Bayern – Brémy 5:2 (kon.) | Hertha – Braunschweig 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Frankfurt 0:0 (kon.)
Mainz – Norimberk 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 2:2 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:2 (1:0)
SC Freiburg
Sobota 26.04.2014, 15:30 • Volkswagen Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Terrazzino fauloval v strede pola Rodrígueza a Wolfsburg zahrával voľný kop, po ktorom Polák vysunul na ľavú stranu vápna Kevina de Bruyneho a ten ľavačkou z ostrého uhla pálil len do konštrukcie Baumannovej brány.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Marco Terrazzino (SC Freiburg).
     
    88
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Christian Günter, prichádza Nicolas Höfler.
     
    85
    Freiburg mohol dokonať senzačný obrat a vyhrávať 2:3, pretože Mehmedi z ľavej strany pekným prízemným pasom našiel Daridu, ktorý však vo výbornej pozícii zakončoval len do gólmana. Následne jeden z bekov Wolfsburgu sklzom odvrátil loptu na roh.
     
    84
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Karim Guedé, prichádza Sebastian Freis.
     
    83
    Freiburg dal gól!
    Günter vysunul krížnou prihrávkou na ľavej strane striedajúceho MARCA TERRAZZINA, ktorý obišiel Träscha a z ostrého uhla dokázal prestreliť domáceho brankára, čím si otvára svoj strelecký účet v tejto sezóne a vyrovnáva na 2:2. Asistencia: Christian Günter.
     
    82
    Wolfsburg sa dostal do peknej šance, keď bol na pravej strane vápna pri lopte Vierinha, ale ten v pokuse obísť Güntera neuspel, dokonca obrancu hostí fauloval a tak z veľkej šance nebolo nič viac ako výkop od brány v podaní Baumanna.
     
    82
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Ivica Olič, prichádza Daniel Caligiuri.
     
    75
    Z priameho kopu vyslal krásnu strelu Jonathan Schmid, ale gólman Wolfsburgu svoj tím podržal a vyráža loptu do ľavej strany, odkiaľ sa už hosťom odcentrovať späť do vápna nepodarilo.
     
    72
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Sebastian Kerk, prichádza Marco Terrazzino.
     
    71
    Mohlo byť vyrovnané, potom čo dostal prihrávku na ľavú stranu vápna Karim Guedé, ale ten svojou strelou z blízkosti trafil len tyč domácej brány a následne Träsch odkopával loptu z bránkovej čiary, kde veľmi nebezpečne balansovala.
     
    70
    Za vyzlečenie dresu pri oslave gólu dostáva Ivan Perišič žltú kartu.
     
    70
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Vierinha posunul loptu zo stredu na pravú stranu Träschovi, ktorý nabral rýchlosť a poslal pekný prízemný center do vápna, kde Fernandes nedokázal odzbrojiť IVANA PERIŠIČA. Ten z tesnej blízkosti zakončoval do odkrytej brány a svojím druhým gólom v dnešnom zápase posiela domácich do vedenia 2:1. Asistencia: Christian Träsch.
     
    66
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Slobodan Medojevič, prichádza Vierinha.
     
    61
    Freiburg dal gól!
    Darida posunul loptu ADMIROVI MEHMEDIMU, ktorý sa na ľavej strane dokázal uvoľniť a spoza Christiana Träscha vypálil k bližšej žrdi, kde síce stál Max Grün, ale lopte v ceste do brány nezabránil a hosťujúci útočník svojím dvanástym presným zásahom v tomto ročníku vyrovnáva na 1:1. Asistencia: Vladimír Darida.
     
    42
    Druhýkrát v krátkom časovom slede sa dostal do šance Ivica Olič. Tentokrát ho na ľavej strane vysunul krížnou prihrávkou Perišič, ale Oličovu strelu zastavuje noha Olivera Baumanna.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Kevin de Bruyne (VfL Wolfsburg).
     
    30
    Zo spolupráce Kerka a Mehmediho v strede pola pramenilo Schmidove vysunutie sa na ľavom krídle, odkiaľ centroval do vápna a hľadal tam nabiehajúceho Kerka. Schmidova prihrávka bola presná, ale Kerk bol odstavený od lopty po tvrdom sklze Poláka, ktorý však hlavný arbiter neposúdil ako zakázaný.
     
    23
    Z ľavého krídla poslal Schmid prihrávku na krátko, ktorú si pre seba vzal český záložník Freiburgu Vladimír Darida. Ten sa kľučkou zbavil obrancu a pekne vystrelil z hranice šestnástky, ale lopta si z jeho kopačky našla cestu len do brvna Grünovej brány, odkiaľ sa odrazila mimo hracej plochy.
     
    21
    Darida s Fernandesom pekne kombinovali na pravom krídle, po prihrávke do stredu sa k lopte dostal Schuster, ten ale nakoniec cez obrancu neprešiel a k strele sa nedostal. Do rýchleho protiútoku naopak prešli domáci a Perišič prudko centroval z ľavej strany a loptu síce chytil Baumann, lenže v náručí ju neudržal. Obrana hostí si však nakoniec s touto nepríjemnou situáciou poradila a odvrátila loptu.
     
    3
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Domáci zahrávali voľný kop po Krmašovom faule na de Bruyneho. Loptu z voľného kopu poslal do vápna ľavačkou Ricardo Rodríguez a hoci Naldo na jeho center vyskočiť nedokázal, IVAN PERIŠIČ už áno a svojím ôsmym gólom v sezóne otvára skóre dnešného stretnutia. Asistencia: Ricardo Rodríguez.
     
    3
    Obranca hostí Pavel Krmaš dostáva žltú kartu za faul na de Bruyneho pri šprintérskom súboji.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 3. Perišič, 70. Perišič – 61. Mehmedi, 83. Terrazzino

    Karty:   41. Bruyne (WOL), 70. Perišič (WOL) – 3. Krmaš (FRE), 88. Terrazzino (FRE)


    VfL Wolfsburg: M. Grün – Naldo, R. Rodriguez, R. Knoche, J. Polák, I. Perišić, C. Träsch, S. Medojević, K. De Bruyne, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: P. Ochs, M. Schäfer, T. Klose, D. Caligiuri, Vieirinha, P. Drewes, P. Seguin

    SC Freiburg: O. Baumann - P. Krmaš, M. Ginter, C. Günter, K. Guédé, G. Fernandes, J. Schuster, J. Schmid, V. Darida, S. Kerk, A. Mehmedi
    Náhradníci: V. Hedenstad, A. Schwolow, M. Terrazzino, N. Höfler, S. Freis, I. Höhn, M. Philipp

    Rozhodca: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller