Southampton – Everton 2:0 (kon.) | Fulham – Hull City 2:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 0:1 (kon.)
Swansea – Aston Villa 4:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:0 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.)
koniec
Manchester United
4:0 (1:0)
Norwich City
Sobota 26.04.2014, 18:30 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Ryan Giggs a spolu s ním i väčšina Class of 92 (Scholes, Butt a P. Neville) má za sebou úžasný debut v horúcom kresle na Old Trafford. Zhodne dvomi gólmi ho zariadila dvojica Wayne Rooney a striedajúci Juan Mata. Domáci sa dne prezentovali značne odľahčením a uvoľnenejším dojmom. Kombinácie Devils pôsobili nenútene a celkom krásnym dojmom. Norwich sa síce trápil, ale v závere taktiež vystrčil zúbky. Učinil tak ale už za rozhodnutého stavu 0:4. Pre Kanárikov to znamená, že na pásmo zostupu si už držia len jednobodový náskok! United pri jednom zápase k dobru strácajú na Európsku ligu šesť bodov.

    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a nezabúdajte, že Premier League je tu zajtra opäť. (20:28:50)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Red Devils predsa len mohli ešte pridať i piaty gól do siete Johna Ruddyho. Prenádhernú kolmicu v strede ihriska vymyslel španielsky dirigent Juan Mata, ktorý ňou vysunul Javiera Hernándeza. Ten sa na gólmana hostí rútil úplne osamotený, no z hranice šestnástky ho nedokázal obstreliť! Loptu napálil iba mimo pravej žrde. Boli časy, kedy Chicharito premieňal takéto šance i so zavretými očami...
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Leem Probertom pridáva ešte tri nadstavené minútky. O všetkom podstatnom už ale je rozhodnuté.
     
    90
    Martin Olsson dnes bol tým lepším, čo mužstvo Norwichu ponúklo. Tentokrát na seba zobral i ofenzívnu stránku veci a svoj výlet zakončil zaujímavým streleckým pokusom. Ten smeroval pomedzi Ferdinandovej nohy a loptu i za prispenia teču zastavilo iba brvno de Geovej svätyne! Z následného rohového kopu ešte nebezpečne zakončoval Howson, ktorý pálil tesne nad. Nuž, Kanárici sa taktiež dostali do pár zaujímavých pozícii.
     
    89
    Johan Elmander sa sprvu poľahky zbavil Vidiča, no následne mu loptu ukopol brániaci Patrice Evra. Hrať ale môžu hráči Norwichu.
     
    88
    Na druhej strane sa ešte o jeden strelecký pokus postaral Robert Snodgrass, ktorý však z ľavej strany mieril iba vysoko nad.
     
    87
    Chicharito vtipne spolupracoval s Valenciom, no posledná narážačka už Mexičanovi nevyšla. Dobre ju pokryl Michael Turner.
     
    86
    Fanúšikovia sa momentálne sústredia na vyspievanie svojich dvoch legiend na lavičke Devils. Paul Scholes a Ryan Giggs nie sú proti.
     
    85
    Kanárici tak mohli rozohrávať voľný kop, ktorý však na bližšej žrdi odvracal domáci kapitán a budúca posila milánskeho Interu Nemanja Vidič.
     
    84
    Bradley Johnson z veľkej diaľky napriahol k strele, ktorá poriadne zamestnala de Geu. Ten ale pohotovo vyrážal do strany.
     
    83
    Aj s nadstaveným časom nám do konca zostáva ešte nejakých desať minút. Naďalej pokračujeme za rozhodnutého stavu 4:0.
     
    82
    Wayne Rooney mal príležitosť skompletizovať hattrick, no jeho banán pod Ruddyho brvno nezapadol. Aktívny Valencia z pravej strany vyzval k zakončeniu Younga, ktorého však zablokoval kapitán City Martin. Lopta sa ale odrazila práve k Rooneymu, ktorý sa zbavil Fera a z hranice šestnástky vymyslel vtipný oblúčik ponad gólmana hostí. Wazzova lahôdka ale pristála iba na hornej sieti svätyne Canaries.
     
    81
    Z pravej strany následne neodcentroval ani Tony Valencia, ktorého na okraji šestnástky zablokoval Martin Olsson.
     
    80
    Na druhej strane sa nám Rooney prezentoval ďaleko charakteristickejším spôsobom. Tvrdá rana ale smerovala iba do stredu bránky.
     
    79
    Prvú vážnejšiu príležitosť si Norwich vypracoval až desať minút pred koncom. Martin Olsson posielal vysoký center pred šestnástku, kde však odvracal Rio Ferdinand. Loptu mal vyviesť Wayne Rooney, ktorý ju však stratil a k streleckej pozícii sa tak zadarmo dostal Johan Elmander. Ten vypálil zo šestnástkového oblúku veľmi razantne, no tesne mimo pravej žrde Davida de Geu. Čestný zásah Canaries sa tak zatiaľ nekoná.
     
    78
    Kanárici už nemajú dostatok fyzických i psychických síl na odpoveď. Momentálne už iba vyčkávajú na záverečný hvizd.
     
    77
    Atmosféra na Old Trafford je po turbulentnom týždni opäť úžasná. Fanúšikovia sa bavia jednoznačným priebehom stretnutia.
     
    76
    O niečo viacej Ruddyho zamestnal Wayne Rooney, ktorý trafil medzi tri žrde. Žiaľ pre neho, lopta smerovala iba do stredu bránky.

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Rooney (pen.), 48. Rooney(Kagawa), 63. Mata(Jones), 73. Mata(Valencia)

    Karty:   65. Evra (MU) – 29. Howson (NRW)


    Manchester United: De Gea – P. Jones, Vidič (C), Ferdinand, Evra – Carrick, Cleverley – Valencia, Kagawa, Welbeck – Rooney
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Smalling, Chicharito, Nani, A. Young, D. Fletcher
    Manažér: Ryan Giggs (WAL)

    Norwich City: Ruddy – Whittaker, Martin (C), M. Turner, M. Olsson – Fer, B. Johnson – Snodgrass, Howson, Redmond – van Wolfswinkel
    Náhradníci: Bunn – Hooper, J. Gutiérrez, Elmander, E. Bennett, Tettey, J. Murphy
    Manažér: Neil Adams (ENG)

    Rozhodca: Lee Probert – R. Ganfield, M. McDonough – N. Swarbrick