Hamburger – Frankfurt 1:1 (kon.) | Hannover – Leverkusen 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Stuttgart – Braunschweig 2:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:6 (kon.)
Norimberk – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:6 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 08.03.2014, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Sobotné popoludnie je už tradične venované najvyššej nemeckej futbalovej súťaži, ktorá tento víkend pokračuje už svojim 24. kolom. V tradičnom čase od 15:30 štartuje v Nemecku šesť zápasov. Jedným z nich bude aj duel medzi Vfl Wolfsburgom a Bayernom Mníchov, na ktorý sa spoločne pozrieme.

    Vfl Wolsburg

    Vlci sa aktuálne nachádzajú na piatom mieste ligovej tabuľky. Na svojom konte majú 39 bodov. Do konca súťaže ešte majú o čo bojovať, ich veľkým cieľom je postup do Ligy Majstrov. Na pozície, ktoré zaručujú postup do najslávnejšej klubovej súťaže, strácajú dva, respektíve štyri body. Takýto odstup sa dá ešte bez najmenších problémov dohnať. V tabuľke formy, ktorá je zostavená z posledných piatich zápasov a mala by najviac napovedať o aktuálnej forme VfL, majú Vlci deväť bodov za tri víťazstvá. To najcennejšie sa zrodilo pred dvoma týždňami, kedy Wolfsburg doma porazil 3:1 priameho konkurenta v boji o postup do Ligy Majstrov, Leverkusen. Na posledné kolo nemajú domáci najpríjemnejšie spomienky, Hoffenheimu na jeho pôde v divokom zápase vysoko 2:6.

    Bayern Mníchov

    Bavori sú v aktuálnom rozpoložení suverénne najlepším tímom sveta, ktoré šľape ako švajčiarske hodinky. Mníchovčania obhajujú v aktuálnom ročníku treble a zatiaľ sa im to na všetkých frontoch darí výborne. Potom, čo prevzal v mníchovskom celku trénerské taktovku Pep Guardiola, sa už tak vynikajúci tím stal takmer dokonalým a neporaziteľným zoskupením. V nemeckej lige je suverénnym lídrom, ktorý má na konte 65 bodov zo 69 možných. Pred druhým Dortmundom má nedostihnuteľný náskok dvadsiatich bodov, s ktorým už môžu hráči Bayernu predčasne oslavovať ligový primát. V tabuľke formy majú Bavori, samozrejme, plný bodový zisk. Posledné kolo bolo pre Bayern viac ako fantastické, domáca výhra 5:1 nad Schalke hovorí za všetko.
     
    Bayern je po posledných víťazstvách v Bundeslige i Lige Majstrov v takej forme, že obrať ho čo i len o bod bude pre hráčov Wolfsburgu sizyfovskou úlohou. Domáci sa však o to určite pokúsia, každý zápas začína za nerozhodného stavu a nikde nie je napísané, že Bayern si nemôže vybrať zlý deň práve v zápase s VfL.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    De Bruyne hľadal kolmou prihrávkou na ľavom krídle Ivana Perišiča, k lopte však mal bližšie Rafinha, ktorý domáceho záložníka zakrižoval a loptu zakopol do autu.
     
    2
    Domáci sa prostredníctvom autového vhadzovania udržali na polovici súpera, o loptu však veľmi rýchlo prišli. Tá je už plne v moci Bayernu.
     
    3
    Hráči VfL zatiaľ veľmi dobre vykrývajú priestory v strede poľa a nútia hráčov hostí ku kombinácii len na vlastnej polovici ihriska.
     
    5
    Ochs sa snažil o okamžitý nákop dopredu, pre jeho spoluhráčov to však bola pridlhá prihrávka, ku ktorej mal najbližšie stopér Dante.
     
    6
    Po úvodných piatich minútach môžeme konštatovať, že oba tímy zatiaľ veľmi dobre napádajú a útoky súperovho tímu zachytávajú už v zárodku.
     
    7
    Ochs to teraz trošku prehnal, hokejovým bodyčekom totiž dohral súboj s Riberym, ktorý predtým už odohral loptu. Zatiaľ sa to zaobišlo len dohovorom.
     
    9
    Bayern drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa niečo zaujímavé vymyslieť. Proti fantasticky sformovanej obrane Wolfsburgo to však má nesmierne ťažké.
     
    10
    Alaba sa na ľavom krídle prebíjal k lopte, centrovať mu neumožnil Ochs, ktorý bol pri rakúskom reprezentantovi včas a odkopol loptu do bezpečia.
     
    11
    Akcia na jeden dotyk v podaní Bayernu bola mimoriadne vydarená, po Mullerovom vysunutí sa do samostatného nájazdu dostal Arjen Robben. Tomu však v zakončení celej akcie zabránil ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.
     
    12
    Na dlhý nákop až z defenzívy si tentoraz zabiehal za ofsajdovú líniu Ribery. Pri lopte však bol skôr Begnalio, ktorý celú situáciu výborne čítal.
     
    14
    Bayern mal k dispozícii prvý rohový kop v zápase. Jeho rozohrávku si vzal na starosť Kroos, ktorý v pokutovom území hľadal hlavu Danteho. Pred ním loptu odvrátil v súboji stopérov Naldo.
     
    15
    Alaba mierne zaváhal pri spracovaní lopty, čo sa okamžite snažil využiť Knoche. Ten sa snažil cez hosťujúceho ľavého obrancu pretlačiť do pokutového územia, no nebol úspešný.
     
    16
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, stratili však na nej loptu a Bayern sa dostal do veľmi nebezpečného brejku. Muller poslal loptu do pokutového územia Shaqirimu, ktorý v dobrej príležitosti nezakončil najlepšie, bol tiesnený a jeho pokusu chýbala potrebná razancia, Begnalio celú situáciu vyriešil bez najmenších problémov.
     
    17
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáce tribúny jasajú, Vlci sa dostávajú z ničoho nič do vedenia. Ich presný zásah prišiel ako blesk z jasného neba. Kevin de Bruyne našiel svojim centrom v pokutovom území na zadnej tyči NALDA, ktorý bol dôraznejší ako Alaba, pretlačil sa k lopte a zakončením pravou nohou prekonal Neuera!
     
    19
    Do vzdušného súboja sa zapojila až trojica hráčov, najhoršie však z neho vyšiel Dost, ktorý sa po tvrdom páde na trávnik len ťažko dvíha zo zeme.
     
    21
    Dost po ošetrení čaká pri postrannej čiare na opätovný návrat do zápasového diania. Medzitým Bayern kombinuje na vlastnej polovici ihriska.
     
    22
    Tím domácich zdravotníkov má v posledných chvíľach plné ruky práce. Z ihriska teraz totiž odkrivkal aj záložník VfL Arnold.
     
    23
    Muller bol pri dlhom nákope skôr ako Naldo, následne však bol nemecký reprezentant zakrižovaný dvojicou domácich obrancov, ktorí si s ním dokázali poradiť.
     
    24
    Ribery dostal loptu na ľavé krídlo, prehodil si loptu na ľavačkou a prízemným centrom našiel priamo v strede pokutového územia Shaqiriho, ten však nedokázal ideálne trafiť loptu a jeho strela tak bola nepodarená.
     
    25
    Výborne si splnil defenzívne povinnosti aj Ivan Perišič, ktorý zblokoval Alabov center na rohový kop.
     
    26
    Bayern dal gól! Práve z rohového kopu a dokázal Bayern dostať k vyrovnávajúcemu zásahu. Na Kroosov center si naskočil Dante, ktorého hlavičku zachytil na bránkovej čiare Ochs, pravý obranca domácich zasiahol za svojho brankára po druhý raz aj pri dorážke Alabu, no THOMASA MULLERA už nedokázal zastaviť ani on, ani brankár Begnalio!
     
    29
    Veľmi rýchlo sa mohlo Bavorom podariť otočiť celý priebeh prvého polčasu vo svoj prospech. Center do pokutového územia našiel hlavu Riberyho, ktorý loptu sklepol pod seba Shaqirimu. Ten tvrdo vypálil, no svoj tím podržal skvelým zákrokom brankár Begnalio!
     
    30
    Ribery pred sebou tlačil celú defenzívu domácich, prihrávku chcel posunúť na nabiehajúceho Muellera, ten asi od francúzskeho spoluhráča loptu nečakal, a tak na ňu nebol pripravený.
     
    31
    Po súboji s Rodriguézom sa ocitol na zemi Arjen Robben, ktorý rozkladá rukami, prečo sa nepíska penalta. Hlavný rozhodca Welz má na to jasný názor a hviezdnemu krídelníkovi ukazuje, aby pokračoval v hre.
     
    33
    Jerome Boateng sa snažil o prenesenie lopty na ľavé krídlo, kde si ju pýtal Ribery. Myšlienka to bola dobrá, no realizácia hosťujúcemu stopérovi nevyšla, loptu poslal na tribúnu.
     
    35
    Rafinha v strede poľa faulovaný Medojevičom. Bayern je nasťahovaní na súperovej polovici s loptou v moci.
     
    36
    Robben si to svojou typickou akciou pekne naviedol na ľavačku, spoza pokutového územia napriahol k strele, ktorej nechýbalo veľa, aby sa stala výstavným kúskom, lopta skončila len tesne nad bránou!
     
    37
    Dost ukázal svoju silu v súbojoch, pri ktorých je otočený chrbtom k bráne. Po faule, ktorý bol na jeho osobu pískaný, sak centru z pravého krídla dostal Ochs. Ten našiel práve domáceho útočníka, ktorý naprahoval k zakončeniu, no výborne proti nemu zasiahol BOateng.
     
    38
    Wolfsburg sa dostal do situácie troch proti dvom, loptu viedol Arnold, ktorý prihral spoluhráčovi po svojej pravej ruke, lopta sa mu vrátila v pokutovom území. Domáci záložník sa pokúsil o zakončenie, no trafil len pred sebou stojaceho Boatenga.
     
    40
    Po faule Rodriguéza na ľavej strane mal Bayern k dispozícii priamy kop. Tomu sa domáca defenzíva dokázala bez problémov ubrániť a loptu odpratala do bezpečia.
     
    42
    Podobnú možnosť mali na druhej strane aj domáci, ktorí získali výhodu priameho kopu na pravej strane. Jeho exekúciu si na starosti zobral Rodriguéz, no jeho center ľavačkou nemožno zaradiť do kategórie podarených.
     
    43
    Po centri z pravej strany sa na zadnej tyči dostal k lopte v pokutovom území hosti Caligiuri, ten však zakončovať nemohol, hlavný rozhodca mu odpískal útočný faul.
     
    44
    Bayern mal príležitosť prejsť do rýchleho brejku, loptu z obrany vyviezol dobre Boateng, no následná prihrávka tohto stopéra už taká dobrá nebola a domáci hráči ju bez problémov dešifrovali.
     
    45
    V momente, kedy sú pri lopte hosťujúci hráči, oznámil štvrtý rozhodca, že sa prvý polčas nadstaví o dve minúty.
     
    45+1
    Prihrávka na ľavé krídlo pre Riberyho bola pridlhá, francúzsky stredopoliar v službách Bayernu nedokázal udržať loptu na hracej ploche.
     
    45+2
    Loptu mali na svojich kopačkách hráči Bayernu, Robben sa ešte snažil na pravom krídle presadiť individuálne, kľučka mu však nevyšla a hlavný rozhodca ukončil prvé dejstvo.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase je stav tohto stretnutia vyrovnaný. Domáci sa dostali v sedemnástej minúte zásluhou Nalda do vedenia, ktoré im však nevydržalo ani desať minút. V 27. minúte totiž upratal loptu do siete po veľkej skrumáži v domácom pokutovom území Mueller. Pred druhým dejstvom je tak všetko otvorené, aj po prestávke sledujte s nami, ako napokon toto stretnutie dopadne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Pred druhým polčasom sme ani v jednom z tímov nezaregistrovali žiadne zmeny, na ihrisko vybehli základné zostavy.
     
    47
    Prvú prácu v druhom polčase mal Neuer jednoduchý, s centrom z ľavého krídla nemal najmenšie problémy a loptu ukryl do svojich rukavíc.
     
    48
    Caliguiri si to narovnal na pravačku, ktorou aj vystrelil. Svoje zakončenie smeroval k ľavej tyčke, ktorú lopta minula len o chlp.
     
    50
    Muller našiel svojim centrom z pravej strany na hranici pokutového územia Shaqiriho, ktorý si loptu prebral a snažil sa vystreliť. Jeho zakončenie nebolo príliš vydarené a tým pádom ani nebezpečné.
     
    51
    Arnold ostáva ležať na zemi, rozhodca píska nedovolený zákrok na jeho osobu. Domáci majú k dispozícii priamy voľný kop.
     
    52
    Štandardnú situáciu rozohral Kevin de Bruyne, ktorý svojim centrom našiel v pokutovom území hlavu Nalda. Ten však tiesnený zakončil len nad hosťujúcu svätyňu.
     
    53
    Boateng v poslednej možnej chvíli zabránil veľkej príležitosti domáceho tímu, ktorá by s veľkou pravdepodobnosťou skončila presným zásahom. Ochs dostal na pravej strane veľmi dobrú prihrávku do voľného priestoru, okamžite poslal do pokutového územia prízemný center, na ktorý čakal Dost. Pred ním však loptu odvrátil na roh práve Boateng.
     
    55
    Domáci hráči signalizovali hlavnému rozhodcovi ruku Boatenga, ten však nič podobné nezaregistroval a na ich výzvy neodpovedá.
     
    56
    Wolfsburg v posledných momentoch prikladá pod kotol! Po centri de Bruyneho mali domáci k dispozícii dva krát výhodu rohového kopu. V druhom prípade zakončil hlavičkou Naldo, no len vedľa.
     
    57
    Pep Guardilo sa snaží dodať svojmu tímu impulz prostredníctvom dvojnásobného striedania. Ako prvý opúšťa ihrisko Shaqiri, ktorý svoje miesto v zálohe prenechal Thiagovi Alcantarovi.
     
    57
    Dnešné stretnutie sa už skončilo aj pre Tonyho Kroosa, ktorého nahradil útočník Mario Mandžukič. Toto striedanie je neklamným znakom posilnenia ofenzívy.
     
    58
    Takmer hodinu hry sme čakali na prvého potrestaného hráča v tomto stretnutí. Napokon sa ním stal domáci Medojevič, ktorý videl z rúk Welza žlté napomenutie.
     
    59
    Z následnej štandardnej situácie sa hostia takmer dostali do vedenia. Alcantara poslal loptu na Robbena, ktorý to však prehnal s razanciou a bránu domáceho celku prepálil!
     
    60
    Stretnutie sa nám v týchto chvíľach fantasticky rozbehlo. Akcia strieda akciu. Na druhej strane sa dostal za obranu Ivan Perišič, ktorého zakončenie bolo veľmi dobré, no trošku nepresné, lopta tesne minula tyč!
     
    61
    Séria šancí pokračuje. Alaba našiel v pokutovom území Thomasa Mullera, no ten nedokázal pridať svoj druhý presný zásah v zápase, bol tiesnený a nedokázal zakončiť!
     
    63
    Bayern dal gól! Bavori dokázali svoj stupňujúci tlak korunovať presným zásahom, vďaka ktorému sa po prvý raz v zápase dostávajú do vedenia! Svoj fantastický prehľad v hre a výnimočný cit pre prihrávku ukázal striedajúci Thiago Alcantara, ktorý krásnou prihrávkou vysunul do samostatného nájazdu THOMASA MULLERA. Ten nasadil Begnaliovi v súboji zoči-voči hokejový blafák a bez problémov zasunul loptu do opustenej domácej svätyne!
     
    65
    Kevin de Bruyne sa snažil prihrať pod seba, no jeho úmysel vborne prečítal Manuel Neuer, ktorý bol pri lopte ako prvý.
     
    67
    Bayern dal gól! Dovolím si tvrdiť, že o osude tohto stretnutia je už rozhodnuté! Prišiel, videl a skoroval. Asi tak by sa dal charakterizovať krátky pobyt MANDŽUKIČA na hracej ploche. Chorvátsky útočník dostal prihrávku do pokutového územia z pravého krídla od Rafinhu a prízemnou strelou k ľavej tyči prekonal Begnalia!
     
    68
    Hostí čaká cez týždeň odvetný duel osemfinále Ligy majstrov proti Arsenalu. Pep Guardilo sa tak rozhodol posledné striedanie využiť na pošetrenie jedného zo svojich kľučových hráčov, kapitána Lahma, ktorého na záverečných niečo viac ako dvadsať minút nahradil Martinézom.
     
    70
    Stretnutie, samozrejme, stratilo na tempe. Bayern v pokoji kombinuje a s prehľadom kontroluje priebeh zápasu. Domáci sú bezradní.
     
    71
    Bayern dal gól! Dlho vyrovnané stretnutia sa v posledných minútach zmenilo na exhibíciu Bayernu, ktorý vyhráva vo Wolfsburgu už rozdielom triedy. Muller vysunul do samostatného nájazad Arjena Robbena, ktorý nezakončoval, pohral sa s celou domácou obranou aj Begnaliom, prihral ešte na RIBERYHO, ktorý aj so šťastím poslal pretlačil loptu do siete!
     
    73
    Svoje umenie nám naplno deklaroval aj Manuel Neuer. Ivan Perišič našiel na malom vápne prihrávkou Dosta, ktorého však fantastickým spôsobom vychytal nemecký reprezentačný brankár číslo jeden.
     
    76
    Domáci sa napokon dostali do zakončenia. Zakončenie Caligiuriho pravačkou sa však medzi tri tyče nevošlo, lopta skončila nad bránou.
     
    78
    Bayern dal gól! Bavori zasadili do rakvy Wolfsburgu piaty klinec! Arjen Robben sa na ľavej strane zbavil svojho strážcu, po fantastickom uvoľnení našiel svojim centrom ľavačkou na zadnej tyči úplne voľného THOMASA MULLERA, ktorému už zakončenie do poloprázdnej brány nerobilo problémy. Nemeckú ofenzívy hráč tak dokonal hetrik.
     
    80
    Bayern dal gól! Priznám sa, že mi začína byť Wolfsburg poriadne ľúto. Bavori sa už bavia hrou a krásnymi akciami tešia svojich fanúšikov, naopak zarmucujú domáce tribúny. Po vysunutí Thiaga si Muller všimol na zadnej tyči čakajúceho MANDŽUKIČA, ktorému prihral pred otvorenú kuchyňu, útočník hostí nemohol z takejto pozície nedať!
     
    80
    V slede presných zásahov Bavorov sme Vám zabudli oznámiť, že domáci tréner ešte pred šiestym zásahom dva krát prestiredal. Arnolda nahradil na hracej ploche Polák.
     
    80
    A stretnutie sa skončilo desať minút pred koncom riadneho hracieho času aj pre Caliguriho, ktorého nahradil do záverečnej fázy stretnutia Schafer.
     
    81
    Pri pohľade na výsledok to vyzerá ako jednoznačná záležitosť, no dlho to bola vyrovnaná partia. Potom, čo sa Bayern dostal do vedenia však totálne ovládol zápas, zobral jeho opraty pevne do rúk a so súperom si začal robiť, čo sa mu zachcelo.
     
    83
    Pri lopte sú hráči Bayernu Mníchov, ktorí chcú dohrať záver stretnutia v pokoji a hlavne bez zbytočných súbojov, z ktorých by mohli vyplývať zranenia.
     
    84
    Medojevič si riešil svoju frustráciu na Mandžukinčovi, do ktorého tvrdo vrazil. Môže byť rád, že nedostal žlté napomenutie.
     
    85
    Posledné striedanie domáceho tímu. Ihrisko opustil de Bruyne, ktorého nahradil Malanda. Obaja tréneri dnes vyčerpali všetky možnosti na striedanie.
     
    87
    Centrovanú loptu z ľavej strany Neuer s prehľadom stiahol do svojej moci.
     
    89
    Ďalšia prienikovú prihrávka v podaní hosťujúceho tímu, tentoraz sa však hráči Bayernu vytlačili z nebezpečného územia sami.
     
    90
    V čase, kedy sa chýli riadna hracia doba ku svojmu koncu ešte ukryl loptu do svojho náručia Begnalio pred Robbenom.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hlavný rozhodca veľmi citlivo ukonči stretnutie bez nadstaveného času, ktorý by bol za tohto stavu zbytočný. Bavori sa opät tešia z vysokánskeho víťazstva, ktoré sa síce nerodilo ľahko, no bolo absolútne zaslúžené. Domáci si za svoj dnešný výkon zaslúžia obrovské absolutórium, na všetky tímy Bundesligy by to asi stačilo, Bavori sú momentálne niekde úplne inde, hrajú si vlastne svoju vlastnú súťaž. Ja sa s vami pre dnes lúčim, pekný zvyšok soboty prajem. (17:21:58)

    Michal Bakoš

    Góly: 17. Naldo – 26. Thomas Muller, 63. Thomas Muller, 67. Mario Mandžukič, 71. Ribery, 78. Thomas Muller, 80. Mario Mandžukič

    Karty:   58. Medojevič (WOL)


    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Ochs, Naldo, Knoche, Rodríguez – Caligiuri, Arnold, de Bruyne, Medojević, Perišić – Dost.
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Klose, Malanda, Polák, Olić, Kutschke.

    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba – Robben, Shaqiri, Lahm (C), Kroos, Ribéry – T. Müller.
    Náhradníci: Starke – van Buyten, Alcântara, Martínez, Schweinsteiger, Mandžukić, C. Pizarro.

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Thomsen