Hamburger – Frankfurt 1:1 (kon.) | Hannover – Leverkusen 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Stuttgart – Braunschweig 2:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:6 (kon.)
Norimberk – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
4:0 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 08.03.2014, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas sa opäť niesol v jasnej réžii domáceho tímu, pridali ďalšie dva góly zásluhou Obasiho a hattricku sa v zápase dočkal Huntelaar. Domáci po celý čas hostí nepustili do žiadnej šance, brankár domácich tak nemal skoro žiadnu prácu a tak sa domácim podarilo streliť 4 góly a žiaden neinkasovať čo je skvelá vizitka. Domáci tak získali ďalšie 3 body do tabuľky, hostia sa musia zo zápasu len poučiť.

    To je z tohto prenosu všetko. Želám Vám pekný zvyšok sobotňajšieho večera. Lúči sa s Vami Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (17:30:06)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Rozhodca napokon nenadstavuje ani minútu! Zápas sa končí jasným víťazstvom domácich futbalistov.
     
    89
    Už sa blíži koniec zápasu. Pri lopte sú domáci futbalisti, ale zdržujú sa v blízkosti svojej brány. Uvidíme, či rozhodca ešte nadstaví nejaký čas nad rámec riadneho hracieho času.
     
    88
    Kolasinac sa dopustil útočného faulu a bola mu udelená žltá karta.
     
    87
    Domáci ešte podnikli jednu útočnú akciu, ku odrazenej lopte sa dostal Boateng, ale jeho pokus z veľkej diaľky minul bránu hostí.
     
    86
    Schipplock sa previnil faulom odzadu na Neustädter a dostáva za to žltú kartu.
     
    85
    Domáci sa opäť zmocnili lopty a zápas už len kontrolujú. Hostia sú usadený pred svojou bránou, ale domáci ich moc často nenapádajú, už nemajú prečo.
     
    83
    Domáci sa predsa ešte len vydali smerom dopredu, Hoogland sa však dopustil útočného faulu a tak sa domáci do šance nedostali. Po dlhšej dobe získavajú hostia loptu na svoje kopačky.
     
    82
    Zápas sa v týchto chvíľach už prakticky len dohráva. Domáci zaslúžene vysoko vedú a o víťazovi je už rozhodnuté. Domáci sú aj naďalej pri lopte, ale kombinujú na vlastnej polovičke.
     
    81
    Dnes veľmi aktívny Draxler má už tiež po šichte a svoje miesto na ihrisku prenecháva Meyerovi. Draxler dnes síce neskóroval, ale na dva góly prihral a tiež si od divákov vychutnal obrovský potlesk.
     
    80
    Tak Huntelaar dosiahol v zápase hattrick a už nie je potrebné aby bol na ihrisku. Za mohutného potlesku odchádza z ihriska a nahradzuje ho Szalai.
     
    79
    Schalke 04 dalo gól!
    Tak domáci sa dočkali už štvrtého gólu v zápase a treba uznať, že celkom zaslúžene. Hostia boli pod veľkým tlakom, nedokázali sa z neho dostať, Draxler sa dostal ku lopte, krásnym bicyklom sa zbavil obrancu hostí, z pravej strany prirhal loptu do 16-tky na úplne voľného KLAAS-JAN HUNTELAAR, ktorý ľavačkou poslal loptu do siete a dočkal sa tak hattricku v tomto zápase – 4:0!
     
    78
    Hostia teraz len odkopávajú lopty preč. Nedokážu si ju dlhšie podržať a založiť útok. Domáci teraz poriadne búšia do hostí a štvrtý gól je už visí na vlásku.
     
    76
    Boateng centroval do 16-tky hostí, ale z domácich hráčov sa nikto do zakončenia nedostal. Hostia sa opäť dostávajú pod tlak.
     
    75
    Smerom na bránu domácich pálil z veľkej vzdialenosti nový muž na ihrisku Schipplock, ale bránu domáceho tímu netrafil.
     
    73
    Domácim však rohový kop tiež moc nevyšiel, nedostali sa ani do zakončenia, pretože loptu vo vzduchu si prebral brankár hostí Casteels.
     
    72
    Domáci sa dostali pred bránu hostí, smerom na bránu pálil dnes veľmi aktívny Draxler, ale loptu niekto z hostí tečoval a tak to bude rohový kop pre domáci tím.
     
    71
    Domáci tím strieda, z ihriska za veľkého potlesku odchádza autor gólu na 3:0 Obasi, ktorého nahradí Fuchs.
     
    70
    Rohový kop ubránili domáci veľmi dobre a hostí do zakončenia nepustili. Získali tak loptu na svoje kopačky. Čakajú kým sa hostia vráti na svoju polovičku a potom podniknú nejaký útok.
     
    69
    Hostia sa opäť dostali do šance, brankár domácich Fährmann vyráža po strele Becka loptu na rohový kop.
     
    68
    Po priamom kope do hlavičkového zakončenia skákal Salihović, ale brankár domácich Fährmann loptu včas vyboxoval mimo bránu domáceho tímu.
     
    67
    Hostia trošku pritlačili na domácich a po jednej z ich akcii získavajú priamy kop. Uvidíme, ako s ním naložia.
     
    66
    Hostia sa teraz zmocnili lopty, ale opäť sa nemôžu dostať cez pozornú obranu domácich, ktorá všetky útoky hostí odráža. Ak im to takto vydrží ďalej, tak je veľká pravdepodobnosť že dnes gól domáci neinkasujú.
     
    65
    Nový muž na ihrisku Schipplock sa dral do šance, ale v 16-tke domáceho tímu si pomohol faulom a tak sa do zakončenia dostať nemohol.
     
    64
    Posledné striedanie v tábore hostí. Odchádza Modeste a prichádza Schipplock.
     
    63
    Teraz sa zrejme diváci na štadióne musia nudiť. Tempo hry je pomalé a dlho sme nevideli ani náznak nejakej šance. Domácim výsledok vyhovuje a moc sa dopredu nehrnú, hostia ak aj chcú dačo vymyslieť, domáci im to hneď prekazia.
     
    61
    Domáci opäť pohrozili pred bránou hostí, ku centru sa z pravej strany dostal Goretzka, ale lopta napokon končí len v náručí brankára hostí Casteelsa.
     
    60
    Domáci zahrávali rohový kop, ale nevyšiel im podľa ich predstáv a loptu vo vzduchu berie brankár hostí Casteels.
     
    59
    Hostia zbytočne stratili v strede poľa loptu, do brejku vyrážali domáci, kapitán hostí Beck potiahol za ručnú brzdu a vidí za to od rozhodcu žltú kartu.
     
    58
    Teraz sú pri lopte hostia, ale kombinujú len na vlastnej polovičke. Domáci ich vytláčajú ďaleko od svojej brány a tak sa hostia nemôžu dostať aspoň do nejakej menšej šance. Domáci dnes hrajú skvelo smerom dopredu aj dozadu.
     
    57
    Domáci boli s loptou opäť pred bránou hostí, ale Boateng si počínal v súboji o loptu s Polanskiim nedovolene a tak sa domáci do zakončenia nedostali. Hostia môžu tak skúsiť ohroziť bránu domáceho tímu.
     
    56
    Domáci aj naďalej ostávajú aktívnejší v zápase a dostávajú hostí pod tlak. Hostia sa nemôžu dostať vôbec ku lopte. Domáci nevyslali až tak moc striel na bránu hostí, ale aj to málo čo vyslali skončilo v sieti.
     
    55
    Schalke 04 dalo gól!
    Aktívnejšia hra domácich v druhom počlase prináša so sebou už tretí gól domáceho tímu a zdá sa, že o víťazovi zápasu je už rozhodnuté. Hostia si teraz nedali opäť pozor, ku lopte sa dostal Boateng, počkal si na pohyb CHINEDU OBASI, ktorému prihral následne loptu a ten krásne ľavačkou vyslal tvrdú strelu po zemi a lopta skončila za bezmocným brankárom Casteelsom – 3:0!
     
    53
    Opäť hostia pred bránou domácich nič nevymysleli a loptu stratili. Opäť sa tak budú musieť brániť útoku domáceho tímu.
     
    52
    Domáci futbalisti sa však s loptou dostali len po stred ihriska, kde ich o loptu pripravili hráči hostí, ktorý sa tak opäť môžu pokúsiť o ohrozenie brány domáceho tímu.
     
    51
    Hostia sa ku bráne domácich aj dostali, ale strelou je neohrozili. Dlho sa s loptu hrali, zbytočne ju vozili a nakoniec ju aj zbytočne stratili. Domáci sa tak dostali späť ku lopte a hostia sa musia rýchlo vrátiť späť.
     
    50
    Loptu tak získali hostia sa snažia sa postupne prebiť až pred bránu domáceho tímu. Uvolili pomalší postupný útok a tak sa domáci stihli v zadných radoch zoskupiť.
     
    49
    Ku exekúcii priameho kopu sa postavila domáca hviezda Huntelaar, skúsil to priamo na bránu, ale hattrick v zápase nedosiahol, pretože priestor brány minul.
     
    48
    Domáci tím je aj naďalej častejšie pri lopte a ohrozuje svojho dnešného súpera. Draxler bol navyše faulovaní kapitánom hostí Beckom a tak získavajú domáci priamy kop v blízkosti brány hostí.
     
    47
    Domáci opäť začali aktívnejšie, ku lopte sa po peknej kombinácii dostal Draxler, ale jeho tvrdá strele preletela ponad bránu hostí.
     
    46
    A druhé striedanie : dnu ide Salihović a von ide Herdling.
     
    46
    Hostia hneď v úvode striedajú a to hneď dvakrát. Prvé striedanie je : dnu Vestergaard, von Tobias Strobl.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal. Výkop mali hostia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už na trávniku. Druhý polčas sa nám za chvíľu začne!
     
    Videli sme zaujímavý prvý polčas, ktorý zvládli lepšie domáci a zaslúžene vedú 2:0! Hneď v úvode zápasu dal svoj prvý gól Huntelaar. Po tomto góle na pár minút prebrali réžiu hry hostia, ale chybovali v kombinácii a do šance sa tak nedostali. Potom prišiel rýchly brejk domáceho tímu a krásny druhý gól Huntelaara. Netrvalo dlho a domáci mohli dať ďalší gól, pretože Rudy poslal v 16-tke k zemi Draxlera a bola z toho penalta. K tej sa postavila domáca hviezda Huntelaar, ale kopol je veľmi zle a hattricku sa tak nedočkal. Od tohto momentu už jasne dominovali len domáci. Mali aj obrovské šance na strelenie tretieho gólu, ale nestalo sa tak. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas a či sa Huntelaar dočká vytúženého hattricku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozhodca nadstavuje ešte 1 minútu ku riadnemu hraciemu času. Pri lopte sú stále domáci, ale zdržujú sa na vlastnej polovičke.
     
    44
    V závere prvého polčasu sme svedkami veľa osobných súbojov, ale aj faulov. Pri lopte sú častejšie domáci, ale hostia sa bránia dobre.
     
    43
    Hra sa teraz veľmi kúskuje. Zdá sa, že už sa šance v prvom polčase nedočkáme.
     
    42
    Teraz vysoké tempo hry trochu upadalo a diváci sledujú len kombináciu domáceho tímu na vlastnej polovičke ihriska. Uvidíme, či sa v závere prvého polčasu dočkajú dačoho zaujímavého.
     
    41
    Teraz sa domáci opäť dostali až ku blízkosti brány hostí, pohrozili pár nebezpečnými centrami, s ktorými si však obrana hostí dobre poradila.
     
    40
    Domáci sú aj naďalej pri lopte, ale kombinujú len na vlastnej polovičke. Hostia si tak môžu aspoň nachvíľu vydýchnuť od tlaku domácich.
     
    39
    Tak toto už bola ďalšia veľká šancu pre domácich, ktorý začínajú v zápase jasne dominovať. Huntelaar mal už dvakrát na kopačke hattrick, ale ten mu akosi nie je v zápase dopriatí. Hostia hrajú teraz veľmi pasívne a len sa bránia. Čo im však ostáva pri aktívnej a dobrej hre domáceho tímu.
     
