pomohl i vyběhnuvší Belon. K základní hrací době utkání se budou nastavovat rovné čtyři minuty. Přinesou něco zajímavého?
     
    89
    Domácí si při svém útočném počínání pomohli nedovoleným zákrokem, což neuniklo pozornosti hlavního arbitra, který tak přerušil hru. Carrasso s rozehrávkou pochopitelně nikterak nepospíchá.
     
    88
    Racing útočí, seč mu síly stačí, ovšem zatím mu to není příliš platné. Bordeaux brání velmi horlivě. Nezdá se, že by připustilo komplikace.
     
    86
    Závěrečná výměna sil také na straně Bordeaux. Hřiště opouští Khazri, kterého nahradí Traoré.
     
    85
    Lensu se zatím vůbec nic nedaří, Bordeaux své území brání velmi dobře. Uvidíme, zda se to hostující ekipě povede až do konce duelu.
     
    84
    Volný kop hostí směřoval k Diabatému, ke kterému se ale díky zásahu Baala nedostal. Domácí protiofenziva však měla jepičí život.
     
    83
    Bordeaux zřejmě razí taktiku, že nejlepší obranou je útok. Momentlně se hosté pohybují nedaleko domácí svatyně, což jim pochopitelně hraje do karet.
     
    82
    Poslední možnost výměny sil využijí také domácí, kteří stahují Chavarríu. Na trávník míří Coulibaly.
     
    82
    Opět se bude střídat, a to v hostujícím táboře. Místo Tourého naskočí do hry Rolán.
     
    81
    Kop od rohového praporku ale odvrátila do bezpečí obranná linie Bordeaux. Diabaté se poté pokusil z hranice velkého vápna vypálit, ovšem marně. Rána zamířila mimo tři tyče.
     
    80
    Další útočný výpad Tourého skončil velmi záhy, a to díky včasnému zásahu obrany Racingu. Následný protiútok končí rohovým kopem. Domácí fanoušci ženou své miláčky kupředu, cítí šanci na vyrovnání.
     
    79
    Touré centroval z levé strany hrací plochy zcela zbytečně, neboť se octl v ofsajdovém postavení, které neuniklo pozornému pomeznímu arbitrovi.
     
    78
    Další akce, která skončla až u Carrassa. Domácí celek postrádá lepší finální fázi, která by jej přiblížila vyrovnání. Do konce utkání zbývá i s nastavením zhruba čtvrt hodiny.
     
    77
    Domácím se nedá upřít snaha, Lens stále bojuje na útočné polovině. Bordeaux se ale zatím brání bez větších obtíží.
     
    76
    Hosté střídají. Ze hřiště odhcází český středopolař Jaroslav Plašil, kterého nahradí Biyogo Poko.

    Libor Kucza

    Góly: 74. Touzghar (pen.) – 24. Khazri, 40. Diabaté (Khazri)

    Karty:   27. Chavarría (LNS), 43. Cyprien (LNS) – 50. T. Touré (BOR), 68. Yamberé (BOR), 73. Planus (BOR)


    Racing Lens: Belon – Baal (C), Kantari, Landre, Cavare – Valdivia – Gbamin (65. Nomenjanahary), Cyprien (53. El Jadeyaoui), Chavarría (82. Coulibaly) – Touzghar, Guillaume.
    Náhradníci: Henriques de Pinho – Ba, Sylla, Nomenjanahary, El Jadeyaoui, Bourigeaud, Coulibaly.

    Girondins Bordeaux: Carrasso – Pallois, Planus, Poundjé, Faubert – Yamberé, Sertic (C), Plašil (76. Biyogo Poko), Khazri (86. A. Traoré) – T. Touré (82. Rolán), Diabaté.
    Náhradníci: Prior – Mariano, Contento, Biyogo Poko, A. Traoré, Rolán, Sala.

    Rozhodca: Lesagne – Bremont, Denis