Bayern – Brémy 5:2 (kon.) | Hertha – Braunschweig 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Frankfurt 0:0 (kon.)
Mainz – Norimberk 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 2:2 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:2 (1:0)
SC Freiburg
Sobota 26.04.2014, 15:30 • Volkswagen Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas priniesol vynikajúce futbalové divadlo a dramatizáciu duelu, keď v 61.minúte vyrovnával Mehmedi. Domácim sa podarilo prinavrátiť vedenia na svoju stranu v 70.minúte, keď Ivan Perišič vsietil svoj druhý gól v dnešnom zápase. Ani to však nebol posledný gól stretnutia, pretože v 83.minúte vyrovnal na konečných 2:2 striedajúci Marco Terrazzino. V závere sa hra upokojila a hralo sa prevažne v strede pola, lenže v nadstavenom čase sa Wolfsburg dostal do tlaku. Na výsledku sa však nič nezmenilo ani po de Bruyneho strele do tyčky a ani po Caligiuriho nebezpečnej hlavičke. Zápas sa skončil zaslúženou remízou 2:2 a oba tímy si tak pripisujú po jednom bode.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok sobotného popoludnia. (17:27:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Wolfsburg v záverečnom tlaku oblieha pokutové pásmo Freibuirgu a po Träschovom centri z pravej strany sa dostal k hlavičke striedajúci Caligiuri, ale nenamieril presne.
     
    90+2
    Terrazzino fauloval v strede pola Rodrígueza a Wolfsburg zahrával voľný kop, po ktorom Polák vysunul na ľavú stranu vápna Kevina de Bruyneho a ten ľavačkou z ostrého uhla pálil len do konštrukcie Baumannovej brány.
     
    90
    Freiburg pri lopte na vlastnej polovici, nikam sa neponáhľa a je z toho malá domov k Oliverovi Baumannovi. Nadstavujú sa dve minúty.
     
    89
    V závere polčasu sa ani jeden z tímov nepúšťa do veľkého rizika a zdá sa, že oba celky sa už uspokojili s remízovým výsledkom.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Marco Terrazzino (SC Freiburg).
     
    88
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Christian Günter, prichádza Nicolas Höfler.
     
    85
    Freiburg mohol dokonať senzačný obrat a vyhrávať 2:3, pretože Mehmedi z ľavej strany pekným prízemným pasom našiel Daridu, ktorý však vo výbornej pozícii zakončoval len do gólmana. Následne jeden z bekov Wolfsburgu sklzom odvrátil loptu na roh.
     
    84
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Karim Guedé, prichádza Sebastian Freis.
     
    83
    Freiburg dal gól!
    Günter vysunul krížnou prihrávkou na ľavej strane striedajúceho MARCA TERRAZZINA, ktorý obišiel Träscha a z ostrého uhla dokázal prestreliť domáceho brankára, čím si otvára svoj strelecký účet v tejto sezóne a vyrovnáva na 2:2. Asistencia: Christian Günter.
     
    82
    Wolfsburg sa dostal do peknej šance, keď bol na pravej strane vápna pri lopte Vierinha, ale ten v pokuse obísť Güntera neuspel, dokonca obrancu hostí fauloval a tak z veľkej šance nebolo nič viac ako výkop od brány v podaní Baumanna.
     
    82
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Ivica Olič, prichádza Daniel Caligiuri.
     
    80
    V posledných momentoch sa hrá nevýrazný futbal, sledujeme snahu hostí o prenesenie hry na dostrel domácej brány, ale Wolfsburg bráni veľmi dobre. Rodríguez centroval z veľkej diaľky do vápna, ale obrana Freiburgu jeho pokus odvrátila a už-už sa zdalo, že Mehmedi pôjde do brejku, nakoniec však domácej defenzíve neušiel a tá si situáciu postrážila.
     
    77
    Dnešné stretnutie sleduje 25 000 divákov.
     
    75
    Z priameho kopu vyslal krásnu strelu Jonathan Schmid, ale gólman Wolfsburgu svoj tím podržal a vyráža loptu do ľavej strany, odkiaľ sa už hosťom odcentrovať späť do vápna nepodarilo.
     
    73
    Guedé bol tvrdo zastavený Naldom a domáci sa môžu báť o výsledok, pretože Freiburg bude kopať priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    72
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Sebastian Kerk, prichádza Marco Terrazzino.
     
    71
    Mohlo byť vyrovnané, potom čo dostal prihrávku na ľavú stranu vápna Karim Guedé, ale ten svojou strelou z blízkosti trafil len tyč domácej brány a následne Träsch odkopával loptu z bránkovej čiary, kde veľmi nebezpečne balansovala.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 3. Perišič, 70. Perišič – 61. Mehmedi, 83. Terrazzino

    Karty:   41. Bruyne (WOL), 70. Perišič (WOL) – 3. Krmaš (FRE), 88. Terrazzino (FRE)


    VfL Wolfsburg: M. Grün – Naldo, R. Rodriguez, R. Knoche, J. Polák, I. Perišić, C. Träsch, S. Medojević, K. De Bruyne, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: P. Ochs, M. Schäfer, T. Klose, D. Caligiuri, Vieirinha, P. Drewes, P. Seguin

    SC Freiburg: O. Baumann - P. Krmaš, M. Ginter, C. Günter, K. Guédé, G. Fernandes, J. Schuster, J. Schmid, V. Darida, S. Kerk, A. Mehmedi
    Náhradníci: V. Hedenstad, A. Schwolow, M. Terrazzino, N. Höfler, S. Freis, I. Höhn, M. Philipp

    Rozhodca: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller