Southampton – Everton 2:0 (kon.) | Fulham – Hull City 2:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 0:1 (kon.)
Swansea – Aston Villa 4:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:0 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.)
koniec
Manchester United
4:0 (1:0)
Norwich City
Sobota 26.04.2014, 18:30 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Red Devils predsa len mohli ešte pridať i piaty gól do siete Johna Ruddyho. Prenádhernú kolmicu v strede ihriska vymyslel španielsky dirigent Juan Mata, ktorý ňou vysunul Javiera Hernándeza. Ten sa na gólmana hostí rútil úplne osamotený, no z hranice šestnástky ho nedokázal obstreliť! Loptu napálil iba mimo pravej žrde. Boli časy, kedy Chicharito premieňal takéto šance i so zavretými očami...
     
    90
    Martin Olsson dnes bol tým lepším, čo mužstvo Norwichu ponúklo. Tentokrát na seba zobral i ofenzívnu stránku veci a svoj výlet zakončil zaujímavým streleckým pokusom. Ten smeroval pomedzi Ferdinandovej nohy a loptu i za prispenia teču zastavilo iba brvno de Geovej svätyne! Z následného rohového kopu ešte nebezpečne zakončoval Howson, ktorý pálil tesne nad. Nuž, Kanárici sa taktiež dostali do pár zaujímavých pozícii.
     
    82
    Wayne Rooney mal príležitosť skompletizovať hattrick, no jeho banán pod Ruddyho brvno nezapadol. Aktívny Valencia z pravej strany vyzval k zakončeniu Younga, ktorého však zablokoval kapitán City Martin. Lopta sa ale odrazila práve k Rooneymu, ktorý sa zbavil Fera a z hranice šestnástky vymyslel vtipný oblúčik ponad gólmana hostí. Wazzova lahôdka ale pristála iba na hornej sieti svätyne Canaries.
     
    79
    Prvú vážnejšiu príležitosť si Norwich vypracoval až desať minút pred koncom. Martin Olsson posielal vysoký center pred šestnástku, kde však odvracal Rio Ferdinand. Loptu mal vyviesť Wayne Rooney, ktorý ju však stratil a k streleckej pozícii sa tak zadarmo dostal Johan Elmander. Ten vypálil zo šestnástkového oblúku veľmi razantne, no tesne mimo pravej žrde Davida de Geu. Čestný zásah Canaries sa tak zatiaľ nekoná.
     
    73
    Manchester United dal gól!
    Red Devils sa už futbalom bavia a naďalej sypú soľ do krvácajúcej rany Kanárikov. Ashley Young na ľavej strane uvoľnil Patrica Evru, ktorý mal dostatok priestoru na presný center, čo aj využil. Na zadnej žrdi našiel Antonia Valenciu, ktorý koníčkom pálil pred bránku. Tam sa najlepšie zorientoval JUAN MATA, ktorý hlavičkou doklepáva do odkrytej bránky. Španielskemu technikovi stačilo na strelenie dvoch gólov trinásť minút!
     
    71
    Naposledy strieda i Giggsy, ktorý na trávnik vyšle povestného žolíka Sira Alexa Fergusona Chicharita. Priestor mu uvoľnil Tom Cleverley.
     
    70
    Na trávnik nám vybehne i bývalý zakončovateľ Celticu Glasgow Gary Hooper, ktorý na hracej ploche nahradí mladého krídelníka Nathana Redmonda.
     
    65
    Patrice Evra si stihol vypýtať žltú kartu, keď si na svojej ľavej strane počínal v rozpore s pravidlami. Prvá kartička pre hráčov United.
     
    65
    Stále ešte hrajúci manažér Ryan Giggs pripravil i druhé striedanie, keď ihrisko opustí Shinji Kagawa. Na jeho miesto naskočí kritizovaný Ashley Young.
     
    63
    Manchester United dal gól!
    Červení Diabli koncertujú i naďalej a Neil Adams už pôsobí značne rezignovaným dojmom. Patrice Evra na ľavej strane uvoľnil Rooneyho, ktorý z hranice šestnástky vyprášil Ruddyho rukavice. Ten dokázal jeho jedovku vyraziť do strany, kde však operoval iba Antonio Valencia, ktorý prihrával pod seba na Phila Jonesa. Anglický obranca posielal do šestnástky prudký strielaný center, ktorý na hranici malého vápna za Ruddyho usmernil JUAN MATA. Tomu tak na skórovanie stačili tri minútky. Gólman hostí bol tentokrát už bez šance na reakciu.
     
