Southampton – Everton 2:0 (kon.) | Fulham – Hull City 2:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 0:1 (kon.)
Swansea – Aston Villa 4:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:0 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.)
koniec
Manchester United
4:0 (1:0)
Norwich City
Sobota 26.04.2014, 18:30 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte na momentálne najhorúcejšej pôde futbalovej Európy, kde bude pokračovať 36. kolo anglickej Premier League.

    Old Trafford v týždni zažil poriadnu búrku, keď sa po desiatich mesiacoch porúčal manažér David Moyes. Žezlo po ňom dočasne prebral doterajší asistent a stále i hráčska legenda Ryan Giggs.
    Vo svojom prvom zápase sa postaví zachraňujúcemu sa Norwichu. Kanárici lietajú príliš nízko nad zostupovou vodou a končekmi krídel sa začínajú namáčať. Potopí ich možno odbremenený celok Manchestru United?

    Tabuľkové postavenie:

    7. ManUtd: 17 – 6 – 11; skóre 56:40; body 57
    17. Norwich: 8 – 8 – 19; skóre 28:56; body 32

    Forma:

    ManUtd.: P – P – V – R – V – P
    Norwich: P – P – P – P – V – P

    51 zápasov, 27 výhier, 9 remíz a 15 porážok. To je celkový súčet Davida Moyesa na lavičke Manchestru United. Percento víťazstiev predstavuje necelých 53%. Pre porovnanie, Sir Alex Ferguson dosiahol necelých 60% triumfov. Musím však dodať, že legendárny Fergie preberal mužstvo v absolútne odlišnej situácii.
    Vtedajší Red Devils sa totiž nachádzali na predposlednom mieste tabuľky sezóny 1986/87. Ferguson s mužstvom dokráčal na jedenáste miesto a pokračovanie príbehu zrejme poznáte. Moyes však preberal mužstvo víťazov, ktoré v uplynulom ročníku ovládlo Premier League s 11-bodovým náskokom. S výnimkou európskych konfrontácii však z víťaznej mašiny vyžmýkal nejakých 70%.
    Po sérii negatívnych rekordov, výsledkovej a najmä hernej mizérii mu zlomil väz jeho bývalý zamestnávateľ Everton. Nová kapitola sa tak rozbieha s Ryanom Giggsom ako (možno) dočasným manažérom.
    Funkciu preberá s tým, že už nemôže získať viac ako 70 bodov, čo sa Diablom stane po prvýkrát od sezóny 1990/91!

    Walesanov debut v manažérskom kresle sa mu pokúsi znepríjemniť Norwich City, ktorý sa ešte ani zďaleka nezachránil. Kanárici taktiež siahli po trénerskej výmene, aj keď tá nebola až tak medializovaná, ako v prípade celku z červenej časti Manchestru. Stálica Tottenhamu Hotspur Chris Hughton skončil po necelých dvoch rokoch.
    Vlani doviedol City na krásne jedenáste miesto. Tento rok to bolo o poznanie horšie a majiteľ Alan Bowkett sa rozhodol konať. Mužstvo, v snahe vyhnúť sa zostupu, zveril do rúk Neila Adamsa, dovtedajšieho trénera osemnástky Canaries. Ten má za sebou už dve ligové stretnutia. V prvej ostrej bitke na nože proti zmáhajúcemu sa Fulhamu po slušnom výkone padol. Napriek prevahe hostí sa tešili Chalupári, ktorých jediným gólom zápasu vykúpil Hugo Rodallega. Posledný víkend jeho noví zverenci zaznamenali už takmer povinnú porážku s fenomenálnym Liverpoolom (2:3).
    Kanárici v ostatných šiestich kolách prehrali až päťkrát a taktiež nepochodili ani na posledných siedmich výletoch v rade. V doterajšom priebehu vonku získali len osem bodov (!), čo je so skóre 11:40 bezpochyby najhoršia bilancia v Premier League.