    38
    Brankár Casteels teraz bravúrne zachránil hostí od tretieho gólu! Obrana hostí si nedala pozor na Goretzku, ktorý poslal prízemnú prihrávku do 16-tky hostí, Huntelaar sa ocitol sám pred brankárom hostí, ale loptu napálil len do neho, ku odrazenej lopte sa dostal Draxler, ale opäť bravúrne zasiahol brankár Casteels!
     
    37
    Priamy kop zahrali hostia veľmi zle, loptu získsali domáci futbalisti a už smerujú smerom dopredu.
     
    36
    Hostia získali priamy kop. Uvidíme ako s ním naložia.
     
    35
    Hostia sa už oťukali z tlaku domácich, získali loptu a skúšajú sa prebiť pred bránu domácich.
     
    34
    Domáci teraz dobre zakombinovali a po centri p ľavej strany sa do hlavičkového zakončenia dostal Obasi, ale tretí gól domácich nepridal, pretože lopta preletela tesne nad bránu hostí.
     
    33
    Domáci sú aj naďalej aktívnejší a často sú s loptou v blízkosti brány hostí. Hostia majú tak plné ruky práce aby sa ubránili útokom domácich.
     
    32
    Hostia boli aktívnejší, ale domáci im uštedrili druhý gól a navyše mohli inkasovať aj tretí. To je pre nich veľká rana a nedokážu sa asi s tým vyrovnať, pretože robia množstvo chýb a pri lopte sú častejšie domáci.
     
    31
    Ku penalte sa postavil dvoj-gólový Huntelaar, ale penaltu nedokázal premeniť strelou do stredu brány. Casteels si počkal a loptu v pohode chytil. Huntelaar tak zahodil veľkú šancu na navýšenie skóre domácich a navyše mohol dať v zápase aj hattrick.
     
    30
    Rudy poslal v 16-tke k zemi Draxlera, vidí za to žltú kartu a navyše je to aj penalta pre domáci tím!
     
    29
    Bola nariadená penalta pre domácich! Domáci majú obrovskú šancu navýšiť svoje skóre, keď po faule Rudyho budú zahrávať pokutový kop!
     
    27
    Schalke 04 dalo gól!
    A je to už 2:0! Po priamom kope hostí, sa do protiútoku dostal domáci tím, krásne sa prebil až smerom dopredu, Draxler sa zbavil hneď niekoľko obrancov hostí, vyslal krásnu prihrávku na úplne voľného KLAAS-JAN HUNTELAAR, ktorý z pravej strany pálil tvrdo ľavačkou a krásne trafil bránu hostí – 2:0!
     
    26
    Priamy kop hosťom nevyšiel podľa ich predstáv, brankár Fährmann loptu chytá do svojich rukavíc.
     
    25
    Do rýchleho brejku sa dostali hostí, tesne pred 16-tkou fauloval domáci Draxler a tak získavajú hostia priamy kop.
     
    24
    Loptu si na svojich kopačkách stále držia domáci, skúšajú sa dostať do zakončenia, ale nemôžu sa prebiť cez pozornú obranu hostí.
     
    23
    Teraz sme svedkami množstvo faulov oboch tímov. Žlté karty však udelené neboli a tieto fauly zabraňujú sa dostať obom tímom do zakončenia. Opäť tak sledujeme nudnejší priebeh zápasu.
     
    22
    Teraz sa na dlhší čas zmocnili lopty domáci, ustáli ten menší tlak hostí, ale s loptou smerom dopredu vyrážajú len ojedinele. V pohode si ju v zadu prihrávajú medzi sebou.
     
    21
    Modeste skúšal v 16-tke domácich zakončiť peknú akciu hostí nožničkami, ale tento pokus mu nevyšiel podľa jeho predstáv a lopta poslal len nad bránu domáceho tímu.
     
    19
    Teraz sledujeme nudnú pasáž zápasu. Dlhšie sme nevideli strelu, šancu, či nejaký osobný súboj. Pri lopte sú častejšie stále hostia, ale domáci sú v obrane veľmi pozorný a vzdorujú útokom svojho dnešného súpera.
     
    18
    Pri lopte sú opäť hostia, ale ich kombinácie vedú len po stred ihriska, kde dobre číhajú domáci futbalisti a zastavia útočnú snahu hostí. Domácim stav plne vyhovuje a tak sa moc bezhlavo smerom dopredu nehrnú.
     
    17
    Domáci sa hnali do rýchleho brejku, za loptou sa smerom dopredu hnal Huntelaar, ale vybiehal z ofsajdovej pozície a tak je po akcii domáceho tímu.
     
    16
    Toto už bola veľmi nebezpečná akcia hostí. Po skrumáži v 16-tke domácich sa lopta dostala ku Polanskemu, ktorý pálil tvrdo, ale nepresne a lopta preletela ponad bránu domáceho tímu.
     
    15
    Hoogland zbytočne fauloval v strede poľa a rozhodca mu udeľuje prvú žltú kartu v zápase.
     
    14
    Teraz sledujeme trošku pomalší futbal a menej atraktívnejší. Pri lopte sú častejšie hostia, ale smerom dopredu sú bezzubý.
     
    13
    Teraz už hostia v kombinácii nechybovali a dostali sa aj do šance. Fährmann, v bráne domácich však včas vybehol a loptu vyboxoval mimo nebezpečenstvo domácich.
     
    11
    Aktívnejší sú aj naďalej hostia, snažia sa rýchlo vyrovnať. Domáci sú však veľmi pozorný a útoky hostí dokážu eliminovať. Hostia sa však musia mať na pozore, pretože domáci vyrážajú do brejkov, ale zatiaľ to zvládajú úspešne.
     
    10
    Priamy kop zahrával Draxler, ale na jeho center nedokázal nik z hráčov dostatočne vyskočiť a tak lopta putuje len za postrannú čiaru. Loptu tak dostávajú hostia.
     
    9
    Hostia sa dopustili faulu a darovali tak domácim priamy kop.
     
    8
    Hostia sú teraz mierne aktívnejší a snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať. Avšak, robia množstvo chýb v kombinácii a loptu tak zbytočne strácajú.
     
    7
    Ďalšia pekná akcia hostí, ku strele sa spoza 16-tky dostal Volland, ale jeho tvrdú strelu dokázal brankár domácich Fährmann vyraziť a následne domáca obrana loptu odkopola do bezpečia.
     
    6
    Hostia sa snažia o rýchlu odpoveď, ale obrana domácich je veľmi pozorná. Modeste dostal dobrú prihrávku za obranu domácich, ale stál v jasnom ofsajde a tak je po tejto akcii hostí.
     
    5
    Schalke 04 dalo gól!
    Tak na prvý gól sme napokon vôbec nemuseli dlho čakať a domáci sa dostávajú do vedenia 1:0! Bola to vôbec prvá strela na bránu v zápase! Obrana hostí teraz totálne zaspala, lopta sa dostala ku Matipovi, ktorý krásne hlavou predĺžil na úplne voľného KLAAS-JAN HUNTELAAR, ktorý sám pred brankárom hostí nezaváhal a loptu poslal ku brány – 1:0!
     
    4
    Opatrnejší úvod pokračuje aj naďalej. Stále sme nevideli strelu na bránu, či tlak od jedného z tímov. Zápas sa však ešte len začal a tak uvidíme ako sa bude postupne vyvíjať.
     
    3
    Domáci to opäť skúšali dlhou loptou dopredu, ale opäť bez úspechu. Hostia však loptu len odkopli a tak pri nej ešte domáci futbalisti ostanú.
     
    2
    Avšak, domáca obrana hostí do zakončenia nepustila a navyše získala loptu na svoje kopačky. Na prvú strelu na bránu v tomto zápase si tak ešte musíme počkať.
     
    2
    Ani ďalší útok domácich sa nijak zvláštne neskončil, loptu získal pred 16-tkou hostí hráči tohto tímu a smerujú s ňou dopredu.
     
    1
    Domáci sa hneď po rozohrávke skúšali prebiť dopredu dlhou nakopnutou loptou, ale bezúspešne.
     
    1
    Zápas sa nám už začal. Úvodný výkop mali domáci.
    Domáci dnes hrajú v modrých dresoch, hostia v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami už prichádzajú na trávnik. Začiatok zápasu je už na spadnutie.
     
    Ešte raz vítam všetkých, ktorý ste sa rozhodli sledovať tento prenos. Do začiatku zápasu ostáva už len pár minút. Zostavy sú už zverejnené a môžete si ich pozrieť.
    Zápas povedie rozhodcovská trojica Hartmann – Salver, Emmer.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Hoogland, Höwedes(K), Matip, Kolasinac, Neustädter, Goretzka, Boateng, Draxler, Huntelaar, Obasi.
    Náhradníci: Hildebrand – Fuchs, Erdmann, Meyer, Ayhan, Annan, Szalai.

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Johnson, Beck(K), Niklas Süle, Polanski, Tobias Strobl, Rudy, Roberto Firmino, Volland, Modeste, Herdling.
    Náhradníci: Stolz – Vestergaard, Jeremy Toljan, Hamad, Salihović, Schipplock, Elyounoussi.
     
    Vitajte pri online prenose zápasu, ktorý je zameraný na nemeckú futbalovú Bundesligu. Jedná sa o 24.kolo tejto populárnej súťaže. V tomto kole proti sebe žreb postavil FC Schalke 04 a TSG 1899 Hoffenheim. Zápas má naplánovaný úvodný výkop na 15:30. Zápasom Vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.

    Nemecká Bundesliga má cez víkend opäť na pláne bohatý program zápasov. V tomto prenose sme sa zamerali na zápas domáceho FC Schalke 04, ktorý dnes hostia TSG 1899 Hoffenheim. Teraz si oba tímy predstavíme :

    FC Schalke 04 :
    Domáci celok sa v tabuľke nachádza na 4.mieste, ktoré okupuje vďaka 41 získaných bodov. Na svojom konte majú 12V, 5R a v 6 zápasoch neuspeli. V poslednej dobe však ich skvelá forma začína pomaly upadať. Ku výprasku 6:1 v LM, ktrú im uštedril Real Madrid sa pridala nedávno remíza 0:0 s Mainz a v poslednom zápasu prehrali vysoko na pôde momentálne TOP klubu v tejto lige Bayernu 5:1. Najlepším strelcom domácich je Farfan s 8 gólmi.

    TSG 1899 Hoffenheim :
    Hostia, čo sa týka postavenia v tabuľke, nie sú zrovna na tom tak dobre ako domáci. patrí im totiž to 10.miesto, čo však pre hostí nie je až tak zlé. Dokázali nazbierať 29 bodov za 7V, 8R a v 8 zápasoch neuspeli. V poslednej dobe ich sprevádza celkom slušná forma a to pochopiteľne znamená aj ich stúpanie v tabuľke. V posledných 5 zápasoch 3 vyhrali a 2 remizovali. V tom poslednom uspeli na domácej pôde, keď vysoko vyhrali 6:2 nad Wolfsburgom. Ich najlepším strelcom je Firmino s 12 gólmi.

    Favoritom zápasu sú podľa tabuľkového postavenia domáci, ale podľa poslednej formy mierne hostia. preto sa dá očakávať napínavé a vyrovnané stretnutie. Uvidíme, komu sa zápas vydarí lepšie. Na sledovanie prenosu ste srdečne pozvaný.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Huntelaar, 27. Huntelaar, 55. Obasi, 79. Huntelaar

    Karty:   15. Hoogland (SCH), 25. Draxler (SCH), 88. Kolasinac (SCH) – 30. Rudy (HOF), 59. Beck (HOF), 86. Schipplock (HOF)

    Nepremenená penalta: 31. Huntelaar (SCH), brankár Casteels zneškodnil


    FC Schalke 04: Fährmann – Hoogland, Höwedes(K), Matip, Kolasinac, Neustädter, Goretzka, Boateng, Draxler, Huntelaar, Obasi.
    Náhradníci: Hildebrand – Fuchs, Erdmann, Meyer, Ayhan, Annan, Szalai.

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Johnson, Beck(K), Niklas Süle, Polanski, Tobias Strobl, Rudy, Roberto Firmino, Volland, Modeste, Herdling.
    Náhradníci: Stolz – Vestergaard, Jeremy Toljan, Hamad, Salihović, Schipplock, Elyounoussi.

    Rozhodca: Hartmann – Salver, Emmer