West Bromwich – Manchester United 0:3 (kon.) | Cardiff – Fulham 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 0:1 (kon.)
Norwich – Stoke City 1:1 (kon.) | Chelsea – Tottenham 4:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:0 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 08.03.2014, 18:30 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Po vyrovnanom prvom dejstve si hostia pokazili stretnutie v priebehu troch minút. V 56. totiž inkasovali úvodný gól od Samuela Eto´oa a v 59. rovnaký hráč vybojoval pokutový kop, pred ktorým sa Younés Kaboul porúčal do kabín. Chelsea potom hosťom venovala ešte dva bonbóny, keď sa dvakrát presadil Demba Ba. Blues tak upevňujú svoju pozíciu na čele ligy, zatiaľčo na Tottenham sa začína doťahovať Manchester United.

    To je na dnes z mojej strany všetko, ďakujem Vám za pozornosť a želám príjemné pokračovanie víkendu. (20:25:18)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Jeho nálada mohla ísť ešte väčšmi do mínusu, ale Ramiresova prihrávka na Dembu Ba až taká presná nebola a lopta sa dokotúľala až k Llorisovi.
     
    90+2
    Nachádzame sa už v polovici štvorminútového nadstavenia a Tim Sherwood vyzerá poriadne skleslo, až nabrúsene.
     
    90
    Chelsea dala gól!
    Tottenham sa však nezahráva iba so svojou cťou, ale i priazňou svojich priaznivcov. Toto je už hanebné a zabudnutia hodné. Lloris rozohrával na Walkera, ktorý však šaškoval a riešil situáciu okolo seba. Na túto prihrávku tak zareagoval neskoro a hlavou ju posielal iba na Llorisa. Nevšimol si však, že pred ním operoval DEMBA BA, ktorý poľahky obišiel i Llorisa a štvrtý klinec zabíja do prázdnej bránky.
     
    88
    Chelsea dala gól!
    Blues si naďalej pochutnávajú na Kohútoch na víne. Po prvýkrát sa nám výraznejšie predviedol i Oscar, ktorý z pravej strany prihrával na DEMBU BA. Pred ním síce ešte zasahoval Sandro, ale loptu nedokázal odohrať preč. Senegalský zakončovateľ si loptu prebral a z hranice malého vápna prestrelil bezradného Llorisa, ktorému prešla lopta pomedzi nohy.
     
    87
    Krátko nato si na Branislava Ivanoviča vyšliapol Walker a aspoň tentokrát sa to zaobišlo bez kartového trestu.
     
    86
    César Azpilicueta si tridsať metrov od bránky pomáhal zbytočným faulom, za ktorý videl ešte zbytočnejšiu žltú kartu. Oliverov kartový mariáš pokračuje.
     
    85
    To domáci sa ešte Kohútom snažia znepríjemniť chuť a poslať ich domov s čo najväčšou nádielkou.
     
    84
    Do konca stretnutia nám zostáva ešte nejakých desať minút a Tottenham už čaká na záverečný hvizd ako na vykúpenie.
     
    83
    Oscar sa dostal k ideálne parkete po spätnej prihrávke od Hazarda, ale naložil s ňou veľmi zle. Jeho bomba zo siedmich letela totiž vysoko nad.
     
    82
    Hugo Lloris mal opäť prácu, keď musel hasiť po prihrávke Dembu Ba, ktorý už do šance posielal Hazarda. Gólman hostí bol ale pri lopte včas.
     
    81
    Brazílsky bojovník Sandro sa už „šokujúco" vracia na hraciu plochu a bude pokračovať. Domáci priaznivci si o tom myslia svoje.
     
    80
    Po chvíľke však vstáva a zrejme sa jednalo iba o taktický ťah, ktorým sa snažil obmäkčiť rozhodcu Olivera. Jeho momentálna situácia sa už šplhá k dva a štvrť žltej karty.
     
    79
    Sandro si naďalej nedá pokoj a v ďalšom ostrom strete tentokrát naložil Dembovi Ba. Viacej tam však utŕžil práve brazílsky defenzívny stredopoliar.
     
    78
    Predchádzajúce tvrdenie mohol vyvrátiť Aaron Lennon, ktorý sa snažil prihrávať pod seba na Adebayora. Pred ním však ordinoval kapitán Terry.
     
    77
    Dnes opäť dostal iba nejakú štvrťhodinku, s ktorou nebude zrejme spokojný. Zvlásť, keď prichádza na trávnik za rozhodnutého stavu.
     
    76
    Kľúčova postava dnešného derby opúšťa hraciu plochu. Samuel Eto´o si užíva zaslúžený standing ovation a na jeho miesto naskočí zriedkavý žolík Demba Ba.
     
    75
    V ďalšom nájazde sa ocitol Eden Hazard, ktorý postupoval po ľavej strane, no jeho prihrávka na Eto´oa taktiež neprešla. Na výbornú zasahoval Dawson.
     
    74
    Willian nádherne prehodil loptu na Ramiresa, ktorý unikol po pravej strane, no jeho prízemnú prihrávku pred bránku zachytil Lloris.
     
    73
    Spurs inkasujú jednu ranu za druhou, čo pred blížiacim sa záverom sezóny nie je dobrou správou.
     
    72
    No a je tomu skutočne tak, hosťom sa naďalej kopia nepríjemné správy. Vynútene musí odísť i druhý stopér Spurs, keďže Michael Dawson si privodil svalové zranenie. Na jeho miesto neostrielaný Fryers.
     
    71
    Striedať ale možno budeme musieť na inom poste, pretože na trávniku sa ocitá hosťujúci líder Michael Dawson.
     
    70
    Na Sherwoodovom mieste by som určite stiahol nervózneho Sandra, ktorý už má jeden a pol žltej karty a možno i viac.
     
    69
    Mladý rozhodca Michael Oliver pomaly stráca kontrolu nad stretnutím a hostia sú tým vylúčením značne podráždení.
     
    68
    Nestalo sa tak ani po Eto´ovej akcii, keď si dokázal obhodiť Dawsona, no kapitán hostí mu telom vystavil razantnú stopku.
     
    67
    Momentálne sa akoby čakalo na definitívnu ranu od Blues, ktorá by otupila ostrie bezradných Kohútov.
     
    66
    Ten teraz zaznamenáva jednu zmenu, keď ihrisko opustí minulotýždňový hrdina André Schurrle. Na jeho post naskočí Brazílčan Willian.
     
    65
    Tottenham momentálne pôsobí už odovzdane a akoby si začal uvedomovať silu a kúzlo Chelsea na Stamford Bridge.
     
    64
    Nasledoval i kop rohový, po ktorom si Dawson takmer strelil vlastný gól. Lopta však letela mimo a ďalší roh už nebezpečenstvo neznamenal.
     
    63
    No a mohlo byť ešte horšie, keď sa ďalším nevyberaným zákrokom prezentoval Sandro. Nasledovať ale bude iba voľný kop.
     
    62
    Tim Sherwood musí pochopiteľne vystužiť defenzívu a namiesto Sigurdssona príde Paulinho. Walker sa teda zrejme zasunie do obrany a Vertonghen pôjde na svoj ortodoxný post stopéra.
     
    60
    Chelsea dala gól!
    Pri neúčasti Franka Lamparda zodpovednosť na seba prebral EDEN HAZARD, ktorý dokázal na Llorisa vyzrieť. Francúzsky gólman šiel po svojej pravej strane, no Belgičan pálil do stredu bránky, kam nedosiahli ani Hugove nohy. Už po hodine hry tak môže byť rozhodnuté.
     
    59
    No a už môže byť po zápase! Hazard prihrával z ľavej strany na Samuela Eto´oa, ktorého v poslednej chvíli postrčil Younés Kaboul. Kamurunčanova koncovka sa tak nekonala, ale ako satisfakcia bude nasledovať pokutový kop. Francúzsky stopér sa navyše porúča z hracej plochy!
     
    58
    Tottenham bude musieť otvoriť hru, čo bude vodou na domáci mlyn. Uvidíme, aká bude odpoveď Kohútov, ktorí musia doháňať jednogólové manko.
     
    56
    Chelsea dala gól!
    Teraz sa však José Mourinho už radovať môže! Vďačiť môže nielen svojmu strelcovi, ale predovšetkým Janovi Vertonghenovi, ktorý vymyslel priam barcelonsku prihrávku. Pri rozohrávke totiž podkĺzol a v páde ideálne namazal pred vlastnú šestnástku, kde sa ocitol osamotený SAMIUEL ETO´O. Ten mal dostatok času i priestoru na vniknutie do vápna a obstrelenie bezmocného Llorisa. Chelsea opäť ukazuje svoju taktickú vyzretosť.
     
    55
    Chelsea je v druhom polčase o niečo aktívnejšia, ale Mourinho stále nie je spokojný. Uvidíme, čo bude ďalej...
     
    54
    No a krátko na to ho nasledoval i kolega Sandro, ktorý na polovici ihriska zozadu zastavil unikajúceho Ivanoviča. Po dvoch dohovoroch tak došlo i k činom.
     
    53
    Chelsea sa po rohovom kope nepresadila, ale z druhého sledu ešte útočil Eden Hazard, ktorého podrazil Kyle Naughton. Od Olivera to má za žltú.
     
    52
    Defenzívy sú v druhom polčase zatiaľ benevolentnejšie, čo napomáha i tempu zápasu. To sa nám rozhodne páči. Pokračovať budeme rohovým kopom domácich.
     
    51
    André Schurrle tentokrát v pozícii asistenta, keď do vápna posielal nadýchaný center z pravej strany. Eto´o však naň nedoskočil.
     
    50
    Matičov nádherný oblúčik za defenzívnu štvorku Spurs, ktorý si prebral Eto´o, ale zakončoval až Schurrle. Loptu však ideálne nezasiahol a s prehľadom si ju Lloris postrážil.
     
    49
    Rohový kop sa rozohrával i na druhej strane, keď ho vybojoval Walker. Ku koncovke sa dostal Kaboul, ktorý však zo siedmich metrov hlavičkoval iba do stredu bránky.
     
    48
    Prvý dotyk ale Oscarovi nevyšiel, keď sa snažil vysunúť Hazarda. Jeho prihrávka však skončila na Kaboulovej kopačke.
     
    47
    Oscar sa však v posledných týždňoch trápi, tak sa nechajme prekvapiť. Kedy sa však chytiť, keď nie v nabitom mestskom i tabuľkovom derby.
     
    46
    Nespokojný José Mourinho v polčasove prestávke striedal, keď na trávnik poslal špílmachra Oscara. Tomu prepustil miesto Frank Lampard.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Bitka o Londýn sa v úvodnom dejstve odohrávala v slušnom tempe a to i napriek tomu, že sme veľa šancí nevideli. Tú najväčšiu mal Eden Hazard, ktorý však už v štvrtej minúte netrafil odkrytú Llorisovu bránku. Následne sme videli ešte po jednej zaujímavej príležitosti na oboch stranách, tie ale gólom neskončili.

    Na tie si tak budeme musieť počkať do druhého dejstva, ktoré začína približne o 19:32.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Ani po tejto štandardnej situácii však nezahrmelo a preto sa už v prvom polčase zrejme gólového vzplanutia nedočkáme.
     
    45
    K prvému dejstvu nadstavujeme ešte dve minútky, ktoré začíname voľným kopom od postrannej čiary v podaní Tottenhamu.
     
    44
    Younés Kaboul v osobnom súboji rozobral Eto´oa, ale postranný rozhodca Garratt faul nesignalizoval. Odkopávať tak bude Lloris.
     
    43
    Belgičan rozohrával nakrátko na Lamparda, ktorý sa pokúsil o zaujímavý strielaný center, ktorý sa však odrazil iba od kapitána Dawsona.
     
    42
    Pokračovali sme tak voľným kopom z tridsiatich metrov, z ktorého bude rezultovať i kop rohový. Nachystaný už Hazard.
     
    41
    Sandro sa však dvíha a môžeme tak pokračovať. Dlho sa tak však nedialo a bol to práve brazílsky bojovník, ktorý fauloval Ramiresa.
     
    40
    Bitkár Sandro ochutnal vlastnú medicínku, keď ho na polovici ihriska zozadu zložil Frank Lampard. Rozhodca Oliver mu ukázal žltú kartu, ktorú Frankie príjme.
     
    39
    Adebayor v chlapskom súboji povalil Terryho, ale Michael Oliver bol toho názoru, že si počínal v rozpore s pravidlami.
     
    38
    Schurrle dvakrát v rade pokazil rozohrávku a na Stamford Bridge to iba tak zahučalo. Takýmto tempom môžeme poriadny hukot čakať i v kabíne Blues.
     
    37
    Možno to je absencia Oscara, ktorý sa už išiel rozcvičovať. I to môže byť impulzom pre jedenástku, ktorá sa momentálne nachádza na hracej ploche.
     
    36
    Opäť ďalšia séria ostrých hlavičkových súbojov, po ktorej budú vhadzovať hostia. Chelsea zatiaľ niečo v ofenzíve chýba.
     
    35
    Tí sa mohli dostať i na dostrel Čechovej bránky, ale pred Vertonghenom upratoval Branislav Ivanovič, ktorý ho zbavil kúzla.
     
    34
    O každú loptu sa však urputne bojuje a okamžite po vhodení sa do nej hráči pustili ako levy. Ostrejšie tesáky mali opäť hostia.
     
    33
    Blues sa opäť o niečo viacej vytiahli, ale tentokrát z toho nič nebude. Matičova prihrávka na Schurrleho bola príliš dlhá.
     
    32
    V tých v doterajšom priebehu sezóny dominovala Chelsea. Uvidíme, či sa im aj dnes vyplatí ich tradičná taktická vyspelosť.
     
    31
    Kvôli prehusteným stredovým formáciám sa príležitosti rodia iba veľmi ťažko. Rozhodovať dnes budú malé detaily.
     
    30
    Chelsea sa však po minútach ticha dostala k nebezpečnému útoku, ktorý začal Eden Hazard. Ten prihrával na Samuela Eto´oa, ktorý si povodil i Vertonghena a z nejakých desiatich metrov vystrelil. Jeho pokus ale neprišiel z práve ideálneho uhla a aj preto mieril iba tesne mimo bližšej ľavej žrde. Lloris navyše celú situáciu kontroloval. Pokračujeme tak bez gólov.
     
    29
    Chelsea pokračovala voľným kopom od postrannej čiary, ktorý nachádzal Matiča, pred ktorým však hasil Adebayor a Srb sa navyše nachádzal v ofsajde.
     
    28
    Ou, ostrý stret medzi Vertonghenom a Ivanovičom, po ktorom sa srbský bek ocitol v nepríjemnej polohe. Utrpelo tam hlavne jeho koleno.
     
    27
    Aj oni si však počínali v rozpore s pravidlami, keď si na ofsajdovú líniu nedal pozor Emmanuel Adebayor.
     
    26
    Následne sa do šance rútil Samuel Eto´o, ktorý bol však chytený do postavenia mimo hry. Hrať tak budú opäť hostia.
     
    25
    Vykúpenie im však nepriniesol ani krídelník André Schurrle, ktorý centroval iba do pripraveného Kylea Naughtona.
     
    24
    Ten už toľko vzrušenia nepriniesol, ale hosťujúci Spurs zatiaľ kikiríkajú veľmi nahlas. To sa Mourinhovym zverencom nepozdáva.
     
    23
    No ale pozor na Kohútov! Po ľavej strane unikol Sigurdsson, ktorý následne centroval do vápna. Na bližšej žrdi však operoval Gary Cahill. Ktorý jeho center dokázal zastaviť. Odrazená lopta sa ale dostala presne k nachystanému Sandrovi, ktorý to z hranice šestnástky skúsil z prvej. Jeho prízemný pokus k pravej žrdi však Petr Čech stačil vyraziť a nasledovať tak bude rohový kop.
     
    22
    Rovnako dobre si teraz počínal Sandro, ktorý pokryl Hazardovu prehadzovčku na Lamparda. Stred hosťujúcej zálohy zatiaľ pracuje na výbornú.
     
    21
    Kyle Walker si na novom poste v strede zálohy počína veľmi slušne. Tentokrát dokázal odzbrojiť Lamparda a Spurs tak pokračujú v prehusťovaní stredu ihriska.
     
    20
    Hráči Tottenhamu sú zatiaľ príjemným prekvapením. Ich herný prejav býva v posledných týždňoch mizerný, ale zatiaľ hrajú nesmierne aktívne.
     
    19
    Kohúti sa však z prekérnej situácie dostali a okamžite založili ďalší útok po pravej strane. Pred Lennonom musel dokonca zasahovať Petr Čech.
     
    18
    Dlhá Lampardova lopta Schurrleho nenašla, ale v hokejovej terminológii by sme mohli povedať, že Blues získali aspoň pásmo. Vhadzovať sa totiž bude na úrovni šestnástkového oblúku.
     
    17
    Ten pristál iba u Petra Čecha, ktorý sa pokúsi upokojiť svojich spoluhráčov. Chelsea sa po sľubnom úvode trochu odmlčala.
     
    16
    V hre však pokračoval Tottenham, ktorý od postrannej čiary rozohrával voľný kop . Po sérii hlavičiek však bude nasledovať iba roh.
     
    15
    Azpilicueta exceloval opäť, keď v hraničnom vzdušnom súboji pretlačil Walkera. Matič sa následne pohral s Adebayorom a Chelsea môže ísť opäť vpred.
     
    14
    Bentaleb teraz pochvalu od svojho trénera nezožne. Po peknom vniknutí do šestnástky sa snažil obstreliť Petra Čecha, ale minul. Keby však zodvihol hlavu, tak by uvidel dobre postaveného Adebayora a Sigurdssona.
     
    13
    Výborne si počínal i Nemanja Matič, ktorý v rohu ihriska odzbrojil Adebayora a navyše ho dokázal nastreliť. Odkop od Čechovej bránky.
     
    12
    Na konci spomínaného útoku bol Eden Hazard, ktorý centroval na Eto´oa. Jeho pretiahnutý center však skončil až za protiľahlou postrannou čiarou.
     
    11
    Pochvala pre Azpilicuetu, ktorý pohotovo využil Naughtonov nedôraz pri spracovaní. Loptu mu okamžite vypichol a Blues môžu ísť vpred.
     
    10
    Tempo zápasu je zatiaľ slušné a k videniu bolo i niekoľko ostrých súbojov. To však k anglickým derby-zápasom skrátka patrí.
     
    9
    Samuel Eto´o bol na polovici ihriska „seknutý" Bentalebom a Michael Oliver bol prinútený po prvýkrát tasiť. Londýnske derby nám začína pekne zostra.
     
    8
    Ten si ale na prvej žrdi postrážil urastený Gary Cahill, ktorý odhlavičkoval loptu ďaleko od Čechovej svätyne.
     
    7
    Svoje kvality však predviedol i Aaron Lennon, po ktorého protiútoku po ľavej strane sa bude kopať rohový kop.
     
    6
    Blues naďalej hľadajú okienka v defenzíve Kohútov a verím tomu, že si ich nájdu dostatok. Mourinhova parta totiž prešla obrovským progresom.
     
    5
    Tottenham opäť nezačína práve najistejšie, no Chelsea je súper, ktorý ich vytrestá ďaleko chladnokrvnejšie, než tomu bolo minulý víkend s Cardiffom.
     
    4
    Pokračovali sme ďalej i so Samuelom Eto´om a práve po jeho prihrávke mohol otvoriť skóre Hazard. Akciu začal prihrávkou na kamerunskeho útočníka Schurrle a po Eto´ovej kolmici sa do nájazdu rútil práve belgický šikula. Ten si poľahky obišiel vybiehajúceho Llorisa, ale do odkrytej bránky už zakončiť nestihol. Lopta smerovala iba do bočnej siete.
     
    3
    Domácim na predzápasovej rozcvičke vypadol útočník Fernando Torres a keby sa zranil i Eto´o, tak by to bolo maximálne nepríjemné. Kamerunský forward ale zrejme bude pokračovať.
     
    2
    Hneď v úvode tu bola zaujímavá situácia, keď Eto´o vybiehal z hraničného ofsajdu a mimo šestnástky ho poslal k zemi Lloris. Francúzsky gólman však červenú kartu nevidel a pískal sa práve ofsajd domáceho bombardéra.
     
    1
    Bitka o Londýn nám začala. Výkopom ju odštartovali hostia v bielych dresoch. Domáca Chelsea v tradičnej modrej sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Matić, Schürrle, Lampard, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – Kalas, Oscar, Mikel, Willian, Ba, Salah

    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Dawson (C), Kaboul, Vertonghen – Walker, Bentaleb, Lennon, Sandro, Sigurdsson – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – Fryers, Paulinho, Townsend, Chadli, Soldado, Kane

    Rozhodca: Michael Oliver – J. Brooks, A. Garratt – C. Foy.
     
    Vitajte pri sledovaní 29. kola anglickej Premier League. Víkendový program síce značne „zoškrtal" FA Cup, no napriek tomu nás čaká i veľká bitka o Londýn.

    Zápas medzi Chelsea a Tottenhamom nebude interesantný len geograficky, ale predovšetkým bojom o dôležité body. Blues sa naďalej nachádzajú na špici nabitého čela tabuľky. Štvrtý Manchester City by ich však v prípade zdarných výsledkov v dohrávkach mohol bodovo dorovnať. Kohúti by zas radi pobili o štvrtú priečku, ktorá by znamenala účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Ich momentálna strata predstavuje štyri, respektíve šesť bodov.

    Tabuľkové postavenie:

    1. Chelsea: 19 – 6 – 3; skóre 52:22; body 63
    5. Hotspur: 16 – 5 – 7; skóre 37:33; body 53

    Forma:

    Chelsea: V – R – V – P – R – V
    Hotspur: V – V – P – P – V – V

    Chelsea sa i naďalej vyhrieva na výslní Premier League, na ktorom by sa rada nachádzala i na konci sezóny. Mourinhova parta to má rozbehnuté veľmi slušne.
    V tomto kalendárnom roku ešte neprehrala a v posledných trinástich stretnutiach stratila iba šesť bodov. Okrem modrých si neporaziteľnosť v roku 2014 drží iba Liverpool.
    Pojem neporaziteľnosť je neoddeliteľnou súčasťou každého predzápasového náhľadu do kabíny Chelsea. Blues totiž pod Mourinhom na Stamford Bridge ešte neprehrali ligový zápas! Taktiež i v tejto sezóne sú na domácej tráve najlepší, keďže tu zatiaľ stratili iba štyri body!

    Proti najlepšiemu celku doma sa však postaví najlepšie mužstvo na cudzích ihriskách! Tottenham totiž pri rovnakom počte zápasov pozbieral na výletoch o päť bodov viacej, než sa mu podarilo vyťažiť na White Hart Lane. Posledné dva zájazdy však príliš slávne nedopadli. Po prehre na tikajúcej Ukrajine (Dnepropetrovsk 0:1) sa rovnaký výsledok zrodil i na Carrow Road (Norwich City).
    Kohúti to však Ukrajincom zrátali v odvete, kde triumfovali v pomere 3:1. Na ligovej scéne si aspoň čiastočne napravili chuť v domácom stretnutí s Cardiffom, ktorý po biednom výkone zdolali najtesnejším rozdielom 1:0.

    Vzájomné zápasy:

    28.09.2013; Tottenham – Chelsea 1:1
    (Sigurdsson – Terry)

    08.05.2013; Chelsea – Tottenham 2:2
    (Oscar, Ramires – Adebayor, Sigurdsson)

    20.10.2012; Tottenham – Chelsea 2:4
    (Gallas, Defoe – 2x Mata, Cahill, Sturridge)

    15.04.2012; Tottenham – Chelsea 1:5 (FA Cup SF)
    (Bale – Drogba, Mata, Ramires, Lampard, Malouda)

    24.03.2012; Chelsea – Tottenham 0:0

    22.12.2011; Tottenham – Chelsea 1:1
    (Adebayor – Sturridge)

    Londýnski Blues sú neporazení v posledných 23 vzájomných konfrontáciách, ktoré sa odohrali na Stamford Bridge.
    Tottenham tu naposledy vyhral 10. februára 1990. Na jeseň dopadol ešte súboj učiteľa so žiakom (Mourinho – Villas-Boas) nerozhodne. Dnes je mierny favoritom Chelsea.

    Absencie:

    Domácim pred dnešným stretnutím vypadol ľavý bek Ashley Cole, ktorý má problémy s kolenom. V posledných týždňoch ale i tak obhospodaruje iba lavičku náhradníkov.
    Na ňu by sa mal opäť pozrieť i David Luiz, ktorý mal v týždni zdravotné problémy, ale na zápas by mal byť pripravený. To sa už nedá tvrdiť o Marcovi van Ginkelovi, ktorý bude pauzovať do konca sezóny.

    Hostia musia riešiť niekoľko otáznikov v zostave. Stav Fryersa a Eriksena momentálne vyzerá 50 na 50. O všetkom rozhodne až predzápasová prehliadka u klubových lekárov.
    Na tú zrejme pôjde i dvojica Kaboul-Walker, ktorá by však mala byť pripravená. To ale nemôžeme tvrdiť o štvorici Capoue, Chiriches, Lamela a Rose, ktorá do stretnutia určite nezasiahne.

    Toľko predzápasové preview. Verím, že ste si urobili vlastný názor. Ak Vás zaujíma ten môj, tak pre mňa je favoritom domáca Chelsea, ktorá by mala pokračovať v honbe za titulom.
    Kvalita Spurs sa nesmie podceňovať, ale na základe formy, maródky a kúzla Stamford Bridge verím Blues.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 56. Eto´o, 60. Hazard (pen.), 88. Ba, 90. Ba

    Karty:   40. Lampard (CHE), 86. Azpilicueta (CHE) – 9. Bentaleb (TOT), 53. Naughton (TOT), 54. Sandro (TOT)   59. Kaboul (TOT)


    Chelsea FC: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Matić, Schürrle, Lampard, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – Kalas, Oscar, Mikel, Willian, Ba, Salah

    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Dawson (C), Kaboul, Vertonghen – Walker, Bentaleb, Lennon, Sandro, Sigurdsson – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – Fryers, Paulinho, Townsend, Chadli, Soldado, Kane

    Rozhodca: Michael Oliver – J. Brooks, A. Garratt – C. Foy