    60
    Ryan Giggs po prvýkrát strieda a na trávnik pošle očakávané meno. Namiesto aktívneho Dannyho Welbecka príde jarná posila Juan Mata.
     
    57
    Ricky van Wolfswinkel pokračuje vo svojej bezgólovej sérii. Trápenie nezlomil ani dnes. Na vyše polhodinu ho nahradí Švéd Elmander.
     
    54
    Manchester United mohol hneď dvakrát pridať tretí gól, no ten zatiaľ neprichádza. Po Kagawovej šikovne prehadzovačke najskôr pálil Danny Welbeck, no John Ruddy jeho pokus spoza šestnástky exkluzívne vytiahol nad brvno. Následný rohový kop od Wayna Rooneyho ale spôsobil ďalší rozruch, keď si naň na zadnej žrdi naskakoval srbský kapitán Nemanja Vidič. Loptu však poslal iba pár centimetrov nad bránku. Kanárici sa naďalej varia.
     
    48
    Manchester United dal gól!
    Norwich City si v druhom polčase takmer nesiahol na loptu a razom prehráva už o dva góly. Situácia začala Carrickovou rozohrávkou na polovici ihriska. K lopte sa následne dostal Shinji Kagawa, ktorý prihrával doľava na neobsadeného WAYNA ROONEYHO. Ten si loptu naviedol na os ihriska a z vyše dvadsiatich metrov vystrelil absolútne dokonale. Lopta sa po odraze od ľavej žrde trepotala v sieti. John Ruddy bol bez nároku na zákrok a Wazza tak druhým gólom zdvojnásobuje vedenie Devils!
     
    41
    Manchester United dal gól!
    Zodpovednosť na seba zobral anglický univerzálny zakončovateľ WAYNE ROONEY, ktorý nedal Ruddymu šancu. Loptu poslal presne k ľavej žrdi, zatiaľčo hosťujúci gólman šiel po svojej pravej ruke. Red Devils sa tak dstávajú do zaslúženého vedenia!
     
    40
    Phil Jones z pravej strany prihrával na Toma Cleverleyho, ktorý prepúšťal až na Dannyho Welbecka. Lopta sa k nemu dostala cez troch hráčov Canaries, no ten štvrtý Whittaker ho stiahol zozadu k zemi. Lee Probert dlho neváhal, pokutový kop pre Manchester United!
     
    39
    Po dlhšom čase sa United pripomenuli vtipnou a nápaditou akciou. Michael Carrick nádhernou diagonálou na pravej strane oslovil Phila Jonesa, ktorý mal dostatok priestoru na center. Z okraju šestnástky tak posielal loptu na Shinjiho Kagawu, ktorý sa za ňou musel naťahovať a v páde zakončil iba tesne mimo pravej žrde. Šťastie pre Kanárikov.
     
    29
    Jonny Howson zozadu prebrúsil rozohrávajúceho Michaela Carricka a za svoju kosu na polovici ihriska vidí prvú žltú kartu stretnutia.
     
    13
    Manchester United sa konečne dostal do prvej nebezpečnej situácie v stretnutí. Patrice Evra posielal z ľavej strany ostrý center do šestnástky, ktorý pred Valenciom odvracal Michael Turner. Odchovanec United však hlavičkoval loptu iba za svoj chrbát, kde bol pripravený Danny Welbeck. Odchovanec Devils vypálil z prvej na bližšiu žrď, no John Ruddy bol pri nej včas a pohotovým zákrokom dokázal vyraziť na rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Rooney (pen.), 48. Rooney(Kagawa), 63. Mata(Jones), 73. Mata(Valencia)

    Karty:   65. Evra (MU) – 29. Howson (NRW)


    Manchester United: De Gea – P. Jones, Vidič (C), Ferdinand, Evra – Carrick, Cleverley – Valencia, Kagawa, Welbeck – Rooney
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Smalling, Chicharito, Nani, A. Young, D. Fletcher
    Manažér: Ryan Giggs (WAL)

    Norwich City: Ruddy – Whittaker, Martin (C), M. Turner, M. Olsson – Fer, B. Johnson – Snodgrass, Howson, Redmond – van Wolfswinkel
    Náhradníci: Bunn – Hooper, J. Gutiérrez, Elmander, E. Bennett, Tettey, J. Murphy
    Manažér: Neil Adams (ENG)

    Rozhodca: Lee Probert – R. Ganfield, M. McDonough – N. Swarbrick