Bayern – Brémy 5:2 (kon.) | Hertha – Braunschweig 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Frankfurt 0:0 (kon.)
Mainz – Norimberk 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 2:2 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:2 (1:0)
SC Freiburg
Sobota 26.04.2014, 15:30 • Volkswagen Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas priniesol vynikajúce futbalové divadlo a dramatizáciu duelu, keď v 61.minúte vyrovnával Mehmedi. Domácim sa podarilo prinavrátiť vedenia na svoju stranu v 70.minúte, keď Ivan Perišič vsietil svoj druhý gól v dnešnom zápase. Ani to však nebol posledný gól stretnutia, pretože v 83.minúte vyrovnal na konečných 2:2 striedajúci Marco Terrazzino. V závere sa hra upokojila a hralo sa prevažne v strede pola, lenže v nadstavenom čase sa Wolfsburg dostal do tlaku. Na výsledku sa však nič nezmenilo ani po de Bruyneho strele do tyčky a ani po Caligiuriho nebezpečnej hlavičke. Zápas sa skončil zaslúženou remízou 2:2 a oba tímy si tak pripisujú po jednom bode.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok sobotného popoludnia. (17:27:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Wolfsburg v záverečnom tlaku oblieha pokutové pásmo Freibuirgu a po Träschovom centri z pravej strany sa dostal k hlavičke striedajúci Caligiuri, ale nenamieril presne.
     
    90+2
    Terrazzino fauloval v strede pola Rodrígueza a Wolfsburg zahrával voľný kop, po ktorom Polák vysunul na ľavú stranu vápna Kevina de Bruyneho a ten ľavačkou z ostrého uhla pálil len do konštrukcie Baumannovej brány.
     
    90
    Freiburg pri lopte na vlastnej polovici, nikam sa neponáhľa a je z toho malá domov k Oliverovi Baumannovi. Nadstavujú sa dve minúty.
     
    89
    V závere polčasu sa ani jeden z tímov nepúšťa do veľkého rizika a zdá sa, že oba celky sa už uspokojili s remízovým výsledkom.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Marco Terrazzino (SC Freiburg).
     
    88
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Christian Günter, prichádza Nicolas Höfler.
     
    85
    Freiburg mohol dokonať senzačný obrat a vyhrávať 2:3, pretože Mehmedi z ľavej strany pekným prízemným pasom našiel Daridu, ktorý však vo výbornej pozícii zakončoval len do gólmana. Následne jeden z bekov Wolfsburgu sklzom odvrátil loptu na roh.
     
    84
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Karim Guedé, prichádza Sebastian Freis.
     
    83
    Freiburg dal gól!
    Günter vysunul krížnou prihrávkou na ľavej strane striedajúceho MARCA TERRAZZINA, ktorý obišiel Träscha a z ostrého uhla dokázal prestreliť domáceho brankára, čím si otvára svoj strelecký účet v tejto sezóne a vyrovnáva na 2:2. Asistencia: Christian Günter.
     
    82
    Wolfsburg sa dostal do peknej šance, keď bol na pravej strane vápna pri lopte Vierinha, ale ten v pokuse obísť Güntera neuspel, dokonca obrancu hostí fauloval a tak z veľkej šance nebolo nič viac ako výkop od brány v podaní Baumanna.
     
    82
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Ivica Olič, prichádza Daniel Caligiuri.
     
    80
    V posledných momentoch sa hrá nevýrazný futbal, sledujeme snahu hostí o prenesenie hry na dostrel domácej brány, ale Wolfsburg bráni veľmi dobre. Rodríguez centroval z veľkej diaľky do vápna, ale obrana Freiburgu jeho pokus odvrátila a už-už sa zdalo, že Mehmedi pôjde do brejku, nakoniec však domácej defenzíve neušiel a tá si situáciu postrážila.
     
    77
    Dnešné stretnutie sleduje 25 000 divákov.
     
    75
    Z priameho kopu vyslal krásnu strelu Jonathan Schmid, ale gólman Wolfsburgu svoj tím podržal a vyráža loptu do ľavej strany, odkiaľ sa už hosťom odcentrovať späť do vápna nepodarilo.
     
    73
    Guedé bol tvrdo zastavený Naldom a domáci sa môžu báť o výsledok, pretože Freiburg bude kopať priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    72
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Sebastian Kerk, prichádza Marco Terrazzino.
     
