West Bromwich – Manchester United 0:3 (kon.) | Cardiff – Fulham 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 0:1 (kon.)
Norwich – Stoke City 1:1 (kon.) | Chelsea – Tottenham 4:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:0 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 08.03.2014, 18:30 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Po vyrovnanom prvom dejstve si hostia pokazili stretnutie v priebehu troch minút. V 56. totiž inkasovali úvodný gól od Samuela Eto´oa a v 59. rovnaký hráč vybojoval pokutový kop, pred ktorým sa Younés Kaboul porúčal do kabín. Chelsea potom hosťom venovala ešte dva bonbóny, keď sa dvakrát presadil Demba Ba. Blues tak upevňujú svoju pozíciu na čele ligy, zatiaľčo na Tottenham sa začína doťahovať Manchester United.

    To je na dnes z mojej strany všetko, ďakujem Vám za pozornosť a želám príjemné pokračovanie víkendu. (20:25:18)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Jeho nálada mohla ísť ešte väčšmi do mínusu, ale Ramiresova prihrávka na Dembu Ba až taká presná nebola a lopta sa dokotúľala až k Llorisovi.
     
    90+2
    Nachádzame sa už v polovici štvorminútového nadstavenia a Tim Sherwood vyzerá poriadne skleslo, až nabrúsene.
     
    90
    Chelsea dala gól!
    Tottenham sa však nezahráva iba so svojou cťou, ale i priazňou svojich priaznivcov. Toto je už hanebné a zabudnutia hodné. Lloris rozohrával na Walkera, ktorý však šaškoval a riešil situáciu okolo seba. Na túto prihrávku tak zareagoval neskoro a hlavou ju posielal iba na Llorisa. Nevšimol si však, že pred ním operoval DEMBA BA, ktorý poľahky obišiel i Llorisa a štvrtý klinec zabíja do prázdnej bránky.
     
    88
    Chelsea dala gól!
    Blues si naďalej pochutnávajú na Kohútoch na víne. Po prvýkrát sa nám výraznejšie predviedol i Oscar, ktorý z pravej strany prihrával na DEMBU BA. Pred ním síce ešte zasahoval Sandro, ale loptu nedokázal odohrať preč. Senegalský zakončovateľ si loptu prebral a z hranice malého vápna prestrelil bezradného Llorisa, ktorému prešla lopta pomedzi nohy.
     
    87
    Krátko nato si na Branislava Ivanoviča vyšliapol Walker a aspoň tentokrát sa to zaobišlo bez kartového trestu.
     
    86
    César Azpilicueta si tridsať metrov od bránky pomáhal zbytočným faulom, za ktorý videl ešte zbytočnejšiu žltú kartu. Oliverov kartový mariáš pokračuje.
     
    85
    To domáci sa ešte Kohútom snažia znepríjemniť chuť a poslať ich domov s čo najväčšou nádielkou.
     
    84
    Do konca stretnutia nám zostáva ešte nejakých desať minút a Tottenham už čaká na záverečný hvizd ako na vykúpenie.
     
    83
    Oscar sa dostal k ideálne parkete po spätnej prihrávke od Hazarda, ale naložil s ňou veľmi zle. Jeho bomba zo siedmich letela totiž vysoko nad.
     
    82
    Hugo Lloris mal opäť prácu, keď musel hasiť po prihrávke Dembu Ba, ktorý už do šance posielal Hazarda. Gólman hostí bol ale pri lopte včas.
     
    81
    Brazílsky bojovník Sandro sa už „šokujúco" vracia na hraciu plochu a bude pokračovať. Domáci priaznivci si o tom myslia svoje.
     
    80
    Po chvíľke však vstáva a zrejme sa jednalo iba o taktický ťah, ktorým sa snažil obmäkčiť rozhodcu Olivera. Jeho momentálna situácia sa už šplhá k dva a štvrť žltej karty.
     
    79
    Sandro si naďalej nedá pokoj a v ďalšom ostrom strete tentokrát naložil Dembovi Ba. Viacej tam však utŕžil práve brazílsky defenzívny stredopoliar.
     
    78
    Predchádzajúce tvrdenie mohol vyvrátiť Aaron Lennon, ktorý sa snažil prihrávať pod seba na Adebayora. Pred ním však ordinoval kapitán Terry.
     
    77
    Dnes opäť dostal iba nejakú štvrťhodinku, s ktorou nebude zrejme spokojný. Zvlásť, keď prichádza na trávnik za rozhodnutého stavu.
     
    76
    Kľúčova postava dnešného derby opúšťa hraciu plochu. Samuel Eto´o si užíva zaslúžený standing ovation a na jeho miesto naskočí zriedkavý žolík Demba Ba.
     
    75
    V ďalšom nájazde sa ocitol Eden Hazard, ktorý postupoval po ľavej strane, no jeho prihrávka na Eto´oa taktiež neprešla. Na výbornú zasahoval Dawson.

    Erik Farkaš

    Góly: 56. Eto´o, 60. Hazard (pen.), 88. Ba, 90. Ba

    Karty:   40. Lampard (CHE), 86. Azpilicueta (CHE) – 9. Bentaleb (TOT), 53. Naughton (TOT), 54. Sandro (TOT)   59. Kaboul (TOT)


    Chelsea FC: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Matić, Schürrle, Lampard, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – Kalas, Oscar, Mikel, Willian, Ba, Salah

    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Dawson (C), Kaboul, Vertonghen – Walker, Bentaleb, Lennon, Sandro, Sigurdsson – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – Fryers, Paulinho, Townsend, Chadli, Soldado, Kane

    Rozhodca: Michael Oliver – J. Brooks, A. Garratt – C. Foy