    Vzájomné zápasy:

    28.12.2013; Norwich – ManUtd 0:1
    (Welbeck)

    29.10.2013; ManUtd – Norwich 4:0 (lig. pohár)
    (2x Chicharito, P. Jones, Fábio)

    02.03.2013; ManUtd – Norwich 4:0
    (3x Kagawa, Rooney)

    17.11.2012; Norwich – ManUtd 1:0
    (Pilkington)

    26.02.2012; Norwich – ManUtd 1:2
    (Holt – Scholes, Giggs)

    01.10.2011; ManUtd – Norwich 2:0
    (Anderson, Welbeck)

    Červení Diabli opanovali päť z posledných šiestich vzájomných konfrontácii vrátane ostatných troch stretnutí.
    V posledných deviatich dueloch na Old Trafford uhrali Canaries jediný bodík. Naposledy sa tu radovali 30. augusta 1989, v sezóne, kedy United naposledy skončili mimo prvej šestky.

    Absencie:

    Ryan Giggs sa vo svojom prvom zápase v roli kouča bude musieť zaobísť iba bez zranenej dvojice Robin van Persie a Rafael.
    Patrica Evru trápili drobné problémy s kolenom, ale pre dnešný Giggsov debutantský večierok by mal byť k dispozícii.

    Druhá strana dokonca hlási ešte o niečo pozitívnejšie správy. Z dlhodobého zranenia kolena sa totiž vystrábil Elliott Bennett.
    Neil Adams tak nemôže počítať iba so zraneným stopérom Josephom Yobom, ktorý laboruje s poraneným lýtkovým svalom.

    Old Trafford bude určite nabitý veľkými očakávaniami. Množstvo priaznivcov Red Devils si Ryana Giggsa želá i do pozície stáleho manažéra. Štyridsaťročný rodák z Cardiffu má štyri zápasy nato, aby presvedčil vedenie, že je tým pravým mužom na túto pozíciu.
    Akýmsi míľnikom môže byť postup do Európskej ligy UEFA. Na šiesty Tottenham Diabli pri jednom zápase k dobru strácajú šesť bodov. Víťazný debut proti Norwichu by waleskej legende rozhodne neuškodil...
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: De Gea – P. Jones, Vidič (C), Ferdinand, Evra – Carrick, Cleverley – Valencia, Kagawa, Welbeck – Rooney
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Smalling, Chicharito, Nani, A. Young, D. Fletcher
    Manažér: Ryan Giggs (WAL)

    Norwich City: Ruddy – Whittaker, Martin (C), M. Turner, M. Olsson – Fer, B. Johnson – Snodgrass, Howson, Redmond – van Wolfswinkel
    Náhradníci: Bunn – Hooper, J. Gutiérrez, Elmander, E. Bennett, Tettey, J. Murphy
    Manažér: Neil Adams (ENG)

    Rozhodca: Lee Probert – R. Ganfield, M. McDonough – N. Swarbrick.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Debutantský večierok Ryana Giggsa môže začať. Úvodný valčík patril Norwichu v žlto-zelenom. Červení Diabli v tradičnej kombinácii zľava-doprava.
     
    2
    United s prvou navštívenkou do vápna Norwichu, no Valenciov center zrazil Martin iba k pripravenému gólmanovi Ruddymu.
     
    3
    Evra následne kolmicou vysúval Welbecka, pred ktorým včas zasahoval opäť Ruddy. Červení sa dnes zrejme predstavia v rozostavení 4-4-2.
     
    4
    Výborná spolupráca dvojice Danny Welbeck a Antonio Valencia. Po krásnej pätičke druhého menovaného nabíjal Rooneymu práve Welbeck, no Wazza nastrelil iba Turnera. Valencia v ďalšom pokračovaní akcie získal rohový kop.
     
    5
    Kanárici sa i teraz dokázali ubrániť, no s loptou na kopačkách na zatiaľ nepredviedli nič. Úvod patrí favoritovi zápasu.
     
    6
    Phil Jones na pravej strane otáľal s vhadzovaním a Valencia následne loptu neudržal. Norwich ju ale opäť odpálil iba k Ferdinandovi.
     
    7
    Žlto-zelení sú zatiaľ zaklincovaní pred vlastnou šestnástkou a zatiaľ sa sústredia výhradne na zabezpečenú defenzívu.
     
    8
    Až teraz sa na ofenzívny výlet vydal pravý obranca Whittaker, ktorý sa ale zo strany presadiť nedokázal. Dobrá práca v podaní Carricka.
     
    9
    Robert Snodgrass si na pravej strane obhodil ležérne brániaceho Evru a následne stihol aj odcentrovať do vápna. Ricky van Wolfswinkel si však vo vzduchu proti Jonesovi pomáhal nedovolene.
     
    10
    Canaries síce pokračovali ďalej a Howsonovi sa dokonca podarilo rozvlniť sieť, ale vzrušenie v sektore hostí bolo zbytočné.
     
    11
    Tom Cleverley sa dlhou loptou snažil vyzvať Rooneyho, no ten sa od brániaceho kapitána Martina nedokázal odpútať.
     
    12
    Ferdinandova dlhá lopta doskákala až k brankárovi Ruddymu, ktorý sa s rozohrávkou nikam ponáhľať nebude. Ospalý úvod hosťom rozhodne vyhovuje.
     
    13
    Manchester United sa konečne dostal do prvej nebezpečnej situácie v stretnutí. Patrice Evra posielal z ľavej strany ostrý center do šestnástky, ktorý pred Valenciom odvracal Michael Turner. Odchovanec United však hlavičkoval loptu iba za svoj chrbát, kde bol pripravený Danny Welbeck. Odchovanec Devils vypálil z prvej na bližšiu žrď, no John Ruddy bol pri nej včas a pohotovým zákrokom dokázal vyraziť na rohový kop.
     
    14
    Kanárici sa ubránili i po tejto následnej štandardke a po štvrťhodine hry tak naďalej hráme za bezgólového stavu.
     
    15
    City si po dlhšej dobe môžu vydýchnuť, keď na polke fauloval Howsona kapitán Vidič. Voľný kop z polovice ihriska pre hostí.
     
    16
    Sir Alex Ferguson si taktiež nenechal ujsť debut svojho bývalého zverenca, ktorý ho sprevádzal po väčšinu rokov na Old Trafford.
     
    17
    Danny Welbeck si sklepol na prsia dlhú loptu od Jonesa a po spätnej prihrávke mohol páliť Valencia. Ten však iba vytĺkol bloky defenzívy hostí.
     
    18
    Michael Carrick naskočil do Bradleyho Johnsona, no prekvapujúco sa pískal nedovolený zákrok hosťujúceho bitkára.
     
    19
    Kombinácia medzi Rooneym a Valenciom vyústila v dlhú loptu Phila Jonesa, ktorá však na hrote Welbecka neoslovila.
     
    20
    Welbeck sa tentokrát pustil do rozohrávky sám a po vysunutí Patrica Evru, Francúz vybojoval rohový kop z ľavej strany.
     
    21
    Domáci rozohrali nakrátko, no Shinji Kagawa loptu pred bránku nepriniesol. Dobrá práva v podaní obrancu Whittakera.
     
    22
    United zatiaľ hrajú so 71-percentný držaním lopty. Na strelecké pokusy je to 3:0, na šance 1:0. Najdôležitejší gólový rezultát sa zatiaľ nemenil.
     
    23
    Shinji Kagawa sa na ľavej strane šestnástky odpútal od Johnsona, no pred bránku už neodcentroval. Po následnom rohovom kope nepochodil ani Rooney.
     
    24
    Red Devils napokon musia vypratať hosťujúcu šestnástku, pretože Michael Carrick si proti Ferovi pomáhal nedovoleným spôsobom.
     
    25
    Valencia na pravej strane otvoril priestor pre Jonesa, ktorého center pridvihol Turner na Rooneyho. Ten už brániaceho Martina neprepálil.
     
    26
    Diabli sú naďalej nebezpečnejším a futbalovejším celkom. Norwich sa zatiaľ srdnato bráni a drží bezgólový stav.
     
    27
    Canaries sa ocitli v ojedinelom útoku, no Howson ho presnou prihrávkou na van Wolfswinkela nedokázal vyšperkovať.
     
    28
    Na lavičke Red Devils zatiaľ panuje uvoľnená atmosféra. Domáci predvádzajú aj odviazanejší futbal. Priaznivci United sa musia baviť.
     
    29
    Jonny Howson zozadu prebrúsil rozohrávajúceho Michaela Carricka a za svoju kosu na polovici ihriska vidí prvú žltú kartu stretnutia.
     
    30
    Faulom sa na druhej strane prezentoval aj útočiaci Tom Cleverley. Hostia sa tak po polhodine hry dostanú k exekúcii voľného kopu.
     
    31
    Hráči z červenej časti Manchestru síce kombinujú so značnou ľahkosťou, no do väčších príležitostí to zatiaľ neviedlo. Jediný nás zatiaľ zaujal Danny Welbeck v 13. minúte.
     
    32
    Aspoň o nejaké ofenzívne vzplanutie sa na druhej strane pokúsil Robert Snodgrass, no okolo Nemanju Vidiča sa neobtočil.
     
    33
    Nepresná rozohrávka od Michaela Carricka prinútila povstať i Ryana Giggsa, ktorý okamžite nabehol k postrannej čiare. Toto sa skúsenej waleskej legende nepáči.
     
    34
    Domáci sa okamžite pokúsili spriamočiariť svoju hru, no Cleverleyho pas na Valenciu zastavil overený stopér Turner.
     
    35
    Výbornou prácou sa prezentoval Phil Jones, ktorý na pravej strane šestnástky telom odzbrojil Nathana Redmonda.
     
    36
    Wayne Rooney sa zatiaľ k zakončeniu nedostal a nezmenilo sa to ani teraz. Po Kagawovom lobe totiž ťažil z postavenia mimo hru.
     
    37
    Ďalšia akcia Kanárikov stroskotala na nepresnom centri od Redmonda, ktorý vyzval iba veleskúseného stopéra Ria Ferdinanda.
     
    38
    Červení Diabli zatiaľ nemajú dostatočné obrátky a defenzívne bloky Norwichu sa tak stíhajú presúvať za loptou.
     
    39
    Po dlhšom čase sa United pripomenuli vtipnou a nápaditou akciou. Michael Carrick nádhernou diagonálou na pravej strane oslovil Phila Jonesa, ktorý mal dostatok priestoru na center. Z okraju šestnástky tak posielal loptu na Shinjiho Kagawu, ktorý sa za ňou musel naťahovať a v páde zakončil iba tesne mimo pravej žrde. Šťastie pre Kanárikov.
     
    40
    Phil Jones z pravej strany prihrával na Toma Cleverleyho, ktorý prepúšťal až na Dannyho Welbecka. Lopta sa k nemu dostala cez troch hráčov Canaries, no ten štvrtý Whittaker ho stiahol zozadu k zemi. Lee Probert dlho neváhal, pokutový kop pre Manchester United!
     
    41
    Manchester United dal gól!
    Zodpovednosť na seba zobral anglický univerzálny zakončovateľ WAYNE ROONEY, ktorý nedal Ruddymu šancu. Loptu poslal presne k ľavej žrdi, zatiaľčo hosťujúci gólman šiel po svojej pravej ruke. Red Devils sa tak dstávajú do zaslúženého vedenia!
     
    43
    Hrať tak bude musieť i Norwich, ktorý sa v doterajšom priebehu sústredil predovšetkým na defenzívnu činnosť.
     
    44
    Neil Adams tak bude mať čo svojim zverencom cez polčasovú prestávku povedať. Zatiaľ totiž pôsobia príliš pasívnym dojmom.
     
    45
    Ryan Giggs za postrannou čiarou spracoval Johnsonom odvrátenú loptu, čo na Old Trafford vyvolalo hromový aplauz.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ryan Giggs pri svojom debute spravil prvý krok k trom bodom. V anglickej Premier League však polčasové jednogólové vedenie ešte nič neznamená. Norwich sa ale v ofenzíve prezentoval bezfarebným výkonom a celá prvá polka tak bola o dobíjaní Ruddyho bránky. Devils sa to podarilo zatiaľ len raz, keď faul na Welbecka potrestal z penalty Rooney.

    Na ďalšie presné zásahy si tak budeme musieť počkať do druhej polky, ktorá začína o 19:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V druhom polčase budeme pokračovať bez nejakých personálnych obmien. Úvodný výkop obstarali domáci.
     
    47
    United sa hneď zo začiatku usadili na polovici outsidera. Obliehanie šestnástky prebieha z oboch strán hracej plochy.
     
    48
    Manchester United dal gól!
    Norwich City si v druhom polčase takmer nesiahol na loptu a razom prehráva už o dva góly. Situácia začala Carrickovou rozohrávkou na polovici ihriska. K lopte sa následne dostal Shinji Kagawa, ktorý prihrával doľava na neobsadeného WAYNA ROONEYHO. Ten si loptu naviedol na os ihriska a z vyše dvadsiatich metrov vystrelil absolútne dokonale. Lopta sa po odraze od ľavej žrde trepotala v sieti. John Ruddy bol bez nároku na zákrok a Wazza tak druhým gólom zdvojnásobuje vedenie Devils!
     
    50
    Kanárici sa už pomaly začínajú variť v hrnci Červených Diablov. Momentálne to lieta do šestnástky zo všetkých strán.
     
    51
    Kagawa opäť nádherne spolupracoval s Rooneym, ktorý už na Valenciu loptu neprestrčil. V poslednej chvíli situáciu zachránil Martin Olsson.
     
    52
    S veľkou ľahkosťou dnes kombinuje Manchester United. Žeby bol vinníkom predchádzajúcej mizérie predsa len David Moyes?
     
    53
    Hráči pôsobia uvoľnenejším dojmom a futbal si doslova vychutnávajú. Kanárici sa momentálne absolútne nechytajú.
     
    54
    Manchester United mohol hneď dvakrát pridať tretí gól, no ten zatiaľ neprichádza. Po Kagawovej šikovne prehadzovačke najskôr pálil Danny Welbeck, no John Ruddy jeho pokus spoza šestnástky exkluzívne vytiahol nad brvno. Následný rohový kop od Wayna Rooneyho ale spôsobil ďalší rozruch, keď si naň na zadnej žrdi naskakoval srbský kapitán Nemanja Vidič. Loptu však poslal iba pár centimetrov nad bránku. Kanárici sa naďalej varia.
     
    55
    Takýto Manchester United sme v doterajšom priebehu sezóny častokrát nevideli. Skutočne dnes pripomínajú slávne výbery Sira Alexa Fergusona.
     
    56
    Ten dnes na tribúne sedí i s nemeckým agentom, ktorý zastupuje takých hráčov, ako Reus či Kroos. To sú pred Diablov výborné správy.
     
    57
    Ricky van Wolfswinkel pokračuje vo svojej bezgólovej sérii. Trápenie nezlomil ani dnes. Na vyše polhodinu ho nahradí Švéd Elmander.
     
    58
    Vysoký a fyzicky dobre disponovaný útočník môže byť využitý hneď v úvode svojho pôsobenia. Po Evrovom faule sa bude kopať voľný kop.
     
    59
    Robert Snodgrass posielal prudký center do domácej šestnástky, no David de Gea celú situáciu na dvakrát vyriešil.
     
    60
    Ryan Giggs po prvýkrát strieda a na trávnik pošle očakávané meno. Namiesto aktívneho Dannyho Welbecka príde jarná posila Juan Mata.
     
    61
    Domáci sa tak zrejme s dvojgólovým vedením nehodlajú uspokojiť a radi by pridali aj ďalšie presné zásahy do Ruddyho siete.
     
    62
    Hosťom sa na ľavej strane prostredníctvom Olssona podarilo zavrieť prenikajúceho Valenciu, no Diabli zostanú pri lopte.
     
    63
    Manchester United dal gól!
    Červení Diabli koncertujú i naďalej a Neil Adams už pôsobí značne rezignovaným dojmom. Patrice Evra na ľavej strane uvoľnil Rooneyho, ktorý z hranice šestnástky vyprášil Ruddyho rukavice. Ten dokázal jeho jedovku vyraziť do strany, kde však operoval iba Antonio Valencia, ktorý prihrával pod seba na Phila Jonesa. Anglický obranca posielal do šestnástky prudký strielaný center, ktorý na hranici malého vápna za Ruddyho usmernil JUAN MATA. Tomu tak na skórovanie stačili tri minútky. Gólman hostí bol tentokrát už bez šance na reakciu.
     
    65
    Stále ešte hrajúci manažér Ryan Giggs pripravil i druhé striedanie, keď ihrisko opustí Shinji Kagawa. Na jeho miesto naskočí kritizovaný Ashley Young.
     
    65
    Patrice Evra si stihol vypýtať žltú kartu, keď si na svojej ľavej strane počínal v rozpore s pravidlami. Prvá kartička pre hráčov United.
     
    67
    Elmander sa snažil dostať k presnému centru od Snodgrassa, no pred ním zasahoval domáci kapitán Vidič.
     
    68
    Švédsky zakončovateľ mal ešte problém s tým, ako ho Nemanja Vidič bránil. Ten mu okamžite pre istotu opakuje znenie futbalových pravidiel.
     
    69
    Lee Probert upokojil situáciu aj bez žltých kariet. Tie sú spolu s emóciami za daného stavu absolútne neželanou záležitosťou.
     
    70
    Na trávnik nám vybehne i bývalý zakončovateľ Celticu Glasgow Gary Hooper, ktorý na hracej ploche nahradí mladého krídelníka Nathana Redmonda.
     
    71
    Naposledy strieda i Giggsy, ktorý na trávnik vyšle povestného žolíka Sira Alexa Fergusona Chicharita. Priestor mu uvoľnil Tom Cleverley.
     
    73
    Manchester United dal gól!
    Red Devils sa už futbalom bavia a naďalej sypú soľ do krvácajúcej rany Kanárikov. Ashley Young na ľavej strane uvoľnil Patrica Evru, ktorý mal dostatok priestoru na presný center, čo aj využil. Na zadnej žrdi našiel Antonia Valenciu, ktorý koníčkom pálil pred bránku. Tam sa najlepšie zorientoval JUAN MATA, ktorý hlavičkou doklepáva do odkrytej bránky. Španielskemu technikovi stačilo na strelenie dvoch gólov trinásť minút!
     
    75
    Utrpenie Noewichu mohlo pokračovať ďalej, keď si na ľavej strane prichystal parketu Ashley Young. Jeho obstrel ale zamieril iba tesne mimo.
     
    76
    O niečo viacej Ruddyho zamestnal Wayne Rooney, ktorý trafil medzi tri žrde. Žiaľ pre neho, lopta smerovala iba do stredu bránky.
     
    77
    Atmosféra na Old Trafford je po turbulentnom týždni opäť úžasná. Fanúšikovia sa bavia jednoznačným priebehom stretnutia.
     
    78
    Kanárici už nemajú dostatok fyzických i psychických síl na odpoveď. Momentálne už iba vyčkávajú na záverečný hvizd.
     
    79
    Prvú vážnejšiu príležitosť si Norwich vypracoval až desať minút pred koncom. Martin Olsson posielal vysoký center pred šestnástku, kde však odvracal Rio Ferdinand. Loptu mal vyviesť Wayne Rooney, ktorý ju však stratil a k streleckej pozícii sa tak zadarmo dostal Johan Elmander. Ten vypálil zo šestnástkového oblúku veľmi razantne, no tesne mimo pravej žrde Davida de Geu. Čestný zásah Canaries sa tak zatiaľ nekoná.
     
    80
    Na druhej strane sa nám Rooney prezentoval ďaleko charakteristickejším spôsobom. Tvrdá rana ale smerovala iba do stredu bránky.
     
    81
    Z pravej strany následne neodcentroval ani Tony Valencia, ktorého na okraji šestnástky zablokoval Martin Olsson.
     
    82
    Wayne Rooney mal príležitosť skompletizovať hattrick, no jeho banán pod Ruddyho brvno nezapadol. Aktívny Valencia z pravej strany vyzval k zakončeniu Younga, ktorého však zablokoval kapitán City Martin. Lopta sa ale odrazila práve k Rooneymu, ktorý sa zbavil Fera a z hranice šestnástky vymyslel vtipný oblúčik ponad gólmana hostí. Wazzova lahôdka ale pristála iba na hornej sieti svätyne Canaries.
     
    83
    Aj s nadstaveným časom nám do konca zostáva ešte nejakých desať minút. Naďalej pokračujeme za rozhodnutého stavu 4:0.
     
    84
    Bradley Johnson z veľkej diaľky napriahol k strele, ktorá poriadne zamestnala de Geu. Ten ale pohotovo vyrážal do strany.
     
    85
    Kanárici tak mohli rozohrávať voľný kop, ktorý však na bližšej žrdi odvracal domáci kapitán a budúca posila milánskeho Interu Nemanja Vidič.
     
    86
    Fanúšikovia sa momentálne sústredia na vyspievanie svojich dvoch legiend na lavičke Devils. Paul Scholes a Ryan Giggs nie sú proti.
     
    87
    Chicharito vtipne spolupracoval s Valenciom, no posledná narážačka už Mexičanovi nevyšla. Dobre ju pokryl Michael Turner.
     
    88
    Na druhej strane sa ešte o jeden strelecký pokus postaral Robert Snodgrass, ktorý však z ľavej strany mieril iba vysoko nad.
     
    89
    Johan Elmander sa sprvu poľahky zbavil Vidiča, no následne mu loptu ukopol brániaci Patrice Evra. Hrať ale môžu hráči Norwichu.
     
    90
    Martin Olsson dnes bol tým lepším, čo mužstvo Norwichu ponúklo. Tentokrát na seba zobral i ofenzívnu stránku veci a svoj výlet zakončil zaujímavým streleckým pokusom. Ten smeroval pomedzi Ferdinandovej nohy a loptu i za prispenia teču zastavilo iba brvno de Geovej svätyne! Z následného rohového kopu ešte nebezpečne zakončoval Howson, ktorý pálil tesne nad. Nuž, Kanárici sa taktiež dostali do pár zaujímavých pozícii.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Leem Probertom pridáva ešte tri nadstavené minútky. O všetkom podstatnom už ale je rozhodnuté.
     
    90+2
    Red Devils predsa len mohli ešte pridať i piaty gól do siete Johna Ruddyho. Prenádhernú kolmicu v strede ihriska vymyslel španielsky dirigent Juan Mata, ktorý ňou vysunul Javiera Hernándeza. Ten sa na gólmana hostí rútil úplne osamotený, no z hranice šestnástky ho nedokázal obstreliť! Loptu napálil iba mimo pravej žrde. Boli časy, kedy Chicharito premieňal takéto šance i so zavretými očami...
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Ryan Giggs a spolu s ním i väčšina Class of 92 (Scholes, Butt a P. Neville) má za sebou úžasný debut v horúcom kresle na Old Trafford. Zhodne dvomi gólmi ho zariadila dvojica Wayne Rooney a striedajúci Juan Mata. Domáci sa dne prezentovali značne odľahčením a uvoľnenejším dojmom. Kombinácie Devils pôsobili nenútene a celkom krásnym dojmom. Norwich sa síce trápil, ale v závere taktiež vystrčil zúbky. Učinil tak ale už za rozhodnutého stavu 0:4. Pre Kanárikov to znamená, že na pásmo zostupu si už držia len jednobodový náskok! United pri jednom zápase k dobru strácajú na Európsku ligu šesť bodov.

    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a nezabúdajte, že Premier League je tu zajtra opäť. (20:28:50)

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Rooney (pen.), 48. Rooney(Kagawa), 63. Mata(Jones), 73. Mata(Valencia)

    Karty:   65. Evra (MU) – 29. Howson (NRW)


    Manchester United: De Gea – P. Jones, Vidič (C), Ferdinand, Evra – Carrick, Cleverley – Valencia, Kagawa, Welbeck – Rooney
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Smalling, Chicharito, Nani, A. Young, D. Fletcher
    Manažér: Ryan Giggs (WAL)

    Norwich City: Ruddy – Whittaker, Martin (C), M. Turner, M. Olsson – Fer, B. Johnson – Snodgrass, Howson, Redmond – van Wolfswinkel
    Náhradníci: Bunn – Hooper, J. Gutiérrez, Elmander, E. Bennett, Tettey, J. Murphy
    Manažér: Neil Adams (ENG)

    Rozhodca: Lee Probert – R. Ganfield, M. McDonough – N. Swarbrick