    71
    Mohlo byť vyrovnané, potom čo dostal prihrávku na ľavú stranu vápna Karim Guedé, ale ten svojou strelou z blízkosti trafil len tyč domácej brány a následne Träsch odkopával loptu z bránkovej čiary, kde veľmi nebezpečne balansovala.
     
    70
    Za vyzlečenie dresu pri oslave gólu dostáva Ivan Perišič žltú kartu.
     
    70
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Vierinha posunul loptu zo stredu na pravú stranu Träschovi, ktorý nabral rýchlosť a poslal pekný prízemný center do vápna, kde Fernandes nedokázal odzbrojiť IVANA PERIŠIČA. Ten z tesnej blízkosti zakončoval do odkrytej brány a svojím druhým gólom v dnešnom zápase posiela domácich do vedenia 2:1. Asistencia: Christian Träsch.
     
    69
    Wolfsburg sa už nesnaží udržať hru v bezpečnom strede pola a púšťa sa do rýchlych kombinácii. V jednej z nich bol teraz na pravej strane Träsch, ale jeho prudký center dokázal Schmid odkopnúť za postrannú čiaru.,
     
    67
    Vierinha má svoj prvý dotyk s loptou za sebou a jeho pokus o center z pravej strany bol zblokovaný na roh. Po ňom sa Wolfsburg k zakončeniu nedostal a hoci si domáci pýtali možnosť voľného kopu, potom čo padol v súboji de Bruyne, hlavný arbiter nechal hru pokračovať.
     
    66
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Slobodan Medojevič, prichádza Vierinha.
     
    65
    Roh hostí z pravej strany žiadne nebezpečenstvo pre domácu svätyňu nepriniesol.
     
    64
    Karim Guedé bol vo veľmi dobrej pozícii na pravej starne vápna, lenže bol otočený chrbtom k bráne a nedokázal sa dostať k zakončeniu, pretože Robin Knoche sa s ničím nemaznal a odkopával loptu na roh.
     
    61
    Freiburg dal gól!
    Darida posunul loptu ADMIROVI MEHMEDIMU, ktorý sa na ľavej strane dokázal uvoľniť a spoza Christiana Träscha vypálil k bližšej žrdi, kde síce stál Max Grün, ale lopte v ceste do brány nezabránil a hosťujúci útočník svojím dvanástym presným zásahom v tomto ročníku vyrovnáva na 1:1. Asistencia: Vladimír Darida.
     
    60
    Vo Volkswagen Aréne počuť piskot domácich fanúšikov, pretože sa im nepáči neodpískanie faulu na Arnolda od Daridu v strede pola.
     
    59
    Po Perišičovej strele nasledoval rohový kop Wolfsburgu, ktorý ale domácim nevyšiel a k lopte sa dostali hostia. Netrvalo dlho a aj hostia zahrávali roh, ale ani im sa nepodarilo z neho nič vyťažiť.
     
    57
    Veľmi rýchlu prihrávku do behu poslal jeden z domácich na ľavú stranu vápna, kde sa ľavačkou oprel do lopty Perišič, ale Baumann mu výborným zákrokom zabránil vo vsietení druhého gólu.
     
    56
    Po Grünovom výkope sa dostala lopta k jeho náprotivkovi Baumannovi, ktorý mal problémy s rozohrávkou, pretože ho atakoval Olič a Baumann nakoniec nemal inú možnosť len odkopnúť loptu mimo hracej plochy. Wolfsburg zahral vhadzovanie z ľavej strany veľmi rýchlo, ale k zakončeniu sa domáci nedostali.
     
    55
    Hrá sa najmä v strede pola. Schmid síce dlhým centrom hľadal Guedého, ktorý šprintoval na pravú stranu vápna, ale loptu už dobehnúť nestihol. Tú do hry vráti Max Grün svojím výkopom.
     
    53
    Po dlhom centri z ľavej strany obrany dokázal v strede pola spracovať loptu hlavou Mehmedi, ale jeho následná prihrávka presná nebola a Rodríguez založil ofenzívnu akciu domácich po ľavej strane. Tá však skončila nepresnosťou de Bruyneho a hostia vhadzujú v blízkosti ľavej rohovej zástavky.
     
    51
    Hostia pekne zakombinovali v strede pola, ale ich akciu ukončuje ofsajd, v ktorom bol Sebastian Kerk.
     
    49
    Karim Guedé si na pravej strane pekne obhodil Knocheho a krátkou prihrávkou našiel vo vápne Mehmediho. Jeho strelu zblkoval Max Grün nohou a následne sa snažil chytiť loptu do náruče, keď sa vracala z výšky späť na ihrisko, ale bol atakovaný Guedém, čo hlavný arbiter posúdil ako faul slovenského reprezentanta.
     
    48
    Wolfsburg sa na pravej strane útočnej polovice nepresadil a po Oličovom vhadzovaní spoza postrannej čiary odkopával jeden z hosťujúcich obrancov loptu do stredu pola. Tam si ju znovu privlastnili domáci hráči.
     
    47
    Grün sa aj druhýkrát v úvodnej minúte druhého polčasu dostal k výkopu od vlastnej brány, ale jeho dlhý center skončil len na kopačkách hostí. Na pravej strane následne dokázal Guedé vysunúť Daridu, ale ten bol blokovaný krajanom Polákom a tak volil spätnú prihrávku na Fernandesa, ktorý loptu stratil.
     
    46
    Wolfsburg rozohral druhý polčas a začal ho prihrávkou až ku Grünovi, ktorý loptu odkopáva do stredu pola.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas sa nehral vo veľmi strhujúcom tempe, ale už v tretej minúte sme sa dočkali presného zásahu, ktorý má na svedomí Perišič. Následne sme videli viacero šancí na oboch stranách, ale gól už nepadol a tak Wolfsburg vyhráva po prvom polčase nad Freiburgom 1:0. Ten druhý sa začne približne 16:32.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Wolfsburg bude vhadzovať na pravej strane po zblokovanom pokuse Oliča, ale prvý polčas už nebude mať dlhé trvanie, pretože sa nenadstavuje ani jedna minúta.
     
    44
    Po dvoch nepremenených Oličových šanciach, ktorý je s trinástimi gólmi najlepším zakončovateľom Wolfsburgu, sa hra trošku ukľudnila. Zo stredu pola hľadal ďalekonosným centrom Rodríguez na pravej strane voľného de Bruyneho, táto lopta však bola pridlhá a skončila mimo hracej plochy.
     
    42
    Druhýkrát v krátkom časovom slede sa dostal do šance Ivica Olič. Tentokrát ho na ľavej strane vysunul krížnou prihrávkou Perišič, ale Oličovu strelu zastavuje noha Olivera Baumanna.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Kevin de Bruyne (VfL Wolfsburg).
     
    40
    Rodríguezove dlhé vhadzovanie na ľavej strane vysunulo do brejku Oliča, ktorý sa však nevedel zbaviť hosťujúceho stopéra a sám sa vytlačil zo streleckého uhlu. Nakoniec však Ivica Olič vybojoval aspoň roh pre Wolfsburg, ale tentokrát Rodríguez necentroval od rohovej zástavky presne a lopta sa dostala na kopačky hráčov Freiburgu.
     
    38
    Domáci zahrávali rohový kop a Rodríguez poslal od ľavej rohovej zástavky príliš dlhý center, ktorý však stihol tesne pred postrannou čiarou de Bruyne. Následne centroval z pravej strany do vápna on a jeho pokus zablokoval Schuster, ktorý odkopol loptu na ďalší roh. Veľa však nechýbalo a mohol z toho byť vlastenec Juliana Schustera.
     
    35
    Akoby z ničoho nič sa de Bruyne ocitol voľný na pravej strane súperovho vápna. Kevin skúšal odcentrovať, ale cez Daridu jeho pokus neprešiel. Lopta sa však odrazila k Maximilianovi Arnoldovi, ktorý sa snažil si ju prehodiť na silnejšiu nohu, ale nestihol to a dostala sa k nej obrana Freiburgu.
     
    33
    Freiburg má loptu vo svojej moci v strede pola, Perišič odvrátil len do autu, odkiaľ hostia vhadzovali a skúšali sa dostať k domácej bráne po ľavom krídle, ale ich akcia sa končí predčasne, pretože rozhodcom neušiel útočný faul Karima Guedého.
     
    31
    Hostia signalizovali penaltu po Polákovom sklze, ale keďže hlavný arbiter hru neprerušil, museli sa brániť proti rýchlemu protiútoku domácich, ktorý nakoniec za cenu faulu zastavuje Julian Schuster.
     
    30
    Zo spolupráce Kerka a Mehmediho v strede pola pramenilo Schmidove vysunutie sa na ľavom krídle, odkiaľ centroval do vápna a hľadal tam nabiehajúceho Kerka. Schmidova prihrávka bola presná, ale Kerk bol odstavený od lopty po tvrdom sklze Poláka, ktorý však hlavný arbiter neposúdil ako zakázaný.
     
    28
    Na polovici Freiburgu zviedli tvrdý súboj Vladimír Darida s Ivica Oličom a faulujúcim bol nakoniec uznaný domáci kanonier a Freiburg tak zahráva voľný kop.
     
    26
    Hostia začali byť aktívnejší v posledných minútach, čím si vypýtali faul domácich. Voľný kop zo strednej vzdialenosti zahrával Schmid, ale jeho center bol odvrátený. Krátko potom sa však Jonathan Schmid k lopte dostal znovu a prihrávkou našiel Kerka, ktorý vystrelil z hranice vápna, ale mieril privysoko a jeho strela si cestu medzi tri tyče domácej brány nenašla.
     
    23
    Z ľavého krídla poslal Schmid prihrávku na krátko, ktorú si pre seba vzal český záložník Freiburgu Vladimír Darida. Ten sa kľučkou zbavil obrancu a pekne vystrelil z hranice šestnástky, ale lopta si z jeho kopačky našla cestu len do brvna Grünovej brány, odkiaľ sa odrazila mimo hracej plochy.
     
    21
    Darida s Fernandesom pekne kombinovali na pravom krídle, po prihrávke do stredu sa k lopte dostal Schuster, ten ale nakoniec cez obrancu neprešiel a k strele sa nedostal. Do rýchleho protiútoku naopak prešli domáci a Perišič prudko centroval z ľavej strany a loptu síce chytil Baumann, lenže v náručí ju neudržal. Obrana hostí si však nakoniec s touto nepríjemnou situáciou poradila a odvrátila loptu.
     
    19
    Dnešnému zápasu trošku chýba náboj, hrá sa až príliš často v strede pola. Tam sa zrodil aj faul Sebastiana Kerka na Träscha, po ktorom budú domáci zahrávať voľný kop.
     
    17
    K priamemu kopu sa postavila dvojica bekov, Naldo a Rodríguez, pričom obaja z nich zahrávajú štandardné situácie veľmi dobre. Tentokrát bol exekútorom brazílsky obranca, ktorý vyslal prudkú ranu, ale tá nesmerovala medzi tri tyče Baumannovej brány.
     
    16
    Wolfsburg dlho kombinoval v strede pola a nikam sa neponáhľal. Keď už sa dopredu rozbehol s loptou na kopačke de Bruyne, tak bol faulovaný a uvidíme priamy kop domáceho tímu z ľavej strany a zo strednej vzdialenosti.
     
    14
    Domáci zahrávali rohový kop z pravej strany. Center od rohovej zástavky poslal do vápna de Bruyne, tam dokázal loptu na dvakrát spracovať Naldo a posunul ju Arnoldovi, ktorý pálil z hranice šestnástky, ale trafil len jedného z bekov hostí.
     
    13
    K strele sa dostal domáci Perišič, ale jeho pokus bol nepresný a nemohol ohroziť domácu bránu. Baumann vykopáva a vracia loptu do stredu pola.
     
    11
    Wolfsburg sa na útočnej polovici dlho nezdržal a ťažisko hry sa prenieslo pred domácu bránu, kde po prízemnej prihrávke trošku zazmätkoval Grün pred napádajúcim Mehmedim. Krátko na to sa po dlhom centri hralo znovu vo vápne hostí, kde de Bruyne trošku teatrálne padol pri súboji s Kerkom. Hlavný arbiter kartu neudeľuje a signalizuje výkop pre Baumanna, gólmana Freiburgu.
     
    10
    Z pravej strany stredu pola posielal dlhý center dopredu Naldo, ale následne Träsch nedokázal odcentrovať do vápna. Zabránil mu v tom Kerk, ktorý odvrátil loptu za postrannú čiaru.
     
    9
    Naldo hľadal Perišiča v strede pola, ale ten stratil loptu. Wolfsburg ju vzápätí dokázal vybojovať späť, ale s prechodom do útoku sa neponáhľa je z toho malá domov, takže si zahrá aj domáci gólman Max Grün.
     
    7
    Blízko stredového kruhu sa zrodil faul Medojeviča na jedného z hostí a tí zahrávali voľný kop. Ani po jeho rozohratí sa však nedokázali dostať na dostrel Grünovej brány.
     
    6
    Hra sa ani po otváracom góle veľmi nezmenila, sledujeme súboje v strede pola a pri lopte sú prevažne hostia.
     
    3
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Domáci zahrávali voľný kop po Krmašovom faule na de Bruyneho. Loptu z voľného kopu poslal do vápna ľavačkou Ricardo Rodríguez a hoci Naldo na jeho center vyskočiť nedokázal, IVAN PERIŠIČ už áno a svojím ôsmym gólom v sezóne otvára skóre dnešného stretnutia. Asistencia: Ricardo Rodríguez.
     
    3
    Obranca hostí Pavel Krmaš dostáva žltú kartu za faul na de Bruyneho pri šprintérskom súboji.
     
    2
    Zápas sa začal opatrne, domáci sa nevedia dostať k lopte, ktorú tak držia na svojej polovici hráči Freiburgu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -5
    Oba celky už vstúpili na trávnik, zápas sa onedlho začne.
     
    -24
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: M. Grün – Naldo, R. Rodriguez, R. Knoche, J. Polák, I. Perišić, C. Träsch, S. Medojević, K. De Bruyne, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: P. Ochs, M. Schäfer, T. Klose, D. Caligiuri, Vieirinha, P. Drewes, P. Seguin

    SC Freiburg: O. Baumann - P. Krmaš, M. Ginter, C. Günter, K. Guédé, G. Fernandes, J. Schuster, J. Schmid, V. Darida, S. Kerk, A. Mehmedi
    Náhradníci: V. Hedenstad, A. Schwolow, M. Terrazzino, N. Höfler, S. Freis, I. Höhn, M. Philipp

    Rozhodca: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller.
     
    Vitajte pri prenose z 32.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom VfL Wolfsburg privíta celok SC Freiburg.

    Wolfsburgu sa v posledných dvoch ligových stretnutiach podarilo poraziť dva celky zo suterénu tabuľky, keď najskôr vyhrali v domácom prostredí nad Norimbergom vysoko 4:1 a v poslednom kole si poradili s Hamburgerom SV na jeho pôde 1:3. Momentálne patrí domácim za 53 bodov piata priečka,pričom strácajú len jeden bod na štvrtý Leverkusen a naopak majú štvorbodový náskok pred Borussiou Mönchengladbach.

    Freiburg, rovnako ako Wolfsburg, vyhral svoje posledné dve vystúpenia. V oboch prípadoch hral Freiburg doma a najskôr zdolal posledný Braunschweig 2:0 a v poslednom kole vyhral pomerom 4:2 nad šiestou Borussiou Mönchengladbach. Freiburg je na trinástom mieste a patrí do trojice tímov, ktoré majú na svojom konte 35 bodov, spolu s Frankfurtom a Hannoverom. Pre úplnosť, táto trojica stráca jeden bod na jedenásty Werder Brémy a naopak má náskok štyroch bodov pred pätnástym Stuttgartom.
     
    Z posledných štyroch vzájomných duelov sa trikrát tešil z výhry Wolfsburg. Inak tomu nebolo ani v poslednom meraní síl, ktoré sa odohralo 8.decembra 2013 a Wolfsburg vyhral na pôde Freiburgu presvedčivo 0:3.

    Úvodný výkop vo Volkswagen Aréne je naplánovaný na 19:30, prajem Vám príjemný futbalový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 3. Perišič, 70. Perišič – 61. Mehmedi, 83. Terrazzino

    Karty:   41. Bruyne (WOL), 70. Perišič (WOL) – 3. Krmaš (FRE), 88. Terrazzino (FRE)


    VfL Wolfsburg: M. Grün – Naldo, R. Rodriguez, R. Knoche, J. Polák, I. Perišić, C. Träsch, S. Medojević, K. De Bruyne, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: P. Ochs, M. Schäfer, T. Klose, D. Caligiuri, Vieirinha, P. Drewes, P. Seguin

    SC Freiburg: O. Baumann - P. Krmaš, M. Ginter, C. Günter, K. Guédé, G. Fernandes, J. Schuster, J. Schmid, V. Darida, S. Kerk, A. Mehmedi
    Náhradníci: V. Hedenstad, A. Schwolow, M. Terrazzino, N. Höfler, S. Freis, I. Höhn, M. Philipp

    Rozhodca: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller