Hamburger – Frankfurt 1:1 (kon.) | Hannover – Leverkusen 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Stuttgart – Braunschweig 2:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:6 (kon.)
Norimberk – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
4:0 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 08.03.2014, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas sa opäť niesol v jasnej réžii domáceho tímu, pridali ďalšie dva góly zásluhou Obasiho a hattricku sa v zápase dočkal Huntelaar. Domáci po celý čas hostí nepustili do žiadnej šance, brankár domácich tak nemal skoro žiadnu prácu a tak sa domácim podarilo streliť 4 góly a žiaden neinkasovať čo je skvelá vizitka. Domáci tak získali ďalšie 3 body do tabuľky, hostia sa musia zo zápasu len poučiť.

    To je z tohto prenosu všetko. Želám Vám pekný zvyšok sobotňajšieho večera. Lúči sa s Vami Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (17:30:06)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozhodca napokon nenadstavuje ani minútu! Zápas sa končí jasným víťazstvom domácich futbalistov.
     
    89
    Už sa blíži koniec zápasu. Pri lopte sú domáci futbalisti, ale zdržujú sa v blízkosti svojej brány. Uvidíme, či rozhodca ešte nadstaví nejaký čas nad rámec riadneho hracieho času.
     
    88
    Kolasinac sa dopustil útočného faulu a bola mu udelená žltá karta.
     
    87
    Domáci ešte podnikli jednu útočnú akciu, ku odrazenej lopte sa dostal Boateng, ale jeho pokus z veľkej diaľky minul bránu hostí.
     
    86
    Schipplock sa previnil faulom odzadu na Neustädter a dostáva za to žltú kartu.
     
    85
    Domáci sa opäť zmocnili lopty a zápas už len kontrolujú. Hostia sú usadený pred svojou bránou, ale domáci ich moc často nenapádajú, už nemajú prečo.
     
    83
    Domáci sa predsa ešte len vydali smerom dopredu, Hoogland sa však dopustil útočného faulu a tak sa domáci do šance nedostali. Po dlhšej dobe získavajú hostia loptu na svoje kopačky.
     
    82
    Zápas sa v týchto chvíľach už prakticky len dohráva. Domáci zaslúžene vysoko vedú a o víťazovi je už rozhodnuté. Domáci sú aj naďalej pri lopte, ale kombinujú na vlastnej polovičke.
     
    81
    Dnes veľmi aktívny Draxler má už tiež po šichte a svoje miesto na ihrisku prenecháva Meyerovi. Draxler dnes síce neskóroval, ale na dva góly prihral a tiež si od divákov vychutnal obrovský potlesk.
     
    80
    Tak Huntelaar dosiahol v zápase hattrick a už nie je potrebné aby bol na ihrisku. Za mohutného potlesku odchádza z ihriska a nahradzuje ho Szalai.
     
    79
    Schalke 04 dalo gól!
    Tak domáci sa dočkali už štvrtého gólu v zápase a treba uznať, že celkom zaslúžene. Hostia boli pod veľkým tlakom, nedokázali sa z neho dostať, Draxler sa dostal ku lopte, krásnym bicyklom sa zbavil obrancu hostí, z pravej strany prirhal loptu do 16-tky na úplne voľného KLAAS-JAN HUNTELAAR, ktorý ľavačkou poslal loptu do siete a dočkal sa tak hattricku v tomto zápase – 4:0!
     
    78
    Hostia teraz len odkopávajú lopty preč. Nedokážu si ju dlhšie podržať a založiť útok. Domáci teraz poriadne búšia do hostí a štvrtý gól je už visí na vlásku.
     
    76
    Boateng centroval do 16-tky hostí, ale z domácich hráčov sa nikto do zakončenia nedostal. Hostia sa opäť dostávajú pod tlak.
     
    75
    Smerom na bránu domácich pálil z veľkej vzdialenosti nový muž na ihrisku Schipplock, ale bránu domáceho tímu netrafil.
     
    73
    Domácim však rohový kop tiež moc nevyšiel, nedostali sa ani do zakončenia, pretože loptu vo vzduchu si prebral brankár hostí Casteels.
     
    72
    Domáci sa dostali pred bránu hostí, smerom na bránu pálil dnes veľmi aktívny Draxler, ale loptu niekto z hostí tečoval a tak to bude rohový kop pre domáci tím.
     
    71
    Domáci tím strieda, z ihriska za veľkého potlesku odchádza autor gólu na 3:0 Obasi, ktorého nahradí Fuchs.

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Huntelaar, 27. Huntelaar, 55. Obasi, 79. Huntelaar

    Karty:   15. Hoogland (SCH), 25. Draxler (SCH), 88. Kolasinac (SCH) – 30. Rudy (HOF), 59. Beck (HOF), 86. Schipplock (HOF)

    Nepremenená penalta: 31. Huntelaar (SCH), brankár Casteels zneškodnil


    FC Schalke 04: Fährmann – Hoogland, Höwedes(K), Matip, Kolasinac, Neustädter, Goretzka, Boateng, Draxler, Huntelaar, Obasi.
    Náhradníci: Hildebrand – Fuchs, Erdmann, Meyer, Ayhan, Annan, Szalai.

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Johnson, Beck(K), Niklas Süle, Polanski, Tobias Strobl, Rudy, Roberto Firmino, Volland, Modeste, Herdling.
    Náhradníci: Stolz – Vestergaard, Jeremy Toljan, Hamad, Salihović, Schipplock, Elyounoussi.

    Rozhodca: Hartmann – Salver, Emmer